Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• versatile
      Jā, bet - varētu aizbāzt muti vienam otram kas kliedz "kam tad tās valstis VISAS ir parādā!!!!!11111viens"   Man.    Ja runā par atdevi, tad akurāt pēc 10 gadiem bija plāns pāriet uz konservatīvākiem plāniem. Bet, redzot kā pasaule mainās, ir skaidrs, ka jo lielākas ziepes, jo agresīvākam jāpaliek - tik jautājums, vai pietiks laika, lai atkal uzkāpj.
    • AndrisBB
      Nu ja tagad dzimstība ir zem 12k gadā un turpina samazināties, tad cik tu iedomājies tiem maksātāji būs? Tur pat nav nozīmes cik pelnīs, nekādi brīnumi nenotiks un ienākumi pa 10, 20 vai cik tur gadiem nepieaugs četrkārtīgi.
    • versatile
    • AndrisBB
      Valsts pat izplata bukletus un info, cik tev ir pašlaik jākraj, lai nodrošinātu dažādus dzīves līmeņus. Pieņemot ka nu jau LV izmaksas īpaši neatšķiras, tad cipari stipri līdzīgi.    
    • hehe
      Vai tas ir tas pats? Ja man gribas sieriņu Kārums, kā man pārdosi kaut kādu Piloš? Gan jau viens un tas pats, kā ieskaidrosi, nē, nepērc, pērc Pilos. Es jau esmu tas kas izvēlos ko pirkt, nevis pārdevējs. Īsti tā nerēķina, būtiskāk ir nevis maksātāju skaits, bet maksātā summa. Tu tak apgalvo ka RailBaltica ap 2050 atvedīs ja ne simtiem, tad desmitiem miljardus uz cik tur dažiem, tagad "ieguldītiem" Absurdi. Uzreiz zaudē 25.5%. Un ieguldi vēl mazākā ienesīgumā nekā paliekot kur esi.
    • Gestapo
      Ogo. Es arī gribētu, bet realitātē, ja nav naftas un/vai totalitārisma, tad nav arī bezdeficīta budžeta.  Mēs tak visi esam pieauguši cilvēki un saprotam, kas notiks vēlēšanās ar tiem ,kuri mazinās drastiski budžeta izdevumus. 
    • versatile
      pensiju maksā no sociālās apdrošināšanas, nevis no deficīta vai bezdeficīta buģeta.   Starp citu, pats koķetēju ar domu, ja to 2PL atļaus izņemt, paņemt kādus dažus k ārā un ielikt LV krājobligācijās. Un Latvija būs man parādā
    • AndrisBB
      Itkā tanīs Dānijās, Zviedrijās utt nebūtu tāda pati problēma. Tik tur pelna un maksā nodokļos krietni vairāk un esošie pensionāri savas dzīves laikā ir uzkrājuši krietni vairāk.   Un vaitad fiksēts pabalsts būtu kas jauns? UK valsts pensija ir fiksēta, visiem vienāda, vienalga cik maksāji nodokļos vai maksā tagad. Gribi vairāk, krāj pats. Pietam tā valsts pensija ir tik maza, ka pa to nav iespējams izdzīvot. Nēnu izdzīvot droši vien var, ēdamajam sanāks un nekam vairāk. Ja nav pašam savas dzīvijamās platības, tad aizmirsti. 
    • msp
      Ministres intelekts taburetes līmenī.   Tas ko es šādā situācijā sagaidītu no ierēdņiem ir taupība, caurspīdība finansēs, tēriņi ar maksimālu atdevi, efektivitāte, bezdeficīta budžets. Tad un tur arī rastos pensijas kapitāli. Atverot jebkurā dienā ziņu portālus, var redzēt, ka ļoti daudz kas notiek pilnīgi prteēji. Ierēdniecība vinkārši izpļekarē daudz no mūsu sūri maksātajiem nodokļiem. Ar smīnu - tip, bauri, kur tad tu d.irsā liksies.
    • msp
      Es gribu domāt, ka neesmu muļķis. Bet šī solidaritātes sistēma ir negodīga. Negodīga pret jauniem un vidēja vecuma cilvēkiem. Mani bērni uz šo skatās un prasa man - kāpēc mūsu valsts rīkojas tik negodīgi? Kāpēc Dānijas, Zviedrijas vai Somijas valsts pret saviem pilsoņiem rīkojas godīgi?
    • versatile
      Nebūtu mums bijuši okupācijas gadi, kuriem beidzoties pensionāri bija, bet no kā maksāt pensiju - nebija, būtu cita aina. Tā nav jābūt. Katram jākrāj savai pensijai. Diemžēl, realitāte ir tāda, kāda ir. Un sabiedrības izpratne par šo - arī. Kad viena ministre šo pašu pateica - ka 90o pensionāri savai pensijai kapitālu nav sapelnījuši (ne savas vainas dēļ, bet nemaina faktu) - noēda bez sāls.
    • Zin...
      Stoli var nopirkt jebkur Eiropā.   Moskovskaya gan kur krievu kuģis.
    • AndrisBB
      Ko ko darīt? Akceptē ka tu tagad maksā nodokļus, lai uzturētu esošos pensinorus. Ja gribi kautko saņemt pēctam pats, tad krāj un investē. Kādas vēl opcijas? Nu valsts var tavā vietā to darīt.  
    • msp
      Jā - ar saukli jaunā paaudze maksā par veco. A ko darīt, ja demogrāfijas koeficients ir zem 2. Un ko tad - ja stipri zem 2 (kā Latvijā). Es ar likumu esmu spiests solidarizēties (kas teorētiski ir ok), bet kad man vajadzēs solidaritāti, tad būs fiksēts pabalsts, jo piramīda būs apgāzusies. Nu tad nemelojiet man. Nemelojiet sākot jau ar šodienu. Bet džins jau sen kā izlaists no pudeles.   Ok - un nemaksāt sociālo nodokli, vai maksāt stipri samazinātu, būtu tikai un vienīgi godīgi šai situācijā.   Jā, Andri. No kurienes man atnāks, kad es būšu penionārs??
    • AndrisBB
      Domajams ka tas ir pats par sevi saprotams, ka nekādas valsts pensijas nebūs.  Paskaties uz pašreizējo dzimstību un pārēķini cik būs nodokļu maksātāju, kad tu iesi pensijā. Tāka pēc 17 gadiem pensija būs vainu no 80 gadiem, vai tā būs ļoti maza. No zila gaisa jau tā nauda neradīsies.   Tāka vienīgā opcija ir krāt pašam, ja grib pensiju. Nu vai paļaujies uz pēcnācējiem, ka tevi uzturēs.   Tas aiziet pašreizējiem pensionāriem.       Pa 17 gadiem ir iespējams pašam iekrāt diezgan daudz, ja tai lietai pieiet nopietni.  
    • msp
      Es īstenībā domāju par valsts pensiju, nevis 2PL.   2PL ir klasiska pensiju fondu sistēma (tikai ar likumu noteikta), kur pārvaldītāji cits ar citu konkurē (teorētiski), līdz ar to efektivitāte ir daudzmaz ok.    Man šobrīd ir 48 gadi. Miljons dolāru jautājums - Kāds būs pensionēšanās vecums, kad man būs 65 un kā tiks aprēķināta mana valsts pensijas daļa? Valsts pensijām aiziet lielākā daļa no socnodokļa iemaksām. Ja pēc 17 gadiem man valsts pateiks, ka atvaino - pensijas vietā būs fiksēts pabalsts, jo demogrāfija, paaudžu solidaritāte un caurais budžets, tad ko man būs darīt?
    • AndrisBB
      Itkā Amerikā nebūtu valsts pensijas.   Vispār jau valsts pensiju izdomāja relatīvi nesen, tikai tad reti kurš līdz tai pensijai nodzīvoja. Un tieši tā iemesla pēc, ka lai galīgi badā nenomirtu.   Tas ka tagad cilvēki dzīvo ilgāk un faktiski absolūtais vairākums nodzīvo līdz tai pensijai padara to ne pārāk uzturamu.   Pirmākās pensijas maksāja no 70 gadu vecuma, tikai vidējais dzīves ilgums tad bij 49. gadi 😂  
    • Tuubijs
      Tak pie siles turēsies līdz pēdējam, rinkijs arī no Jūrmalas netaisās atpakaļ uz mammas dzīvokli iet.   cenšos būt progresīvs, tas tak modē tagad
    • hehe
      Tieši tā, Latvijas alkāni tikai savu 2.līmeni caur LB tikai iemetīs valsts budžetā. Bizness tur ir tikai divi brendi Stolichnaya un Moskovskaya, legāli ierobežotā tirgū un alko izcelsmi zinām tikai mēs. Amerikā pietiek jau ar vārdu Vodka, tātad krievi, tātad sankcijas.
    • msp
      Jā, saprata, ka lielākā dala savu kapitālu izčurāja lielveikalos. Stāsts par padomju mantojumu un izpratnes līmeni.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...