Irāņu vai 'draudzīgais', tas jau nemaina lietas būtību.
Visdrīzāk tas pacels jautājumu - kāda mārutka pēc tiet bojā amerikāņu karavīri un dārga tehnika, pilnīgii bezjēdzīgā karā, bez nekāda mērķa.
Tik cik Trampa untums.
Tur jau cik var lasīt laikapstākļi ir lielākais ierobežojums un izaicinājums.
Piemērotos laikamstākļos precizitāte esot zem 1cm uz kilometru.
Te par tiem mēģinājumiem, kas bij neperspektīvi un dārgi
https://apps.dtic.mil/sti/tr/pdf/ADA557756.pdf
viens otru neizslēdz.
Neba nu pirmā tehnoloģija, kas būtu atmesta kā neperspektīva.
Lāzers ir štelle, bet tur jautājumu vairāk kā atbilžu. Viens risinājums būtu varbūt nevis 1 mega stars, bet daudzi maziņi - bet hz, vai tik precīzi var atsekot objektu.
Vot, Bonda goldeneye līdzīga sistēma - tas varētu būt interesanti. Bet arī tehniski ārkārtīgi izaicinoši.
Tur tajā video vairāk uzskatās pēc kaut kāda plazmas ieroča nekā pēc lāzerieča. Es no tā neko nesaprotu. Fizika man patika skolā, bet daudz ko neatceros. Pēc Soloņina apgalvojumiem, kurš ir PSRS laikos piedalījies izstrādē, ir ļoti sarežģīti lielā attālumā veikt augstu enerģijas fokusēšanu un vēl precīzi trāpīt mērķī. Droši vien kopš tā laika ir pagājuši daudzi gadu desmiti. Izraēlas žurnālists piedāvāja derības uz pudeli laba konjaka. Soloniņs atbildēja, ka viņš savu inženiera repitāciju vērtē augstāk. Rezultātā vienojās, ka zaudētājs ziedo apaļu summu labdarībai. Tā, ka es ar lielu interesi sekoju tam līdzi.
Derības tika noslēgtas jau pēc tam, kad bija pieņemts lēmums lāzerieročus iekļaut Izraēlas bruņojumā.
Nēnu, nekāda raķēsu zinātne jau tur nav, ja pieņem ka kautkādi ražotāji iegulda miljonus produktā, kurš pēctam kādam jāpārdod un tanī pašā laikā foruma eksperti saka ka tur nav jēgas un tās visas ir muļķības, tad atliek tikai divi secinājumi:
- vainu foruma eksperti kautko nezin
- vainu eksperti, kas izstrādā ieročus gadu desmitiem kautko nezin, ko zin foruma eksperti
Izvēlies ticamāko 😂
Dedzina piķi, lai akcionāriem varētu atskaitīties, ka neatpaliek no pārējiem.
Potenciāls un pielietojums ir, bet kaut kādā mērā - zināms buzzword, kā 3D TV savulaik. Arī visi tajā investējās, tagad pat nezinu, vai veikalā kaut viens tāds tv būtu nopērkams.
Tagad taču bezmazvai katrs lielais ieroču ražotājs taisa kautkādu lāzerieroci.
Ja jau nebūtu nekādas jēgas un perspektīvas, tad to vienkārši nedarītu.
Acīmredzot tāda ir.