Lietuvieši paši saka, ka bez viesstrādniekiem šāds ekonomikas uzrāviens nebūtu izdevies. Faktiski viņi pasaka, kāds ceļš ejams mums, ja negribam atpalikt arvien vairāk.
jaa. pedejo bez jutubes palidzibas izjaukt nevareju izdomat. tas skruvites bija pasleptas zem uzlimem kuras janokiga nost. citiem atkal zem restites. citam zem smukas gludas tapas(kura kkas jaiedur lai izrautu, un vel tas viltus tapas) . neaizmirsti pec visa shi nav zinams kas no ta IP67 palicis
TV ari klust grutak izjaucami
izjaukt visu var ja nesmade vizualus defektus
to SMD microUSB ligzdu pietiek paris kg pai nolaustu.
paritis reciveru un paritis muzikas centru jaizjauc un jamazga tas viss nost . neaizmirst kaku skidrumu izdalishana... visi tie zalie nopuvushie rezistori
0.000055% viens samplu punkts. kkad bija baigi mode ar kadu JBL pa ielu staigaja. doma ka viniem ta vienkarshi apnika ta ~200-500EUR tumbina pec paris gadiem.zel izmest, kkadu pikstienu izdvesh , ta vinas kkur kaste metajas.
tapat bija ar tiem kinieshu braucamajiem segway wai ka vinu tur sauca. pec gada vai divi katru dienu naca pa kadam un tad vairs sen nav nedzeti uz ielam. kkads laikraksts lielijas ka LV shie esot ~100k gabali pardoti kur visi palika. kpc neviens nebrauc
Nu malacis? Es Latgalē esmu ieprecējies un krievu valodu tur mazāk dzirdu nekā savulaik kkādā fabrikā uz salas, ko nu?
Leiši ir viena pretīga tauta ar degunu mākoņus vairāk stumda nekā letiņš parastais.
Tak aizbrauc uz Viļņu vai Kauņu, ieej tai pašā Mahimā vai vietējā tirgū un paklausies kādā valodā viņi komunicē.
Par jauniešiem - cik daudz jauniešu Latvijā runā krievu valodā?!
Jo Latvijā vispirms būs jauztaisa protests pret kādu x rūpnīcu un jāizvēlas kādēļ protestēt - jo ārvalstu investori no Amerikas, jo rūpnīca par lielu, jo rūpnīca par mazu, jo īpašnieki par daudz pelnīs, jo bebram nepatiks. Tad, ja tomēr uzcels to rūpnīcu, tad būs jāsaka, ka tur njihuja nemaksā, bet pats neies uz darbu dienu pēc avansa. Tad kad tiks pieņemts lēmums par viesstrādniekiem, tad varēs vismaz kliegt - nu ja, šos ņem, bet mani diskriminē un nedod strādāt, nesaprotu gan kādēļ.
Leišiem cītīgi smago auto kravu firmas rekrūtē biedrus no iepriekš minētajām valstīm. Tādām uzbekam vai azeram cipars, ko leiši piedāvā, ir kosmoss, bet tai pat laikā leiši ar savu zemo ciparu dempingo algas lv fūristiem.
Tiesa letiņi ar šamos rekrūtē, bet leišiem kkā tas viss padodas krietni labāk.
Par citiem koļegām - iKauņi brauc uz Skandināviju, poļiem gana, ko braukt pa pašu sētu un eu jamo ar netrūkst. Tiesa pie poļiem gan ceļi, gan stāvvietas priekš fūrēm ir sakārtotas un ir gadsimtu uz priekšu pārējai Eiropai.
Nākamās vietas ieņem Uzbekistāna (7199) un Krievija (6094). Lietuvā darbojas viesstrādnieki arī no Tadžikistānas (5325), Indijas (4660), Kirgizstānas (4543), Azerbaidžānas (3480), Kazahstānas (2354), Gruzijas (1226) un Moldovas (1080).
Bet vispār leiši malači, pagāja mums garām pīpējot.
Lietuvā pašlaik strādā ap 17 000 viesstrādnieku no Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un vēl ap 150 000 viesstrādnieku no citām valstīm, galvenokārt Baltkrievijas un Ukrainas, liecina oficiālā statistika. Tas nozīmē, ka nedaudz vairāk kā katrs desmitais Lietuvā strādājošais ir viesstrādnieks.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/25.11.2025-lietuva-viesstradnieku-skaits-sesu-gadu-laika-audzis-vairak-neka-20-reizes.a623718/
Laikam jau viņa klienti, ne viņš, bet piekrītu. Man, piemēram, telefoni bieži krīt zemē, nu neko darīt, acīmredzot es esmu neveikls specifiski šādā veidā, bet kaut kādā mērā tos un manu budžetu glābj maciņi, aizsargstikli un atturēšanās no dārgiem telefoniem. Savukārt tumbiņas 1) nav no stikla un šķiet, ir kopumā izturīgākas kritieniem nekā telefoni, un 2) retāk tiek turētas rokā nekā telefoni -> mazāk iespēju nokrist.
Ka tik vaina nebūs pašā. Jo nu nezinu ko tu tur dari, ka ligzdas nāk ārā un ēdiena atliekas pa visām malām mētājas.
Es nesaudzīgi izturos pret savām lietām, bet kaut kā kalpo. Ok, beidzot ps5 ligzda nospraaga pēc 5 gadiem, bet nu.... Nav īsti bijis tāds, kas pēc diviem gadiem ņem un nomirst.