-
Jaunākie Ieraksti
-
Ja nu gadījumā jebļa ar biļešu "drukāšanu", izplatīšanu un pielietošanu sakarā ar liela daudzuma Augstas Raudzes Neaizvietojamo Profesionāļu aktīvu piedalīšanos procesā sanāk dārgāka nekā visus vest par brīvu... p.s. nē, nē, tas nav par Tallinu. -
Lai tak nemaksā. Ir īres līgums un to tad arī iesniedz deklarējoties. PMLP vai kā viņu tur, nodokļi nav viņu, bet VID darīšana.
-
Zameķķe, dzīvesvieta. No Latvijas likuma Rīga nav Rīga, bet Latvija. Bet dzīvesvieta ir viena konkrēta adrese, viena vienīgā. Pie dzīvesvietas maiņas mēneša laikā ir jāinformē iestādes. Tas ka daudzi to nedara un uzskata par normu nenozīmē ka tas ir legāli. Nedeklarējoties Rīgā "legāli" var dzīvot tikai tur kur nedeklarē un likumā ir izņēmumi, piem. Centrālcietumā.
-
Kas legāls un nelegāls nosaka terminoloģijas vārdnīca. Tāds, kas ir ar likumu, oficiālu rīkojumu aizliegts. Tāds, kas pastāv, notiek konspiratīvi, slepus no varas iestādēm. Latvijas likums nosaka pienākumu deklarēt dzīvesvietu. No likuma neizriet, ka nedeklerējies Rīgā pilsonis šeit nedrīkst ilgstoši atrasties, būtu jāslēpjas u.t.t. Varētu būt nelegāls īres tirgus. Lielākā daļa izīrētāju nemaksā nodokļus par peļnu, bet tā ir izīrētāju atbildība. -
Var, bet vai reāli arī iekasē? Kāda ir statistika, cik tad pa faktu ir iekasēts? Gan jau šādi tie gadījumi, un kā citādi šādus jokdarus pārmācīt, likumā taču nevar ielikt katru epizodi ar paskaidrojumu šis izsaukums ir un nav pamatots, šajā gadījumā gan prasītos rēķins štukās citiem par mācību: https://www.vp.gov.lv/lv/jaunums/policija-bridina-nepamatoti-izsaukumi-var-maksat-dargi
-
Ahereķ, un kā ir likumā? Likums jau ir tas kas nosaka, kas ir legāli un kas ir nelegāli. Ar bezmaksas transportu acīmredzot kaut kā uzreiz ļauj. Vismaz tāda ir Tallinas statistika uzreiz pēc tā ieviešanas.
-
Nedeklerēts Tallinā Igaunijas pilsonis nenozīmē, ka tas ir "nelegāls". Ne visi dzīvokļu izīrētāji Rīgā ļauj deklarēties izīrētajā dzīvoklī. Īrniekam ir izdevīgāk deklarēties faktiskajā dzīvesvietā, jo vajadzības gadījumā tos minimālos pakalpojumus no valsts var saņemt deklarētajā vietā. -
Pat šo nespēji saprast. Ārpus Tallinas deklarētie, bet Tallinā dzīvojošie vai tikai strādājošie pa faktu. Tallina ir tādā pat situācijā kā Rīga, ja ne pat trakākā, kur vienā mazā punktā ja skatās platību pret visu valsti koncentrējas lielākā daļa valsts ekonomikas. Deklarēti un nodokļus maksā kaut kur Rakverē, bet dzīvo, strādā, izmanto trolejbusu Tallinā.
-
Nu ko tad neprasi ierēdņiem ko tā problēma nav risināta? Kāds tam sakars ar sab. transportu vai subsīdijām? Ja jau alkoholisms/narkomānija pie vainas, tad risina to cēloņus. Tad jau parkā soliņus ar nevar būvēt par nodokļu maksātāju naudu, jo redz tur var kāds bomzis sēdēt. Nedod dievs ielas slaucīt, tur tak kāds bomzis var staigāt. -
Es kā nodokļu maksātājs uzturu lielu ierēdņu skaitu, kam šie jautājumi būtu jārisina. Ierēdņu skaits aug, nodokļus vajag vairāk, bet labuma nav. Viens no bomžu rašanās iemesliem ir alkoholisms un narkomānija. -
Nu nepatīk, ko darīt? Tad risini bomžu problēmu. Nebūs bomžu, būs mazāk lieku izdevumu un pat varbūt vēl trakāk, tie bomži arī maksās nodokļus un tev būs lētāk. Problēma jau nav transporta dotēšanā. No tā ka tu atcelsi dotēšanu vai neļausi tur bomžiem braukt jau viņi nekur nepazudīs, varbūt pat parādīsies vairāk. -
Es kā nodokļu maksātājs Rīgā, no kuriem dotē sabiedrisko transportu un braucot pērku biļeti, vēlos braukt normālos apstākļos. Tā kā no nodokļiem uztur arī valsts apmaksātos pakalpojumus, es kā nodokļu maksātājs un medicīnas pakalpojumu izmantotājs, kurus apmaksā mana apdrosināšanas polise, nepatīk, ka ātrajiem jābraukā un jāvāc pa ielām piedzērušies nemaņā bomži, tikmēr normālam cilvekam var iekasēt sodu par nepamatotu izsaukumu. Mēs jau liekas apspriedām gadījumu, kad viens tāds kadrs bija izmaksājis kādus 13 tūkstošus. -
-
Nu palasi daži kadru spriedelējumus un tad padomā kapēc ir pakaļā 😂 Tāda vienkārši ir domāšana. -
Jā, kur ir problēma? Kāpēc Latvija, kura pirms kara bija priekšā Igaunijai un Lietuvai, tagad ir ES pakaļā? -
Vai tad problēmas sakne ir bezmaksas transports vai konduktoru neesamība, vai tas ka ir bomži? Tjip risināsim problēmu no otra gala - lai sabiedriskajā transportā nebūtu bomžu - ieviesīsim biļetes un konduktorus, nevis risinās bomžu problēmas. Ja jau tāda tā domāšana, tad jau atpalicība garantēta uz mūžiem. -
Laikam neesi braukājis Rīgas sabiedriskā transportā. Pēdējos gados reti braucu. Kopš ieviesa e-talonus un likvidēja konduktorus diezgan izplatīta parādība bija smirdīgi bomži, kuri gulēja, ēda no miskastēm salasīto ēdienu, nosmērējot mīkstos sēdekļus. Vienreiz bija tāda smirdoņa no bomža otrā vagona beigās, ka pat pašā priekšā nebija glābiņa. Tad nākamā parādība ir sabiedriskā transporta kontrolieri, kura alga ir atkarīga no iekasētiem sodiem. Vairākas reizes esmu redzējis gadījumus, ka kontrolieri paiet garām bezbiļetniekiem, kas pēc viņu ieskata nav "viņu klienti". Tikai pasaka, ka pieturā ir jākāpj ārā. Bet tajā pašā laikā tiklīdz uzduras uz bezbiļetnieku, no kura var izsist naudu, tā visi metas viņam virsū. Pēdējo reizi es to redzēju vairākus mēnešus atpakaļ. Kādiem trim pateica, ka jākāpj ārā, bet neliela auguma sievietei aizšķērsoja ceļu un pieprasīja maksāt sodu. Tad nu visi pasažieri redzot to "uzsprāga" un metās lamāt kontrolieri. Kā tas beidzās neredzēju, jo izkāpu. Ko tas nozīmē? Vai nelegālie imigranti? Vai citas Es valsts pilsonis, kurš nestradā, nemācās un neatbilst citiem nosacījumiem? -
Atkarīgs kāds ir mērķis un ko vērtē. Tallinā tas laikam bija celt IIN un uz to brīdi arī bija straujš "nelegālo" Tallinas iedzīvotāju pieaugums kas vienkārši legalizējās. Ja tā bezmaksa ir tikai talliniešiem, tad valstiski nav nekāda ieguvuma, tāda līdzekļu pārdale ar papildus administrēšanas izmaksām. Tallina varbūt ko iegūst, bet ārpus zaudē. Pēc visa spriežot no privātā transporta uz trolejbusu neviens, vai gandrīz neviens tur nav pārkāpis, kādam tad arī mērķim būtu jābūt lai runātu par sabiedriskā ieguvumiem.
-
Tepat Jūrmala sabiedriskais bezmaksas. Bomži nebaukā, jo iekāpšānai vajadzīga Jūrmalnieka karte.
-
Nu ko, šovakar rajonā runā ka būs liels koncis, būs laikam jānovērtē.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-