Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   19 biedri, 3 Anonīmi, 108 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• kernell
    • Igors83
    • binary
    • Anreel
    • Nikolajs
    • rubb
    • Racer
    • ju
    • kicker
    • spameris
    • e = d
    • tu16
    • inteens
    • gustavs_v
    • kaads
    • Corpsegrinder
    • Hisense
    • dainis61
    • nnoname
  • Biedru statistika

27746
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    MMD1
    Newest Member
    MMD1
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• kaads
      laikam te arī ir atšķirība lētajās un dārgajās detaļās. nobraukts ... daudz . Samainīts bremžu šķidrums 2x, droši vien vajadzētu biežāk, bet viss strādā kluči ja pareizi atceros laikam 2x, disks viens noteikti, jo saliecu, kaut kādu sprunguli ierāvu mežā, tikko paskatījos uz diskiem - braukt un braukt  . Mosh ventilējamie ir kaut kādi īpašie, bet nedomāju, tik cik papildus bleķis  piekniedēts. mīts temperatūrās līdz -4`C, velo glabājas siltumā, pakārts aiz rāmja,ne aiz rata.
    • Racer
      Taisnība, bet tas jau vairāk kā vaļasprieks ne vajadzība - sastellēt Starlinku un IPTV ir ātri, bet pačakarēties ar SAT TV un iegūt rezultātu - cits smeķis!
    • Racer
      Tad vēl nebija populāri EV, ne dikti telefonos sēdēja, viņi atzina ka kaut kas ir šķībi ar plānošanu un pamainīja luksofora zaļā laikus, varēja normāli izbraukt. 
    • e = d
      Šitos vēl kāds pērk? Tak Starlinks + IPTV nosedz nišu ar daudz mazākiem ieguldījumiem un čakaru.
    • osscar
      kā man meistars savulaik darbnīcā teica - ja sāk tecēt vai nestrādāt - lētāk un ara garantiju ir uzlikt jaunas, ok kaut kādas dārgā gala var remontēt , kurām ir detaļas pieejamas. Bet tā pamatā - maina un miers. 
    • binary
      Nu var jau tos matus skaldīt, bet vai vajag? Mums velo lietošanas paradumi būtiski atšķiras.   Tad jau redzēs. Būtu par 10, tad 100% ar to sāktu. Ja par 50 - jādomā. Vakar cenas nezināju. Vakar vispār nezināju, vai tur kaut ko var labot. Bija naiva cerība, ka šejienieši varētu būt ko tādu darījuši.
    • AndrisBB
      Nu ko nu, tad remontē 15 gadus vecas bremzes pa 50e 😂
    • binary
      Ņem to retro, man viņu nevajag. Ja kaut ko ņemšu, tad kaut kādas deores - viena laikam bija "ne shadow", otra kaut kāda shadow. Bet vispirms jāmēģina savējos saregulēt un pēc tam izbraukt, varbūt tur tomēr nav viss tik slikti.   Par to, ka viņš varētu savest kārtībā - teorētiski tur var blīvi nomainīt (jāpiemeklē izmēru un "DOT-noturīgu") un piemeklēt atsperi, bet to "virzuli" laikam tomēr prasītos arī mainīt. Un to jau piemeklēt nevar. Gan jau var virpot, bet ja to nedara kā hobiju, tad beigās nekas diži lētāks tur nesanāktu.
    • osscar
      nu der ielūkoties šad tad paskatīties "cik plāni" palikuši... pat ja negaudo, es labāk nomainu ja ir jau pavisam plāni - bremzes ar atsaucīgākas paliek, jo gājiens mazāks uz "sajūtām"
    • binary
      300-500 km sezonā, pārējā laikā velo stāv "šķūnī". Nieka 3-4 gadus atpakaļ mums velobraucienu distance nepārsniedza 3km, max 5km.   Pa lielam neinteresē, ar ko tie kluči piesūcas. Nečīkst, negaudo, bremzē labi, tātad viss OK - nav it nekāda iemesla mainīt katru gadu, ja neskaita "netīru pelnutrauku".  
    • osscar
      atkarīgs kāds reljefs un kāds braukšanas stils - tad tā arī dilst tie kluči (man jauni uzlikti - nobraukums 1200 km, vēl nečīkst un ņem labi ) vecajai meridai arī 18 gadus vecas tektro joprojām strādā - bet tur velo nobraukums es teiktu - no pirkšanas brīža -  ap 5k km ..nu zem 10 stabili...1x mainīti kluči. Bet tie ir mazi nobraukumi..velo. 
    • AndrisBB
      Man ar tracina, tapēc parasti nomainu kad sāk gaudot. Gaudo jau kad lēnām griežas un vairs nevar noturēt. Tjipa kā reiz pirms apstāšanās.
    • osscar
      nezinu, var- bet mani tracina. un arī tad parasti tās bremzes vairs neņem tik nikni kā svaigas.
    • AndrisBB
      Atkarīgs jau ar no svara. Ja 100+ kg, tad no kalna maucot gaudo ka maz neliekas 😂
    • Gestapo
      To troksni labi var izmantot zvaniņa vietā.
    • osscar
      + rotorus vēlams šad tad attaukot ar tehnisko spirtu vai ko tādu. parasti tā gaudošana ir nevis strauji bremzējot, bet jau pašās beigās maigi bremzējot pirms pašas apstāšanās   tāda pretīgi griezīga skaņa.  sameloju lētākie šimano CL rotori 6 eur, 6 bolt - 7 eur. ok protmas ja savāc kaut cik nopietnu pasūtījumu - tad tie 10 eur par piegādi nav nekas , ja paskaties LV cenas. es kaut kad drīz kaut ko atkal sūtīšu ja kas. 
    • AndrisBB
      Pelnutrauks nav velo bremžu kluči, viņi piesūcas ar eļļu/netīrumiem gribot negribot.  Visām viņām klučus katru gadu jāmaina, citreiz biežāk. Ja puslīdz bieži un aktīvi braukā. Nenu ja visa braukšana ir 100km gadā, tad jau var izvilkt ilgāk.
    • 138
      Kā variants - sazinies ar to iepriekš pieminēto čali ar čupu bremzēm no xc.lv, varbūt viņš pa lēto tev tās dabūs pie dzīvības, vai - noteikti - varēs piedāvāt citas dzīvas pa lēto. Tikai lūdzu nenopērc to retro xt (rd-m737) kā teici, man viņu vajag.
    • binary
      Redzēs, ko supports atbildēs. Ja kaut kādu "sorry, nevaram palīdzēt", tad var domāt par bremžu maiņu. Pirkt remkomplektu par €50 tiešām īsti negribas. Ja viņiem tie remkomplekti mētājas bez pielietojuma un atdos par kapeikām, tad neredzu iemeslu mainīt to, kas būtībā strādā, ja var ar nelielu apkopi novērst radušās problēmas.   Jaunas bremzes jau arī ir laimes spēle. Var tos €50 ieguldīt esošo bremžu sakopšanā, paveikties un lietot bez bēdām vēl 5 gadus bez detaļu nomaiņas/apkopes, un var par €50 nopirkt jaunas, kurām pēc @AndrisBB teiktā sūksies eļļa tā, ka klučus būs katru gadu jāmaina (un gan jau arī ar eļļām un atgaisošanām jākrāmējas).
    • binary
      Kādas pasakas vēl izdomāsi? Pirms 2 gadiem pirktam auto pelnutrauks pilns, jāmet ārā? Auto, nevis pelnutrauku.   Bremzēšanas laikā nekas nečīkst. Mēdz čīkstēt braukšanas laikā, tāpēc arī regulēju (nocentrēju) - lai tur nekas netrinās, kad nevajg. Braukšanas laikā bremzē pietiekami labi, vajadzības gadījumā var gana viegli arī nobloķēt ratus (un pārlidot pāri stūrei, ja uznāk tāda vēlme).   Nu re', te arī iemesls, kāpēc bremzes, kuras 15 gadus lietotas bez apkopēm, var būt par kārtu labākas nekā jaunas.   Indikatoru neredzēju. Var jau būt, ka ir. Dārgi nebija - €15/gab pirms 15 gadiem. Te kaut kas teica, ka tagad piečuku maksājot.   Kaut kādi 160mm Hayes J0709 (atkal jau - 15 gadus atpakaļ pirkti), biezums ap 1.75mm (svaigam 1.8mm?), līdz minimālajam 1.52mm ar maniem bremzēšanas apjomiem vēl var braukt un braukt. Vizuāli it kā kaut kādas rievas ir, bet uz tausti nekādu grubuli īsti nejūt. Un nekas tur nečīkst.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...