-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 13 biedri, 0 Anonīmi, 120 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- kicker
- Eraserz
- DeKrumba
- maize
- Racer
- uldise
- versatile
- M@R$$
- Jainit
- rasetajs
- Fitz
- KalnzLV
- ggg97
-
Biedru statistika
28017
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Kazha535D
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Tāpat, man ir aizdomas, ka veloceliņa pie Deglava - Braslas krustojuma trajektorija (serpentīns) ir tik tizla tāpēc, ka ir šī māja https://maps.app.goo.gl/5tGvBK22abGKtP5q8 gar kuru / kuras vietā citādi varētu velo ceļu nolaist lejā jēdzīgāk, bet da nu kāds iesprings atpirkt zemi vai māju dēļ štrunta veloderastiem. -
nez vai tur - iepretīm, kur būvē mājeles zina, ka blakus, visticamāk, taps jauns ievads Rīgā savienojums ar Dzelzavas ielu. -
Nu skaicka, zaļās zonas vietā samērā noslogota šoseja. Es savulaik īrēju dzīvokli Jaunbiķeros - pretī tagadējai Sāgai. Kad to ciematu uzcēla, Juglas iela beidzās pie toreizējās Gaiļezera bērnu slimnīcas. Savienoja ar Lubānas ielu, sākās troksnis, tagad Sāgu un Ikea piecēla, vēl visu ko. Dzīvokļa saimnieks, sakostiem zobiem, tā arī pateica - ģenerālplānu nepaskatījos. Juglas iela arī bija iemesls, kāpēc to dzīvokli no viņa nenopirkām beigās. Skatījāmies citus dzīvokļus, bet sapratām, ka māja 15km no Rīgas robežas tālāk ir lētāk un labāk. Tur nebij tā, ka māja bija ilgi pirms sarkanajām līnijām? -
Es tak tieši to arī saku. Kaut kādai daļai savukārt būs pie drsas kāda ir ietve vai zāliens, toties viņiem gribas, lai savu lamatu var nomest mājas vai bērnudārza priekšā un bez maksas. Kuras daļas iegribas būs svarīgākas? Kura daļa ir lielāka? Es nezinu, bet lūk ar tiem parakstiem - demokrātija praksē. -
Atkarīgs no tā cik tālredzīgi plānotāji. Piemēram, Jūrmalas gatves pagarinājums līdz Ranķa dambim, zeme smuki iedalīta potenciālai ielai, tik viena mājele traucē, bet blakus māju iedzīvotāji jau panikā Brīvības/Juglas krustā vēl pirms pāris gadiem bija redzams ielāps, kur daļu trešās joslas pabeidza ilgi pēc pārējās izbūvēs, jo īpašnieks savu māju ne pa kam negribēja pārdot. Tāpat ir ciemati/apkaimes tukšā vietā, kur pamanās sazīmēt pilnīgu neloģiskus vājprātus, ko vēlāk neiespējami izlabot. -
Un tad brīnās, ka piegāžu busi parkojas uz ietves, ka citi taisa neatļautus pagriezienus, utt. -
Piekrītu, ka baisi, bet tad tur nebija nekādas velojoslas, tur braukt ar velo pret spalvu būtu pret CSN. Mans cepiens ir par Elizabetes vienvirziena posmu no Brieža līdz Satekles, vai Dzirnavu asfaltēto posmu no Satekles līdz Tērbatas, kur ir velo josla, bet ko man darīt, ja man tur vajag tikt pretējā virzienā? Opcijas: A braukt pa velo joslu pret spalvu = būt pinpim pret pareizajā virzienā braucošajiem (jo uz vienvirziena joslas, kuras platums ir rēķināts vienvirziena kustībai, man, pareizajā virzienā braucot, gribētos nesaspringt vai man pēkšņi kāds nebrauc pretī un man jārauj malā) B braukt pa brauktuves labo pusi pret spalvu = nevienam īpaši netraucēt bet būt dalbaj0bam autovadītāju acīs C braukt pa jebkuras puses ietvi, kuras ir šauras un samērā pilnas ar gājējiem = būt pinpim pret gājējiem D kā l0ham braukt apkārt kvartālam pēc CSN Es izvēlos darīt B un saprotu viņu motivāciju, bet tomēr uzskatu par pinpjiem tos kas dara A un C. -
Tu esi jokains. Modālais filtrs bij kaut kādas daļas iegribas, ko pierādīja pēc tam ātri savāktie 3k+ paraksti lai aizvāc un neprasīja prakstiski nekādas investīcijas - PR gājiens. Ietves salbot ir cits stāsts, kur neviens nebļaus pretī, bet tur jau vajag kompetenci un piķi. 😛 -
-
Pati ideja ka velojosla var iet abos virzienos ir diezgan absurda un bīstama. Ja grib divvirzienu velojoslu pa vienu pusi, tad tai velojoslai ir jābūt pilnībā nodalītai. -
Gan “uzlikt modālo filtru”, gan “atjaunot ietves segumu” ir darbības ar mērķi uzlabot iedzīvotāju labbūtību (ok, var gadīties ar nepārdomātām blaknēm, bet principā), piekrīti? Lūk, un kuru no šīm lietām var paveikt ātrāk un lētāk? Pareizi, to tad arī dara pirmo. -
Viss no realizācijas atkarīgs. Kādreiz, kad Bruņinieku ielā no Brīvības līdz Skolas ielai auto lika kreisajā pusē skujiņā un velo tur brauca pret spalvu... Bija baisi. Jo auto, braucot no stāvvietas, negaida, ka kādu varētu notriekt. Tagad ir ok sataisīts. -
Ok. Nez vai daudz, bet ņemot vērā, ka UK sen (nezināšu, 50 vai 150 gadus) ir aizliegts ar velo braukt pa ietvi un līdz ar to velosipēdistus autovadītāji neuzskata par nīstamiem tizleņiem, kas viņiem maisās pa ceļu, tas ir tīri saprotams un sakarīgs risinājums. Īpaši, ja pret kalnu, kur velo un auto kustības ātrumu atšķirība būs lielāka nekā plaknē vai no kalna. Bet kā ar ? Un kā ar jebko no šīm velo paraugvalstīs Dānijā vai Nīderlandē? NL ir lokālas satiksmes vienvirziena ielas ar velo joslu pretējā virzienā, kā Rīgā tagad nupat Zvaigžņu ja nejaucu - atbalstu, loģiski un droši. -
Indeed. Es velo tiesības liku 98. vai 99. gadā, tad vēl bija prātā tas metrs. Laikam vecāki pēc inerces mācīja. -
Rakst'its jau ka 1996. Kopā ar pirmo ne-padomju noteikumu versiju. -
Zdrasķi. Pilsētplānošana nenotiek vienas dienas ietvaros. Domā, tas tā noplauka, ka tagadējā D-tilta pagarinājuma vietā bija dārziņi un mežs? Laicīgi saliek sarkanās līnijas, atsavina īpašumus (vai, tieši otrādi, nedod atsavināšanai no valsts/pašvaldības), utt. Paredz, ka pilsēta augs un nevis aptuveni, bet jau pat diezgan precīzi iezīmē to, kā izskatīsies infrastruktūra. Redz, Mārupe pārdomāja un D-tiltu ar Ulmaņa gatvi vairs nesavienot. Paskaties, piemēram, savā kartē - Braslas ielai nosaukums klāt. Tb jau toreiz to paredzēja par svarīgu satiksmes daļu. Kas bija Braslas iela pirms 10, 30 gadiem? Pamatīga nomale, pat nemaz nezinu, uz kurieni pa turieni brauca, kad nebija Dienvidu tilta. Nu tip uz Krustpils ielu, jā, bet pilnīgi cita satiksme, pagriezieni, pieslēgumi. Nekādi ne artērija. -
Nu, vispār, kaut kur ap 2010. +/- 5 gadi. -
Nu vēl jau vienreiz par visiem laikiem jāaizmirst tas padomju laiku noteikums par to, ka jābrauc 1m no ceļa malas, tāds noteikums izbeidzās kopā ar PSRS. -
Atcerējos gandrīz pusgadsmitu senu plānu. Kaut kas ir stipri līdzīgi, kaut kas ir savādāk izveidos. Brīvības ielas "dublieris" ar Daugavas šķērsojumu ļoti prasītos... Labi, ka vismaz otra puse ar Dienvidu tiltu būs beidzot daudz maz sakārtota. Metro dārgi un kaudze viesstrādnieku uzrastos, bet tāds bija plāns - audzēt Rīgu vēl lielāku, tai laikā bija gandrīz miljons iedzīvotāju, kamēr uzbūvētu būtu vēl vairāk un varbūt arī atmaksātos. Šobrīd, protams, tas būtu milzu budžeta caurums... -
Man ar liekas, ka nav ar auto ko centrā bāzties - dienvidu tiltu uzbūvēja, tagad vēl pagarina - lai tak iet tur braukāties. Velo ir transportlīdzkelis un ne viss ir sasniedzams pa vienu konkrētu ielu. Piem, tagad ņemtne par Teikas vidusskolu. Es tur regulāri braucu pa Tālivalža ielu, no Teikas krustojuma uz Zemitānu tiltu. Super shortcuts! Tikai nianse, ka tādam cauri privātmāju rajonam, gar skolu NAV jābūt.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-