-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 13 biedri, 0 Anonīmi, 108 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- versatile
- Jainit
- Rainis
- Dils
- e = d
- _dunduks_
- dzincha
- janni
- spameris
- AndrisBB
- locoone
- rubb
- V.S.
-
Biedru statistika
27767
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Andritis13
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Tas ir troļļu fabrikas MI feiks, tas links nav smukumam. -
-
ar FreeCAD ir tāda love and hate dzīve, tā kā tādā pavisam pamata līmenī to pārzinu izmantoju viņu. Bet nu mēdz būt tā, o fiksi kautkas jāuztaisa, viss raiti iet uz priekšu un tad atduries pret kautkādu jokainu gļuku vai kļūdu un 1h mocies ar viņu. Agrāk tās kļūdas pat mēdza izlekt vācu valodā
-
Puis, cik Tev gadu? Bezmaksas bija 2 lietas - ja juties sūdīgi, tad balts rafiņš ar sarkanu krustu, ja labi, tad zili-dzeltens bobiks ar mirgalkām -
Un 5x lēnāki. Un ko tad es tev teicu pāris komentus ieprikš? Apple tak nekonkurē ar lētiem plastmasas kakučiem. -
Neesmu mēģinājis, smallprintu un neko vairāk nezinu, bet tipa te varot dabūt uz 6 mēnešiem haļavu, ja kādam interesē: onshape.pro/colinfurze (un gan jau vēl simtiem citu influenceru kodiņi) Es to biju domājis par laptopiem, nu cik tur lētākie tagad maksā kādus iepērk piemēram pašvaldības iestādes, nu ne jau par 1k+? Bet ja mini pc, tad cik tie maksā intelīgie, nu arī tak lētāk par mac mini, vai tad nē? -
Nē, runa nav par nopulēšanu. Ja kaut kāda funkcija notiek pilnīgi savādāk. -
onShape pa lielam darbojas kā SolidWorks. Es ar nelietoju FreeCAD, tapēc ka nav pierasts un onShape ir krietni ērtāk. Nēbūtu tas, ganjau lietotu kautkādu FreeCADu. -
Ok, būs jāpaskatās. Bet viena lieta namainās - ja ir ierasts kaut ko lietot, tad pārmācīties uz kaut ko savādāku... var, protams, var, bet jautājums, vai vajag. Fakts ir tāds, ka man čujs saka, ka tuvākajos gados notiks kardināls lēciens. Nezinu, vai esmu tam gatavs. -
Kas tev liek tā domāt? Un tu šim stāstam, ka kpfsr skolas vidēji esot bijušas bagātīgāk nodrošinātas ar datortehniku nekā lpsr, tici? Šim arī tici? https://xcancel.com/MaratQasem/status/2038846958773940641#m Iesaku uzmanīgāk izvērtē tādus video, ja tik šausmīgi gribas tos skatīties. Deficīts bija tāpēc, ka psrs plānveida ekonomika bija neefektīva. (Nebūšu tik kategorisks un neteikšu, ka tā pēc definīcijas nevar būt efektīva - varbūt var. Varbūt salavecis eksistē. 🤷🏻♂️) -
Vispār jau FreCAD tagad attīstās diezgan strauji. Tāka tas ko mēģināji pirms gada, var nebūt tas kas ir šodien. Skaidrs ka viņiem nav ne tuvu tik kaudz resursu un naudas kā kautkādam AutoCAD, lai piepucētu visus sīkumus, UI utt. Vienmēr būs kautkas līdz galam nenostrādāts. Fusion jau ar nav nekāds debesu rīks. Ja man jāizvēlas, tad es labāk lietoju onShape. Tiek galā lieliski ar visu kam man nepieciešams un vēl vairāk. Vispār nekas nav jāinstalē. Man pietiek ar bezmaksas versiju, pilnā versija £1200/€1410 gadā protams ir absurda cena. Vispār jau ja grib arī pelnīt naudu ar softu, kas iet uz Linux, tad nav tik vienkārši. Kamēr tev kautkāda sīka programmiņa, tikmēr nevienam neinteresē, bet tiklīdz parādās miljoni, tā cita runa. Iepriekšējā darbā mums bij Davinči Resolve. Vai Linux versija prasīja kautkādu īpaši lielo papildus piepūli? Nē. Tāpat lielākoties izstrāde bij uz Linux (jo tas ir tas ko lielās studijas izmanto). Bet funkcijas bij mazliet 'apgraizītas' (publiskajā versijā). Kapēc? Visas licenžu un legālās problēmas. Ja vien negribi visu pārrakstīt no nulles, tad nāksies lietot kautkādu bibliotēku, kautkādu funkciju no OS, kas ir teiksim ar GNU licenzi (kā jau pa lielam viss Linuxā). Ko tas nozīmē? Ak jā, ja gribi 'ielinkot' to savā softā tad vainu tev jāatver savs kods, vainu nedrīkst prasīt naudu vainu vēl kautkas. Vainu vispār jāmaksā Mikromīkstajam par kādu patentu utt. Tāka nav nemaz tik vienkārši izveidot maksas softu uz Linuxa, pat ja gribās. Ar visu hibrīd-attalināto strādāšanu, tāda lieta kā stacionārs offisa dators pa lielam ir izmiris. Cita runa milzīgos uzņēmumos, kur nekāda hibrīdstrādāšana nenotiek un tev jābūt 9-5 pie sava galda un datori tiek iepirkti/līzēti ar vismaz simtos pa taisno no Dell/Lenovo/HP... ar visu nomaiņu un apkalpošanu. Bet arī tur tā lieta sāk mazliet mainīties. Tevis pieminētajam gadījumam ir Mac Mini, kas arī ir tavi 599. -
Nakuja Tev ir vajdzīgi trula "Holtona" ieejā zeltīti mosfeti? Nu nakuja? Ieliec darlingtonus no bc550, ir pat salāgotie pāri. Iemauc tam s70 kompozītu no normāla opampa par 5 eiro un TDA. Un neviens audiopederasts atšķirību nedzirdēs. -
Andri, esmu mēģinājis FreeCAD. Pļa, nu ja sāktu no nulles, varbūt būtu ok, bet nu ... nevaru... viss caur tirsu. Un tad uzlec jautājums - vai es tik ļoti ienīstu to W, lai tagad sāktu nebeidzamu seksu ... -
Konkrētāk ko? Vari no savas pieredzes nosaukt kādu lietu, kas Ubuntu un Mint tev šķiet tizlas, bet Zorin un win - perfektas? Tagad un treknajā galā jā, tā laikam sanāk, bet tipisks lētā gala ofisa dators kas maksā, es nezinu, cik, 500?, tajā segmentā vienkārši nekādu ābolu nebija līdz Neo, kurš arī tomēr ir 700. -
Nu man draudēja, ka fusion360 vajagot w11 no februāra... šodien ir aprīlis un uz w10 viss strādā. Bet ar to zorinu vai jebkuru citu linuksu es varu konkrēti iesūkāt. Un vispār nekad neesmu sapratis to cepšanos par linuksiem. Da kāda, velns ar ārā starpība, mints, zorins vai hvz kas... Un nesaprotu, ko nozīmē "aizvietot windows"? SolidEdge strādā? Nē! Nu tad kāda aizvietošana. -
"compability" ir kascits un es par to nerakstu: tas jau ir visiem Linux kā "kaite", bet šobrīd ir uzlabotāks "compability" ar Bottles, wine update, u.c. Bet Ubuntu un Mint neizdarīja to ko dara Zorin : ļauj lietot itkā būtu Windows 2.0. Redzi es esmu padaudz "gatavos" Linux'us pamēģinājis, bet pagaidām tikai Zorin "dara to ko reklamē: cenšās aizvietot windows"..kad bija Ubuntu bums un Mint bums u.tml., tad to lietošana neatgādināja Windows 2.0, bet linux ar windows theme. Zorin vienīgie sāķuši saprast ko nozīmē "user friendly", pagaidām..: tas nozīmē darīt to pašu ko Windows un Mac: dot to ko grib.. Windows 7 vairs netiek atbalstīts..ko man darīt?! Kāpēc uzreiz mest ārā PC ar (i3 vai i5 vai i7 vai vecākiem) cpu?! Kādreiz bija arī Windows XP, bet arī to datoru Microsoft sabojāja ar atbalsta beigšanos.. -
Un tas LS844 galveno pienesumu dot kā placebo. Plate jātaisa tāda, lai visi redzētu tās zeltītās kājas. 5200/1943 arī neesot vairs gluži tie kas toreiz, kad zāle bija zaāļāka. Neesmu pārbaudījis, bet mēles melš, ka tehprocess esot optimizēts. Bet piem priekšpēdējie 669/649 ir pilnīgie mēsli. Ja kaut kur vēl var dabūt vecos 1381/3503, tad esi vinnētājs. Pat 2sc5171 un šamo pāri ... pļa, neatceros, vairs neražojot. -
Starpcitu FreeCAD funkciju ziņā nearko neatpaliek no Fusion. Bet nu ja kādam vajag specifiski visus Fisionus, AutoCadus utt, tad tak neviens neliedz to prieku lietot Win/MacOS. Bet nu tā ir ļoti maza daļa no kopējiem lietotājiem. Plus nav jau nekas tāds tajos CADos ka viņi nevarētu strādāt uz Linux (ja jau uz MacOS var). Tik cik izstrādātāji to vienkārši nepiedāvā, tirgus mazs. -
MOSFET ir pieejami JFET piem LS844 zeltits hermetisks TO-71 10EUR/gab var ari J111/2/3 2SK2145 uc zem eur/gab lateralie MOSFET ECW20N20 BJT - TTA/C004B ~0.5eur 2SA1943 2SC5200 ~2eur BD911/BD912 ~1eur KSA992/KSC1845 centi ir vel Toshiba un Sanken sot-23 korpusos dubultie dazadas konfiguracijas slegumi CDIL razo TO-18 TO-39 TO-3 korpusos ir kas izgatavo nodegushu Sanken audio modulu aizvitotajus no shim detalam
-
Un tad pienāca brīdis, kad CAD strādāja linuksā... Pļa, tas bija slapjais sapnis. Tieši tas, ko MI aizvietot ir dažu nedēļu, tfu gadu jautājums.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-