-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 16 biedri, 0 Anonīmi, 398 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- kicker
- 138
- KebabMaster
- duksis
- ju
- mafijs
- Dils
- M@R$$
- Zin...
- _dunduks_
- @rmands
- ggg97
- oxygen
- Hisense
- Jainit
- base7
-
Biedru statistika
27511
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
ErrorByDesign
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Aizdomājos - lai kas tas būtu, bet tas kaut kas, kas neļauj līmei slapināt (fizikas termina nozīmē) pudeles sienas, tas būtībā ir pretējs adhēzijai, un varbūt tas arī ir kaut kādā mērā vainojams pie tavas līstes nesalipšanas. Jo es nevaru iedomāties, ka parastā, "sliktā", pudelē kalstošā pva līme, ja detaļas ir saliktas ar svaigi uzsmērētu nevis apžuvušu līmi, zem sloga, un pozitīvā temperatūrā, varētu tik episki nesalipt. Kaut kāda amerikāņu diētiskā, low-fat, bezglutēna līme tev. -
Pēdējo padsmit gadu laikā esmu tur bijis kādas 5-6 reizes dažādās vietās un situācija ir būtiski mainījusies. -
Oho! Maģija! 🧙🏻♂️ Nez tur ir kaut kādi plastifikatori klāt, vai kā tas tiek panākts? Jo nu, ūdens bāzes, reaģējot ar gaisu žūstošai līmei - ir dabiski. Ar to var cīnīties, glabājot pudeli apgāztu. Vai saspiestu, tā ka tajā ir pēc iespējas mazāk gaisa. Bet man no korķa pakasīt ārā to sakaltušo vai sabiezējušo šķiet kaut kas pašsaprotams un ne kaitinošs. Jo līmes korķi var atskrūvēt, atšķirībā no iekaltušas hermētiķa tūbas. Es arī īsti nezinu. Latviski - varbūt tas, ar ko nodarbojas profesionāļi, vai ar profesionālām tuvām metodēm? Vai tas, kas ir mēbele vai būvelements (durvis, logi, kāpnes) vai jebkas vismaz mēbeles izmērā? Vai mājas darbnīcā izgatavota miniatūra rotaslietu lādīte, vai koka sūdiņš ar latviešu zīmēm, vai plaukts, sanaglots no ar fuksīti sazāģētiem dēļiem, ir galdniecība? Man šķiet, ka nē, taču angliski tie visi tomēr būtu woodworking. -
Līmspīļu (?!) vietā šoreiz bija hanteļu ripas - uz to mazo līsti kādi 10kg. Līme ir OK, apstākļi gan jau nebija OK, temperatūra mazliet par zemu. Citos apstākļos viss salīmējas labi. Pieredz tāda. "Tā cita" ir ar tendenci vispirms sabiezēt ap korķi, pēc tam pilnībā izžūt (ap to pašu korķi). Paliek arī uz pudeles sienām. Paņemot pudeli, nekad nevar zināt, vai pusgadu nelietotā līme necaurspīdīgajā pudelē vēl ir lietojama vai nav. Šai konkrētajai korķis noblīvējas hermētiski, pati līme satek pudeles dibenā, nepaliekot uz sieniņām. Ak jā, korķis arī ar foršu funkconalitāti - ne tikai hermētisks, bet arī nekas nevar pazust, turklāt ļauj uzklāt līmi vai nu šaurā, vai platākā (7-8mm) joslā. Nekā racionāla, es lielu daļu līmes izmetu - neprotu notrāpīt ar daudzumu, izspiežas pa šuvēm. Un tāpat ar to pudelīti pietiek vairākiem gadiem. Kas vispār ir galdniecība? No koka arī sīkumus var taisīt. Teiksim, drīzumā plānojas kādas 200 līmējuma vietas, kuru platība mērāma kvadrātmilimetros - <200mm² katra, tie ir burtiski 2 pilieni līmes. Līmēto vietu daudzums it kā paliels, bet līmi vajadzēs "apmēram necik". -
Es pēdējos 6 gados esmu izlietojis vēl mazāk PVA līmes, kā te redzams. Ja savajadzētos, neko lielāku nepirktu. Gan jau ka IBC vai lielāks tilpums sanāk lētāk. -
Ja mērķis bija pielīmēt tā, lai pielīmētos, tad varbūt tev vajag līmspīles. Un varbūt poliuretāna līmi. Kāpēc tā cita, arī pva, līme būs sakaltusi, bet šī nē? Es smejos tīri par pudeles izmēru un līdz ar to - cenu pret tilpumu, protams nabags nepaliksi bet es nesaprotu galdniecības (nevis, teiksim, lidmodeļu būvēšanas) darbiem iepakojumus mazākus par puslitru, bet varbūt man lielummānija un tev racionāla pieeja, varbūt. Tā jau vairs nav vienkārši pudele, tas ir instruments. -
Uz Jamal (90E) satelīta parādijušies divi Krievijas telekanāli "Perviy Crimea" un "Crimea 24". Parametri : 12566, 10547, V, 3/4, FTA Mājaslapas: https://1tvcrimea.ru/ https://crimea24tv.ru/ P.s. Viņi laikam ir arī uz 56E satelīta. -
Uz Jamal (90E) satelīta ir parādijušies sekojoši Krievijas telekanāli nekodētā veidā. Parametri : 12566, 10547, V, 3/4, FTA Programmas: Суббота(+2), Суббота(+4), ТНТ(+2), ТНТ(+4), 2x2(+2) un 2x2(+4). -
Nē, pielīmēt saplākšņa līsti pie saplākšņa plāksnes tā, lai tā būtu praktiski visā platībā noklāta ar līmi, bet nepielīmētos! Kas attiecas uz "pārcenotu" un "mazmazītiņu" - €5 par pudelīti, ar ko pietiek vairākiem gadiem, nav daudz dārgāk €3.50 par pudelīti, kas pēc gada būs jau sakaltusi. Pērkot konkrēto līmi, nabagāks nepalieku. Ja lietotu lielākos apjomos, tad jau arī pirktu lielākos iepakojumos un pārlietu vai nu šitādā sīkajā pudelē, vai GluBotos. Jā, iedomājies - var nopirkt arī tukšas(!) līmes pudelītes par €5, €10 un dārgāk 🤪 Amerikāņi atkal ar savām cenām vinnē - pie viņiem daudz kas lētāk, arī tukšas līmes pudeles. -
Tas jau arī ir bieži. Francijas karalis Luijs XIV esot vannā bijis pāris reižu dzīvē. -
Jāprot kas? Pirkt tik pārcenotu pva līmi mazmazītiņā pudelītē? 🥸 -
Nu izlepis esi. Kad vēl pagājušajā gadsimtā mazliet paceļoju pa Uzbekiju un tūristu apmetnē vietējam prasīju, kāpēc dušā nav ūdens, tas atbildēja - uzbeki mazgājās 2x gadā . Bet vispār diezgan loģisks variants, jo ar ūdeni tur ir kā ir jo kad pēc 10 stundu gājiena nonācām pie iecerētā "učkuduka" - tas izrādījās sauss un gājām vēl 12km līdz nākošajam. -
vienīgais mans soctīkls ir boot.lv nekādas purnugrāmatas, nedraugi utt nav priekš manis. Tur pārāk visi pārgudri aa nu vēl komoot, strava sportisti arī nekad ar prātu neizceļas
-
-
tad jau te būs klusums, miris forums būs
-
Nevar pārmest, ņemot vērā, ka te varētu būt vienīgā vieta, kur kāds ar viņiem runā. -
-
Bootä varētu ieviest dienu bez lo-hiem. Tik neraža, ka viņi tāpat te līdīs. -
Dažas spējas, ka piemēram nokost visu nakti un tad aiziet uz darbu, vecums arī atņem -
Nu šitā ir jāprot…
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-