-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 12 biedri, 0 Anonīmi, 219 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- 138
- binary
- Corpsegrinder
- inteens
- Zin...
- marter
- kava
- maize
- AndrisBB
- osscar
- M@R$$
- Arnis2002
-
Biedru statistika
27399
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Simetrija ir jauki, līdz brīdim, kad tā izraisa citas bēdas, par kurām elektriķim pie d1rsas. Es esmu saskāries ar vairākiem krogiem, kur elektrību ir savilkuši "profesionāļi" (bez pēdiņām, bet man gribās likt pēdiņās, jo - lasīt tālāk), kastē ķemmes, tātad vienā telpā daļa rozešu uz vienas fāzes, daļa uz otras, gadās arī džekpots ka dažas vēl uz trešās, un jautrība sākas tad kad tajās sasprauž visādus skaņu atskaņojošus aparātus kuri taisa zemes cilpas un ķer traucējumus no ledusskapjiem. Un vienīgais saprātīgais veids, kā to novērst, būtu to smuki saķemmēto kasti paķidāt un iedot visai skaņai vienu fāzi uz kuras nesēž ledusskapji, bet kroga saimnieks tāds "kā tad tā, man profesionāls elektriķis taisīja, neaiztiksim labāk te neko", un nabaga skaņotājam nākas sadzīvot ar tām cilpām vai risināt tās ar dārgiem direktbokšiem utt. -
Man vasarnīcā Saulkrastos no Sadales tīkla skapja, kur stāv skaitītājs, uz māju nāk 5 dzīslu kabelis, ar domu, ka 0 un "zeme" ir atsevišķi, bet reāli Sadales tīkla kastē 0 un "zeme" ir uz vienas spailes. Tātad esmu pārmaksājis par kabeli... -
Jebakj. Piepisās statistikai 🥹 Tak man arī ir bijuši telefoni gadu un ir bijuši 4us. Šo plānoju turēt trīs. Bet ir kaut kāds VIDĒJAIS rādītājs. Par TV - mēs dzīvojam laikā, kad varam nopirkt 75+ par 1000€ Protams, ka tagad ir novērojama tendence, ka cilvēki savu 3000€ vērto 55" maina pret 2000€ 75" Visā visumā šis viss jūsu teiktais, ka lietojat tehniku miljons gadus iet pretrunā ar gaudām, ka tehniku ražo tik priekš garantijas laika. -
-
Nopirkšu iPhone SE2020 kā aizmugures donoru (ar beigtu ekrānu, bloķētu, utjpr.) līdz 20€. Var piedāvāt arī dzīvu SE2020 vai 11 vai jaunāku, ar strādājošu visu un nesaplēstu neko, līdz 100€. -
Nja, aizķēros pie S21 (laikam 4 gadi?). Kā paņēmu tā arī joprojām pilda savas funkcijas. Bača turās dienu-divus (atkarībā no noslodzes), visas funkcijas (ieskaitot 5G, ko atslēdzu, jo nejēgā nokauj bateriju). Skatos šovu uz 37PFL9632D (laikam 2008? gads). Gribētos jau mainīt, bet vēl turās vecīts.
-
Labi, tad ar nulli tikām skaidrībā. Paliek tā nelaimīgā zeme. Vieni saka - var sev ievilkt PE un N no sadalnes PEN punkta kāpņu telpā, otri saka - tā nedrīkst, PE no PEN jābūt izdalītam "kaut kur iepriekš" (uz visu māju? uz kāpņu telpu?), kas, protams, nav iespējams vidējā dzīvokļu mājā, kur nekādas globālas izmaiņas nav gaidāmas.
-
Tad jau es pie dīvaiņiem. Man Pixels 6a, pirku ar pre-order (kad austiņas bonusā deva 😂), tāka sanāk Jūlijs 22. Plus/mīnus 3.5 gadi. Baterijai nav ne vainas, nekas nav sašķaidīts vai noskrāpēts. Īpaši liela iemesla mainīt nav. Nu ja nu vienīgi uznāk nieze nopirkt ko jaunu 😀 -
Nu re, tātad nevis "Izņemot dažus īpatņus, telefonus cilvēki maina reiz 1,2,3 gados", bet maina vidēji reizi 2.5-3 gados vai 3-4 gados, atkarībā no statistikas avota. Reizi gadā maina tikai daži īpatņi, tāpat arī reizi 5 gados maina daži īpatņi (tie, kuri pamanās tik ilgi saglabāt dzīvo bateriju un nesašķaidītu ekrānu ). TV arī maina nevis reizi 5 gados, bet vidēji 7. Vispār man par TV nesen radās bažas, ko ar viņu darīt pēc tam, kad beigsies oficiālie apdeiti. Turpinās strādāt vai būs izmantojams tikai kā monitors? -
Kurš saka, ka obligāti. Bet telefonus maina cilvēki pa tiem gadiem dēļ tarifa plāniem vai vnk seko līdzi. In Europe, people typically change their phones every 2 to 3 years, though this varies, with some sources showing a peak around 3-4 years (40 months in 2020) before potentially shortening again, driven by new models, battery issues, carrier plans, and desire for updated features. While a general average hovers around 2.5 to 3 years, some users keep them longer, especially on SIM-only deals. Par TV arī In Europe, people on average estimate the actual age of replaced televisions to be around 7.1 years, with consumers in different countries showing some variation Nezinu gan kā vispār manā teiktajā tika saskatīts - OBLIGĀTI. -
Tur visai maz loģikas ka kāds saista nolietojumu ar garantiju. Pat amortizāciju kautkādai elektronikai rēķina 3 gadus, kas noteikts MK.noteikumos. Ja es aiztieputu pēc 6 mēneši gadžetu uz remontu, tad tākā gaidītu ka man vainu saremontē, iedod jaunu vietā vai iedod ko citu, nevis atgriež 3/4 no naudas 😂. Jo redz 1/4 'nolietojums'. Cik tad nolietojums ir uzņēmumiem? Kuriem garantija ir tikai gads, bet 'nolietot' var tik 3 gados? -
Tavs burbulis vai statistika? Piekrītu un atbalstu, bet vai tad tu pats līdzīgi nedari ar mašīnām? -
Jautājums ir "kāpēc Izraēla piegādā dzeramo ūdeni Gazai, kad Gaza šauj uz Izraēlu raķetes?" Man nav atbildes uz "kāpēc piegādā", bet man ir atbilde, kāpēc vajadzētu piegādāt: 1. Gazā ir arī civiliedzīvotāji, kurus nevajadzētu nomērdēt badā (jā, zinu, tu teiksi absurdo apgalvojumi "visi tur bandīti", kurš ir tik absurds, ka man uz to nav ko atbildēt); 2. Izraēla, ja nekļūdos, ir bloķējusi visas Gazas robežas, tātad iespējas saņemt pārtiku un citas pirmās nepieciešamības preces no citurienes, izņemot ANO konvojus homeopātiskos apmēros vai kaut kā tā. Un pirms tu mani sauc visos tajos vārdos kā parasti, varu jau iepriekš atbildēt ar novēlējumu ieraut savu mikropeni šķeldotājā un nosaukt par kropli, tizleni un memļaku, atsaucoties uz tevis paša minēto, ka armijā neesi bijis. 💁🏻♂️ -
Pļa, Andri! Laikam tu toč nedzīvo uz Zemes. 🤣 -
Vistiešākais, jo šajā gadījumā nolietojuma mērvienība ir laika posms, nevis fiziskais nolietojums.
-
Nezinu kas maina telefonus vai datorus ik pa 2 gadi, kam nav kur naudu likt? Varbūt tie kas pērk mantas vienmēr līzingā, uz nomaksu utt. Nomaksā un tad nevar izturēt bez jauna līzinga kautko nenopērkot. Reāli jau tam bij kāda jēga kad tur pa tiem 2 gadiem bij kāds reāls uzlabojums, sen jau vairs tā nav. -
Jurkins no dīvāna šo jautājumu aktualizēja kaut kad ... sen atpakaļ. 🤣 Nu ... man prieks, ka citi arī sāk piedomāt. -
Man kaut kā gribētos teikt, ka tā nav pat Āfrika, bet vispār kaut kāda apstāstita pakaļa, ja obligāti TV jāmaina pēc 5 gadiem vai telefons pēc 1-2-3. Nē, pļa, superintelekti, ne jau tāpēc, ka es nevaru to atļauties. -
-
Mēs neesam atpalikusi Āfrika. Izņemot dažus īpatņus, telefonus cilvēki maina reiz 1,2,3 gados. TV arī jau laikam reizi 5os gados. Es pat nezinu par ko iespringt.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-