-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 23 biedri, 0 Anonīmi, 276 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- uldise
- Igors83
- TasEsmuEss
- versatile
- base7
- maize
- binary
- Dils
- Tuubijs
- DeKrumba
- 100debija
- e = d
- rubb
- kava
- spameris
- maiss
- M@R$$
- AndrisBB
- krabis
- MartiniB
- Gestapo
- ju
- Girtsss
-
Biedru statistika
27448
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Domājas ka lai kāds tagad izvēlētos Majāņos, tur vajag mazliet vairāk par transportu uz pilsētu. Pat ja tie ir 50km un brauc ar savu auto, tad tas ir laiks, nauda utt. Galu galā tā ietaupītā nauda uz māju ir falšā ekonomika. Gadiem ejot transportā iztērē vairāk. Pietam bezjēdzīgi. Nobrauci tai transportā un tā nauda ir čuš - aiziet nebūtībā. -
Nu par to stāsts. Ja dzīvojot 100km no Rīgas (Cēsis, Tukums, Jēkabpils, Saldus, piem.) un izejot no mājas, pēc 1h jau var ieiet birojā, daudzi tā darītu. Autobuss nebrauks ar 160km/h. Vilciens var. Stokholmas Pendeltag tam ir labs piemērs. Tagad necik. Parādīsies iespēja izbraukāt, parādīsies tie, kas par 300k nepirks māju Pierīgā vai par 200k dzīvokli piecstāvenē, bet māju kkur dzelzceļa tuvumā par 3x mazāk. Man pašam ir māja 80km no Rīgas. Vasarā vēl varētu izbraukāt, bet ziemā - nu nē, sorry. Rezultātā, dzīvoju mājā 15km no Rīgas. Kaut varētu hipotēkas piķi mierīgi likt iekšā savā dzimtas īpašumā. -
Man savulaik līdz ofisam bija 40km, braucot ar auto. Darbs Rīgā, dzīvoju Baldones pusē. Tak tajās dienās, kad auto bija servisā, man dienā 4-5 stundas aizgāja, lai ar sabiedrisko no rīta tiktu no mājām uz darbu, vakarā no darba uz mājām. Ja vēl pieskaita 8 stundas darbā + pusstundu (vai stundu? neatceros) pusdienu pārtraukumu, tad mājās sanāk tikai no rīta paēst brokastis, savukārt vakarā - paēst vakariņas, izlasīt bērniem pasaku, iztīrīt zobus un aiziet gulēt. Nu jā, atliek mazliet nokavēt Rīgā reisu, lai stundu-divas būtu jāgaida nākamo. Tad vakarā pat pasaku bērniem nesanāk nolasīt. Dzelzceļa stacijas pie mājas nav, ir autobusa pietura praktiski pie durvīm (300m). Autobusi *parasti* kursē, lai gan pērn pierādījās, ka "autobusu kustības sarakstam ir informatīvs raksturs" (bija brīdis, kad katru dienu medijos bija informācija par atceltajiem reisiem). Kaut kādu laiku vismaz Bolt bija pieejams arī Baldonē, bet pērnā gada oktobrī aizgāja no Baldones. Tad nu tagad aizbraukt uz Rīgu (vai no Rīgas) ar nomas auto arī vairs nevar. -
Pats tak kādreiz dzīvoju ģerevņā, nebij iespējams normāli izbraukāt ar sabiedrisko pat uz tuvējo rajonpilsētu. Vienkārši nebij autobusa jēdzīgā laikā, lai tiktu tur 8 no rīta. Pat 9 bij uz jautājuma zīmes (it īpaši ziemā). Vakarā atkal tikai pirms 17:00 vai vēlāk 20:00 atpakaļ, sēdi un gaidi. Uz Rīgu gan bij labāk, bet tur atkal attālums (vismaz stundas brauciens ar sabiedrisko, parasti ilgāk), nebij nekāda lielā laime braukāt katru dienu. Loģiski ka ja nav sava auto, tad nākas vien pārvākties tuvāk. Uz vietas jau tur darīt izņemot gaterus nebij ko. Vai ir jēga to transportu dotēt? Kādam jau par to galu galā jāmaksā un regulāri braucēji tur labi ja 10 no rīta vai vakarā. Tagad ganjau necik. Vai valstiskā līmenī izdevīgāk izvēlēties kautkādus prioritārus virzienus, teiksim Rīga - Lielvārde un koridoru ap to, lai tur ir stabils sab. transports, labi uzturēti uz caurlaidīgi ceļi, cita vajadzīgā infrastruktūra - skolas, slimnīcas un galu galā izklaides. Ja ir blīvums, izveidosies arī darbavietas. Bet ja dotē transportu uz Mazjāņiem un tur tāpat nav kur strādāt, tad tas galu galā paliek tīri par guļamrajonu, pat ja no turienes līdz Rīgai var tikt stundas laikā. -
Uz Rīgu pārvācas, jo nevar izbraukāt. Man 2km no mājas ir dzelzceļa stacija, tak tas kursēšanas grafiks Siguldas līnijā ir tāds, ka darbā vai nu par ātru, vai stundu par vēlu un bonusā vēl jāiet vai nu stundu ātrāk prom, vai jāsēž stundu ilgāk Nerunājot par to, ka lai aizbrauktu, piem, uz Jūrmalu, man ir Origo jāpārsēžas, kas, piem, ar bērnu ratiem ir jestra epopeja. -
Nu aizvieto 30 ar 50, lietas būtību jau nemaina. Vai jēga cīnīties ar neizbēgamo, dotēt transportu un būvēt ceļus uz nekurieni, uzturēt ntās neefektīvās sīkpašvaldības, ja galu galā cilvēki pie pirmās izdevības tāpat pārvācas tuvāk tai Rīgai. Laukos jau neviens neliedz darboties arī bez nekādas īpašās populācijas. -
Stokholmas aglomerācijā ir 2+ mio iedzīvotāju. Vilcieni tur ir ērti. Jā, tur ģeoloģija atļauj metro. Bet arī parastie vilcieni dara darbiņu labi un efektīvi. Savācot visus ap 30km no Rīgas, mēs atsakāmies no savu lauku potenciāla, kas ir reāli mazizmantots. Tagad, kad vasaras paliek aizvien karstākas, nav izslēgts, ka spāņi labprāt brauku pie mums atvēsināties -
Varbūt pie esošās populācijas arī nekas vairāk nav vajadzīgs - nu tā lai būtu effektīvi? Būtu plus/mīnus Nīderlandes apdzīvotības blīvums (vidējais, neskaitot lielās pilsētas). Tad var arī uzturēt infrastruktūru. -
plank -reloaded darbojas tīri labi arī uz Mint. https://github.com/zquestz/plank-reloaded Kad pierod kādu laiku pie MacOS, tad visulaiku pieradums velk uz 'task baru' apakšā - aka Doku. Tad nekas neparādās un nākas pārbīdīt peli uz augšu 😂 Vienīgi tas pop-up menu varēja būt mazliet labāk nostrādāts. -
Sveiki, kur jūs pērkat digitālās atslēgas xbox x spēlēm. Interesē pēc iespējas lētāk nopirkt f1 un iespējams ka tikai 30 min paspēlēt. Paldies -
kopumā pa lielam nekļūdies. Bet jāsaprot, ka pie mūsu valsts izmēra, normāla pasažieru vilcienu satiksme (160 km/h, vilcieni, kas nefinišē Origo, bet brauc cauri, normāls pārsēšanās punkts uz tramvajiem, utt) ļautu attīstīties arī reģioniem, nekoncentrēt visus 30km rādiusā ap Rīgu, attiecīgi, izlīdzinātos NĪ cenas, cilvēki paliktu arī laukos, utt. Jā, tas būtu dotēts pasākums, īpaši sākumā. Bet ja paskatās, ka mēs to mēģinām taisīt ar izlīdzināšanas fondu, visādām atveseļošanas programmām, kur, arī par manu naudu, Ogrē slej pieminekļus un vadonim maksā prēmijas, bet Rēzeknē taisa SPĀ, utt - es domāju, ka būtu pat plusos kopējais efekts. Bet šis ir tas, ko raka un noraka SM gadu gadiem, šlesers jau tur tikai viens no. Skaidrs jau, ka LDz visu laiku ir gribējis nodarboties ar rus kravu tranzītu - vienkāršs bizness, nav jāiespringst, ved tikai un saņem piķi. -
ee, es skatos/lasu, ka arii bez manis jums te tiiri labi sokas! Variet kasīties katrs ar katru! Kad es ko ierakstu, tad maleejais skaidrs! p.s. Jaanis vispaar dziivs? Man shodien taada pohu sajuuta [pat bez koshanas]..
-
-
Apnika ar wiki vai ChatGPT datiem diskutēt. Tu ar neaizraujies, neaizmirsti ka šodien 17:00 jābūt Pils laukumā, tikai nesajauc Palestīnu ar Venecuēlu... https://satori.lv/article/rokas-nost-riga-notiks-protests-pret-asv-iebrukumu-venecuela -
Neapstrīdu. Pirmkārt, ko mēs saucam par nerentabliem. Ja nekļūdos, visi dzelzceļa un autobusu pasažieru pārvadājumi Latvijā tiek un ir tikuši dotēti. Ieņēmumi no biļetēm nenosedz izmaksas. (Neskaitot tos dažus kopš nesenā laika komercreisus uz Daugavpili vai kur tur.) Bet ir tādi maršruti, kuri ir ar lielāku mīnusu nekā citi. Atkāpe ne par šl - varbūt kļūdos, bet vai deviņdesmitajos nebija tā, ka valsts dotācijas dzelzceļam bija sīkas vai neeksistējošas un LDz, kas tobrīd bija nesadalīts kravu un pasažieru pārvadājumu un infrastruktūras uzņēmums, pasažieru maršrutus dotēja no kravu peļņas? Zinu, ka līnijā Liepāja - Vaiņode neilgi pirms slēgšanas biļetes cenu pacēla atbilstoši reālajām izmaksām, un tā bija plusmīnus 10x iepriekšējā cena. Man šķiet, ka vēlme slēgt maršrutus, kuri nes izteikti lielus zaudējumus, LDz un Satiksmes ministrijai ir bijusi vienmēr, sākot no deviņdesmitajiem līdz pat pavisam svaigajam reģionālo autobusu apcirpšanas plānam. Vai es kļūdos? Saki, nojaukt Rīga - Ērgļi un Liepāja - Ventspils bija šl rebe un Gerhards tur neko nevarēja pagriezt atpakaļ? Nu var jau būt.. Man, godīgi, nav diez kāda priekšstata par to, kā tas strādā. Nedaudz cita lieta, kur varbūt var rakt uz autobusu lobiju, ir pasažieru satiksmes slēgšana lieliskā stāvoklī uzturētajās un kravu pārvadāšanai izmantotajās līnijās Rīga - Ventspils un Rīga - Liepāja, kur braucēju nebūtu nemaz tik maz (ko nevarētu teikt par Jelgava - Krustpils un Jelgava - Tukums, bet tajās arī pasažieru pārvadājumi slēgti ilgi pirms šl, 2000. un 1998. attiecīgi). Bet šis nekādi nelīmējas ar šl ministrēšanas laiku. Savukārt šeit, nez, arī kaut kāds šl konceptuāls lēmums gadu vai vairāk pirms satiksmes slēgšanas, saki? -
Nu tad tev ir aptuvena nojausma par tā laika tendencēm. Šlesers lobēja kravu pārvadājumus un bremzēja dajebkādu attīstību nerentabliem pasažieru vilciena maršrutiem - vienkārši nogrieza finansējumu. Viņam bija padomnieki Mačs un Magone un tur karsti gāja. Pēc tam jau bija samērā bezcerīgi kaut ko izdarīt, jo konceptuāli lēmumi bija pieņemti. Es vnk nejauši biju vienā SM darba grupa par citiem jautājumie, bet šie tika izskatīti, tāpēc spilgti atceros. -
Par to es arī teicu - tiem kam nav naudas 😂 Tie kam ir nauda, tie dara ko grib un nekur neteicu ka nevarētu dzīvot dzīvoklī. 99% kas dzīvo 30m2 dzīvoklī var teikt naudas nav, un tiem kam ir tie pēc granulu maisiem nebrauc 😂 -
Jā, paldies, nepareizi ierakstīju. Jā, šis ir nozīmīgi, jo daudziem jauniešiem ir devīze - nav ko atpakaļ skatīties, jāmauc uz priekšu! Pēc būtības daļēji taisnība ir attiecībā uz buksēšanu un iegrimšanu pagātnē, bet nu kaut cik jau vēsture (kaut nesenā) ir jāzin, lai varētu kaut ko spriest un analizēt. Jocīgs laikmets ar īsu atmiņu. Lai gan... Tā jau laikam visu laiku ir. -
Šeit man, patiesības labad, gribējās precizējumu, kuras līnijas ir slēgtas vai nojauktas šl kā Satiksmes ministra laikā. Rīga - Ērgļi: Automotrisi eventuāli salaboja: Kāpēc neatjaunoja pasažieru pārvadājumus ar to? 🤷🏻♂️ Vai šl lobijs bija tik nikni ieinteresēts autobusu pārvadājumos šajā maršrutā, kurš no dzelzceļa pārņēma, tātad, 20 pasažierus vienā reisā (un vilciena reisu bija, pieņemu, viens vai divi dienā)? Bet nevaram noliegt, ka līnijas stāvoklis bija bēdīgs. Vai demontēt bija saprātīga izvēle? 🤷🏻♂️ Lai nu kā, tobrīd Satiksmes ministrs bija nacapu Gerhards. Skulte - Ipiķi: Vilcienu kustība līdz Limbažiem pārtraukta 2000. gadā (tālāk - vēl pirms tam). Demontēta 2007. gadā, jā, šl laikā, bet kāds tur autobusu lobijs, ja vilcieni tur jau 7 gadus nebrauc? Liepāja - Vaiņode: Ne šl laikā ne slēgta, ne nojaukta. Liepāja - Ventspils: Slēgta krietni pirms šl, nojaukta Gerharda laikā. Madona - Lubāna: Nojaukta šl laikā, bet pašvaldību īpašums un 17 gadus jau neizmantota. Nu tad kuri ir tie vairāki maršruti, kuros šl ? Man sanāk, ka vienīgais maršruts, kur satiksmes slēgšanā un neatjaunošanā varētu vainot šl, ir Ērgļu līnija, bet arī tur 20 pasažieri nav nekāds treknais kumoss. Manuprāt, ir pietiekami daudz reālu un lielu šl kampienu, par kuriem vajag izglītot kartupeļus, kuri viņā saskata mesiju, lai mēs nenolaistos līdz šādiem puspatiesību argumentiem. -
tu uz lietaam skaties no truuciiga cilveeka skatupunkta. Tikai truuciigam cilveekam mazs dziivoklis asocieejas ar nabadziibu. Tiiri informaacijai - pasaules bagaataakais cilveeks pirms kaadiem gadiem paardeva visus savus nekustekljus, lai dziivotu 30m2 modulaaraa maajinjaa. veelmes/vajadziibas ir dazhaadas.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.9k
-
Kopā ierakstu1.5m
-