Cīņu ar tiem otriem es pat vispārīgi atbalstītu, bet ko tur dotu šis? Kas viņiem traucē tās bildes no maķīša wifi sūtīt?
Par pirmajiem, nu jā - pat Signālam vajag numuru.
Tas gan kā kurai partijai, cik ilgi tā plauktā nostāvējusi, es esmu redzējis kam ir mazāk, 5 gadus neesmu redzējis. Nu varbūt ir iespējams arī aizliegt aktivizēt pēc kaut kāda pārejas perioda, bet kā tur sanāk ar tiesiskās paļāvības principu? Kāds, kam brālēna sievasmātes kaimiņš jurists, varbūt zina? @Mielestapa?
Mani māc aizdoma, ka šis patiesībā vairāk ir tēmēts uz narkotisko vielu apriti visādos čatos un dažādiem, em, informācijas ieguvējiem un pārsūtītājiem aiz robežas, sauksim to tā.
Industriālie krāpnieki šo apies, numurus spoofos (man ir zvanījuši no Rīgas PP numura, uzdevušies par PP, nodeva tikai uzstājīgā vēlme uz sarunu urliski). Bet vasja, kas vilcienus ar bruņmašīnām safočējis to gan nevarēs.
Kādu laiku jau dzīvoju ar Samsung M7, 32", 4K. Tīri labi patīk. Ir iebūvēts smart tv un tāda kā vienkārša dok stacija, respektīvi var nobarot caur type-c video, usb un špani. Kāja šausmīga. Cena salda.
Tagad sanāks ka ja krāpnieka nr uzrāda kā LV nr tam var pilnībā uzticēties, jo ir taču reģistrēts, nav nekāds anonīms zz un viss ir safe. Ka neizvēršas viss otrādi, gribējām kā labāk...
Nav tas garš. No decembra līdz ~aprīlim man to ierīci baigi nevajag. Ja būtu internets, varētu noderēt šad tad, bet principā stāv plauktā.
neder.
Ierīce ir, būtībā, mobilais telefons. Ieslēdzot reizi mēnesī, tas gigabaits pazūd momentā ar visādu apdeitu čekošanu. Var jau čakarēties pie wifi, utt. Redzēs. Šim gadam lielāki plāni, tad varbūt arī atmaksāsies kko paņemt.
jāiepērk priekšapmaksas kartes laicīgi. Skatos,ka LMT kartei derīguma termiņš līdz pirmajai lietošanai 5 gadi un kartē jau ir kaut kāda summa.. tas viss protams personīgai lietošanai.
Visticamāk tirgotāju būs maz. Naktī paliekot uz ceļa bez sakariem nebūs iespējas nopirkt benzīntankā. Nu un iemesls pacelt cenu, jo pasākums rada jaunas izmaksas.
Aizsūtīju uz info@ecobaltiavide.lv apmēram šādu jautājumu:
Atbildē saņēmu, ka varot droši likt tajās kastēs un neko īpaši sagatavot neesot nepieciešams. Man gan tas šķiet mazliet jokaini, it īpaši pēc tam, kad pirms gadiem 15 šādas baterijas 2 pliki vadi (šķiet, balansēšanas) nejauši saskārās… Šķiet, vajadzētu vismaz kaut kādā drošā veidā "izlādēt" pirms mešanas kastē. Varbūt vēl kontaktiem kaut kādu makgaivereni uzlīmēt (lai gan ja būs pavisam tukšas, tad var arī nelīmēt).
pats interesantākais, ka 99% no krāpnieciskajiem zvaniem, ko esmu saņēmis pēdējo gadu-2 laikā ir bijuši no leišu vai igauņu numuriem un otrā galā bijis krievvalodīgais. Kā mūsu sim karšu reģistrēšana to novērsīs?
Jebkuram pieslēgumam ir vajadzīga SIM karte. Nav tādu virtuālo emulēto hvz kādu bez-sim mobilo numuru, kas pieejami gala lietotājiem. Tas, ka pēc tam zvanos tiek nofeikots caller id, nenozīmē ka apakšā nav sim karte. Tiklīdz kā iestājas reģistrācija, operators var sākt uzdot legit jautājumus nah tev tāds daudzumus numuru un ielikt konkrētos augsta riska sarakstā. Un piegriezt ātri.
Es tos % minēju saistībā ar to ko krāpnieki izmanto. Jā - krāpniekiem nekas nemainīsies un tie kas izmanto reālās SIM kartes pāries uz emulētajām, vai izmantos mūļus uz kuriem formēt. Manuprāt, pilnīgi bezjēdzīgs pasākums.
Kaut kāds https://lmt.lmt.lv/iot-pieslegums derētu? It kā 0.61 €/mēn, 1 MB dati, 1 Mbps.
Vai arī https://lmt.lmt.lv/mobilais-internets - 2.99 €/mēn, 1 GB datu.
LMT diezgan garš, ja nekļūdos sākot no 30 dienām (lielākiem nomināliem - vairāk) un tad vēl 60 dienas ienākošo.
Nezinot kurš operators, cik neregulāri, un cik datu, nevaru neko gudrāku pateikt, bet datus abiem var nopirkt gan uz dienu, gan nedēļu, un kredīts LMT saglabājas ilgi, zivs tarifi gan ir fishy, tur noēdas 13 centi dienā (tikko no 1. marta 13, līdz tam bija 9 centi) "lietošanas maksa" par neko, toties zivij mūžīgā akcija "nedēļas haļava pērkot jaunu", var pirkt par 1.99, uzreiz 1.42 noziedot labdarības tālrunim pēc izvēles un tad paņemt dienas datus par 0.50 un nākamajā dienā to nedēļas haļavu, tā būsi samaksājis T2 0.57€ par 8 dienām datu 💁🏻♂️
Pareizi saprotu, tiem 85% ar šo aizliegumu nekas nemainītos? Vai varbūt ir kāda būtiska nianse?