Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• 138
      Vispārīgi jā, bet būvniecībā vai tad jebkādām operācijām, kuras ietver cilvēku un smagās tehnikas darbu uz vietas objektā un tehnoloģijas nav mainījušās, izmaksas ir kritušās? Nav tā, ka 1m tranšejas izmaksā, nez, 1/5 vai 1/10 no 1m urbuma izmaksām, un tā attiecība nav īpaši mainījusies ne 10, ne 20 gados?
    • uldise
      jau izdariju, apskati tālāk - daudz nekļūdijos.
    • dzincha
      Tam vertikālajam urbumā iet 2 caurules cik nu tie metri un viss? Vai arī ir vairākas caurules urbumā? 
    • 138
      Nogrimtu? Nomirtu badā? Inuīti tur kaut kā ir izdzīvojuši kopš 2500 p.m.ē. Nav kūl, ka dāņu ārsti viņu sievietēm bāza spirāles, bet tikuntā, izskatās, izmiršana viņiem nedraud:    
    • 138
      Igauņiem ir savs Markus Riva:        
    • binary
      Tā tas gluži nestrādā. Ir lietas, kam izmaksas pieaug, un ir tādas, kam krītas. Būtu taisījis 5-10 gadus agrāk, tad vertikālie notiekti būtu bijuši krietni dārgāki par horizontālajiem. Jāskatās, kādas ir šā brīža faktiskās cenas, nevis jāņem 5-7 gadus vecas izmaksas un jāpiereizina "sadārdzinājuma koeficientu".
    • uldise
      apskatijos mazliet ātrumā - virtikālie uzrbumi vidēji 80eur/metrā vai rekur viens (https://3v.lv/urbumi/dzilurbumi/) sola 60m pa kādiem 4K. gan jau ka var arī lētāk atrast. joprojām neredzu, cik ilgi man būtu jālieto sistēma, lai tos ntos K eur atmaksātu tikai uz COP starpības. piemēram šeit (https://xn--dziurbums-2sb.lv/lv/siltumsuknis/) saka, ka Zemes SS ierīkošana ir 2x nekā gaiss-ūdens.
    • hehe
      A varbūt Latvijas galvaspilsētu pārcelt uz Jēkabpili, kā būtu ja būtu? Vai Rīga pasludina neatkarību un Latvijai jāmeklē cita piespiedu kārtā? Faktiski vienīgais iemesls kāpēc Grenlande nav ne neatkarīga valsts, ne trampistānas okupēta un anektēta. Tā ir dāņu maksāšana cilvēkiem kas sevi neuzskata un arī nemaz nav dāņi, tā īsti kopīga tur nekā pat nav. Tā nespētu pati par sevi pastāvēt. Nav jau nekādu citu risinājumu kā izlīdzināšana ja domā valstiski. 
    • uldise
      ok, pierēķini, cik pēdējos gados ir cēlušās izmaksas, un domāju, ka tuvāk 10K būs.. ja nu kas, @Anreelvar jau painteresēties. nedod dievs, ka tur tur kaut kas notiks tanī dziļumā. kaimiņam man te vienam ir horizontālais kontūrs ar zemes SS - vienu reizi jau raka pa jaunu otru.
    • binary
      Man vertikālie (2x 60m) pirms vairākiem gadiem izmaksāja, šķiet, ap 3k.
    • 138
      Kādus piecus mēnesī humānu apsvērumu dēļ, tipa mammas ar maziem bērniem. Viņi izģērbj Jurkinu līdz apakšbiksēm un atņem viņam pēdējo garoziņu. Jenotība sukas!
    • Zin...
      Kā jau jebkurā ES un trampistaananas nostūrī. Pārāk empātiski laikam tie rīdzenieki pret jums:)
    • 138
      Aha, pirms tam gadu simtus un tūkstošus Latgale bija tikpat pārtikusi kā Zemgale, jo tur pilnīgi nemaz nav liesa mālaina augsne, kurā ne sūda neaug. Un iedzīvotāju blīvums un attālums no ostām un citas infrastruktūras - kas tas tāds lol, pasakas. Jenotība sukas!
    • maize
      Te kaut kas ar skaitļiem nav lāga 3 vietā bija 8 domāts?
    • 138
      Eksperti ieteica caur kurieni, Daugavpili? Var jau ironizēt, bet nevajag d1rst. Ja tu varbūt gribi teikt, ka tieši lidostas cilpa tavuprāt ir lieka greznība, tad tā arī saki, nevis "caur Rīgu".   Iekonservēts pālis ir izmaksājis 20 ļamus, kas visas RB tāmes un arī uz valsts budžeta mērogā ir sīkums. (Starp citu, es tā arī nesapratu, vai manis kaut kad rudenī kaut kur LSM lasītā ziņā, kuru es vairs nevaru atrast, ka, vienkāršā valodā, Eiropa ļoti grib mums iedot vēl 80, lai mēs dabūvējam to sasodīto tiltu līdz otram krastam, vai tā bija patiesa vai nepareizi interpretēts kaut kas, un kā tas mainījās līdz tam, ka nē, nedos, konservēsim. Ja kāds te spēj šajā iebraukt un man to paskaidrot, būšu pateicīgs.) Ir arī arguments, ka divi esošie sliežu ceļi "krievu platumā" ir pudeles kakls Jelgavas, Tukuma un drīz pasažieru pārvadājumiem atvērtās Bolderājas līniju savienojumam ar centrālo staciju, un četri būtu labi.   Bet ja tu gribi konstruktīvi kritizēt RB procesu, tad ir būtiskākas lietas, par kurām var runāt - cik km pamattrases ir (nav) uzbūvēts, vai Salaspils jahtu regatēm draudzīgā divstāvu tilta tāme (tur ir vairāki simti ļamu, nemeklēšu, ka ne astoņi?). Nevis kā vācot amēbu klikšķus - ha ha, pālis.        
    • Jurkins
      Nē, tas, protams, nav ok. Milzīgās atšķirības teritoriju atīstībā ir sekas 35 gadus viedajai un pareizajai pārvaldībai. Protams, nekad nebūs visur vienādi, bat tādā gadījumā es piedāvāju visus pilnīgi dotējamos pierobežas pagastus atdot putinam. Un vēl starp citu ļoti daudzi Jēkabpilieši strādā Rīgā. Tā kā salīdzināt izlīdzināšanas fondu ar banālu izpļekarēšanu ... būsi labs politiķis. Uz jenotību?
    • uldise
      statistiksi reizi trīsdesmit gados?   es rakstiju tieši par vertikālajiem urbumiem. protams, ka horizontālais būs lētāks, bet arī tur jāskatās, kāda grunts. tas arī nosaka garumu utt..
    • Zin...
      Bet tas, ka rīdzenieki maksā par Jēkabpils pašvaldibu funkcijām protams ir ok
    • dzincha
      Neatceros gan cik precīzi maksāja. Bet var noskaidrot cik maksā: 1. Caurules 32mm vai 40mm kādi metri 400-500. Poliurs var paintereseties.  2. Propilēnglikola/ūdens maisijums tām 400m trubām.  3. Traktors uz dienu vai paris fedjas ar lāpstām. 4. Santehniķis, kas var salaist 2 ienakošās zemes trubas  salaist 1, un tad pieskrūvēt ss. Un otrādi ss uz 1 cauruli, tad uz 2 un uz zemi. Plus apkures turpgaitu, atpakaļgaitu pievienot. Un ja cirkulācijas sūkņi nav iebūvēti ss, tos uzstādīt apsaistē.    kādos 2000 -3000 vajadzētu iekļauties. Ja paprasa firmai, davai man kontūru uzzīmē, tad domaju 6k un uz augšu.    Par iepriekšējām tā varētu teikt, bet šogad ir diezgan intensīvi un ilgstoši mīnusi
    • Jurkins
      Izrādās ir atrodama aizraujoša lasāmviela!🤣👍 https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiY2RhYWQ5OTYtMDE2Yi00YjY0LTk1ZDUtYmRkMTA5MTFkOTRmIiwidCI6ImRhMzRmZjE2LTUxNzQtNGFjMy05YjAwLWNlMTJmYjJjZjZjOCIsImMiOjl9&language=lv   Šis ir labs: https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiY2RhYWQ5OTYtMDE2Yi00YjY0LTk1ZDUtYmRkMTA5MTFkOTRmIiwidCI6ImRhMzRmZjE2LTUxNzQtNGFjMy05YjAwLWNlMTJmYjJjZjZjOCIsImMiOjl9&language=lv
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...