Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   21 biedri, 0 Anonīmi, 307 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• hehe
    • AndrisBB
    • Dils
    • basic
    • Tuubijs
    • Gordons
    • Corpsegrinder
    • uldise
    • Aigus
    • Gestapo
    • rasetajs
    • piekuuns
    • DeKrumba
    • Rainis
    • Lieta
    • maize
    • Aigarsclp
    • AlCohol
    • versatile
    • inteens
    • spameris
  • Biedru statistika

27448
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• AndrisBB
      Nu kāda starpība vai es aizņemos to naudu no bankas par līzingu un maksāju 300 mēnesī + %, vai aizņemos pats no sevis un nemaksāju procentus. Precizāk banka % maksā man. Izmaksu par auto jau tas nemaina - tāpat 300.
    • Tuubijs
      Tātad teorētiski Tu par auto mēnesī izmet kkādus 150 gbp un atsevišķi katru mēnesi noloki vel extra 300, it kā priekš jauna auto, kas reāli neierakstās esoša auto ikmēneša izdevumos. Nu jā, kaut kā cipari jāuzpūš, lai citiem internātā pazīmētos, ka jums ir piķis, kamēr citi paklusē un brauc ar savu veco auto bez jumta, dzer vecu vīnu un ēd sieru ar spalvu virsū 😁
    • hehe
      Tā Latvijas valsts ir izveidojusies, ka Rīgā viss koncentrējies, pie kam tā ir galvaspilsēta un tur neko īsti nevar izdarīt. Tad Rīgai jāstājas ārā un jāveido savu valsti, tikai šādi tas mainīsies, ka jādotē būs otrādi.
    • AndrisBB
      Nav man līzings.   Vienkārši automātiski katru mēnesi pārskaita 300 uz atsevišķu kontu. Kad tur pa gadiem iekrājas (vai esošāis sāk čakarēties), tad nopērk ko jaunu. Ilgtermiņa mērķis - ka no tā konta tīri no kapitāla pieauguma pietiks lai nosegtu puslīdz svaiga auto nomaiņu.   Labāk lai man banka/investīcijas maksā %, nekā es maksāju bankai % par līzingu.
    • Tuubijs
    • versatile
      Auto aprēķins uz salvetes 2 auto finanšu līzingi - 800. Viena nullīte, otra gandrīz. Abiem vairāk kā 50% pirmā iemaksa. Elektrība - ap 60, ieskaitot publiskās uzlādes. Benzīns - 200 vidējā mēnesī. Riepas - rēķinu 50 eur mēnesī x 2 = 100. Ziemas kalpo 2 sezonas, vasaras 3.  Kasko, octa  - 130 mēnesī aptuveni   Kaut kā tā. Nerēķinot mazgāšanas, slotiņas, logšķidrumus, gan jau vēl kko izlaidu.  Jā, tā ir arī man noņemta nauda, kas tiek izpļekarēta. Ja jau pļekarēt, tad lai iet vilcienos.
    • AndrisBB
      Pieskaiti pašu auto 300 mēnesī. Pa velti jau man neviens viņu nedeva.
    • Tuubijs
      Rupji 100 degviela, kkādi 50 apdrošināšana. Riepas katru mēnesi maini?
    • hehe
      Cepuri nost tiem cilvēkiem kas spēj izkruķīties un uzturēt pie dzīvības to kas ir, neskatoties uz sankcijām ko šie paši mākoņstūmēji ir salikuši.   Kā tu tur rēķini? Tie 100 miljoni nav no jauna radīta nauda, bet pārdalīta, jo Rīga ir ekonomikas centrs. Jau noskaidrojām, alkohola reeksports Latvijā no Krievijas gadā atstāj 30 miljonus. Šī ir atvesta nauda kas citādi nebūtu. Pa kara laiku Latvijai jau par šo naudu bija jānopērk 1-2 paši modernākie iznīcinātāji. Kur ir?
    • versatile
      Mes ta varbūt rēķināt nemākam, bet tu lasīt. 100 miljoni gadā šobrīd aiziet izlīdzināšanai. Daudz miljoni gadā iet revitalizācijām, utt. Vairākās reformās cik miljoni notriekti. Sareizi to visu ar 20 gadiem, cipars vājprātīgs. Pieskaiti tos, kas naudu saņem, par to, ka domā, kā celt reģionu konkurētspēju.  Tur vilcieniem sanāk jau labi sen. 
    • AndrisBB
      Nu plus/mīnus svaigs auto, teiksim 3 gadi vecs - 25k? Tīri 'vērtības' zaudējums ar vidēju nobraukumu vēl 50% 3 gados 12k. Attiecīgi 3k gadā. Degviela ja brauc tos 30 - 50km tik uz darbu - 100 - 200 mēnesī? 2k gadā? 5k jau sanāk. + Apdrošināšana - kautkādi remonti, riepas un citi izdevumi?   Man uz auto aiziet kautkādi 400 - 500 mēnesī. 9k nesanāk. Bet es arī īpaši daudz nebraucu.
    • Tuubijs
      Eu, nekustamo īpašumu eksperti, ko pie velna jūs meklējiet boota forumā? Ar šādām zināšanām, ko jūs te demonstrējiet, sen jau vajadzēja sēdēt Saeimā un lobēt sev nākošos zemes pleķus, kur uzraut nākamo villu.
    • hehe
      Nu mākoņstūmēji aizfantazējušies. Ja 20 pasažieri ir ok, tad kur ņems vilcienus? Kaut vai teorētiski, ar ko taisaties braukt maršrutā Jelgava-Krustpils? Jums tur būtu kas meklējams un brauktu? Vot ar ko, ja to vilcienu nemaz nav tīri fiziski un elektriskie tur neder? Vai tad nav redzams ka šo nišu aizņem ārzemju pārvadātāji, jau šobrīd vietām konkurējot ar Vivi? Akli vai? Oksfordas, Kembridžas, bet 2x2 neprot.
    • versatile
      Nu cik izmaksās 30k+ km gadā ar nomas auto? Gan jau dārgāk. Tagad gan bija periods, kad viens auto lielākoties stāvēja. Tagad atkal abi būs parasti prom. Arī, bolt vairs nav (un kad bija, bija neparedzams) un īsti alternatīvu nav.
    • AndrisBB
      Nu reāli reizēm redzot ka uzbūvē kautkādu 10 māju puduri šosejas malā meža vidū, tad tiešām rodas jautājums - priekškam? Tāpat tās mājas vieta otrai blakus, vai pat dvīņu mājas. Tuvumā nekā, vienīgā iespēja, lai kautkur tiktu - auto. Zemes pleķi 600m2 maksimums. Kāda tad starpība vai tā māja 20km no Rīgas vai pašā Rīgā? Nekāda 'viensētas' bonusa tur nav. Tikai mīnusi - uz darbu tāpat stundu jābrauc, ceļu neviens netīra, vietējās skolas ar kājām ejamā attālumā nav. Pat veikala nav. Tikpat labi varēja 5 vai 10km attālumā. Vaitad vieta trūkst? Bet vismaz ir cerība 😂
    • binary
      Gadā par 2 mašīnām ap 18k? Biju iedomājies, ka braukt ar svaigu (gandrīz "tikko no rūpnīcas") nomas auto ir dārgāk nekā ar privāto.
    • versatile
      hahahahahaha, jā, Rīga dikti naska pievienot sabiedriskajam transportam. Aiz Rīgas apvedceļa vienkārši visu uzart. Visu.
    • maize
      Priekš kam jaunas mājās kaut kur Rīgas perifērijā, visi sastīvējas centrā, parējo likvidē, atstāj pašplūsmā, iedomājies cik tur var ietaupīt uz infrastruktūru... miljardus ilgākā periodā.
    • AndrisBB
      Tak apbūves blīvums ap to pašu Rīgu ir pilnīgi nekāds. Nekādus dzīvokļus nevajag. Vispār reizēm apskatot ss.lv parādās kautkādi jauni dzivokļu nami, šosejas malā, 30km no Rīgas. Tuvumā pa lielam nekas. Kas viņus pērk? Tad vainu būvē to ēku tuvāk Rīgai, lai var pievienoties sab transportam, vai mazliet tālāk, kur tuvākais miests. Ietaupija mazliet uz zemes izmaksām? Vietas tur vairāk nekā saprašanas, būvē kaut 100 mājas.   Nu es tak saku, falšā ekonomika - ietaupa uz māju, iztērē uz degvielu, amortizāciju. Un galu galā tik bezjēdzigi pavadījis laiku braucot.
    • versatile
      A mašīnā tipa neveidojas izdevumi? Degviela, amortizācija? Es dzīvoju 15km no Rīgas, un arī, bez 2 mašīnām nav iespējams - lai sieva tiktu uz darbu, viņai ar vienu sabiedrisko jāiebrauc līdz pašam centram gandrīz, un tad ar otru atpakaļ, tā ir stunda pastāstita vispār bezjēdzīgi. Ar mašīnu līdz darbam 25min.  Man darbs centrā, ar auto 50min no rītiem, ar vilcienu, ja mašīnu atstāju pie stacijas - stunda. Ja braucu ar elektroauto, tad mašīnu ir lētāk; ja ar benzīnnieku, tad vilciens uzvar.   Uz 2 mašīnām mēneša izdevumi ir kosmoss! Līzings, riepas, apdrošināšana, degviela, apkopes - nepateikšu precīzi, bet kkas ap 1.5k sanāk. Sabiedriskā biļetēs to nobraukt ir pagrūti, pat ja vilcienam nebūtu dotācijas.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.9k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...