-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 15 biedri, 0 Anonīmi, 287 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- jacobs
- Kazarms
- SQL
- kaads
- Igors83
- e = d
- aoma
- kukkuru
- tinch
- maize
- Juris.160687
- oxygen
- Eraserz
- Dils
- sounDDesign
-
Biedru statistika
-
Jaunākie Ieraksti
-
Aha- apskati cik maksāja Tesla akcijas 2013 gadā un cik sākot ar 2021 gadu. Nu tad arī citi pavilkās , bet Ilons uz līdzenas vietas tapa miljardieris. Galvenais bija visur bīdīt to stāstu ka tik elektroauto būs nākotne. Izteikti atrada ausis ES kur dažs labs sāka skriet pa priekšu lokomotīvei bīdot mākoņos balstītus likumus. Tagad gan , laikam, ir aptvēruši ka ir iebraukuši auzās ar ''Pēc 2030 gada aizliegt iekšdedzes auto ražošanu'' -
Lūk, šoziem, teiksim janvārī, man aizgāja kāda tonna granulu pa 220,- tonnā. Elektroenerģija man janvārī par 0.25,- /kWh, t.i. no 5000kWh būs ¼ ~ = 1250kWh x 0.25 iznāk ~ 310,- mēnesī Atliek tikai + vēl uzbūvēt mājai visu siltumsūkņa apkures sistēmu? Nu i nakuij man to visu prieku.😀 -
-
Nē, nepiemirsu. Piegāde ir ierēķināta tajos <0.20 eur/kwh, savukārt "uzturēšanas un citas ST maksas" vajag arī LED apgaismojumam. -
Klau, apkuri varbūt citās tēmās? Tad jau audi 80 labāk apspriest te, būs tuvāk. Nē nu jā, līdz gāzei jau tikāt. -
-
Vēl piemirsi, ka vajag pierēķināt elektrības piegādi, uzturēšanas un citas ST maksas. Man gāzi atved bez maksas, 99kg/150EUR -
zemes SS jā, gaiss-ūdens nezinu. vismaz pie manis(radiatori) ap 3 sezonas vidējais. un es neskatos, ko man saka SS, pierēķinam visu klāt - sūķnus un tml. tad sanāk. ar grīdām būs labāk. bet tad arī mājai ir jābūt labai. un tagad tak jaunās mājas būvē "pasīvās", kur tur apkuri uz papīra vajag minimālu - ko tur čakarēties, uzliek elektro un miers.. jautājums, cik pie šīs ziemas viņa sanāk pasīva un cik elektrība jānokurina..
-
-
granulu vai malkas katls tur būs ''īstais'' Siltumsūknim skursteni nevajag, kas arī kaut ko maksā plus visādi ugunsdrošie pasākumi pie cita veida kurināmajiem
-
lg.lv produktu kalkulatorā zemākā cena gāzei uzrādās 0,05911 eur/kWh. stali.lv granulu testēšanas rezultātos uzrādītā siltumspēja ir ">= 4.9 kWh/kg", tas būtu ap 4900 kWh tonnā. Cik tonna maksāja "normālos" laikos? Kaut kādus €250? Sanāk ap 0.05 eur/kWh - apmēram tas pats, kas gāzei. Elektrība maksā zem 0.20 eur/kWh, bet no tā var dabūt 4-5 kWh siltuma. Man kaut kā izskatās, ka elektrība siltumsūknim nu nekādi nesanāk "dafiga dārgāka" - cenas stipri līdzīgas, pat zemākas. Tieši to pašu var teikt par jebkuru citu apkures veidu. -
Kāds nu tev tur Īlons. Tas pat Amerikā kopā ar savu čomu Trampu neko nevar izbīdīt. Plus viņš tak sen jau atmetis roku EV un vairāk runā par robotiem. -
Nepārgāju, piepirku klāt, lai nav viss ar MTB jābrauc. Super lēmums, jo tā lietiņa pa ceļu (tādu,šitādu, meža, asfalta vai grants bet ceļu) brauc ērtāk un ātrāk nekā cietaste. Rezultātā, ar baiku braucu takas, ar graveli visu pārējo. Amortizāciju priekšā neprasās, kamēr nelien sakņainās takās, riepas ir 45mm, protams, bezkameru (pie saviem 85kg pūšu ap 2 bar, precīzi no galvas neatceros) priekšā karbona dakša, ģeomerija tuvāk XC cietastei nekā šosejniekam, kas man patīk. Arī 50-60km/h diapazonā kaut kur lejā pa kalnu uz zeminieka iet stabili un "lielās" bremzes bremzē. Viss pārējais - nu jāskatās lai labi der un patīk. Ja Andrim visiem stūres par zemu, man atkal tā piepaceltā beigās nepatika, rezultātā tika nobāzta 2cm zemāk (max ko speiseri atļāva) un attiecīgi piekoriģēta hoodu pozīcija. Un Silex ir garš pa dzīvi, rezultātā sēdpozīcija sanāk gana agresīva, kā man ir ērti. Arī baikam iznesums ir apmests otrādi un uz leju. Ar šo setupu, pie kā beigās nonācu, 100km no vietas tikai ar zaļajām pieturām un kaut ko nobildēt, easy, 0 diskomforta rokās vai mugurai. Beņķis though, nav mīļākais pasaulē, bet priekš 3-4h braucieniem var iztikt. Ā jā, ja par parametriem - man 183cm, M izmēra rāmis un 42cm stūre. -
O! Foruma uzmanības m@uka, kaut kādu negāciju par Ukrainu atradis, vaiga sviedros tešas uz kaut kādu interneta pažobeli un ar ekstāzē trīcošiem pirkstiem pro-ukrainiskā pavedienā grabina kacinošu ziņu. Diena noteikti pavadīta godam! Tak jau, ka Putina pliknis ir nolaizīts uz visiem četriem vaigiem! Redzot šo fantastisko pioniera uzcītību specifiski tendēto postu ziņā, šaubām par to nevajadzētu būt pilnīgi nekādām. Te kaut kas nedaudz pozitīvāks: https://www.youtube.com/watch?v=kxA_3XwbUu4 Vienīgais kanāls kara sakarībā, kuru laiku pa laikam iečekoju. Visumā objektīvi, protams, paužot arī subjektīvu viedokli, informē par gan par pozitīvo, gan arī par negācijām. Konkrētā video specifika ir, ka beigās pauž lielu, lielu paldies Latvijai par sniegto palīdzību.
-
Stādieties priekšā - maza mājiņa Jūrmalā, kurai uzrauti 3 vai pat 4 stāvi, pāris tornīšu, personīgā kapela un ziemas dārzs uz jumta -
Te jau pieminēja ka ja siltumsūknis, tad mājai ir jābūt uzbūvētai pēc projekta ar šādu apkuri. Gribētu redzēt kā būs apkure ar siltumsūkni paneļu daudzstāvenē? Par lobiju: neba parastie autoražotāji bet Ilons . Kā pacelt kompānijas akciju vērtību?- vajag ( radīt ilūziju) lai nākotnē nu tik visiem vajadzēs šis kompānijas ražojumu. Tad vēl visādi ''ekstrēmisti'' likumdošanas līmenī . Kad saka runāt ka Eiropā tuvākajā laikā SMAGAIS transports būs uz elektrību. Un tik kāds pamēģina vest pie saprāta ... Tu ko , pret zaļo kursu? Nu apmēram ka padumjajos laikos - tu ko pret partijas līniju? Es neesmu pretī pret elektro bet tik pretī tur kur izskatās galīgi greizi. Ir privātmāja, ir normāls elektropieslēgums (jauda) , ir kadam jābrauc katru dienu uz ne pārāk tālu distanci- OK. Bet kad katram lauku onkulim tālā nostūri vairāk nebūs nopērkams iekšdedzes auto- tas jau ir ekstrēmisms. Diemžēl daži likumdevēji lidinās mākoņos neapsverot visu par un pret. Tunberga uztaisa protesta akciju- kā nu es iebildīšu... -
@ezis666, vai ņēmi vērā, ka no 1 kWh elektrības var dabūt 4-5 kWh siltuma? -
Toties ir/bija kara lidlauks un alumīnija ļoķene uz betona kluča Pusgadu nodzīvoju Jēkabpilī -
Salīdzini kWh cenas. Es kaut kad rēķināju, elektrība dafiga dārgāka -
Nevar jau nepiekrist, bet ja ziema, ar kuru salīdzini, notika pirms teju pusgadsimta, tad nemaz tik maiga arī šī ziema nebija. Un ir fakts, ka tik daudz nepārtraukta sala dienu pēdējoreiz bija pirms ~40 gadiem.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-