-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 17 biedri, 0 Anonīmi, 310 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- ribons
- POISONBOY
- Igors83
- AndrisBB
- Hisense
- Insekc
- kukkuru
- TasEsmuEss
- binary
- 138
- jacobs
- Eraserz
- kava
- ggg97
- raiviic
- tu16
- oxygen
-
Biedru statistika
27434
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Kad pārslēgsies uz kaut kādu tumbiņu, kura atrodas kaut kur sānā, tad nebūs tīrākās šausmas? Nēnu pierast jau var, bet ja reiz paredzēts turēt viņas uz galda, tad es laikam izvēlētos kaut kādu divu tumbu risinājumu. -
Pamēģinot iejusties alkāna ādā 20€ skaidrai naudai pēc 2ned taču ir pavisam cita vērtība nekā kartupeļu maisam pēc pusgada, kuru kolēģi vēl var nospert pirms termiņa. Alkāni taču nedomā ilgtermiņā, tik cik ko šodien un rīt.
-
Vai tad pagastos zemes trūkst. Tam ka alkāni to sev apstrādās ticības man nav. Bet ka lapas sagrābtu ja par to maksā gan. Katru dienu kāds neieradīsies, tupus, rāpus, bet šo darbu jau izdarītu. Organizēšanas vaina tikai. Pie kam atbrīvojas pūtēju operatori kas var darīt ko citu lietderīgu, ja jau darba spēka iztrūkums.
-
Ko no USB/BT tunbiņām tagad varētu ieteikt? Sākot ar rītdienu vai pēc Jaungada visur varētu būt jēdzīgas atlaides. Uz Macbooka skaņa ir laba, bet kad pārslēdzas uz Thinkpadu, tad tīrākās šausmas. Vajadzētu kautko ar BT un USB lādējamu/atskaņijamu, ja nosēžas. Nēkāda lielā staipīšana apkārt jau nebūs, pārsvarā uz galda. "Parastajām" datortumbiņām jau tie vadi izbesījuši. Vajag elektrības vadu, tad uz tumbiņu, no vienas uz otru utt. Mudžeklis. Kā ar šo? https://www.amazon.co.uk/Bose-SoundLink-Portable-Bluetooth-Waterproof/dp/B0F7HVC62G Vai šo? https://www.amazon.co.uk/dp/B0DZ75JCD8?th=1 -
-
A ko ar viņiem darīt, ja tāda ir sabiedrības daļa? Šie ir neizbēgami, ir un būs, atšķirībā no tiem kurus uzaicina vai nu kā šeit nokļūst. Nevajag dot naudu tiešā veidā, bet iedot grābekli parasto lai grābj lapas. Aizvietojot ķīniešu lapu pūtēju, degvielu un servisu kas ir uz neatgriešanos izvesta nauda, ko vēl ir kaut kā jānopelna. Diez gan droši ka alkānam iedotā nauda Latviju neatstās un tam samaksātais pie maksātāja atgriezīsies atpakaļ. Vēl viena joma kur nanotehnoloģijas Latvijas ekonomikai kopumā drīzāk kaitē, nekā palīdz.
-
Gadus pārdesmit atpakaļ te mūsu pusē viena pagastvecene maznodrošinātajiem iedalīja pa zemes gabaliņam (ko uzara un noecējs pagasta traktors), piešķira visādas sēklas u.t.t. Rezultāts vienkārši iespārdīja - saskrēja varza ar cilvēktiesību aizstāvjiem, neatceros vai to pagastveceni izmeta, bet izdrāza gan pamatīgi... Bet tas jau bija pēc tam, kad uz tās zemītes bija izaugusi krietna ušņu, nātru un balandu raža. Pieminēšu, ka viņa pat nesasaistīja pabalsta saņemšanu/apmēru ar attiecīgo indivīdu strādīgumu... Tātad, kreisie, ejiet vienkārši apfēcoties. p.s. nesaku, ka pabalstiem nav jābūt vispār, bet tas sociālisms, kas ir pie mums... -
Nu ja, nu ja... vainīgi apstākļi... -
Saproti ka liela daļa nemaz nenonāk līdz 'alkāniem' ja sabiedrība tam speciāli nepiepalīdz. -
Dažiem supersaprātiem 🤣 ir īpatnēja izpratne par terminu "mūžība". -
Hmmm, nezinu kurās ekonomikas grāmatās šito raksta, var jau būt ka taisnība, bet man intuitīvi negribas 100% piekrist. Končeniem alkāniem utml., kuri jau nepiedalās IKP radīšanā un nav tajā atgriežami, iedodot basic income vai citādi nosauktus pabalstus, saki, ko iegūs pārējā sabiedrība? 🤷🏻♂️ Jā, es atbalstu, ka vajadzētu atvieglot straglu, piemēram, cilvēkiem kas strādā par minimālo vai nedaudz virs tās, utml., bet tā nav VISvājākā daļa. -
Nu no kurienes tad tā Dānija/Zviedrija smeļ jau mūžību? -
Sociālisms strādā ierobežotu laiku - kamēr ir no kurienes pasmelt. Un tas agri vai vēlu beidzas. Bet izteikti kreisie to nekad nepieņems. Bet pat sociālisms deklarēja - "no katra pēc spējām...". Mūsdienu kreisie parasti par defaulto pieņem, ka tās "grūtdieņu" spējas == 0. -
Nu kopumā jā, bet pirms to te ir pateicis tas, no kura to varam sagaidīt, pateikšu es - ar velkamismu Zviedrija tomēr ir normāli iep1susies. -
Dānijā, Zviedrijā, Norvēģijā (pat Islandē) dēļ pabalstiem un trakā sociālisma ir tik slikti, ka vislielākais miljonāru skaits uz galviņu pasaulē. Jeb kā vienmēr - sūdīgiem dejotājiem, olas traucē. Loģika ir pavisam vienkārša - ekonomika ir tik stipra, cik tās vājākā daļa. Spiežot uz leju vājāko daļu, kopējā bilde neuzlabosies. Piepalīdzot vājākajiem arī kopējā bilde uzlabojas un visi ir ieguvēji. Protams tas niet kopā ar domāšanu - es tas labākais un man pienākas vairāk. Bet nu kā rāda dati - pāris 'labākie', nav kopējās ekonomikas cēlāji. -
Kautrīgi paskatos uz Ziemeļeiropu vai Dāniju 🥹 Tikai parasti, kad šie "es visu pats", "nevienam neko nedot" cilvēki paši nonāk situācijā, kur būtu vajadzīgi tie pabalsti, tad paņem skaļāko skaļruņi valstī un aurē - kur mans pabalsts, kādēļ tik mazs? -
Ja tu šo tēmu pārzini, varu palūgt precīzāk - par kuru pabalstu saņēmējiem tu runā (ja par Latviju), kad un cik tie ir palielināti, cik % no budžeta tie sastāda un vai tie ir nepastarpināti bijuši iemesls kāda nodokļa celšanai vai budžeta deficītam? Vai, piemēram, šo visu arī tu pieskaiti pie "grūtdieņiem", kuriem nevajadzētu neko dot un tad tik būtu laime un izaugsme? -
Problēma ir ne tikai čeburekos. Nekad nevar sasniegt izaugsmi bezgalīgi palielinot pabalstus "grūtdieņiem" un tāpēc aizvien palielinot nodokļus (nu... vai/un aizņemoties). Tā tas nestrādā. -
It kā tur trūktu dzeramā. Tas kas trūkst ir labi vīni, viskijs. Tāpēc jocīgi ka Latvija grib sankcijas kad loģiski būtu otrādāk, ka Krievijai ir jābūt tai kas liek sankcijas, spiežot viņu patērētāju izvēlēties vietējo preci vai vismaz "draudzīgo". Pēc citāta redzams ka starpība ir 30 miljoni, kad statistika ir naudā nevis litros. Latvijai nav alkohola ko varētu eksportēt uz Krieviju. Un var saprast ka reeksports uz Krieviju 2024. ir atstājis Latvijā 30 miljonus, kas atņemti Krievijas patērētājiem. Līdz ko šo reeksportu pārliek atpakaļ tranzītā tā tas ieliktais grafiks izskatīsies būtiski savādāk, nu un rastos 30 miljoni vai tuvu tam iztrūkums naudā kas 2024. palicis Latvijā, kas ir nodokļi, loģistika, noliktavas, akcīzes marku līmēšana uc pakalpojumi. "Pārtikas eksporta un importa struktūrā lielāko daļu veido stiprais alkohols. Tas nozīmē, ka lielākoties šīs preces tiek ievestas un izvestas. Pavisam izvesti dzērieni par 791 miljonu eiro, bet ievesti – par 30 miljoniem eiro mazāk." https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/labrit/partikas-eksporta-domine-stiprais-alkohols-uz-krieviju.-nozare-t.a203586/
-
@jacobs, tev parasti padodas pieklājīgi diskutēt ar adekvātiem argumentiem, bet šodien kaut kā galīgi nē, kas tev gadījies, eglītei uzkriti, vai eglīte tev? "Latvijas ekonomikas nīcināšana ar klimata muļķībām un nēģeriem" - "Daugavpils budžets" - "muļķis, bet Vācijā!!!!1111101" 🤦🏻♂️🤦🏻♀️🤦♂️🤦🏽♂️🤦🏼♀️🤦🏻♀️🤦🏿 Saņemies, tu vari labāk.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-