Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   15 biedri, 0 Anonīmi, 156 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• AndrisBB
    • TasEsmuEss
    • SlageriicLV
    • base7
    • dainis61
    • sativa gummies
    • binary
    • e = d
    • KebabMaster
    • aoma
    • raiviic
    • nnoname
    • Dils
    • Msnikss
    • uldise
  • Biedru statistika

27711
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    smotish
    Newest Member
    smotish
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• base7
      Uz Express (80E) satelīta parādijies Krievijas telekanāls "Легенда". Parametri: 11106, 45000, H, 4/5, FTA Info: https://contact-agency.ru/channels/легенда/  
    • Huan Kaktus
      Protams, ir nozīme. Jo mazāks damping faktors (lielāka izejas pretestība), jo sūdīgāk pastiprinātājs kontrolē austiņas, basi kļūst izplūdušāki un neskaidrāki, kaut, subjektīvi, vairāk.
    • AndrisBB
      Kapēc neietaupīt pāris štukas, ja var ietaupīt? 🤷‍♂️ Samaksāt 'plača cenu' jau katrs muļķis māk.
    • Dils
      O o o... salas "miljonārs" sācis knauzerēties ...
    • AndrisBB
      Es visulaiku gribu izmēģināt tās auto izsoles. Ja paskatās cenas pa kādām liela daļa auto tiek pārdoti, tad pavisam interesanti paliek. Tikai problēma ka te pie manis faktiski neviena lielā izsoļu vieta negrib čakarēties ar privātajiem. Tās izsoles, kas atļauj privātos, tās atkal iekasē tik lielu komisju (ja pērk tikai vienu auto), ka atkal gala cena vairs nav tik interesanta. Vienīgais variants nopētit autko kas interesē un tad kādam paziņam kas nodarbojas ar tirgošanu uzprasīt lai nosola.
    • INTRASERVERNET
      Seit uzskreju sodien video, vienkarsa valoda izskaidros, kas notiek ar Garmin.  
    • versatile
      Jā, bet arī laiks ir nauda. Var jau pats privāti tirgot, bet ir 2 varianti: 1. auto ir tāds pats kā 200 citi ssā - kaimiņiem sabildēju 12. vai 16. gada, neatceros, škodu. Mēnešus 2 laikam tirgojās, kamēr viens atbrauca (!) apskatījās un nopirka. Protams, ne par tirgus cenu. 2. auto ir tāds, kādu ssā nav - vai nu pats auto kā tāds, vai komplektācija/nobraukums/stāvoklis, utt. Tad nu vai nu nezvana, vai zvana un uzdod stulbus jautājumus, tūristē, prasa izbraukt, utt. Domāju, ka būtu ne viens vien tūrists bez naudas, kas gribētu izgāzt ar F15 40d, tīri lai ar 30d sajūtas salīdzinātu, utt. Tur - kā paveicas - atrodi to, kas meklē, vai nē. Re, Gailis savu dāču 12 gadus tirgoja, kamēr atradās līdzīgs dīvainis ar naudu. A netrūkst ne dīvaiņu, ne cilvēku ar naudu.
    • AndrisBB
      Viss jau atkarīgs cik viņiem uzcenojums uz to 'jauno' auto.   Pa lielam jau ja tu pērc ko vietā, tad jau skatīsies kopumā -> cik nopelna uz jauno auto, cik uz iemainīto, cik uz līzingu, cik uz 'obligātām' apkopēm vai vēl nezin uz ko. Ja jau placī stāv kāds nelikvīds ar labu uzcenojumu, tad jau var arī piesolīt par iemaināmo pat virs 'tirgus vērtības', lai tik pierunātu pircēju 😂 Placis jau mīnusā nepaliks   Bet ja vietā neko nepērk, tad kāda varētu būt interese placim to braucamo ņemt? Ja nu vienīgi pa lēto.
    • versatile
      Ja ir zināmi cilvēki, tad var pa taisno openlane. Neesmu vēl tā darījis, bet, ja šogad izlemšu auto mainīt, tad tas būs variants. Ja nu kādu interesē, uz vasaras vidu/beigām varētu tirgoties - 2021. gada beigu (MY22) Volvo V90 Cross Country 245 vai 250 zs, neatceros precīzi, 2l benzīns+Mild Hybrid (reālais patēriņš ilgtermiņā ap 8 litriem), adaptīvais kruīzs, android multimēdija + android auto un carplay, 2 oriģinālie riteņu komplekti (18 un 19), vienu sezonu brauktas ziemas riepas GY UG ICE3 (reāli love). Antracīta krāsas ādas salons ar atmiņu un apsildi priekšā, tumšie griesti, harmanis-kardāns, elektriskais āķis, pneima aizmugurē (reta opcija, bet ir to vērta stabilitātē līkumos vien), adaptīvie led lukturi utt viss plus mīnus standarta. Aplikācija, var attālināti iedarbināt, sildīt/dzesēt, atslēgt/aizslēgt un spiegot kur noparkojies un kur braucis. Noskrējis drusku zem 70 (pirmajos gados vairāk, pēdējos ir kā otrais auto paralēli elektroauto). Ļoti stabils, patīkams auto, īpaši uz sliktākiem ceļiem. Jauda pietiek, bet nu turbobedre laikam ir visu 2l benzīna vienturbomotoru bēda. Par sviestmaizi neatdošu, mobilē un ss analogu auto īsti nav, kkad nesen skatījos. Bet nu par cenu tad kad tuvāk nāks. Visdrīzāk kkas starp 30 un 40k.  Paziņas no Mollera ņēma viņu importētu mazlietotu auto, 16. gada X5 40d iedeva sakarīgu ciparu un par to pašu ciparu pēc tam arī tirgojās. Tā ka mēdz visādi būt.
    • osscar
      ā toč, es taču izbraucu pa viņu :D  eglītes ir pēdējais spots kur pačurāt :D 
    • AndrisBB
      Es jau runāju par auto un plačiem. Kurš placis tev maksās vairāk par 50% no 'tirgus' cenas ja tu iemaini auto pret citu, vai vēl jo vairāk ja tu pie viņiem neko nepērc?     Kautkādā fantāziju pasaulē varbūt, kur plači nodarbojas ar labdarību.
    • kaads
      tas jau pagājušajā gadā pabeigts, pat  liekas ka te rakstiju  galā caur eglītēm jābrauc cauri un tad pa granteni lidz Sauleskalnam S var tikt, neuzbraucot uz šosejas
    • msp
      Nu... šobrīd kā reizi tirgoju vienu NĪ un smiekls nāk par pamuļķiem mākleriem, kuri piedāvā īpašumu pārdot par pazeminātu cenu (+ nopelnot komisiju). Nav māksla pārdot mašīnu vai īpašumu par 70% no "tirgus cenas". No rokām izraus tai pat dienā. Māksla ir pārdot par "tirgus cenu".
    • AndrisBB
      Un kapēc lai dotu? Pat 2k būtu diezgan dāsni. Reāli tā mašīna kādam ir jāpārdod, jāiesaldē līdzekļi, visdrīzāk vēl no pārdotās summas jāmaksā PVN un jādod pircējam kautkāda nebūt garantija. Un galu galā arī jānopelna.   Ja placis dod 50 - 70% no "tirgus vērtības", tad tas jau ir labi. Kautkādiem jaunākiem auto tas tuvāk 70%, vecākiem 50% vai pat mazāk. Tas tikai normāli. 
    • msp
      Esmu tā darījis vienreiz, un tiku apjāts kā mazais ezis. Plus esmu izziņas nolūkos papļāpājis ar NĪ perekupiem (ne mākleriem, bet perekupiem).   Standarta modus operandi: - piesola cenu, kas tikai mazliet zemāka par vēlamo; - pacients ierodas ar auto, vai perekups ierodas NĪ; - pie tikšanās ātri noskenē pacientu un saprot, cik lielas ir slāpes; - atrod dajebko ar ko nosist cenu un liec pacientu līdz maksimumam; - vēl pamanās uzkarināt pārrakstīšanas izmaksas uz pacientu (līguma punkts vai mutvārdu klauzula "visi tā dara"); - reāli cena nostājas vēl 30% zem solītā   Piemēram, ja tev vēl ir tīri lietojama mašīna 3k vērtībā, tad varu derēt, ka perekups vairāk kā 2.2 nedos. Par pāris simtu peļņu tie toč neiespringst.   Mana pirmā un vienīgā pieredze ar placi pirms gadiem 15. Aizdzenu mašīnu ~10k vērtībā, kas konkrētā gadījumā jau bija salda cena. Placis (mans tipa čoms) piekrīt ievietot par 500e komisiju. Pēc kādām pāris dienām zvana - esot pircējs, bet vairāk par 9300 nedod. Kaulējāmies, kaulējāmies, nekas nesanāca. Pārrakstīšanas dienā plača īpašnieks man saka tā - Ok, braucam pārrakstīt bet to man darīs cilvēks, kam alga jāmaksā 100, papildus tīrīšana/mazgāšana mašīnai bij vajadzīga, kas maksāja 100 un vēl tur kaut ko pie pārrakstīšans. Rezultātā, brīdī, kad vairs nevaru izvairīties, tiek nosmelti vēl 200...300, un mans gala ieguvums nostājas uz ~8.5k. Un to izdarīja cilvēks, kuru līdz tam par čomu uzskatīju. Tik pēc tam man vēl kāds pačukstēja, lai nešaubos, ka mašīna tika notirgota pa plānotajiem 10k, tik pārdevējs vēl papildus iebāza kabatā.  
    • AndrisBB
      Ja jau piķis ir, tad kapēc uzreiz neskatīties mobile.de un pašam aizbraukt pakaļ? Cik tad tagad Ryanaira biļetes maksā? Priekškam leišu starpniekus?
    • binary
      Nu no Ķekavas mēs reizēm uz Baložiem aizbraucam - ar pauzi "būt-iņā" (pun intended  vieta maza, bet laba, varu ieteikt). Agrāk vajadzēja braukt caur Katlakalnu, bet tagad starp Katlakalnu un apli pirms Rīgas laikam izbūvēts celiņš, var braukt bez līkuma. Forši jau būtu, ja no Baldones varētu līdz Ķekavai aizbraukt (un tad arī līdz Baložiem), bet laikam lielāka cerība ir sagaidīt laiku, kad pūcei aste uzziedēs     Saulkalnes pusē mums šoseja 100% atkrīt. Max, ko esam gatavi braukt pa šoseju, ir ~600m posms pie mājām, lai tiktu līdz tuvākajam krustojumam ar meža ceļu. Vēl gadus 2-3 atpakaļ tas posms izpaudās tā, ka bērns brauc pa ceļa malu, savukārt es viņam blakus skrēju, lai kritiskā brīdī varētu noķert - kreisajā rokā stūmu savu velo, labajā pusē brauca bērns. 1x tas reāli nostrādāja - brīdī, kad garām brauca auto, bērns kaut kādu iemeslu dēļ strauji pagriezās ceļa virzienā… Pēdējās 1-2 sezonas vairs nebija tik traki - braucu aiz bērna un vaktēju spoguli, pabrīdinu par katru auto. Ja redzu, ka var būt ziepes, tad saku, lai kāpj nost no velo - tad abi apstājamies un gaidam, kad tā fūra vai kas cits pabrauks garām.   Un mums pie mājām tas 600m posms nav ne tuvu tik dzīvelīgs kā Saulkalnes pusē. Tāpat bail.
    • osscar
      pa sores ielu - te redz abus variantus :    
    • osscar
      nu jā, bet ko darīt ja nav infrastruktūra  bet šķiet ka tur arī taciņa ir starp to ceļu un šoseju, tiesa aizaugusi, bet liekas ka esmu tur braucis. kā jau minēju šad tad pret "spalvu"  pa šosejas malu var aizbraukt, tur 1km apm.
    • binary
      Būtu tur šķembas, tad viss būtu OK - šķembas ar laiku sablietējas. Bet tur ir oļi - gludi, apaļi akmeņi. Vari gadu ar auto pa tādiem braukāt un nekas tur nesablietēsies, paliks "irdeni". Varētu būt Daugavkrastu iela, bet neesmu pārliecināts… Kura varētu būt tā cita māja? Cik tur pabraukājām, radās iespaids, ka tur nav citu variantu, kā to posmu izbraukt.   Otra "nepatīkamā" vieta tajā maršrutā ir pēc otrā mežiņa tieši pirms Saulkalnes - ~450m garš privātais ceļš paralēli šosejai. Gandrīz vai jūtos vainīgs par privātīpašumtiesību pārkāpšanu, braucot pa to ceļu  Ar gara acīm iedomājos, kā tas būtu, ja nepazīstami ļautiņi braukātos pa manu pagalmu - nebūtu forši.    
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...