-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 10 biedri, 0 Anonīmi, 92 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- kaads
- Lin
- e = d
- @rmands
- Dils
- _dunduks_
- darklight
- krabis
- Miervaldis Sarkanabols
- www.MistersPimpausis.lv
-
Biedru statistika
27866
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
guntars16
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nu iā tagad ir īstais laiks lai pirktu gāzi!!!
-
Gāze vai tad nē, Latvenergo nepērk tikai amerikāņu, norvēģu arī, izvēle taču plaša.
-
Brīvi pieejami atvērtā tirgū, nav atkarīgi no divu maniaku garīgā. -
Kur tur ir atdeve? Tie VES attīstītāji jau savu naudu neiegulda, bet aizņemtu izplatot obligācijas, paši ne ar ko neriskējot. Ko tad var nopelnīt pie 0 cenas? Kāpēc turpina ražot un pārdot pat pie negatīvas cenas un piemaksāt kā pēdējās brīvdienās? Ja to nedarītu tak nebūtu negatīvā cena? Bet dara. Acīmredzot ir arī fiksētā cena CFD un kāds arī to maksā.
-
Pirms biržas laikos, ja remontēja kādu no energoblokiem, mēs to nesajutām. Tagad birža uz kādu no remontiem ir ļoti jūtīga. Tas ir, kā uz remontu aiztaisīt kādu no Vanšu tilta joslām. Tusiņš līdz Spicei.
-
Nē, savas gāzes nav, un sistēma nav ideāla. Paneļi, rotori, baterijas, atomi mums ir?
-
Joprojām izliecies, vai nesaproti, ka TEC nav mūžīgi un pavisam drīz vajadzēs milzīgus simtu miljonu ieguldījumus, lai turpinātu būt visvarenie Baltijas reģionā. Skaidrs, ka bāzes jauda ir bāzes jauda un to neaizstāt. Tomēr jautājums paliek atklāts, kāpēc investoram būtu jāinvestē TECā, ja investējot, piemēram, VES ar baterijām var saņemt lielāku atdevi (ieskaitot bateriju degradāciju, propelleru nolietojumu un to ka pēc 20 gadiem tas viss būs jāpārbūvē)? -
Latvijai ir sava gāze? Gribētos šo attiecināt uz tiem, no kā mēs pašreiz esam vēl atkarīgi un vispār pēdējos gados notiek viss kas notiek... Hulji tad nenotiek? 😕 -
TEC nekur neiebāzīs, komplektā ar Inčukalna PGK tas ir vienīgais uzticamais avots kas ko garantē un ilgam termiņam. Pat HES ir mammas dabas atkarībā un ūdenskrātuves tilpums niecīgs. Un daba kā redzams ir jau labu laiku ir nojūgusies, paļauties tur uz neko nevar.
-
Neesmu godājams eksperts, kā te daži, bet varētu ražot ūdeņradi brīžos, kad elektrības cenas ir 0. Pērkam no leišiem pa 0, akumulējam enerģiju ūdeņradī, pārdodam leišiem ūdeņradi, ko saražojām par viņu pašu bezmaksas elektrību. Win-win. -
Nu re, TECus tad kopumā varēs iebāzt pakaļā un neatkarības problēma daļēji vismaz beigsies. Visi laimīgi, izņemot xexe , kas plānos kā valsti iesūdzēt -
Vai tad ir dārga? Dārgas ir "investīcijas". Ko darīt es nezinu, es zinu ko nedarīt. Lietuvā uzstādītās tikai vēja, neskaitot saules jaudas jau pārsniedz Baltijas patēriņu un nāk tikai klāt, ne %, bet ar reizinātāju gadā.
-
Tad kāda ir atbilde - ko Latvijai darīt, lai būtu neatkarība un lētas enerģijas balanss -
-
Kāpēc nīstie? Es priecājos par lietuviešiem, pēdējās brīvdienās elektrība bezmaksas, 2 diennakšu garumā, ne kā agrāk, kaut kādās stundās, ej nu ietrāpi. Un par šo šie man "investēt" neprasa. Igauņiem vēl būtu jāsarauj un no slānekļa jātiek vaļā, būs pavisam jauki. Mans morālais atbalsts ir 100%
-
Visiem vajag naudu (uzturēšana, degviela, jā un arī demontāža). Nekas nav mūžīgs ne TEC, ne HES, ne AES vai VES. Taisnība, ka bez mūsu salīdzinoši modernajiem TEC ziema Baltijā būtu bijusi daudz bēdīgāka, jo būtu jādedzina slāneklis un leišu vēl senākie TECi. Skatoties nākotnē, pienāks brīdis, kad mūsu "modernie" agregāti būs novecojuši un vajadzēs atkal naudu, naudu, naudu. 100milj aizgāja TEC-1 2000.gadu sākumā, un kopš tā laika vairāki remonti, uzturēšana utt. vienu gadu 0.5milj citu 2milj... un būs jādomā ko likt vietā. Un jau šobrīd ir brīdis, kad tevis nīstie alternatīvie veidi pat kopā ar baterijām paliek lētāki kā kā ogles vai gāze... -
Karoč, pie temp -20 satiksimies ar kaimiņiem un par neatkarību vēl parunāsim. -20 kaut kā baigi sakrīt ar sniegpārsliņu kuras lidojumā var paspēt saskaitīt cik tai staru un energo super patēriņu un super cenu. Mūsu vērienam jau viens piemineklis Daugavā Rīgas centrā tak jau ir, nepietiek?
-
Daudz teksta, zero atbildes. Iespējams man izglītība pat neļauj saprast uzrakstīto -
HES iem tāpat ir plānveida apkopes, īsāka un garākas. TECiem tām gāzes turbīnām resurss arī nav bezgalīgs. Kurš kursā, vai nebija tā, ka TEC 2 turbīnu resurss izsmelsies pēc ~10 gadiem un līdz tam jāizdomā, ko darīt tālāk?
-
TEC lai stāv un atpūšas, pērnā ziema pierādīja tā nozīmi, ko darīt tam ir un būs. Atoms? Irāņi tur sprēgā, mēs tā varēsim, ja nu kas? Tā var saprast, ja jau gāze varētu nebūt, ko tad ar atomu? Lai gan vietā, cik saprotu rezervē gāze nav un pirkt strjomna nenotrāpot ar cenu. Šobrīd jā, priecājamies par kaimiņiem un baudām bezmaksas elektrību. Iestādīt izbijuša meža zemē skaidru naudu ko jānopelna melnu muti strādājot man nav nekādas motivācijas. Tagad baterijas, atkal vajag naudu, atkal un atkal. Pēdējā vieta Baltijā, nu i her, bronza arī nav slikti stādīt naudu un apdzīt apdzīšanas pēc arī man nav motivācijas.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-