Kārtējais """Trek""", šoreiz - šeit jau vairākkārt pieminētajā, manā mīļākajā un Rīgas labākajā velosipēdu veikalā 😍
Bet, atšķirībā no līdz šim redzētajiem """Trek""", kuri bija kā mersedesa zvaigzne uz zaz, šis ir kā mersedesa zvaigzne uz bmw. Izcili! 👏👏👏
Nevienam nav dzīvot apnicis un no laba prāta maz ir tādu , kas vēlētos pakarot , bet dzīve tevi var iedzīt sarežģītas izvēles situācijā - sakravāt pekeles un laisties , ņemt plinti un lekt ierakumos , vai pieņemt kā ir un cerēt ka tevi ar mosīnu rokās neaiztrieks triecienuzbrukumos uz poļu robežām .
Based on average TV watching time, here's what a 55-inch plasma TV would cost per year:
Average viewing time: ~3-4 hours per day
Using a mid-range plasma TV (225 watts) and 0.12/kWh electricity rate:
Daily: 3.5 hours × 0.225 kW = 0.79 kWh → 0.09/day
Monthly: ~24 kWh → 2.88/month
Yearly: ~288 kWh → 34.56/year
Comparison scenarios:
Viewing Time
Annual Cost (Plasma)
Annual Cost (LED)
3 hours/day
~30/year
~10/year
5 hours/day
~50/year
~16/year
8 hours/day
~80/year
~26/year
Itkā jau nekas. Bet ja kā man elektrība ap 0.40kwh un daudz skatās, tad jau pa gadu vairāk kā tā plazma maksā
Ok, bet TX-P50VT60E un KDL-40NX700 bija par viņu kādas trīs reizes dārgāki, tā ka RRP price/performance nesanāk diez kāds arguments.
Jaunu normālu par dažiem nesanāks.
Ok, UE46F6400AK. 2013. gada midrange. Un nav nesmuks. Hmmm. Nu varbūt.
Bet salīdzinot šo ar TX-P50VT60E un KDL-40NX700, kādas sanāk viņu attiecības kā akmenim pret šķērēm pret papīru? Jo šie tad šobrīd tādi trīs reāli varianti, kuri "patīk pēc krāsas". Nu trīsarpus, ar KDL-43W805.
Google diezgan ātri palīdzēs atšifrēt tos modeļus. Nekā sarežģīta tur nav.
46f6400 bija ļoti labs price/performance savulaik. Te augstāk viens bija ielicis
Nu kā jau ar jebkuru mēreni vecu lietotu mantu, pašsaprotami ka tās nav pieejamas tik plašā izvēlē kā savulaik jaunas veikalā. Bet desmit gadus veci tv tomēr nav lieta, kas nu jau ir antīka un kuras palicis tik maz, ka cenas tikai kāpj, kā, piemēram, trīsdesmit un vairāk gadus veciem auto. Mana problēma ir tā, ka es nepārzinu tv nomenklatūru, protams es varu atrast gadu un specifikāciju, bet saprast, kur sava laika hierarhijā ierindojas konkrētais modelis, ne vienmēr ir viegli. Salīdzinājumā, datoriem ir vienkāršāk, procesora līmenis (i3... i7) un paaudze, Passmark papagaiļi, un viss apmēram skaidrs, pārējais ir nianses, ričukiem līdzīgi - kāda Shimano grupa un kuras paaudzes. Bet tv nekā tik ērti indikatīva nav (vērtēt tikai pēc izmēra un izšķirtspējas būtu kā datorus pēc gigaherciem vai ričukus pēc ātrumu skaita :D), un bonusā vēl šitāda cūcība:
Lai ņem to plazmu pa 100, ja negrib tērēties. 100-300 kateogorijā nav ko ņemt, jo diez ko labāk nebūs, bet pa 350 jau sanāk tas labais sony
Atverot plazmu sadaļu, viens kļūdaini ielicis to labo f6400 samsungu, 46 collas pa 139.
Labs variants, ja negrib maksāt par plazmas elektrības patēriņu un vajag lielāku spilgtumu
Ik pa dažiem gadiem ražotāji uzliek augstāku ciparu. Un izdomā jaunas sērijas virs tām. Proti, pirms 12 gadiem 8000/9000 bija top. Tad iznāca qledi, kuriem cits nosaukums un tad iepriekšējo parasto 6000 jau sāka pa 7000 saukt. Vēl paiet daži gadi un jau tas 7000 pārtop par 8000, tad pa 9000.
Standarts - eee, bomari un dauņi, esmu labākais.
Šajā gadījumā gan jā, joprojām nav īsti skaidrs kas ir gribēts panākt. Full HD zieds bija vairāk nekā 10 gadus atpakaļ un tagad ir jāpērk vnk tas, kas izlec ārā no tā laika modeļiem. Nebūs tā, ka varēs izvēlēties starp "labas kvalitātes TV" pēc kleitas un pupiem.