-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 15 biedri, 0 Anonīmi, 398 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Hisense
- janiz
- kava
- raiviic
- ggg97
- biomass979
- mickys
- martinno
- ju
- AndrisBB
- kaut_kaads
- jacobs
- Jainit
- Ugis Jekabsons
- Insekc
-
Biedru statistika
27312
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
-
Tas Cheapes Hours izskatās pēc tā, kas man varētu derēt. Bet viņiem ir programmatūras atjauninājums uz 15min? Laikam, nē? Vai viņi vispār nav izbeigušies?
-
Te var redzēt kā izskatās izvēlnes, lai apmēram saprastu.
-
Nu vismaz ūdens temperatūras sensors. Pa lielam jau temperatūras izmaiņa var būt proporcionāla patēriņam. Nu vismaz kautkāda līkne un sakarība jau tur būs. Ja nokrītas pēkšņi pa 5 grādi, tad patēriņu var izdmomāt no tā.
-
-
Jā, protams, termosensors klāt arī vēl būtu labi, vispār perfekti, tad varētu likt klāt papildus nosacījumus, jo ne vienmēr viss iet pēc plāna, tā teikt. Bet tā, pamatā zinu, ka man vajag kādas 3h dienā sildīt, un tas līdz vakara pīķim. Nu tad gandrīz vai jāpasūta, 14 dienas jāpatestē. Cena arī nekas traks.
-
Vajag tādu boileri, ar kuru var "izdzīvot" vienu dienu [diennakti]. CItādi, ja siltais ūdens nepietiek visiem rīta (vakara) dušai, tad diez vai būs algoritms, kas spēs izdomāt, kā piesildīt vairāk nekā var uzsildīt. Manā boilera setupā tas tiek sildīts (ieslēgts) nakts sundās, kad statistiski ir zemākā cena uz 3h (kad vajdzētu pilnībā uzsilt pat pilnīgi tukšam/aukstam boileram. Ja zinu, ka pa dienu būs lielāks siltā ūdens patēriņš, tad tas manuāli tiek ieslēgts arī dienas lētākajās stundās, jo ikdienā tomēr sekoju līdzi biržas cenām. Tiešām nezinu, kā algoritms bez patēriņa sensoriem spēs kaut ko sakalkulēt, ja visu nakti būs lētā elektrība, bet no rīta kāds sagribēs doties karstā vannā. Vai tad līdz nākamajam elektrības tarifu ielādēšanai silto ūdeni nevajadzēs?
-
Net · Ierakstīts
Ir pieejams jauns access point Mikrotik Cap AX . Mēmākais aparāts pa 75 naudiņām -
Nu var jau neslēgties iekšā tad pavisam, ja zin ka ūdens pietiks. Vai ja patecina to ūdeni pa daudz, tad sanākt tā ka vakarā vai no rīta, kad vajag, tad nav necik, ja nezin ka tur ir auksts. Idejiski ja tu zini cik tev 'siltā ūdens vienības' vajadzēs kurās stundās (ar rezervi), cik siltais ūdens it tagad, cik ilgi aizņems uzsildīt un patērēs (aik aizies pa dienu zudomos), kā arī kāda cena būs turpmākajā dienā, tad algoritms var pieņemt krietni saprātīgākus lēmumus. Jeb precizāk, kontrolieris katru rītu vai pusnakti var izdomāt 'sildīšanas plānu', tā lai sanāk vislētāk. Ja kādas novirzes no plāna (pēkšņi lielāks patēriņš), kas var būtiski ietekmēt, tad pārrēķina pa jaunam ar jauniem datiem. Bet ja zin tik elektrības cenu, nu tad krietni ierobežotāk. Nav jau tā ka ja attiecīgs boilers, tad to temperatūru būtu īpaši grūti dabūt, kautkāda indikācija jau ir pat bezmazvai pašien vienkāršākajiem. Man ar ir boilers (kautkāda iemesla pēc), bet gan gāzes, tapēc nav īpaši aktuāli, elektrības cena ar fiksēta, pat ja būtu elektrisks. Temparatūru var nolasīt un iestatīt gan pašā boilera kontrolierī, ja nav ko darīt.
-
Priekš kam? Ja boileris ir pietiekami liels, lai vienas dušas laikā nenodzītu temperatūru no 60 līdz 30 (mazliet pārspīlēju, protams), tad varētu pilnīgi pietikt ar algoritmu "neslēgties iekšā pīķa stundās" (pīķa minūtēs, pieņemot, ka biržas cena drīzumā varēs mainīties ik pēc 15min).
-
Lai tur kautkas jēdzīgi darbotos, tad tev vajag vismaz ūdens temperatūras sensoru no boilera, vai vismaz kautkādu patēriņa sensoru, lai var paredzēt temperatūru. Nu plus kautkādu vidējā patēriņa vēsturi. Plus vieglāk droši vien atrast 'dumju/rozeti' un algoritmu darbināt kur citur, tik pateikt rozetei kad ieslēgt/izslēgt. (teorētiski tad var daināt arī 100 rozetes 😂 )
-
https://www.zdnet.com/article/german-state-replaces-microsoft-exchange-and-outlook-with-open-source-email/
-
Nē, tur var ielikt stundas, kurās neatkarīgi no cenas ieslēgsies, ielikt adaptīvo algoritmu utt.
-
Es gan atagd kārtīgi palasīju par to https://stockenergy.eu/ štepseli. Man tāda noteikti nederēs, ļoti tur ir ļoti primitīvs algoritms, t.i. darbojas, kad cena ir zem noteikta līmeņa. Man jau vajag lai man boileris silst vismaz noteiktu skaitu stundas dienā, un arī vēl tad, kad cena tiešām ir lētākā, nevis zem kādas cenas. Ja es iestatīšu 10c, tad var sanākt, ka man nesils vispār kādā dienā. Tad vēl, sāks silt pirmajā stundā, kad būs zem 10c, kas nozīmē ka līdz atm laika intervālam, kad cena būs 0 vai zem, boileris jau var būt uzsilis. Tad jau vien būs jāmēģina iebarot man arduino kaut ko inteliģentāku.
-
Sajaucu Viva Zwei ar Viva Plus. https://en.wikipedia.org/wiki/VIVA_Plus
-
Viva Zwei bija alternatīvās mūzikas kanāls. Viva Plus bija interaktīvais ar slaveno “Get The Clip”.
-
RHS · Ierakstīts
Pārdod oriģinālu Nokia 5110. Super stāvoklis, viss strādā Ņem pretī lmt un tele2 tīklus, Bite tik vecus telefonus neatbalsta. 30 Eur, pakomāts 2 Eur Lādētājs par 5. Ir pieejami arī citi Nokia modeļi un no citiem brendiem Tel.nr 27878994 -
Statcounters jau protams nav nekāds absolūtais rādītājs, bet nu trendus jau plus/mīnus iezīmē. Vismaz pie manis izskatās ka Win šāre pa pēdējiem 15 gadiem lēnām, bet stabili krītās. Offisā jau izskatās ka reti kurais vairs lieto Win, pārsvarā jau Macbooki. Ar visu mājstrādāšanu un hibrīd strādāšanu arī tipiskie stacionārie datori pa lielam izmiruši, vismaz neesu manījis nevienu vairs offisā. Ganjau arī CADi sāks parādīties priekšs MacOS, kānekā ja pir pieprasījums, tad būs arī piedāvājums. Varbūt arī nē, jo cik tad % tie ir aktuāli? 0.05%? Nu ja nu vienīgi kautkādā brīdī MacOS (vai kāds cits) pilnībā neizstumj Win no tirgus. Pilnībā jau gan visdrīzāk nekad neistums, jo pa lielam jau Aboli tik operē Premium segmentā. Lētais gals jau tāpat paliks sadalīt starp citām OS. AutoCad jau īstenībā pat ir, ganjau ir arī citi.
-
-
Mosh kādam kāds lieks 37+/- LCD mētājās, ieteicams ar kāju, var būt bez smart funkcijām?
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-