https://bike.bikegremlin.com/1461/hub-overhaul/
te labs apraksts + video viņam ir
nekāda kosmosa - vajag plakanās atslēgas uz 13 un 15 un parasto 17. var nosmirģelēt parastās
konusus var nopirkt - aļikā, gandrā vai feelfree - jāsaprot diametri - priekšā parasti ir 8mm ass - pakaļā 9, 5mm vai 10mm. mēdz būt arī priekšā 9mm. izjauksi - tad redzēsi. biku jāpiešaujas un viss. vajag vēl tīrīšanas līdzekli un smēri. ( nlgi2) . viss
principā jāskruvē vaļā ass no viena gala - pakaļā parasti no tās puses kur nav kasete ( jā vajadzēs kasetes atslēgu vai brīvrumbas atsēgu - maksā pāris eur). priekšā vienalga kura puse ja nav disku bremze.
pēc tam jānoregulē lai griežas brīvi, bet ne vaļīgi - pāris reizes paskrūvēsi - sapratīsi
nu ja 20 gadi ar vienu eļļu - ar garantiju konusiem čau ....
Šitās lietas nezinātājs var tā vienkārši sakopt/nomainīt? Priekšā, aizmugurē? Ir kaut kādi remkomplekti pieejami?
Ir pāris velo (Felt Q500 un kaut kāds ZZK), kas gadus 10-15-20 nav apkopes redzējuši. Braucam, nesūdzamies, bet zinu, ka tur viss-ir-slikti (feltam nejūtu, bet zzk gan mazliet jūt krakšķi). Ja uz kaut kādu servisu vedīšu, pieņemu, ka tur uz mani skatīsies kā uz vājprātīgo un, kā saka, par apkopi 9 ādas noplēsīs
nu nē es par 20+ gadiem 200 nemaksāšu nekad - šeit mēs viens otru nesaprotam. es domāju līdzvērtīgu velo ar disku bremzēm utt. Neuzskatu tādu nekādā gadījumā par labu dīlu un neticu ka cilv. kurš atdod velo lombardā aiz laba prāta taisa tam regulāras apkopes. ok zem 100 paņēmu to trek fx - 14 gadīgu - par tādu naudu var ņemt...Bet ok katram savs. neviens normāls velo sludinājumos nav pa 250 4 gadīgs, neskaitot tos čaina briesmekļus. Man iedeva izbraukt, bet kad rati virsū tur īsti nevar saprast kas ar rumbām un ja svaiga smēre - nejutīsi ar roku griežot ka konusi beigti, tur jājauc vaļā, un man ilūziju nebija, jo zinu ka velo pat kas kaitās vesti uz apkopēm - ir bijis ka konusi čau
Bet lūdzu:
Nav bilžu, jā tur bija dažu mm kliņģeri, bet slēgto gultņu rumbas un apgreidotas dažas lietas (tā stūre nav lēta).
Arī šis:
Protams, es viņam neņēmu laukā ratus un nečamdīju viņa konusu rumbas, bet vizuāli velo bija ļoti svaigs, pat aizmugures pārslēdzējs un klaņi neapskrāpēti nemaz.
Jā, neviens no šiem nav tāda veida velo, kādi tev patīk, bet tīri kā piemēri, ka mēdz būt labi dīli dzīviem velo.
Es nediskriminēju velosipēdus pēc vecuma, bet jā, caurmērā piedāvā ne tikai vecus, bet pārcenotus nodzītus lētučus un velosipēdiem līdzīgus priekšmetus. Nu un? Pie drsas. Mans atskaites punkts ir tie labie dīli, nevis tie sūdīgie.
nē nu tas move lai meklē savupircēju, tirgot tur 20 gadīgus velo pa 300 un zzk pa 400 utt...lai veicas. es saprotu ka darba alga utt, bet nu cena ļoti uz tādu fanātu kam patīk tādi velo.
man patīk pašam paskrūvēt
Nevar, bez konkrētiem linkiem tukša runa..ok meridu nopirku svaigu..bet pa 100 vairāk...tādu kur tiešām jauns velo...bet tādi piedāvājumi ir reti. Paskaties ko par to naudu piedāvā caurmērā...neko 20 gadīgus velo. principā jau tie konusi nebija nekāda baigā investīcija, bet tā viss ok ar to velo - rāmis taisns, rati "stāv" pa vidu un nav līki. pilnai laimei uzlikt jaunu ķēdi un var braukt kā ir. kasete vēl ir gana dzīva vai nesen mainīta.
Visādas tās cenas mēdz būt, var nopirkt arī dzīvāku par tādām vai lētāk.
Neatbalstu no tādiem pirkt, vismaz ne par cenām, kuras manā skatījumā pretendē uz braucama velo cenu (šim sanāca ap 1/3 no jauna cenas apmēram? Tas nav tik maz)
Ar garantiju un normāli sakopts nebūs lētāk, Rixie vai Move Riga piemēram, nu nav tur lēti, bet domāju ka tur tādus konusus neatrast. Bet ja pašam nopietni jāskrūvē, tad es sagaidu citu cenu, nevis 1/3 RRP. Pērkot vienmēr ratus var un vajag ar roku pakustināt uz sāniem, vai nav brīvkustība rumbās, un arī ja nav, izņemt un pagrozīt rumbu ar roku. Ja pārdevējs neļauj ratus ņemt ārā, tad lai iet drst, ja vien cena nav smieklīga. Lombī mēdz neļaut, bet lombī var atstāt naļiku un izbraukt testa braucienu un tā ietvaros nočekot ratus aiz stūra. Es esmu apzināti pircis arī velo ar sliktām rumbām, taču krietni lētāk nekā šis. Bet nu katram savs.
Šeit ļoti piekrītu, man arī cietie velo šī iemesla dēļ patīk.
Veicot nelielu pētījumu, ko BBC ir publicējis vai nav publicējis, nav iemesla apgalvot, ka BBC nebūtu objektīvs. Vismaz tā vajadzētu būt, jo tā ir sabiedriska raidorganizācija un finansējas no licenču maksām.
Es BBC neklausos, bet ar visām retām 'piekoriģēšanām', BBC iespējams ir viens no objektīvākajiem informacijas avotiem pasaulē. Tāka jā, tur pat īsti nav ko salīdzināt ar tiem krievu 'Yūtūberiem' ar alternatīvajiem uzskatiem un faktiem.
Bet ko tur no Yūtūberiem prasīt, tiem nauda jāpelna un jātrod sava niša un dzirdīgās ausis, ja pats prezidents nepārtraukti izplata visādu huiņu 😂
Plus tanī BBC raidījumā jau nebij nekas tāds ko Tramps nebij teicis, tik tas ka salasīja gabalus no stundu garas vāvuļošanas.