-
Jaunākie Ieraksti
-
Ja tu apšautu medniekus, kuri apšauj "klaiņojošus" suņus, es tevi nenosodītu, godīgi. -
-
Statistiku nezinu, bet faktiski pietiek šķērsojot robežu paziņot ka mājās gaida pēriens...
-
Jā, lai gan "pašu spēkiem" bieži nozīmē celtniekus, tikai naļikā. Bet ja ar legāliem celtniekiem, tad var bez būvuzrauga? - tāds ir mans jautājums. -
Protams, ka ērta, jo savus tuviniekus un jā, šausmas, arī sevi kaut cik, savā vērtību skalā lieku augstāk, es netaisos uzbāzties pasaulei ar vēlmi šo glābt, JA (!) pasaule negrib, lai viņu glābj. Tā vietā es labāk palīdzu dzīvniekiem. Un baidos, ka tas nemainīsies. -
Točna ir trīs, trešais ir apturēt. Pārējie tādi hipotētiski, par kaut ko tur caur tiesu kaut kādi gudrinieki tviterī kaut ko melsa, par AtLaJsTsAjmU es vienkārši zirgojos, bet arī taču var. Cik tadžiku sievietes jau ir šādi ieguvušas? Un cik latviešu vīriešus viņas ir izvarojušas? Es nezinu, otrajā aplī ir citādāk, nevar atkal steidzamības kārtā? Vai kurš un kā var virzību palēnināt? -
Privātām vajadzībām drīkst būvēt ne tikai bez oficiāla būvuzrauga, bet arī bez celtniekiem, visu darot paša spēkiem. Tagad gan laikam pamainījusies likumdošana (vai plāno pamainīt?), samazinot platību, līdz kurai ļauts būvēt paša spēkiem. Spriežot pēc raksta lvportals.lv, agrāk paša spēkiem drīkstēja būvēt līdz 400m², turpmāk - līdz 170m² vai 200m². Starp citu, autora gadījumā varētu būt svarīgi, kāds ir tas maksimālais izmērs, ko drīkst būvēt paša spēkiem. Nav ne jausmas, vai ierobežo arī "būvtilpumu" (m³). -
Nu tas jebkurā gadījumā. Hmmm, vispār kādas ir būvuzraudzības prasības privātmāju būvniecībā? Vai tad var būvēt bez būvuzrauga un pats ganīt (un reizēm nenoganīt, kā biedram @itanium gadījās)? Nesen pieturā dzirdēju stāstu par vienu lielisku būvuzraugu, laikam pārsvarā ar sabiedriskām ēkām strādā bet varbūt dabūjams arī privātmājām, tāds Nikolajs Zaičenko, zelta cilvēks, saku bez nekādas ironijas, katra prasīga pasūtītāja sapnis un katra "gaņau sajies" celtnieka ļaunākais bieds. Runā, ka ir būvfirmas, kas atsakās strādāt objektā, ja to uzrauga viņš. Lūk, neliela ilustrācija viņa principiem no publiski pieejamas informācijas: Varu iztulkot "varēšu uzvesties pavisam citādāk" vienkāršajā valodā: "Varēšu drāzt tos dalbaj0bus nevis tikai drusciņ, kā tagad, kad reizēm pasūtītājs saka, ka saies, bet varēšu drāzt viņus līdz aknām, un tie sukas mani klausīs un katru šķībo skrūvi pārskrūvēs taisni, hahā!" Ja nemaldos, "kad izraudzīsies sistēma" pa 9 gadiem kopš tā raksta tā arī nav iestājies, bet arī "tikai drusciņ" viņa izpildījumā ir zelta vērts. 10/10, absolūti iesaku. -
Gaisa siltumsūkņiem tā varbūt arī būs, bet kāpēc lai zemes siltumsūkņiem tā būtu? -
Nemaz viņš nav lēts cik skatījos..ko casio kādu neņēmi? Tiem vismaz atstrādāts tas solar gadiem... -
Divi tikai ir, pieņemt vai atmest atpakaļ pa otro apli. Prezidents jau skatās reitingus, kas ir populārāk. Šis gan interesants pants, veids kā iegūt tadžiku sievietēm uzturēšanās atļauju, kad citi varianti nenostrādā: 61. pants. Neizraidīšana 1. Dalībvalstis pieņem normatīvos aktus vai veic citus pasākumus, kas vajadzīgi, lai ievērotu neizraidīšanas principu saskaņā ar spēkā esošajām saistībām, kuras noteiktas starptautisko tiesību aktos. 2. Dalībvalstis pieņem normatīvos aktus vai veic citus pasākumus, kas vajadzīgi, lai nodrošinātu to, ka upuri, kuri cietuši no vardarbības pret sievietēm un kuriem vajadzīga aizsardzība, neatkarīgi no viņu statusa vai uzturēšanās nekādos apstākļos netiek izraidīti uz valsti, kur būtu apdraudēta viņu dzīvība vai kur viņi varētu tikt spīdzināti vai pret viņiem izturētos necilvēcīgi vai pazemojoši, vai viņi varētu saņemt necilvēcīgu vai pazemojošu sodu.
-
ok..., testētājus te neatradīs, varbūt šī Minesweepera programmīņa kādam noderēs: Minesweeper.zip atšķirībā no klasiskā minesweepera te laukaumu var pastaipīt lielāku un ķeksīši reģistrējas, kad peles taustiņš tiek nospiests nevis tad kad atlaists. -
tā arī nospriedu, aizsūtīju atpakaļ, lai atsūta citu, tad skatīšos. -
Zinu ka atšķirīgi...bet tāpt viņiem visiem efektivitāte krītas un izmaksas pueaug ja jāsilda ūdens līdz 60 grādi. Tapēc jau visefektivāk izmantot to kopā ar silto grīdu...jo tur nevajag tik traki karsēt...nubtur kstram pašam jārēķina cik maksā ierīkošanz un cik ilgā laikā tas atmaksāsies..un ka nesanāk ziemā sildītoes tīri uz elektrību... -
Man kamīns ir kā rezerves apkures ierīce (pamatapkure - zemes siltumsūknis). Izmaksas vērā ņemamas, bet platības ziņā zaudēju tikai 60cm x 110cm telpas, skurstenis ir mājas ārpusē gar ārsienu. Zemes siltumsūknis un gaisa siltumsūknis ir ļoti atšķirīgi apkures veidi. Rakstot par siltumsūkni kaut ko sliktu (vai labu), būtu labi precizēt, par kāda tipa siltumsūkni ir runa. Kādas tieši problēmas ar karstā ūdens piesildīšanu? Nu var jau arī citu veidu dūmvadus laist pa ārpusi. Es sev ārpusē gar sienu samūrēju Schiedel Rondo Plus - iekšā keramiskās caurules, tad vate, keramzīta bloki, pa virsu vēl 5cm vate, pēc tam parastais sienas apmetums/dekors. -
Ko es teicu ka tā būs. Atliks līdz nākamajai Saeimai un tad aizmirsīs. -
Manuprāt, tieši vismazāk riskantais variants no visiem, vs izsludināt / apturēt -> referendums / kāds tur bija tas variks ar tiesu / AtLaJsTsAjmU. Labu kontentu esi nopizģījis, draudziņ, lai gan neesmu drošs, vai esi sapratis jokā joku, autors nav nekāds trampdročeris, atšķirībā no. Anyway, tur viens komentārs no tīra zelta: -
138. Tu esi idiots. Tu esi vismaz fotogrāfijās redzējis suņu un vilku saplosītus dzīvniekus. Dzīvnieks vēl dzīvs, bet saplosīts. Izplēsti gurnu lieli gabali, redzamas iekšas. Lēna un mokoša nāve. -
ventilācija ar rekuperāciju iedos tāpat savu izmaksu daļu...un nededzināmie kurināmie apkures veidi aka SS, būs ok ja mīksta ziema + tie nepiesilda efektīvi karsto ūdeni... lai uzbūvētu pasīvu ēku būs izmaksas uz labiem logiem, ārdurvīm + vēl jānogana celtnieki lai visu izdara korekti. Nu nez es uzskatu ka rezerves apkuri vajag, kaut vai krāsniņas veidā. Atceroties to kovida/kara sākumu..kad gāzes, granulu cena bija kosmosā.. var nospļauties un kurināt dēļu atgriezumus , malku utt...visi tie ss ir labi, ja nav mīnusi un ir siltās grīdas, kurām nevajag 60 grādu ūdens temp... nerūs. tērauda dūmvadu var pa ārpusi laist un atkrīt visi pieslēgumi...daudziem tā arī ir -
Mednieki šauj meža dzīvniekus = labi, bet suņi medī meža dzīvniekus = slikti, jāapšauj?
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-