Es sevi nevarētu nosaukt par ābolu nīdēju, bet pagaidām vneredzu vajadzību pārmācīties. Nu lai vai kā, tomēr tas ābols ir nedaudz savādāks.
Bet jau rakstīju, ka man arī šķiet, ka ļoti reāls nākotnes attīstības scenārijs - AI asistents un viss. Un tad jau visu noteiks price/performance.
Ābols ar lēto NEO, pat man kā vidējam ābolu nīdējam, liekas lieliska izvēle zemajā cenu kategorijā.
Par AI, skatoties kā tas viss izvēršanas un kādiem mērķiem lieto... teorētiski, Ai asistents ir vienīgais kas ir nepieciešams. Ne pārlūks, ne "offisa" programmas, ne attēlu vai video apstrāde. Visu prasi AI.
Nez cik tas OS 'iebūvētais' AI ir svarīgs ikdienas lietošanā.
Pa lielam jau faktiski visos tūļos viņš ir iebūvēts tikuntā, kāda tur lielā vajadzība vēl pašā OS?
Skaidrs ka priekš MS tā būtu slaucamā govs un viņi labāk gribētu ka AI ir OS līmeņa funkcija.
(pa velti jau neviens kautkādu jēgpilnu AI neviens nedos, tas prasa resursus. Tas kas tagad ir pa velti, ir pa lielam investīcija, lai sagrābtu lielāku tirgus daļu. Nu ja nu vienīgi savākt pēc iespējas vairāk datus par lietotājiem, tad tas iespējams nosedz izmaksas)
Stat Counters jau nav nekāds rādītājs, bet UK trends jau ir acīmredzams. Lēnām, bet Windows daļa krītas
Latvijā vai citur jau, kur laptopu cena ir sensitīvāks topiks, tur es ticu ka Āboli nav īpaši populāri.
Esmu Latvijā tagad divus ofisus izstaigājis, pietam, vienu tādu bagātu. Windows HP
Manējā strādā valsts iestādē ar treknu Eiropas naudas piešprici - Windows HP
Anglijā strādāju patreknā ofisā - Windows Lenovo
Godīgi sakot, Apple vairāk ir fetišs IT saistītiem ofisiem
Relax FM arī spēle himnu, par Melodija un Autoradio precīzi neatceros, liekas gan, ka spēlēja, zinu, ka Mix FM gan nespēlē.
Tikai parastais EHR un Superhits, pārējo radiostaciju klausītāji ir apdalīti... EHR gan mēdz kaut kas līdzīgs skanēt pat nedaudz pirms pieciem.
ar FreeCAD ir tāda love and hate dzīve, tā kā tādā pavisam pamata līmenī to pārzinu izmantoju viņu. Bet nu mēdz būt tā, o fiksi kautkas jāuztaisa, viss raiti iet uz priekšu un tad atduries pret kautkādu jokainu gļuku vai kļūdu un 1h mocies ar viņu. Agrāk tās kļūdas pat mēdza izlekt vācu valodā
Neesmu mēģinājis, smallprintu un neko vairāk nezinu, bet tipa te varot dabūt uz 6 mēnešiem haļavu, ja kādam interesē:
onshape.pro/colinfurze
(un gan jau vēl simtiem citu influenceru kodiņi)
Es to biju domājis par laptopiem, nu cik tur lētākie tagad maksā kādus iepērk piemēram pašvaldības iestādes, nu ne jau par 1k+?
Bet ja mini pc, tad cik tie maksā intelīgie, nu arī tak lētāk par mac mini, vai tad nē?
onShape pa lielam darbojas kā SolidWorks.
Es ar nelietoju FreeCAD, tapēc ka nav pierasts un onShape ir krietni ērtāk. Nēbūtu tas, ganjau lietotu kautkādu FreeCADu.
Ok, būs jāpaskatās. Bet viena lieta namainās - ja ir ierasts kaut ko lietot, tad pārmācīties uz kaut ko savādāku... var, protams, var, bet jautājums, vai vajag.
Fakts ir tāds, ka man čujs saka, ka tuvākajos gados notiks kardināls lēciens. Nezinu, vai esmu tam gatavs.