-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 14 biedri, 1 Anonīmi, 121 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Arcane
- kaut_kaads
- M@R$$
- sounDDesign
- Dils
- versatile
- AndrisBB
- Athlons
- klarbiks
- Eraserz
- mafijs
- uldise
- Aigarsclp
- ggg97
-
Biedru statistika
-
Jaunākie Ieraksti
-
Es nezinu; laikam vienkārši piedzimu.... Man arī ir jautājumi uz ko daudzi izvairas atbildēt: Kāpēc daudzi fano par lesbietēm, bet necieš gejus?! Būtība jau tāpati.. Parasti kad lieto "transseksuāls" tad domā (zēnus, kuri tēlo meitenes), bet ir tak arī (meitenes, kuras tēļo zēņus)..un kā izmainītos jūsu attieksme? -
-
Left-Hand Traffic: For countries that drive on the left (like the UK), the Convention allows those states to regulate the right of way however they see fit. However, a European supplement to the convention specifies that in left-hand traffic areas, priority must be regulated by road signs, signals, or markings rather than a default "left" rule. -
US&A, galīgi nebrīnītos. Jocīgi, jo atšķirībā no āmurikāņiem, briti tak ir Vīnes konvencijā. -
Sanāktu absurds kaut kāds, autobuss jau var stāvēt ceļmalā visādu neparedzētu iemeslu pēc, vai tad tāpēc nobloķēt satiksmi?
-
Arī britiem nav. Kad es stāstu ka tāds noteikums ir, tad liela daļā brīnās (nekad nav dzirdējuši par tādu labās rokas likumu) un nesaprot to, kaut pamanījušies izbraukāt pus Eiropu 😅 Tāpat arī par 'galvenais ceļš' zīmi 😂 -
Es vakar tieši skatījos video, kur amerikānis liek kaut kādu very basic online Beļģijas CSN testu. Skarbi. Viņiem nav ne jausmas par labās rokas likumu vai prioritāti, kad viens brauc taisni bet otrs griež pa kreisi. -
Zinu par šo, bet neesmu pārliecināts, ka visos štatos šāda prasība pret autobusu. Vai arī ka drīkst braukt arī tad, ja nav zīmi izlicis. -
Tas ka katrā vietā pa kādam stulbam noteikumam, tas jau neatceļ -
Nojaust jau var tāpat, jo autobuss mirguļo un izliek stop zīmi.
-
Šaubos vai daudzi ārzemnieki UK zinātu, ka uz daudzjoslu ceļa apdzīvotā vietā ceļa apgaismojuma parādīšanās nozīmē 30 jūdzes stundā, ja vien nav zīme, kas saka savādāk. -
Nu nav jau tā, ka katrā valstī netrūktu savu specifisko likumu, par kuriem citi nezina. Piem, ka nedrīkst braukt garām skolas autobusam, ja tas stāv. Vai pagrieziena rādīšana, braucot pa apli. Vai aizliegums ēst un dzert pie stūres. -
Nu mazāk visādu stulbu noteikumu un izņēmumu tajos, mazāk kļūdu un pārpratumu, nezināšanu. -
Jā, tas makes sense. Jo tas ceļš/blakusteritorija reizēm dabā ir nesaprotams. Kā lai es zinu, vai tas mazais celiņš, kas aiziet mežā, ved uz viensētu vai ciematu ar 30 mājām vai vispār savieno ar kaimiņpagastu? Dodiet ceļu zīme neko nenozīmē. Parasti skatos uz zīmēm, kas brīdina par krustojumu ar mazāk svarīgu ceļu vai braukšanas virzienu joslās, bet nu tās ar ne visur ir. -
Parasti jau arī uzliek to zīmi. Ja paprasa čatam, tad tas ka zīme atceļas pēc krustojuma ir 'post-sovejetu' noteikums. Countries where speed limits generally reset at junctions (outside urban areas): Latvia, Lithuania, Estonia, Poland, Russia, and several other post-Soviet / Eastern European countries tend to follow this rule explicitly in their traffic codes. Countries where speed limits do NOT reset at junctions: The UK is the clearest example — a limit continues until cancelled regardless of junctions. France, Germany, Belgium, and the Netherlands similarly do not use the crossroads reset rule; the limit stays in force until a sign changes it. Bet nu UK jau pēc ceļa tipa var uzreiz pateikt cik ir limits, bez visām zīmēm, tāpat kā Nīderlandē, ganjau arī citur. Ja ir kas savādāks vai īpaši svarīgs, tad uzliek tās zīmes 3 metru lielumā, tāka nevar neievērot. Visur citur viņas ir ļoti maziņas, pusdienu šķivja lielumā, kā arī krāso uz ceļa. Salīdzinot ar LV jau to ceļa zīmju pavisam maz, var teikt vispār nav. Var teikt ka ātruma zīmes arī ir 80% no visām zīmēm. -
Nu tam ir savas blaknes, tad vajag ātruma zīmes arī pie tiem pienākošajiem ceļiem - ja 110 turpina darboties, tad kā to lai zina tas, kas no mazā izgriež? Un apgriešanās vietas arī mulsina. Kā var zināt, kāds ātrums aiz apgriešanās vietas atļauts? Tas tak it kā nav krustojums. -
Tapēc pie normāliem cilvēkiem ātruma zīme darbojas, kamēr nav cita ātruma zīme, kas saka savādāk. Nu vai ātruma ierobežojuma atceļošā zīmē. -
A2 šoseja ar dinamiskajām zīmēm. Lepns elektronisks 110, sadalošā josla, bet tas nenozīmē, ka pēc dažsimt metriem nav pieslēgums blakusceļam aiz kura turpinās 90, par ko, protams, atgādināt nesteidzas. -
Man riebjas, ka mums eksistē "tolerance". Valstīs, kur braukšanas kultūra ir labāka, sodi sākas no pirmā km (norēķinot mērījumu kļūdu) un nav nekādi mazie. Ja reiz mums eksistē šie divi pieļaujamie braukšanas ātrumi, valsts akceptēti, tad es, protams, izvēlēšos augstāko. Likumdevējs saka, ka drīkst. Piekrītu. Ne velti austrumos ir vēl traģiskāk, tolerance 20km/h. -
Ja sabiedrība tiek kultivēts ka tas kas ievēro likumus ir lūzeris , tad ko jūs gribat. Ja es ''lēnām '' braucu ap 95 pēc GPS ( nu laikam jau esmu pārkāpējs) bet puse no braucējiem mani cenšas apdzīt, tad paši varat iedomāties kas notiek ja sāku braukt uz 90 (pec GPS) .... Noteikti skanēs izsaucieni:''Sēne, velkas, neiekļaujas plūsmā!''. Piekrītu ka ir gadījumi kad apstākļi spiež pārkāpt tipa nokavēsi lidmašīnu jo pirms tam bija kāds kavēklis uz ceļa un neiekļaujies laikā. Nu bet kad ar šo lielas ka man po ( precīzāk ''zapadlo'' ievērot) uz likumiem, tad jau tipiska zeku kultūra . Laikam nāk no ''dižās padomjuzemes'' .
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu102k
-
Kopā ierakstu1.5m
-