Sasodīts, gads vēl nav beidzies, bet tv un radio tēma jau
Gribēju pateikt, ka eksistē vēl viena nepieminēta jaungada programma, par kuru pats tik pirms brīža uzzināju - putina režīmu neatbalstošo krievu mākslinieku projekts Mirnie Ogoņki:
https://ru.wikipedia.org/wiki/Мирные_огоньки
https://en.wikipedia.org/wiki/Peaceful_Lights
Droši vien ka kabeļi ir, bet ne jūrā, jūra ir lai apietu starpniekus un saīsinātu kabeļa garumu. Bet piekļuves pēc slikts variants. Sankcijas tad sankcijas, bet ZKorejā visu laiku ir gan internets gan glaudāmie, ārzemniekiem viens, vietējiem cits.
Tak var nesapņot, neviens viņus no neta neslēgs, ja paši nesagribēs. Plus pietiekoši daudz kaimiņu pie kā pieslēgties.
Kā arī Tramps joprojām grib bīdīt lielo biznesu ar Krieviju, tik tā Ukraina visulaiku traucē.
Cik paskatījos kartes ko atradu redzu tikai 2 kabeļus no/uz Krieviju šajā līcī. Lai pārrautu Estlink un lai pieķertu šos tas enkurs jāvelk jau no paša sākuma un vēl jātrāpa uz Rostelekom, kurš neiet šķērsām. Ja ir vēl kādi kabeļi tad iet pa sauszemi. Mums pa jūru, ja vajag Skandināviju tad kā citādi, bet tiem velniem tak ir sauszemes robežas, tad kam viņiem zemūdens kabeli, ko hvz kā salabot. Lai gan tas otrs ir uz Somiju. Ņepoņatka kas tas otrs.
Krievus nav grūti iepīt, ej nu skaidrojies, bet šis nekādi nav tankkuģis.
Tikpat viegli kā citus un tā jau arī notiek. Pie pēdējā Estlink divu krievu kabeļi arī tika paķerti pie reizes. Tie kabeļi ir rauti un plīsuši vienmēr, tikai nesen tas ir atklājies Pie kam Rostelekom Baltika iet uz Kaļiņigradu un pēc loģikas nebūtu jābūt pilnībā šķērsām līcim, bet tāpat velni pamanās uztrāpīt. Krievi, protams.
Protams, nepārbaudīju... ikss stāsta, ka Gorā esot 90+ darbinieku... Nē, nu ok, man nav nekādas sajēgas par "kultūras centru" uzturēšanu, bet čujs un ņuhs saka, ka tur kaut kas īsti nav.
Un tagad jautājums - vai tamlīdzīga apjoma privātajā anštaltē arī būtu 90 darbinieki? Kuš, antitrampisti, aizejiet noņemiet stresu ar labo roku! Tas tiešām ir jautājums.😉
Nē, nu es jau nesaku, ka tas ir viegli, bet tomēr tie kabeļi taču kaut kā iet pāri krievānijas robežai. Ne jau trafiks teleportējas.
Un tie kabeļi nonāk kaut kādās tīkla aparatūras "stacijās".
Es teikšu vēl "drosmīgāk". Ja ukraiņu operācija "pavutina" būtu nogriezusi kādus 70+% krievānijas trafika, tad jēga būtu neizmērojami lielāka.