Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• 138
      Zombiji un bijušie vahtoviki ir divas atsevišķas kopas vai viena? Un ja bijušie, tad ko viņi tur strādā? Man, no dažiem jūtūberu video, ir priekšstats, ka zonā dzīvo tikai kaut kāds apkalpojošais personāls / apsardze, nu un samoseli perifērijā.
    • versatile
      Par Objektu kā tādu interesantāk tur visādi fenomeni. Metāla iztvaikošana, kā pāris dienās iztvaiko 40t bruņutehnikas vienība, kas bija izmantota likvidācijā. Pirmdien ir, ceturtdien - iztvaikojusi... Un tā tālāk. Pastkastītes bijušajiem iedzīvotājiem, kur vēl aizvien var sazināties un kādu sameklēt (reizi gadā varēja iebraukt zonā bijušie iedzīvotāji). Samoseli, kur skaties uz tanti, kā viņa stāsta, kā 90ajos vai pat vēl agrāk pa sniegu bridusi 30km cauri Zonai, jo citur nebija, kur dzīvot. Suņi, ar kuriem spēlējas gidi, lai viņi nespēlētos ar tūristiem. Reāli radioaktīvi - visu ko apēd, dabū iekšā daļiņas un tad nu turpina starot. Zombiji pie vietējā veikala (Černobiļā pat 2 strādājoši!). Vahtoviki, kas sen jau nav vahtoviki, bet vienkārši dzīvo un strādā uz vietas.    Starp citu, viena grupiņa ukraiņu youtube stalkeru pašlaik uzturas Japānā - nu, kā uzturas - palaida strīmu no Fukušimas zonas, varas iestādes nesaprata prikolu.
    • 138
      Kungi, kādu avotu laika prognozes jūs lietojat un uzskatāt par uzticamākajām? Piemēram, es šobrīd gribu zināt, vai rīt pa dienu 💯 nelīs.   Android trubas iebūvētais vidžets (no Accuweather) par rītdienu, 4. novembri: ⛅, pa stundām viņš rāda līdz 14:00, visu to laiku ⛅   Aifona iebūvētais vidžets: 45% 🌧️, pa stundām (rāda līdz 15:00) no saullēkta līdz 10:00 ⛅, pēc tam ☁️   videscentrs.lvgmc.lv: yr.no:
    • binary
      Nu es nesaku, ka divas-trīs mājas būtu lētāk (vai kaut vai "tikpat dārgi") kā viena māja. Saku tik, ka tas tavs sākotnējais pamatojums ("tur atkal katrai savu katlu telpu/apkures sistēmu vajag, savu elektro pieslēgumu ut.t..."), manuprāt, nebūs pie vainas - ne tur katrai mājai visu vajag savējo, nedz arī tas būtu tas, kas veidotu būtiskāko sadārdzinājumu.
    • DM101
      labs. ja vareetu patiit laiku atpakalj, es mochiitu uz visiem shiem obdzektiem jau 91.ajaa. Iz sadaljas - pirms paaris gadiem veel paspeeju Ignalinaa ieliist. Tur arii nu jau aktiivaas zonas demonteetas, tik cik [iz mega lietaam] simulators [nestraadaajosh] palicis. Veel bija doma iz LV vaakt team, braukt uz Katovici, vinju mega termocentraali focheet pieminjai [esmu tur paaris reizes bijis pa paaris stundaam], bet iisti nevienu tas neintereseeja...  
    • osscar
      nu nezinu bet tāpat cipari nebūs tik mazi...jebkurā gadījumā mani nepārliecināsi  ka 2 atsevišķas mājas būs lētāk nekā tāda kur piem. dzīvo nodalīti pa spārniem vai pa stāviem.  rakšana jau arī aktkarīga no grunts - ja daudz akmeņu, māls utt...vai vienkārši balta smiltiņa...paziņam bija jāpumpē visu laiku ūdens jo gruva iekšā tranšeja ..un jāliek vairogi..tā ka ne visur viss ir vienādi.  bez autora normāliem izejas "datiem" mēs te filosofējam  :D 
    • binary
      Nu bet kāda ūdens ierīkošanas izmaksu ziņā starpība, būvē vienu māju 3 ģimenēm vai 3 mājas, pa vienai katrai ģimenei? Ierīko vienu komplektu uz visu saimniecību, vai tā būtu viena māja vai trīs. Vienīgais, kas atšķiras - vai starp mājām vajag savilkt caurules, vai nevajag. Tā zemē rokamā ūdens caurule, tranšeju izrakšana arī necik daudz nemaksā. It īpaši, ja to dara "pie reizes", kopā ar citiem rakšanas darbiem.   Nu jā, atšķiras ūdens sildīšanas risinājums. To IMHO labāk ierīkot katrā mājā atsevišķi.   Vairāku māju gadījumā, manuprāt, daudz vairāk izmaksās atsevišķu sanmezglu izbūve.
    • versatile
      Da zini... bija ekzoķika, bet - ko redzēt tur bija varbūt 90ajos.  Tieši nesen skatījos video no kārtējās iznīcinātās Ukrainas pilsētas un domāju, ka tur tas pats vien sanāks. Ne visur, ne tādā mērā, ne ar tādu "auru", bet rezultāts būs tas pats. Paneļmājas mežā, kur pilsētas aprišu gandrīz vairs nav.  Nenožēloju, ka aizbraucu, bet jau pirms 7 gadiem bija skaidrs, ka ilgi tur vairs nav palicis ko skatīties. Vot Duga klātienē, jāaa - es to pat par vienu no hailaitiem sauktu. Un palīdzība meloņu ražas novākšanā vietējai tantei. Eh, nostalģija... Jāiet būs vēlāk bildes paskatīties. Mērogam.  
    • binary
    • DM101
      par sho - skauzh. es visu laiku Pripjati atliku, ar domu - darbi/laika nav. Daatliku liidz rasnjas izklupieam
    • AndrisBB
      Kapēc lai tā nebūtu demokrātija? Šveicē tak rīko pat 10 referendumus gadā nepārspīlējot. Vai tur nav demokrātijas? Austrāļiem jau jābalso visās vēlēšanās pēc likuma, savādāk sods. Bez visām elektroniskajām balsošanām.
    • osscar
      nezinu kādas tu cenas sauc uz m2 - bet man ūdens sanāk krietni vairāk uz m2   normāls sūknis dziļurbuma - 700 eur + vēl caurules, rakšana, filtri, attīrīšana, vadība - 1eur m2 varbūt ja aku izrok un nes ar spaiņiem un tad šķiet būs vairāk  
    • hehe
      Vienmēr būs kāds kam nav interneta, neprot vai vēl kas. Būs daļa kas grib balsot, bet nevar. Ja elektroniski, tad tikai elektroniski, savādāk nekas lētāk un vienkāršāk nesanāk, tieši pretēji.
    • binary
      Nezināju. Man līdz tornim kādi 3km, ar zonu it kā problēmu nav. Atliek ielīst pusotru metru dziļā bedrē, lai zonas vispār nebūtu. Bet nu OK, tas nav betonēts pagrabs zem mājas, tā ir vienkārši bedre ārpus telpām.   Aha, būvējot māju, no jebkādas rakšanas noteikti vajadzētu izvairīties. Kaut kādas dubultās siltumtrases caurules (piemēram, Uponor Ecoflex Thermo Twin) laikam maksā ap 50-100 metrā. Lēti nav, bet nu būvniecība kopumā nav lēts pasākums. Ūdens - ap 1 eur/m? Ūdens sildīšanu gan laikam prātīgāk būtu realizēt katrā mājā. Kanalizācija - kādi 4-5 eur/m? Visi nepieciešamie sūkņi gan jau var stāvēt "galvenajā" mājā. Priekš kam katrā mājā sūkņus?
    • versatile
      Es Černobiļā vīnogas esmu ēdis, tak nepalīdzēja.
    • 138
    • DM101
      jaa, tieshi taa. ar to starpiibu, ka vinjiem tur [daljaa valstu] ir pat pienaakums balsot [ir sodi par nebalsoshanu/ignoreshanu] un rezultaats uzreiz ir refenduma balsojums, nevis - nu, tad mees virziisim/uzsaaksim ''iisto'' refendumu, kur visi ar paseem rindaas staavees.
    • osscar
      varbūt vietās kur švaka zona - tā var nebūt - vismaz piepilsētās ar to nav problēmu pat pagrabos. tik pat labi var aizbrukt ieeja arī jebkurā daudzstāvenē kur ir pagrabs - ja tu tā skaties tad neviena patvertne nav droša.  Nezinu siltumtrases izmaksas, rakšana, ūdens /kanalizācijas padošana...tas tāpat prasa arī otrā mājā kādu nebūt tehnisko telpu sūkņiem piem. ok tā iespējams nebūs tik liela kā "katlene".  
    • versatile
      Nu akurāt kā mūsu manapalss. Melošu, ja teikšu, ka nebūtu apsvēris noskaidrot, kas jāierauj, lai viss tik vienkārši rādītos.
    • DM101
      nu, tas ir sabiedriibas brieduma jautaajums. Ir dzirdeets, ka NL, Sveicee n shit referendumi notiek vairaakas reizes meenesii. Elektroniski, jaavelta 1 min., nekaadu spazmu. Un tautas prieksstaavji ir vairaak kaa likumu/leemumu sagatavotaaji, leemeeji mazsvariigaakaas lietaas. Un tas straadaa labi, ja sabiedriiba ir izgliitota un jeedzosha [nevis pavelkaas banaanu daliitaajiem, masveidaa ir gjemperu/gjeneru sabiedeeti, pret poteem, meklee chemtreilus, utjpr.]. Bet, filosofiski skatot - ja sabiedriibas vairaakums ir shaadi vienkaarshotie eksemplaari, iespeejams, ka probleema ir tajos, kas neredz chemtrilus, nebaidaas no poteem un ģemperiem  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.8k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...