Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   10 biedri, 1 Anonīmi, 267 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• kantoris
    • jsk
    • AndrisBB
    • camel
    • e = d
    • Dils
    • janiz
    • kurtka
    • Igors83
    • TasEsmuEss
  • Biedru statistika

27433
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• 138
      Ja tu šo tēmu pārzini, varu palūgt precīzāk - par kuru pabalstu saņēmējiem tu runā (ja par Latviju), kad un cik tie ir palielināti, cik % no budžeta tie sastāda un vai tie ir nepastarpināti bijuši iemesls kāda nodokļa celšanai vai budžeta deficītam?   Vai, piemēram, šo visu arī tu pieskaiti pie "grūtdieņiem", kuriem nevajadzētu neko dot un tad tik būtu laime un izaugsme?  
    • Jurkins
      Problēma ir ne tikai čeburekos. Nekad nevar sasniegt izaugsmi bezgalīgi palielinot pabalstus "grūtdieņiem" un tāpēc aizvien palielinot nodokļus (nu... vai/un aizņemoties). Tā tas nestrādā. 
    • hehe
      It kā tur trūktu dzeramā. Tas kas trūkst ir labi vīni, viskijs. Tāpēc jocīgi ka Latvija grib sankcijas kad loģiski būtu otrādāk, ka Krievijai ir jābūt tai kas liek sankcijas, spiežot viņu patērētāju izvēlēties vietējo preci vai vismaz "draudzīgo". Pēc citāta redzams ka starpība ir 30 miljoni, kad statistika ir naudā nevis litros. Latvijai nav alkohola ko varētu eksportēt uz Krieviju. Un var saprast ka reeksports uz Krieviju 2024. ir atstājis Latvijā 30 miljonus, kas atņemti Krievijas patērētājiem. Līdz ko šo reeksportu pārliek atpakaļ tranzītā tā tas ieliktais grafiks izskatīsies būtiski savādāk, nu un rastos 30 miljoni vai tuvu tam iztrūkums naudā kas 2024. palicis Latvijā, kas ir nodokļi, loģistika, noliktavas, akcīzes marku līmēšana uc pakalpojumi.     "Pārtikas eksporta un importa struktūrā lielāko daļu veido stiprais alkohols. Tas nozīmē, ka lielākoties šīs preces tiek ievestas un izvestas. Pavisam izvesti dzērieni par 791 miljonu eiro, bet ievesti – par 30 miljoniem eiro mazāk." https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/labrit/partikas-eksporta-domine-stiprais-alkohols-uz-krieviju.-nozare-t.a203586/  
    • 138
      @jacobs, tev parasti padodas pieklājīgi diskutēt ar adekvātiem argumentiem, bet šodien kaut kā galīgi nē, kas tev gadījies, eglītei uzkriti, vai eglīte tev?   "Latvijas ekonomikas nīcināšana ar klimata muļķībām un nēģeriem" - "Daugavpils budžets" - "muļķis, bet Vācijā!!!!1111101" 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♀️🤦‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏼‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏿 Saņemies, tu vari labāk.
    • jacobs
      Zini, ir tāds teiciens, ka viens muļķis var uzdot tik daudz jautājumus, ka desmit gudrie nespēs atbildēt.😀 Bet par lietu. Jau 10 gadus atpakaļ, Vācija vien, savu importa čebureku stutēšanai tērēja 50 miljardus gadā.  
    • 138
      Jo? Ai ai, sliktās sankcijas, lokomotīvju remonta rūpnīca stāv, vai vēl kas tur SEZ? Gan jau stāv, bet tad man tev divi jautājumi, pirmais - kā tad tavuprāt vajadzēja? Lai tur uz pilnu klapi remontētos ržd lokomotīves, pievadķēžu rūpnīcā ražotos pievadķēdes Krievijas militārajai rūpniecībai, utjpr., un tai pat laikā  ?   Un otrais - nēģeri un klimata muļķības te kādā saistībā?
    • Jurkins
      Es gan ne. Laikam jau reiz rakstīju par šo. Turpinu tradīciju. Nesen atkal bija... nepazīstams numurs. Paceļu un klusēju... dažas sekundes... viņš - "aļļo, aļļo! Vi slišiķe?" es - "Dobrij ģeņ! Vi popaļi imenno tuda, kuda pozvoņiļi. Jesļi hoķiķe, čtobi vas poslaļi nahuj, nažmiķe oģin, jesļi v pizdu - nažmiķe dva..." nu un tur vēl šādu tādu jautrību. Pļa, SUKA TRAMPS!
    • Jurkins
      Nevis sūdīgs bet galēji ekstrēmisks. (nu patīk man pārspīlēt 😉). Un Tu jau raksti to pašu (tikai maigāk). Dzīve ir tāda, kā tā ir. Nevis tādā, kādu mēs iedomājamies, kādai tai vajadzētu būt. Un ir jādzīvo jācenšas izdzīvot pamatojoties uz to situāciju, kāda ir, nevis uz to, ko mēs savā idiotismā iedomājamies - starptautiskās tiesības, straptautiskie likumi, cilvēktiesības un visas citas virtuālās muļķības.
    • jacobs
      Pīemēram, valsts otrās lielākā pilsētas budžets tagad ir jādotē.
    • 138
      Kur tu šeit saskati problēmu? Vai kaitējumu kam? Aptieku negūtajā peļņā un negūtajos nodokļos? Vai tie ir medikamenti, kas tiek izmantoti izklaides nolūkos? Var jau būt, es nezinu, bet man šķiet ticamāk, ka tie varētu būt pie kādām hroniskām slimībām izrakstīti medikamenti, kurus cilvēki pērk šādi tikai tāpēc, lai ietaupītu. Ja tie arī Latvijā, kaut uz receptēm, maksātu centus vai būtu kompensējami, tad cilvēki tos pirktu tepat. 🤷🏻‍♂️
    • 138
      Vari, lūdzu, nosaukt datus vai vismaz kādu piemēru, kā ar sankcijām, klimata blēņošanos un nēģeru tiesībām ir nīcināta Latvijas ekonomika?
    • M@R$$
      Es te uz visādiem brīnumiem pasāku atbildēt latviski. Vakar/aizvakar pat paspēju uzjautāt, kāds noskaņojums ziemassvētkos.  Kaut kā nenovērtēja manu centību...
    • base7
      Vakar vakarā kaut kas zvanīja no Rumānijas. Apkārtējie teica, droši vien atkal kaut kādi krāpnieki. Es gan domāju, varbūt pats grāfs Drakula gribēja mani uzaicināt uz Ziemassvētku balli, bet es biju atslēdzis skaņu un nedzirdēju zvanu.
    • jacobs
      Visur jābūt kādam saprātīgam kompromisam. Nevar ar visādām sankcijām, klimata blēņošanos, nēģeru tiesībām utml. max nīcināt ārā savu ekonomiku, tās konkurētspēju un paralēli veiksmīgi attīstīt aizsardzības spējas, militāro rūpniecību, atrast liekos miljardus Ukrainai. Visam galā, lai vēl vēlētājs ilgstoši atbalsta līdzīgu politiku visā Eiropā kopumā. Tādi brīnumi var notikt tikai naivu cilvēku galviņās.😒
    • Tuubijs
      Muahaha! Un ko tad viņi citu dzertu? Šmiga iet urrā uz krievzemi, kafija (Jacobs un Tchibo) arī. Gan vācietis savu alu un sidru sūta, gan caur leišu, serbu un moldāvu muitām visa veida 40 grādīgā dzira iet. Kafijai Jacobs no savas vācu rūpnīcas sūta ar fūrēm bulk maisus uz Jacobs rūpnīcu krievzemē. Intresanti ir tas, ka cilvēki krievzemē var nopirkt visādus medikamentus, kas, piem Latvijā, ir recepšu zāles un krievzemē aptiekā šie medikamenti maksā, burtiski, kapeikas. Un fūres braucot atpakaļ tās zāles pārved pāri, robežsardze neko nevar izdarīt un beigta balle.
    • erikonkulis
      vel aktuāli
    • hehe
      Sūdīgs salīdzinājums. Bet kamēr esi kurinātājs tu kontrolē visu kurināšanas procesu un kādā brīdī to spēj ietekmēt, uzstādīt noteikumus un ultimātus kritiskos brīžos, visi ir atkarīgi no tavas kurināšanas. Ja nespēj ietekmēt kurināšanu kā tādu, tad spēj to ietekmēt kaut kā sev pareizāk. Tāpat kā ar konvenciju, dzīve ir dzīve un tai ir jāpielāgojas. Varmākas ir un būs, nekāda konvencija to neietekmēs. Bez tā deputāta dēla vēl Straujupītes čalis uz brīvām kājām. Nevienam nav rakstīts uz pieres kas viņš ir un konvencijā arī par to nekā nav un ar konvenciju cietumā neieliksi. Nākamā cietusī jau apzinās uz ko parakstās, bet viņa vainīga nejutīsies, vainīga būs konvencija kas par švaku vai kas ir pret to, vai policija. Dzīvē ir kā dzīvē, nevis tieši kā gribējās un sarakstīts.
    • Jurkins
      Nu tu esi baigais optimists. Ja w nebūs bagu, ko indusi darīs? Brauks uz Rīgu strādāt voltā, boltā un hujoltā?
    • AndrisBB
      Viss tagad tiek pārrakstīts iekš Rust, ar ko MS sliktāki 😂 Varbūt bagu būs mazāk
    • Jurkins
      Nu tur kā tur bija... "viens koderis, viens mēnesis, miljons rindu koda". Protams, gan jau ar AI.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...