Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   18 biedri, 1 Anonīmi, 282 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Mielestapa
    • maize
    • jacobs
    • inteens
    • bedrens
    • Corpsegrinder
    • Roberts71
    • dainis61
    • jsk
    • Mikelis95
    • @rmands
    • Long John
    • Racer
    • Igors83
    • Richjuks
    • AlCohol
    • Sheilahob
    • osscar
  • Biedru statistika

27391
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• Kitai
      Smuks. Es arī uz Expedition sēriju sliecos.
    • Long John
      Sveiks! Vienu Timex (T49940) vēl pats lietoju, tas man patīk. Varētu pārdot "Timex Expedition T49817" modeli- smuks, bet priekš manis bultiņu pa daudz, tādēļ arī gandrīz nelietoju. Bora, cerams, vēl ripo, bet nu jau citās rokās. Pašlaik lietoju Honda FR-V. Nekāda vaina- pirms tam bija dīzeļrenis, bet ziemai manai retai braukšanai neder.      
    • midix
      Jā, var turpināt ar L un N, taču gribas izmantot  PE priekšrocības, ja tas ļautu tikt vaļā no šoka ierīcēs ar metāla korpusu (un kondensatoru filtriem).     Šis gan ir interesanti. Jebkurā gadījumā, no mudžekļa skapī tā vizuāli nav skaidrs, kurā vietā tas PEN ir salaists kopā. Ir tikai tā plāksne ar skrūvēm, kurai no apakšas pienāk (vai otrādi - aiziet?) cieši kopā pāris zaļo vadu uz leju (uz plombēto skaitītāju bloku?) un uz augšu aiziet balts vads. Gan jau elektriķis tiks skaidrībā. Ja tiešām PE un N ir salaists kopā uz tās plāksnes, bet pirms tam iet atsevišķi PE (no "īsta zemējuma" kaut kur pie mājas?) un N vadi, tad ir normāli. Taču tad rodas jautājums - ja jau atsevišķie vadi bija atnākuši līdz pat automātu blokam, kāpēc tad tos tik vēlu savienot kopā kā PEN? Drošāk taču būtu paturēt atsevišķi, un lai dzīvokļos arī velk no atsevišķiem punktiem. Vispār nedaudz ironiski - rozetēs zemi ar nulli vienot nedrīkst (skaidru iemeslu dēļ), bet "kaut kur tālāk" (bet cik tālu?) drīkst, un to sauc par PEN 😆 Būtībā problēmu neatrisina, tikai pabīda tālāk - no atsevišķām rozetēm uz sadali. Un ja sadalē PEN ir salaists kopā agrāk un atnāk viena veida vadā uz dzīvokļu pieslēguma punktu (vai tā vispār dara?), tad nulles norāvuma gadījumā notiek tas pats, kas notiktu rozetēs.
    • Kitai
      Sveiciens Long John, sen nedzirdēts!  Atceros savulaik arī kaut kādu timexiņu tirgoji. Kas vietā?   Boriņa vēl ripo?
    • Aigars
      Krievi spiego.   https://www.delfi.lv/campus/56036782/kosmoss/120097574/medijs-riga-dzimusu-krievu-kosmonautu-nonem-no-trases-par-spacex-dokumentu-fotografesanu
    • base7
      Uz Hotbird satelīta parādījusies ASV kanāla "CNBC" HD versija. Parametri: 11179, 27500, HD, 3/4, FTA Mājaslapa: https://www.cnbc.com/world/?region=world   Arī uz Astras (19.2) tas pats parādījies. 
    • base7
      Rokas salst, tad cimdi jāvelk nost,lai skenētu visādus kvadrātkodus. Ziema kā nekā. Dažās pieturās (pie operas, Vērmandārza, u.c.) zem nojumēm ir reāllaika dati, ja vajag.
    • 138
      O nē, tam, vismaz Rīgā, tālrunis tieši noderīgs - nolasot pieturas saraksta kvadrātkodu, pateiks reālo prognozēto pienākšanas laiku.
    • jacobs
      Un labāk, ka tie abi sakrīt.😉
    • base7
      Es pulksteni pārsvarā izmantoju tad, ja vajag pārvietoties ar sabiedrisko transportu, lai pieturvietas sarakstus pētot nav katru reizi tālrunis jāvelk ārā.
    • 138
      Man toč nē, man ir divreiz lētāks par tavējo un bez radio, velku uz svētkiem, ir labs diezgan. Pateicoties šim topikam nupat izņēmu no atvilktnes un pārgriezu uz ziemas laiku. Vienkārši gribēju pateikt, ka jā, ir pulksteņi, kas rāda citu laiku.
    • Long John
      Pulkstenis vulgaris vienkārši rāda pareizu laiku (atkarībā no konstruktīvās kvalitātes). Pulkstenis "biezais", galvenokārt,  rāda Tava maka biezumu un ambīciju diženumu. Laiku var paskatīties telefonā...😀  P.S. Personīgi man- pulkstenis ir vienīgā veču rotaslieta. Cik nu varu, tādas pērku...😁
    • base7
      Tak centrā ar naglu var uztvert Goldu. Varbūt vienīgi ja stāvi Āgeskalnā zem tā torņa, tad varētu būt nelieli traucējumi, bet arī mazticams.
    • Kitai
      Zināji ka uz Marsa diennakts ir garāka? Tev laikam tādu laikrādi...
    • 138
      Drīkst taču arī dzīvot ar L un N, kamēr vien rozetēs zemējuma kontaktus nevieno kopā ar nulli.
    • 138
      Jā. Varbūt tāpēc, ka pērk velo vai tam līdzīgus priekšmetus gaģušņikos, nevis kārtīgā veloveikalā, kur pārdevējs, iespējams, parādītu, kā tas lietojams. Bet ja būtu kā skrūve pievilkts, tad ķepa būtu uz jebkuru pusi, bet pielocīta, šeit pat tā nav.
    • raiviic
      Nez kā ar ticamību šim runātājam, bet situācijas analīze šķiet atbilstoša (kaut gan - tas  bija skaidrs jau sen) .  
    • 138
      Paldies par noderīgo padomu. Man ir dārgāks.
    • Jainit
      Nu lūk, kad sakrāsi tos 20 Eur, vari cept tēmu "radio iegāde" un tur ar zinošajiem un ieinteresētajiem biedriem iztirzāt tevi interesējošos jautājumus. 
    • 138
      Vai par 20 eiro var nopirkt jaunu brendīgu radio? Jā, var, piemēram Panasonic RF-P50D. Bet vai tas mācēs Rīgas centrā uztvert SWH Gold bez traucējumiem? 🫠
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...