Biedra @ju liekā Mosso ir tāds joks kura skaitoties universāla 26"/27.5"/29", reāli ar saviem 470mm viņa ir paīsa priekš 29 bet garāka par 26 440-450. Es tavā vietā joka pēc pamērītu uz testdraivu ja jūs neesat katrs savā Latvijas galā, varbūt galīgi čoperis sanāk, bet varbūt saiet.
It kā no šodienas operators NTVplus esot atkal pilnā apmērā uztverams Karaļaučos (Kaļiņingradā) un Baltijas valstīs. Vismaz tādu info dažādi krievu resursi izplatījuši.
Krievi esot savu Express AMU1 satelītu koriģējuši (uz rietumu pusi), lai tie transponderi, kuri nebija uztverami attiecīgajās teritorijās, atkal to nosegtu.
Atgādinu, pēc vairākkārtīgiem ukraiņu mēģinājumiem 2023.gadā slāpēt šo satelītu (konkrētus transponderus), viņš tika pavērsts vairāk uz austrumiem, kā rezultātā manis jau pieminētie Karalauči, Baltija un daļa Balkrievijas palika "ārpus zonas".
P.s. Tas tiek darīts dēļ 56E satelīta problēmām.
Es gan nevaru šo infu pārbaudīt, jo man jau labu laiku nav antenas uz 36E.
Tāpēc, ka ar nelielām zināšanām vajadzēja dabūt bezprocentu kredītus zemes iegādei, Latgalē jau tā viņa par kapeikām bija + vēl bezmaksas nauda. Ne tā sliktākā investīcija vecumdienu pensijai
Šis bik dārgāk un 29", izmēri sākot no S, bet vismaz velosipēds, nevis izstrādājums - Deore, qc300 slēgto gultņu rumbas, dakša protams lēta bet ne visvisvislētākā.
https://veloprofs.lv/lv/mtb-kalnu-velosipedi/5978-10201-velosipeds-superior-xc859-zals-1x10.html#/165-ramja_izmers-s_150_165_cm
Interesants fakts. "Radio Tev" ētera pērsonība Lauris Zalāns sākumā gribējis strādāt "LR5", bet viņu nepaņēma latgaliešu akcenta dēļ. Pēc tam viņš izgāja radio dīdžeja kursus un darbu dabūja iekš "Radio Tev".
Vieglās MTB riepas ir OK, kamēr nav padilis protektors, kad padilst, tad kaut kā sāk bieži sadurties, vismaz man tāda pieredze.
Bet viss kas ir gadījies ar saduršanām, gan sagrieztas, ar vienu sagrieztu riepu, kur tikai kamera turēja, nezinu cik ilgi biju braucis, kamēr pamanīju pie vienas pipumpēšanas.
Sačos, kad sanāca astotnieks, es vienkārši palēkāju pa to ratu (noliku velo guļus), iztaisnojās, arī pēc tam 10km līdz finišam aizminu bez problēmām. Un tas pēc kūleņa, piezemēšanās uz muguras, ar 2 lauztām ribām. Tad jau tā uzreiz nejutu tā ka nevajag nemaz ar tūli taisnot. Tā, ieteikums no pieredzes. Tur tā toreiz mistiski, nobraucienā bija, bet it kā viss bija līdzens, vienkārši kaut kas bija saguris.
vēli izbraucienos novērots ,ka no vibrācijas mēdz dubļu sargu, bagāžnieku un pudeļu turētāju skrūves pazust, tāpēc tās parasti visās brīvajās vietās saskrūvētas vadāju līdzi + savilcējus kādus 4-5, reizēm noder. nu un nazītis - desu/sieru sagriezt :D
Nu droši vien ja iemet vienkārši skrūvgriezi tur, tad kanjau kratīsies. Pudelē tak tur arī neliec tā ka kratās 😂
Bet ja jēdzīgi sapako, tad kas tur var notikt?
nobriedīšu gravelim, tad skatīšos ar tādu iespēju. Tūļu komplekts jau tāds pasmags ir, nesajāj to kabatu , jeb tikai prežu paku var iesviest tur ? it sevišķi braucot pa Latvijas ceļu granteni, Latvijas meža ceļi tie pat labāki kā dažs labs asfalts.
Man ir tāds, pinus var izspiest, esmu apmierināts, ja kas
visu vadāju ''pudelē'' , kas aizņem vienu pudeļturētāju, tāpēc uz velo ir 3 pudeļu turētāji
https://www.elite-it.com/en/products/water-bottles/storage-cases-and-accessories/takuin
Lielākoties jau visi pārpumpē tās riepas. Saķera nekāda un tik liekas ka ripo vieglāk/ātrāk, jo kratās vairāk.
Ir jau tak kalkulātori, tad var redzēt apmēram cik vajag.
1.6 -01.7 bāri būtu OK?
https://silca.cc/en-gb/pages/pro-tire-pressure-calculator?srsltid=AfmBOor_jcL5w0f_1NDbZ0WokjoWBQxgjGe3b2hB09AzxYhzkFMge6mh
mums vienā braucienā viens aizskatījās navigācijā un biku stabu aizķēra un astotnieku pamatīgu hvz kā uzsita aizmugures ratam , labi ka pilsēta bija paliela un velo darbnīcā kaut cik iztaisnoja lai nestrīķē rāmi rats bija metams pēc brauciena. toreiz sapratu ka spieķeni vajag.
Nu ja. Pašam nav pārplīsusi, bet vienkreiz brauciena kompanjonam pārplīsa. Nekurienes vidūs, Velsas kalnos.
Ja nebūtu bijis tūlis līdzi varētu stumties atpakaļ kādus 50km 😂