-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 12 biedri, 0 Anonīmi, 445 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- flasherr
- osscar
- AndrisBB
- M@R$$
- kantoris
- Raimonds1
- uldise
- Rainis
- binary
- PossPosah
- SlageriicLV
- Corpsegrinder
-
Biedru statistika
27388
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nemaz tak tie ārējie SSD nemirst, drīzāk tev ātrāk 'nomirs' tas HDD (kānekā pārvietojams, un kratīties viņiem nepatīk), nekā tas SSD. Ja nu notiek brīnums un disks nomirst, tad 'atjaunot' būs vienlīdz dārgi un lielākoties neizdevīgi. Ja par to uztracies, tad nopērc divus un turi rezerves kopiju, tam kas svarīgs. Tas vai tas USB (aka USB-A) vai USB-C neko nenozīmē, abi var būt 2.0, 3.2 vai pat 4.0 Tas Western Digital Elements tik lēns disks, ka nezinu pat kapēc lai kāds vispār apsvērtu domu tādu pirkt. Lai ietaupītu pāris centus? Varbūt vienīgi ja tu uz viņu reizi pusgadā ko pārkopē un ātrumam nav nozīmes. Pārsvarā kā arhīvs. No tevis paša uzskaitītajiem tas ADATA būs labākais. Uzraksti kādi tev laptopi un tad pateiks, kāds tev USB ātrums. Bet nu cenas atšķirība tur tak nekāda, ņēm to ātrāko ADATA, pat ja tev USB 3.2 2.x neiet. Tas Digital My Passport ar būs lēns salīdzinot ar tiem no tava saraksta. -
Es saprotu ka šajā gadījumā bija izsole, tik un tik €/m3, un šāda cena 3 gadus. Kuri iekrīt pavisam jocīgos cenu ziņā gados. Gan jau tepat patītu atpakaļ izlasītu kā cilvēki grābj granulas 3 gadi uz priekšu par kosmosa cenu, jo būšot vēl kosmiskāk. Bet tas ir par pašu nopelnīto un nevar viņiem pārmest.
-
Tāpēc, ka man tagad dakša priekš QR pa "ļēto". Un man uzrunāja tā ideja par treking rāmi. Man jau nevajag sačiem vai tml. Faktiski tūrismam. Varētu ņemt tādu, likt kādu 1x10 sistēmu, man tie Surly Cornnerbar ragi ir. Škiet, tiem esošajiem ratiem man tur var uzlikt arī 10 ātrumu kaseti. Tos tad varētu no tā paņemt. Lai gan tur arī rumbas varētu jau tuvoties maiņai. Nez cik jau nobraukts ar tām. Nez, jādomā. Visa ziema vēl priekšā. -
Paldies džeki par viedokļiem. Ja godīgi, tā arī likās, ka iedzīsiet vēl vairāk nesaprašanā :)) Par enclosure un NVMe es dzirdu pirmo reizi - tas arī spilgti raksturo manas tehniskās zināšanas. Tāpēc šo variantu atmetam. Tad it kā jau sliecos par to ātrāko SSD, bet raiviic teksts par to, ka arī HDD var būt ātrs, un turklāt bojājuma gadījumos (pat nebiju aizdomājies, ka piem. SSD ar visu mantību varētu aiziet bojā), no tā atgūt info ir iespēja, tagad liek šaubīties par pareizo izvēli. Par datoriem - gan darba, gan paša laptopiem ir gan USB-C, gan ... parastie USB, es nezinu vai 2, 3 vai 4 sērija - ja pareizi sapratu no jūsu komentāriem, šo parasto USB-A iedalījumus. Bet darba laptop (kas ir galvenais no kura vajag back up) pārskatāmā nākotnē (3-4 mēneši) tiks mainīts. Attiecīgi, to pērkot arī varētu prasīt, lai ir vajadzīgā izeja. USB-C ir pats ātrākais variants? Vai arī tas ir tas pats, kas USB-A sākot no 3 sērijas ? Līdz šim vispār kopēšanu veicu, pievienojot ārējo cieto disku monitora USB izejai, jo portatīvajam visas izejas aizņemtas. Nezināju, ka arī tam ir nozīme, no kuras izejas veic kopēšanu. Un raiviic ieteiktais Western Digital Elements cenas ziņā, protams patīk. Bet vai Wester Digital My Passport nav tāds pats vai labāks? Abiem cenas gandrīz vienādas. Ja ātruma ziņā HDD baigi neatpaliek no SSD, tad, protams labāk ņemtu HDD, jo cena labāka un bojājuma gadījumā iespēja atgūt failus. Sorry, baigi gari sarakstīju.
-
man šāda strādā jau gadiem, bez problēmām.. https://www.froggit.de/Froggit-WH3000-WiFi-Internet-Weather-Station.html
-
Lasu baigi pavirši par šo, vairāk virsrakstus. 🤣 Vai tad tur bija runa par ilgtermiņa līgumiem? Man šķiet, ka tās bija parastās LVM izsoles. Tikai, ja pareizi atceros toreiz notika retāk. Un attiecīgi mūsējie toreiz neko nenopirka, grozīja pirkstu pie deniņiem par to solīšanu. Cenas aizgāja pilnīgā vājprātā. Par PATA nezinu, bet viens cits man pazīstams uzņēmums gan nopirka. -
Nē, tās bija manas personīgās pārdomas publiski. Varu iedot vienkāršāku piemēru, cik eiro maksāja granulas 2021? Un cik maksāja 2022/23? Cik maksā tagad, 2025? Ilgtermiņa līgums pa šo periodu ar garantiju būtu izgāzies, jo viena puse vienkārši izstātos. Tā ir loterija, kurā piedalīties drīkstētu tikai tie kas piedalās ar savu personīgi nopelnīto, nevis kaut kas valsts vārdā ar valsts naudu vai īpašumu. Valsts pie šāda razklada VIENMĒR zaudēs!
-
Tā to grib pasniegt zaglīgo zemņieku kartelis un Tu uzrāvies uz viņu propagandu. -
Kas nu tas par atbalstu, PATA nesamaksāja to ko tāpat nemaksātu. Valsts meži nevis zaudēja kā raksta 30 miljonus, bet nenopelnīja 30 miljonus. Ko tad nepārdeva kokus citiem interesentiem par pareizo cenu? Problēma nav sekas, bet cēlonis, ka šādas ilgtermiņa izsoles notiek par fiksētu cenu, kas ir loterija, kurā privātā puse vienmēr varēs izstāties, ja notikumi attīsties tiem nelabvēlīgi, bet valsts nevarēs izstāties. Eiro, ko Latvija nekontrolē devalvācija vai inflācija 50% un LVM zaudē simtiem miljonu, privātais tad savāks pekeles un izsludinās bankrotu reāli neko būtiski nezaudējot. Šis darījums jau sākotnēji nav vienlīdzīgs, ja dalībnieki atrodas dažādās pozīcijās, cenai ir jābūt piesaistītai kaut kam citam, koku biržas vai aktuālajai tirgus cenai, vai citam koku ekvivalentam kurš nemainas, nevis eiro, lai tas būtu ilgtspējīgi. Galva ir jāripo tam kas tādu izdomāja, nevis tam kas piešķīra "atbalstu". Tagad jau ir par vēlu, nekas jau neatliek kā piešķirt "atbalstu", 30 miljonus tāpat neviens nemaksās ar vai bez.
-
Zaļu gribi? Šis ir... zils vai zaļš? Zilizaļš? Zaļizils? https://feelfree.lv/lv/veikals/velosipedi/velosipedi/velosipedi/velosipedi/p-66296-kalnu_velosipeds_giant_xtc_slr_29_2_dark_jade_2025g https://www.giant-bicycles.com/md/xtc-slr-29-2 M uz vietas Rīgā, tapered, 1x12 Deore, thru axle, press fit bb, tubeless prepared, slēgto gultņu rumbas laikam (tur dīvaini, feelfree raksta mt410, tikmēr giant lapā c500 kādas afaik neeksistē, varbūt domāts tc500 vai qc500, bet mt410 tc500 qc500 visas ir slēgto), karoč futureproof. Tikai tad tev atkal nav kur likt to qr karbona dakšu -
Havit pirkt tiešām nav jēgas..Es konkrēti par SK802BT, it kā normāls piedāvājums, bez BT atskaņo mūziku no USB fleškas un TF kartes, ir arī FM radio, +var izmantot kā powerbank. Iekšā gan nekas labs nav Katram skaļrunim atsevišķs čips, membrānas arī ir, skaņa- galīgi nekāda. Mēģināju klausīties audiogrāmatas, tam arī viņš neder, skaņa kā no mucas. -
-
Nu to jau neviens neapstrīd ka Trmps ir lielisks populists un labdaris. Bet kā vadītājs vai kāds stratēģis pilnīgs duraks. Nu pilnīgs duraks jau nav, vienkārši uz visiem tiem lēmumiem, bezjēdzīgajiem ultimātiem Putinam utt. jāskatās caur citu prizmu - kādu labumu no tā varēs izvilkt pats sev. https://www.theguardian.com/us-news/ng-interactive/2025/nov/30/all-the-presidents-millions-how-the-trumps-are-turning-the-presidency-into-riches Narkotirgotāji? Vaitad meksikāņi pērk tās narkotikas vai paši amerikāņi un kapēc? Nenopirks no meksikāņiem, nopirks no kāda cita. Tās pāris laivas tur piliens jūrā. Domājams ka arī tur ir vairāk saistība ar kautkādu pašlabumu, nekā kāda narkotirgotāju apkarošana. Bet nu ganjau uz kautkādu balsotāju daļu tas darbojas. -
Andri, vēlreiz. Ja ASV pilsoņiem gribēsies atpakaļ Bidona laikus, viņi attiecīgi nobalsos. Un tā ir viņu darīšana, nevis mana vai tava. Bet pagaidām man patīk, ka visādas blm un antifas salašņas ir attiecīgi novērtētas, ka narkotirgotājus apšauj un Eiropai ir tā kārtīgi iesperts pa pēcpusi. Un viss. Un tu ar saviem garajiem tekstiem nekādi nespēj to ietekmēt. Tā kā atslābsti. -
-
Latgalē krieviski skan Alise+, abas Rēzeknes stacijas, EHR+, Retro FM, SWH+ un Topradio (ētera cilvēki). Laikam Divu Krastu Radio ru mūzika vairs netiek atskaņota (neesmu gan 100% pārliecināts). -
Jā, šitos skatījos. Tur gan ar tiem izmēriem ir kā ir. Vismaz tām krāsām ko gribu. Bet reāli jau tad ņemtu vēl visu pārējo, un to zaļo esošo prom tad. It kā tur rāda, ka no 5. janvāra būšot atkal, bet kas to zina kāda būs cena. Reāli jau nekur nesteidzos, jāskatās janvārī -
Bet tu jau sāki par shutdowniem. Valdība strādā, kapēc tam Tramps aziliedz publicēt datus? Nu visu jau viņš noslēpt nevar, piemēram importa/eksporta apjomus. To jau piemiksē abas puses. Pēdējākie ES dati rāda ka eksporti uz ASV pieaug un importi krītas, attiecīgi tas 'deficīts' ko tarifiem vajadzēja salabot, tieši pretēji palielinās. Laikam kāds cits ieviesa tarifus. Ja eksporti krītas, importi pieaug, inflācija pieaug, tad interesanti kā ir ar GDP/nodarbinātības statistiku? Laikam jau tik labi, ka nākas slēpt. Acīmredzot Kamala pieņēma lēmumu neko nepublicēt. Atliek vien pēc 3 dienām sūdzēt BBC tiesā. Ak nē, jau 2 nedēļas pagājušas un tā arī nekas nav iesūdzēts. Tāpat kā ar visu citu bezgalīgo vāvuļošanu, draudiem, risinājumiem pēc 2 nedēļām utt. Nav jau īpaši grūti paredzēt kas notiks nākamgada Kongresa vēlēšanās. Cilvēkiem sāks 'sist pa kabatu', Demokrāti iegūs vairākumu un tad atkal varēs vainot visus viltotajos rezultātos, marsiešu iebrukumā utt. -
Te būs audio. https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/26.11.2025-neplp-vaditajs-ari-pec-latvijas-radio-4-slegsanas-krievu-valodas-saturs-medijos-bus-liela-apjoma.a623836/ -
"Mums nav ar "Škoda" jāvadā savi partneri!" – Mierkalnu sadusmo jautājumi par "PATA" luksus auto iegādi "Mums ir savs prestižs, sava kaut kāda ētika, kā mēs sevi pasniedzam," izteicās uzņēmējs. Tikmēr Uzņēmumu reģistra datu bāzē redzams, ka uzreiz pēc tam, kad SIA "PATA" vērsusies pēc valsts atbalsta, tā iegādājusies vairākus luksusa klases automobiļus – "Mercedes Benz Maybach GLS 600", kuru cena tirgū ir sākot no 270 000 eiro, "BMW XDrive 30D M Sport", kura cena sākas no 80 000 eiro, un "Porsche Cayenne", par kuru jāšķiras vismaz no 91 000 eiro. https://www.delfi.lv/a/120096684
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-