Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   15 biedri, 0 Anonīmi, 391 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• AlCohol
    • Grossmeister
    • Oxyder
    • Eraserz
    • HIGH-Zen
    • jacobs
    • binary
    • Jurkins
    • Aigars
    • oxygen
    • RudeWolf
    • AndrisBB
    • inteens
    • ggg97
    • tu16
  • Biedru statistika

27392
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• midix
      Jā, to, ka ir savienots, es sapratu, bet nesapratu, kurā vietā ir savienots un kādas var būt sekas. Ja uz PEN kāpņutelpas sadalnē atnāk tikai viens vads, tad man, dzīvokļa īpašniekam, tas šobrīd ir un paliek tikai viens vads un pašlaik tiek izmantots tikai kā N. Ja tas vads kaut kur līdz sadalnei nosvilst, tad faktiski būs tas pats efekts, kā ja pazūd N (un formāli šajā gadījumā arī PE, taču tas neko nemaina - vads ir viens un sekas tādas pašas, jo PE atsevišķi nav).   Un tad mēs nonākam pie:    Vai oficiāli dzīvokļa īpašnieks tā drīkst darīt? Sadalīt kāpņu telpas sadalnes PEN uz saviem PE un N un sarīkot savu TN-C-S sistēmu? Būtu labi, ja būtu kādi normatīvie akti, kas to attaisnotu konkrēti attiecībā uz dzīvokļiem, kam nepienāk savs atsevišķs PE. Un vai šādi sadalot mēs atkal nepārkāpjam ideju, ka labāk nekāda zemējuma nekā nepilnvērtīgs zemējums? Ja tas viens PEN vads noraujas kaut kur aiz kāpņu sadalnes ST / Latvenergo saimniecībā, tad man ar maniem PE un N sitīs arī korpusi. Jebkurā gadījumā, elektriķi saukšu, lai ievieš noplūdes automātu. Interesanti tikai par PEN dalīšanu - kurš to drīkst darīt un kur tas oficiāli ir fiksēts.  
    • 138
      "Dzīvokļa sadale" ir kaste, kas atrodas dzīvoklī, un ja skaitītājs atrodas kāpņutelpā, no tā līdz dzīvokļa sadalei nav nepareizi iet diviem vadiem? Par rozetēm nav jautājumu. Bet es esmu redzējis tādas rozetes.
    • Jurkins
      Tici vai nē... toreiz, kad gāja atbrīvot Hersonu, man, kura vienīgā saistība ar armiju ir kara katedra, likās jocīgi, ka tā vietā, lai pēc labākajiem vērmahta paraugiem nogrieztu aimuguri grupējumam, kuru no "lielās zemes" atdala plata upe ar purvainiemu krastiemu un 2 pārceltuvēm, mauc pierē... Jā, es pilnīgi normāli pieņēmu, ka es zinu neko un tā vajag. Šis bārdainis nebūt nav pirmais, kurš par šo saka. Par viņu pašu... nu protams, ka man nav neapgāžamu pierādījumu, bet viņš karoja no 2016. gada līdz ... hvz, tad jāmeklē, bet Hersonas operācijā viņš vēl piedalījās. Protams, nāks laiks un varbūt uzzināsim, kā tur bija. Gan par šo, gan par to, kā nācās, ka Čongaras tilti bija atmīnēti un krievāni pēc dažām dienām bija pāri Antonovas tiltam pie Mikolajevas... Un vēl viss kas. 
    • Lcs006
      Tā bilde no pasaules, LV zemējumu nekomutē (neliek slēdžus un automātus), kas ir pareizi.   Uz robežas, kas ir dzīvokļa sadale. N un PE savienot var tikai sadalē, ne rozetēs vai ietaisēs.
    • ggg97
      Dikti apbižots, šķiet, netika. Bija iztapīgs skolas "karjerists". Mums ~5 gadu starpība, tāpēc viņa skolas gaitas gluži manu acu priekšā nenorisa.
    • Racer
      Tādus jau parasti bikiņ iekaustīja kādā stūrī, šis nedabūja bietē par izgājieniem?
    • robcixx
      Ārpus foruma SSD dabūts, darbojas lieliski. Tākā, kas meklē, tas atrod 😉
    • ggg97
      Skolas biedrs. Atceros, kad viņam trāpījās būt gaiteņa dežurantam starpbrīdī, tad šis tipiņš vienkārši ņēma "vājākos", klusākos un lika kauna rindā gaiteņa centrā. Nu, kā fašisti žīdus... Bet tos dauzoņas, kas reāli trokšņoja, tos neaiztika, mīza.
    • msp
      Paklausījos. Es nezinu faktoloģiju, bet izskatās, ka runātājs arī tik tenkas no štābiem sagrābstījis (līdzīgi kā mūsu Markots). Skaidrs, ka "pēc kara visas bābas gudras", taču ir kaut kādi iemesli, kāpēc komandieri dod (vai nedod) kaut kādas pavēles. Mēdz būt klaji kļūdainas kaut kādu apstākļu dēļ. Ir viegli noniecināt vai apsūdzēt par nepareizu darbību vai bezdarbību pēc notikušā. Bet, ja ir jāpieņem lēmums tagad un tūlīt, kas iespaidos turpmāko kara gaitu un daudzus simtus/tūkstošus dzīvības, tad nav nemaz tik viegli vairs, vai ne?   Es nespēju vispār iztēloties to stresa līmeni, kādā bija jāstrādā un jādzīvo Zelenskim vai Zalužnijam tai laikā, un arī tagad. Tāpat zemākas pakāpes komandieriem, kuru rīcībām bija/ir dzīvību cena. Nod!rst ir viegli. Grūti ir būt tam pareizajam, viedajam un veiksmīgajam. Pat populārā un veiksmīgā Maģāra darbībā var atrast kļūdas (ja grib).   Skaidrs, ka uz pārceltuves zirgus nemaina. Zelenski, Zalužniju, Sirski izvērtēs pēc kara, kad un vai vispār tas beigsies. Rīcība, kas no miera laika viedokļa var izskatīties pēc valsts nodevības, kaujas laukā, iespējams, ir ar pavisam citu racionu.
    • raiviic
      Ar tiem KP bijušajiem biedriem nav tik viennozīmīgi. Paskatāmies kā bija leišiem - atšķirībā no latviešiem, liela daļa sastājās partijā ne jau idejas dēļ, bet daudz kur paši, nevis krievi ieņēma vadošus amatus, strādājot Lietuvas labā (cik nu varēja atļauties).  Latvijā jau gribēja ko līdzīgu, bet Berklavs mazliet pārforsēja un krita Hruščova nežēlastībā un tikām pie Pelšes, tālāko jau zinām.
    • oxygen
      Teiksim tā: ne visi , kas vēlēja bija PARTIJAS FUNCIONĀRI . Tas ka daudzi bija partijas biedri- to es nenosodu jo tajā laikā lai reāla darba augtu uz augšu , bezpartejiskam bija baisi grūti. Bet ja tu nodarbojies ar tiešu smadzeņu skalošanu ( karjeru taisīji komunistiskajā partijā) tad nu piedodiet , neticu ka iekšēji biji dziļš patriots. Vienkārši karjeristi ar degunu jūt uz kuru pusi pūš vējš. Nu labi , kamēr taisi karjeru  kādā nepolitiskajā darbā , ir OK . Bet ja tas kas padomju laikos cīnījas ar reliģiju  pec 91 gada stāv baznīca pirmajās rindās...?  Nu šitādi tipiņi manās acīs ir vispretīgākie. Nu piemēram šis - manīja partijas kā cimdus ka tik kāds labums.
    • 138
      Lai arī neesmu zzs fans, vēlos piezīmēt, ka Brigmanis, ja nekļūdos, bija un ir funkcionārs, nevis ideologs. Nu jau vairs nav daudz dzīvu un aktīvu bijušo lkp biedru, bet hei, tie kas AP pieņēma Neatkarības deklarāciju visi tādi bija. Ko tavuprāt ar viņiem vajadzēja darīt, izmest vēstures mēslainē visus uzreiz? Un ko vēlēt pirmajās deviņdesmito Saeimās un no kā veidot valdību? Levita, Streipa un vēl tiem dažiem ārzemju latviešiem?
    • Racer
    • oxygen
      Nu kas pārmet ādu manās acīs ne pārāk. Es varbūt vairāk cienu ( nevis atbalstu) Rubiku nevis Brigmani kurš arī bija tipisks kompartijas darbinieks bet taga ''Latvijas patriots''.   Ņevzorora gadijumā: domāju ka bija atradis tēmu, apsegloja, blogos un Eho  moskva  kuru tauta skatījās. Bet kad krievija sakoties karam, aizgrieza tādiem krānu, aizvācās uz ārzemēm un turpina . Bet ir lietas kuras nevar piedod. Baigi labi atceros kā šis slavināja tos kas apšāva leišu muitniekus Medinikajos gan kādi varoņi ir Rīgas omons. NETICU ka vilks var mainīt tikumus. Var jau uzvilkt aitas ādu lai tik nāk ienākumi  ( video Yotube) ....
    • Kitai
      Casio ir daudziem, ieskaitot mani.   Black Friday ietvaros tika iegādāts šāds daiveris no amerikāņu zīmola Timex (ražoti tiek pārsvarā Filipīnās). Modelis: Deepwater Reef. Uz tausti pasmags, bet ērts nēsājot.  
    • Racer
      Piekrītu. Ņevzorovam neticu dēļ pagātnes sūdiem un tas kā viņš sevi pozicionē kā Pēterburgas intelektuāli arī mazliet šķebina, zinot to pagātni. Bet nu tas tīri man subjektīvi tā šķiet.
    • Pukinens
      Nokaut vistu kas dēj zelta olas? Es katreiz, kad šeit ieliek radio reitingus, nobrīnos, ka vienīgie kas viņus spēj "izpogāt" ir LR2. Pats radio klausos tikai mašīnā, bet jāatzīst, ka galvenokārt tas ir "stāriņš" vai skonto.
    • osscar
      ja izdomāsi par jaunu velo, ieteiktu cube mtb rāmjus dabā apskatīt - viņu mtb imho ir uz mazo pusi pēc novērojumiem. 
    • versatile
      Ja netaisītos, nebūtu runas par konkrētiem pircējiem.
    • e = d
      Tak neviens to ēku netaisās pārdot. Budžeta veidošanā bija prasība pēc noteiktas summas ietaupījuma vai ieguvuma no citiem avotiem, nu i sazīmēja Excelī 
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...