Aha, tā!😉 Neticu, ka Tu gribētu ministrus spridzināt. Es arī negribu ministrus spridzināt. Ministram jāstrādā tāpat kā jebkuram citam un jāsaņem par to adekvātu algu. Aha! Varbūt, pat lielākas, kā šiem ir tagad. Bet ir jāatbild par savu darbu. Un ne politiski. Bet, ja runājam par LV (nezinu, kā ir citur), tad ministrs ir nekas. Ministri nāk un aiziet, bet ministrijas valsts sekretāri ar savu ierēdņu varzu paliek. Reizēm viņus aizrotē , bet, kā zināms, mainot saskaitāmos vietām, summa nemainās.
Bērnībā "Solaris" nepatika. Vairāk patika "tehnoloģiskā" fantastika. Bet saprātīgā vecumā uzreiz sapratu, ka tas ir par mums. Bet cilvēki nav spējīgi neko labu izveidot.
Pieredzes nav, bet es laikam ņemtu nevis vienu par ~20k eur (priekš 2ha), bet divus-trīs mazākām platībām paredzētos (līdz 6k, 7k m²) par ~3k eur/gab.
Vēl var izvērtēt, vai tiešām vajag regulāri pļaut visu platību. Mums ir vietas, kur zāle aug tik knapi, ka pietiek reizi mēnesī-pusotrā pārbraukt ar traktoriņu, ja vien nav vēlmes to darīt biežāk (bērniem reizēm patīk pļaut arī tad, ja nevajag). Tāpat katru gadu vienkārši audzējam "pļavas" pa vairākiem simtiem m² - gan mazāk jāpļauj, gan acis mazliet priecē, gan visādiem tauriņiem un bitēm ir ko darīt. Kad kāda konkrētā "pļava" apnīk, tad ar traktoriņu 3-4 reizes pārbraucu pāri dažādos virzienos.
Ja es nopietni apsvērtu domu pirkt robotu, tad droši vien aizbrauktu uz stokkeri aprunāties. Nu un, protams, paskatītos ārzemju internetos, ko raksta par brendiem/modeļiem, ko viņi tirgo.
Būtu es to zinājis pirms gadiem 15… Bet nu tak nevar saprast, kamēr pats uz tā grābekļa neuzkāpj. Bet kad uzkāpj, tad ir jau par vēlu
Tā arī mūsu dzīve paiet.Jo lielāka teritorija, jo dzīvei lielāka jēga. Vasarā pļaujam zāli, ziemā tīram sniegu. Tikai pelēkais rudens tāds bezjēdzīgs laika posms.😀
Nākamajam gadam sāku čekot robotu zāles pļāvēju, platība ir liela apm. 1.5ha (15000m2). Būtu nepieciešams vēlams geo pozicionēšanu, jo ar stiepli būs baigais čakars. Vairākas dobes, dīķi, padaudz koki u. c. objekti. Nav gara zāle, bet normāls iekopts zāliens, līdz šim tika pļaustīts ar mauriņa pļaušanas traktoriņu. Vēlējos zināt varbūt kādam ir pieredze arī ar šādu platību? Paldies.
Nu kāpēc? Daudz labāk jau tad kā "Solaris" - okeāns tev izveidos tādu pasauli un cilvēkus kādus vēlēsies (tikai laikam nostrādās vienīgi patiesās, zemapziņā esošās vēlmes).