-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Biedru statistika
27392
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nevajadzeja tik daudz uz kaimiņvalsti eksportēt . -
Ja gribi , lai korpusi nekutina būs vien jāvelk 3 vadu sistēma līdz savai sadalei . -
Bez LR akcīzes markas nozīmē ka markas nav vispār. Ja ir BY vai RU, tad raksta - ar BY vai RU markām. Par baloniem jau rakstīju, nav ticamības momenta ekonomiskajam izdevīgumam. Nelegālā ražošana sen ir attīstījusies tālāk, arī viltotas BY akcīzes markas tiek izmantotas, lai patērētāju maldinātu par to izcelsmi.
-
Iespējams, Igauņi un somi tagad brauc pie mums retāk pakaļ.
-
Veipu un legālās apmēram reizi mēnesī. 😇 Esmu ļoti sen redzējis Jin Ling utml šķiet ka bez nekādām akcīzes markām, un tās bija pazīstamas kā kontrabanda, nevis vietēji ražotas. Un vai tu šo nedomāji kā "nelegāli ražotas Krievijā/Baltkrievijā"? Un par šo, es esmu redzējis vienu ziņu "Atklāta nelegāla cigarešu ražotne". Ziņas ir biežāk. Pasaki vēl, ka baloni uz Lietuvu arī tiek Latvijā piepildīti un palaisti -
138, ko pats te tagad pīpē? Akcīze ir visās valstīs un attiecīga marka. Cigaretes tiek ražotas šeit, Latvijas teritorijā. +2€ cenai veikalā ir +1.50€ organizētajai noziedzībai, jo tās cena arī kāps, neskatoties uz to ka izmaksas viņiem nemainās.
-
-
Tās ir cenas legālajām veikalā, ar nomaksātiem nodokļiem. Tu pats nupat uzsvēri, ka kontrabanda tādas nav. Tātad tām pašizmaksa, pie līdzīgas kvalitātes, varētu būt vismaz /2. Man patiktu ziņās lasīt par pakaļdzīšanos narkotiku zemūdenēm Daugavā. -
Vajag visā meklēt pozitīvo. Tagad ir tikai baloni, bet ja būtu viņu vietā dirižabļi? Un pilni ar cigaretēm. -
Tās cigaretes tak tāpat jāpērk, un šeit jāpārdod būtiski lētāk nekā veikala cena, nu ne jau 10 centi lētāk kādam interesēs, pie kam visticamāk par sliktāku kvalitāti. Domāju 3:1 būtu pa nullēm, un arī diez vai. No interneta: Cigaretes ir lētākas Baltkrievija nekā Latvija. Vidējās izmaksas par iepakojumu vietējo cigarešu ir 1.20 EUR (4.00 BYN). Vairāk slavens zīmoli, piemēram: Kent, Dunhill, Camel jums ir jāmaksā par 1.50 EUR (5.00 BYN).
-
Es pat bildi uzzīmēju, mēģinot saprast noplūdi, kad nosvilst nulle abos gadījumos - kad PE un N ir savienots rozetē un kad savienots pie sadales PEN vada. Tur vēl izrādās, papildus noplūdes automātam varot ielikt sprieguma aizsardzību, lai atšķirība starp fāzēm neietekmētu. Ir arī uzskatāma demonstrācija Youtube, kas notiek ar fāzēm (praksē - atsevišķiem dzīvokļiem), ja slodzes atšķiras. Taču ir arī video, kur demonstrē nekorektus slēgumus ar noplūdes un sprieguma automātiem (patīt uz priekšu līdz 9.minūtei):
-
Tikai tur, "sākumā", to nelegalitāte nez vai rūp tiesībsargājošajām iestādēm. Tev vienā teikumā ir štancēšana pašu vajadzībām mājās un rūpnieciski. Par pašu vajadzībām nav. -
Par baloniem nav kriminālatbildība? Ne velti pieminēju- organizētā noziedzība. Nesamērīgs akcīzes nodoklis ir tās sabiedrotais, atbalsts un sponsors. Paņem jebkuras kriminālziņas par šo tēmu, un katrā būs izņemtās cigaretes bez LR akcīzes markām, nevis ar BY vai RU, kas nozīmē ka tās ir nelegālas da jebkur jau no sākuma.
-
-
Bet ja nopietni, man arī māc diezgan liela šauba par tās visas atrakcijas izdevīgumi, jo lido ta šamie, kur vējš pūš, un sēžās, kur pagādās. Varbūt tur ir tā, uz 10 ja 1 ir veiksmīgs, uzreiz peļņa...
-
-
Nesen tak pacēla, attiecīgi būtu jābūt vairāk, bet ir: "Akcīzes nodokļa ieņēmumi 2025. gada desmit mēnešos. par tabakas izstrādājumiem - 247,1 miljonu eiro, kas ir par 3,7% mazāk, nekā plānots, par alkoholiskajiem dzērieniem - 178,4 miljonus eiro, kas ir par 8,8% mazāk, nekā plānots, par alu - 47,7 miljonus eiro, kas ir par 8,7% mazāk, nekā plānots." Cenām ir jāsakrīt vismaz pret LT un EE, lai neatmaksātos braukt pakaļ. Par tiem baloniem interesanti, cik saprotu tie lido uz buj duj, un tad jābrauc pakaļ pēc gps koordinātēm kur priekšā jau var būt policijas slēpnis vai cits laimīgais atradējs, vai vispār nokrist nepieejamā vietā kādam uz galvas vai Daugavas vidū. Kaut kā nav ticamības šī pasākuma izdevīgumam. Ne jau cigarešu kontrabanda pieaugs, bet nelegālā to ražošana un organizētā noziedzība. Cilvēki pērk tabaku un mājās štancē smēķus, kāpēc to nedarīt rūpnieciskos apmēros kādā puspamestā angārā. 7.50€ pret pašizmaksu kas droši vien ir centi.
-
-
Citus gadus esmu dzirdējis raidījumu "dziesmas, par ko bija saziedots maratonā, un kuras nepaspējām atskaņot", vai tik tas nebija naktīs? Tur bija viss kas tiešām tik dīvains, ko praimtaimā tač nespēlēs. -
"Salīdzinājumā ar šī gada cenām vienas cigarešu paciņas cena no 2028. gada pieaugs par 2,20 eiro, sasniedzot 7,50 eiro, savukārt karsējamai tabakai pieaugums plānots 0,35 eiro apmērā par paciņu" 🥸
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-