Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   8 biedri, 0 Anonīmi, 150 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• Dils
    • Igors83
    • 138
    • Zin...
    • AndrisBB
    • jacobs
    • strawberry8
    • e = d
  • Biedru statistika

27374
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Avro2
    Newest Member
    Avro2
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• Zin...
      Man slinkums lasīt visu, bet kādēļ Ķīnas finieris var konkurēt ar Latvijas manuprāt - 1)algas 2)apjoms 3) iekārtu cenas (galvenais iemesls)   Jā, arī Eiropā vari nopirkt Ķīnas iekārtas, bet good luck ja kas saplīst, atrasties Eiropā ar Ķīnas iekārtu vai Ķīnā 
    • 138
      Vecās koka? Tas tavuprāt slikti? Vajadzēja noplēst? Latvijas simt-divsimtgadīgajām koka mājām konstrukcijā maz kā kopīga ar McMansion. Ar Tomskas mājām varbūt vairāk, bet es tač neskatīšos šito. Vai Tomskai ir sava Zaiga Gaile un savs Kalnciema kvartāls? Diez vai 🤷🏻‍♂️
    • strawberry8
      Liepaja dazas majas ir atjaunotas ASV ir piemers ka nebuvet koka maju. gudri finiera karkasi bet ta ekonomeshana un darba kvalitate ir zema(tie kuri pashi savas majas buve parasti ir labak)
    • 138
      Ķīnā, starp citu, taisa arī ļoti pieklājīgas saplākšņa estrādes skandas, nepieklājīgi lētas salīdzinājumā ar Eiropas/Amerikas brendiem. Tikai nez no kāda saplākšņa. Pirmās pasaules ražotājiem, kam ir no Baltijas bērza saplākšņa, specifikācijā tas ir lepni pieminēts. Te nav pieminēts. Gan jau Ķīnas papeles vai kas tur, bet varbūt??   Divas šādas kopā ar četriem to pašu ķīniešu subiem Staro Rīgā pieskandināja Rātslaukumu. Nez kā Ratnieks un pārējie domes nacionāļi jūtas par šo  
    • jacobs
      Gāž zemē abas tās, lietojot. Galvenā atšķirība kvantitāte. Bet ja ražotu metilspirtu, tad mazāka šķirba būtu?😀
    • Jurkins
      @jacobs, vai starp Tavu spirta kolonu un balistisko raķeti ir liela atšķirība?
    • Jurkins
      Nu ja... ja TV nav, tad neko par to nezinu. Bet kas varētu būt P2P starp 3-4 kompjiem mājās? Man arī 3 kompji ir, bet mēs labāk savā starpā sarunājamies cilvēku valodā 😉. p.s. nē, uzbraucienu nav, es esmu riebīgs citās tēmās.🤣
    • jacobs
      Jā, pat es vispirms izgatavoju aparātu, pārbaudu un tikai tad, varbūt, palielos.😉 Tāpat Bundža ar saviem darbiem. Lūk, šodien kopā ar bijušo spirta r-as direktoru diskutējam pie ''r-as lielā aparāta mazās kopijas'' manā darbnīcā, atceroties senos jautros laikus.😀
    • janni
      Man parastais P2P saturs starp 3-4 kompjiem un pāris TV (kā LTT džeki youtubē saka - linux iso utt 😁) .  Dažādi hobijvideo, no / uz montāžu (parastais 1GbE nevelk montāžu pa taisno no servera). Darba staciju backupi un mobīlo telefoni sinhronizācijas naktī utt. Kautkā tā.. P.s. filmas onlainā neskatos, un video strīmošanas servisus neizmantoju. 😉
    • Jurkins
      Šodien lasu, ka Ukrainai tūlīt būs balistiskās raķetes FP-7 un FP-9... pēdējā ar 850km darbības rādiusu, 800kg kaujas galviņu un 20m precizitāti... Pļa, nu viņiem tiešām vēl nav apnicis gudri stāstīt!  Jā, un tajā pašā avotā - ka flamingus ražojot veselus 3 dienā. Tak jau oktobrī it kā bija 7...  Īstenībā skumji. Un jo tālāk, jo trakāk.
    • Jurkins
      Bez uzbraucieniem, bet ko jūs, džeki, ar visu šo mājās dariet? Kādi milzīgie faili tur skrien pa tīklu? 
    • janni
      Kādu laiku atpakaļ tika uzkombinēts sekojošs mājas nas: mini-itx mātesplate Asrock J3455-ITX, smagi pārveidots Cencury korpuss, sagraizīts ar fleksi tā, lai iet iekšā HDD keidžs, kuru biedrs no eoz foruma, pārdodot cietos, iedeva līdzi. 4x8TB hdd raidz2 + 2x 512GB sdd raid1 konteineriem un aplikācijām un 256GB ssd kā būtablais (pagaidām bez raid).  Pciex1 2x sata portu plate. Aizmugurē korpusam 80mm2 gaisa ārā vilkšanas ventilators, priekšā 140mm iekšā pūšanas. Iekšā korpusā vēl iebāzts Flex atx 250w baroklis (ar likvidētu ventilatoru). 16GB rams (lielus faila apjomus dzenājot pa tīklu liekas ka ir par īsu dēļ ZFS, bet ikdienā pietiek). Sāku ar FreeNas, pēc tam bija Nas4free, tad Openmediavault. Pašlaik TrueNAS scale. Griežas viena virtālā mašīna priekš Home Assistanta un kādi 10 konteineri (torrenti, lokālais minecraft serveris, plex, nextcloud, metube, netdata, vaultwarden, pigallery2, syncthing, un vēl kautkastur). Procesora noslodze parasti nepārsniedz 35-40%, ja skatās Netdata vēsturē. Rams visulaiku pilns, dēļ ZFSa. Frigate bija plānā, bet tomēr kameras atstāju uz NVRa. Elektrības patēriņš visam tam brīnumam 30-40w.   Viss būvēts, lai būtu kompakta kaste.
    • AndrisBB
      Tāpt arī Jaecoo/MG. Grūti nosaukt par nepopulārām. BYD Seal nav tā populārākā, bet Top 10 pārdotāko tāpat ir.   
    • AndrisBB
      Ko tad tu tos BYD Seal neesi redzējis? Pilns ar viņiem.    
    • Tuubijs
      Kas Tev to teica? Čats? Es te uz salas braukāju ar fūri un kaut kā galīgi nemaz tik daudz tos Ķīnas hlamus neredzu. Jā ir MG, pa retam parādās kāds jameko (džeriko vai kaut kā tā) I to tad nevar sākumā saprast - Vauxhall jaunais vai ķīnietis kamēr neierauga uzrakstu vienā vietā. Vot kas te ir daudz - visādi elektro sūdi, kas ar avārijas gaismām stāv ceļa/bāņa malā un gaida evakuvatoru!
    • Jurkins
      Varu pastāstīt, ko man teica viens kocinieks, kurš pabija Ķīnā un redzēja, ko viņi krauj no konteineriem ārā. Stipri atgādinot vecu porolonu, kurš aptīts ar sliktas kvalitātes bērza tāsi. Viņš bija lielā nesaprašanā, ko no tā var vispār ražot. ~2 mēneši caur subtropisku klimatu metāla kastē. Bet, kā jau te biedri minēja, lai nebūtu jāved atpakaļ tukši konteineri.  
    • hehe
      Bet nevar taču Optima līnija pārdot kā Piebalgas, tas taču ātri atklāsies. Nevar ķīnietis Latvijā nopirkt bērzu lētāk kā citi nu nekādi. Nav jau vairs arī tie laiki kad ķīnieši strādāja par rīsu bļodiņu.   Problēma gan jau ir ka ķīniešu bērza finieris Eiropā ir krievu Sveza, kur Ķīna ir tikai kā reeksports, lai mainītu izcelsmi, papīri ķīniešu, bet finieris krievu, jau gatavs finieris.
    • AndrisBB
    • AndrisBB
      Tad jau pa to naudu kautkādu ARM SoC. Kautko tādu, vai jaudīgāku. Ar 24GB RAM pat sanāks lētāk kā tas pliks Intel https://shop.allnetchina.cn/products/rock-5-itx?variant=49795395682620   
    • AlCohol
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...