Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   20 biedri, 0 Anonīmi, 705 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Zin...
    • msp
    • Dexs
    • versatile
    • janiz
    • sounDDesign
    • Hisense
    • martinno
    • Mielestapa
    • oxygen
    • Aigarsclp
    • HIGH-Zen
    • Exiic
    • Anreel
    • Dils
    • Tuubijs
    • DeKrumba
    • maize
    • kicker
    • Arnis2002
  • Biedru statistika

27498
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    IevasMeita
    Newest Member
    IevasMeita
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• msp
      Ok, bet tad nesūdzies, ka jaungada svinības Vecrīgā ir pārņēmuši Pakistānas studenti un Afganistānas tūristi.
    • superKrona
      Modē kādus gadus 10 vismaz vainot vienotību un, laikam, jauno vienotību. Kā tas tais galvās salien, man nav skaidrs. Laikam uzsvars tiek likts uz premjera amatu, ķipa tas visu diktē. Šis man vienmēr ir paticis, vajag nozīmēt vienu trampu, kas mums ierāda, kā pareizi dzīvot. A porņiku vismaz varēs lūrēt?  
    • msp
      Man gan būtu atbilde NA vietā. Es paņemtu statistiku, ko tie "studenti" dara. Un tad izrādītos, ka statistiski lielākā daļa vai nu gatavo, vai izvadā ēdienu. Un tad es uzdotu pretjautājumu - vai pilsoņu tizluma un slinkuma pēc mums vajag saglabāt šīs darbavietas? Vai mūsu valsts pilsoņu dzīves kvalitātē daudz kas mainīsies, ja tie plānos un gatavos ēdienreizes paši savās mājās?
    • versatile
      Tie paši, kuri gadu desmitiem bija valdībā un Saeimā, kārtoja likumdošanu, kamēr viesstrādnieki brauca iekšā? Pēdējo dažu gadu redzamā migrācija ir tikai sekas desmitgažu garumā liktajiem pamatiem tai.  
    • oxygen
      Izskatās ka pasaule sāk šūpoties no viena grāvja otrā. Nu baigi labi atceros tos grautiņus ( reāli bagāto veikalu izlaupīšanu Ņujorkā))  pec tā nēģera nāves.  Demokrāti laikam baidījās ko darīt lai ko neaizvainotu un bija pa lielam bezdarbība. Nu vieniem piegriezās un iebalsoja kas brauc ar daudzām lietām, otrā grāvī žmiedzot ko vajag un ko nevajag.     Kāds risinājums lai pie teikšanas būtu līdzsvarots vidus- nezinu. Nu pavisam nesen mūsu NA uzstājas ka vajag aizliegt visus melnā darba migrantus Latvijā jo nezin latviešu valodu tie ''uzbeki''. Bet kad jautāja ko vietā /kas darīs tos darbus ja vietējie negrib tos melnos darbus , locījās un tā arī nedeva risinājumu. Tik muldēja kaut ko par automatizāciju un MI. Nu kaut kā ir darbi ko neautomatizēsi un MI nelīdzēs, bet alga ir nekāda un nav kas par to algu gribētu no vietējiem, strādāt.
    • msp
      Tad kad visas spēka ministrijas un tiesas būs pataisītas par MAGA lojālistiem, tad būs tā kā tajā senajā katoļu mācītāja pastāstā: kad nacisti atnāca pēc komunistiem - es klusēju. Jo es neesmu komunists. Kad nacisti atnāca pēc ebrejiem - es klusēju, jo es neesmu ebrejs. Kad nacisti atnāca pēc katoļu mācītājiem, tad nebija neviena, kas varētu protestēt.    Šobrīd pastāv viedoklis, ka demontējot institūcijas, vai padarot tās par kabatas organizācijām, tiek bruģēts ceļš, lai MAGA varu vairs neatdotu atpakaļ. Ne midtermos, ne nākošajās prezidenta vēlēšanās. Mēs tak vēstures grāmatās varam izlasīt, pie kā ir novedis diktatoru valdīšanas laiks 20.gadsimtā. 
    • versatile
      Ja vajag saglābt kūleri, tad būs auzas - proci noslīpēt nost būs pagrūti.
    • AndrisBB
      Vaitad tur nevar ielikt ko jaudīgāku? Pieņemsim i7-4790K?
    • AndrisBB
      Iemet bļodā ar isopropanolu un ganjau pēc kāda laika 'atkusīs'.
    • Arnis2002
    • AndrisBB
      Nodefinē 'kreisos'.   Pa lielam par Demokrāti Amerikā nav nekādi ne kreisie, ne liberāļi, bet vairāk Centristi. Tur ir kautkādas frakcijas iekšDemokrātiem, kas ir vairāk kreisas/liberālas, bet cik tām teikšanas?   Tieši tā pat kā UK Leiboristi. Tur 'kreisajiem' visai maz teikšanas, pārsvarā Centristi, kas tagad pa lielam aizņēmuši Konservatīvo vietu, jo tie aizgājuši pilnīgi Labējā virzienā un uz katra soļa kopē Farāžu. Nu ir LiberālDemokrāti, bet tie nekādu īpašo lomu nespēlē - pāris vietas parlamentā. Pa lielam Konservatīvie sevi iznīcinājuši ar savu Breksitu un pāreju Labējo virzienā. Ekstrēmākie vēlētāji pārgājuši uz Farāžistiem, un centriskāki/liberālāki pie Liberāļiem.   Pa lielam tas rezultāts tam ka vēlēšanu sistēmas ir tādas (gan US, gan UK), ka pa lielam vieta tikai divām partijām. Tad nu apvienojas vienā lielā Demokrātu partijā un nonāk pie kompromisa prezidenta kā Bidens, tipisks Centrists. Ne tur kāds liberālis vai kreisais.  Tieši tāpat iekš Republikāņiem, tikai tur toni pārņēmuši MAGA ekstrēmisti. Maz ticams ka tipiskie Republikāņi īpašā sajūsmā par to, sēž un klusē.
    • Racer
      Ok, jā - tādu īstu liberāļu jau praktiski nav, kreisie sevi par tādiem mēģina saukt un arī tas rada bardaku.
    • Zin...
      Es vairāk par to, ka tiktok satura patērētājam vieglāk un foršākas ir ziņas, ka visi zinātnieki melo, mēs dzīvojam matricā, genderi skolās puisīšus drāž un vaudība ir reptiļmasonu lelles, kas pilda pavēles, lai Kārlim no Alūksnes atņemtu naudu, nekā klausīties pamatojumu kādēļ zeme ir apaļa ar cipariem. To ir uzķēruši Šleseri un trampisti. Spēlēt uz bailēm, trauksmi, emocijām.
    • oxygen
      Labs video. Nu pilnīgi piekrītu Timrotam par to ka kurš ideots  ES izdomāja ka kurā tur gadā ES aizliegs  iekšdedzes dzinējus auto.  Nu katram pielietojums savs. Kad privātmāja un katru dienu jabrauc nelieli attālumi- elektro ir OK . Ka dzīvo ''plaviniekos'' daudzstāvenē , tad nesanāks nekāda ekonomija ja lādēsies tajās uzlades stacijās. Nemaz nerunājot kas notiek tagad Amerikā , kad pus valstij diennaktīm nav elektrības un pamatīgs aukstums. Māja jau momentāli neizsals bet elektro auto ja jābrauc? Degvielas staciju priekš benzina no mucas uz laiku var darbināt ar ģeneratoru bet ne ''kaudzi'' elektroauto. Nemaz nedod dievs ja notiek kā tagad Ukrainā tipa kāds nopietnāks ļembasts Eiropā. Starp citu, izrādas ka Masks lēnām šluc prom no elektro auto biznesa. Kaut kādās ziņas dzirdēju ka dažas rūpnīcas ASV pārprofilēšot robou ražošanai.
    • versatile
      Šobrīd ASV ir skaidri redzams, ka republikāņu ar putām uz lūpām aizstāvētās tiesības, viņuprāt, attiecas tikai uz republikāņiem.  Liberālie uzskata, ka tiesībām jābūt vienādām visiem.  Kreisie - hz kas viņi ir, bet maz tādu īstu ir.
    • Racer
      Kāds tur sakars ar zinātniekiem? Progresīvi un it kā liberāli domājošie radikālie politiķi pārforsēja ar kreizī piegājienu un nokaitināja konservatīvo daļu. Tur īsti ko pretī likt šobrīd nav un visādi trampi un šleseri to uzķēra.  P.S. Jā, protams, tas ka katrs muļķis var pieklaigāt internetu, situāciju vēl vairāk padara sliktāku un polarizē. 
    • Gestapo
      kaut kad kaut kāda tāda jebļa bija. Sildīju ar fēnu (parasto, ne celtniecības!) un tad ar zobu diegu kaut kā viņu dabūju nost. 
    • versatile
      Darba likums nenosaka, piemēram, darba devēja pabalstus bērnu dzimšanas gadījumā, vai pabalstu mājas ofisa iekārtošanai, utt. Daudz ko nosaka visādi koplīgumi. Tieši tā iemesla dēļ, ka viens darba likums nevar atrunāt visus gadījumus un visus darbus nevar izmērīt vienādi. Darba likums ir vispārīgs ietvars un nedrīkst darīt mazāk, kā tur noteikts.
    • Anreel
      Pirmo reizi man ir šādi gadījies - kūleris noņēmās nost ar visu proci. Nezinu kas tā man bija par velna termopastu, ka ir tik labi salīmējusi, es liku tikai apmēram pirms 1 gada. Ko jūs darītu šādā sitācijā - karsēt radiatoru ar lodāmuru? Es smērēju malas ar tehnisko spirtu, bet tas neko nedeva. Salīmējies ir nasmerķ.
    • binary
      Darba likumā ir 4 veidu piemaksas - (1) par papildu darbu (papildus pienākumi "standarta" darba laikā), (2) par nakts darbu, (3) par virsstundu darbu vai darbu svētku laikā un  (4) par darbu, kas saistīts ar īpašu risku. Piemaksas par kvalifikāciju, piemēram, nav minētas. No otras puses - nav arī minēts, ka pieļaujamas tikai to 4 veidu piemaksas.   Vai uz skolotājiem, medmāsām, policistiem, ugunsdzēsējiem utt vispār attiecas darba likums? Šķiet, bija vēl kaut kādi "nodarbinātības likumi", bet neatceros, vai tie bija kā papildinājums darba likumam, vai arī kā "darba likuma aizstājējlikums" konkrētā jomā strādājošajiem.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...