-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 4 biedri, 0 Anonīmi, 366 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Freezum
- kukkuru
- duksis
- janni
-
Biedru statistika
27312
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Avro2
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
-
Visdrīzāk jau tur neviens tā īsti tanī akountā neielogojas. Man kautkad pirms gadiem 3 tas pats bij ar 100 gadu vecu universitātes MS accountu. Sāka nāk uz pamat emailu notifikācijas par tādu pašu 'neierastu' aktivitāti. Kad paskatijās sign-in vēsturē, tad tur ik pa 10 min no viskautkurienes IP mēģināja ielogoties. Mainija vai nemainija parolli, tas neko nedeva. Nomainija logginga epastu un tad pazuda.
-
Meklēju šādus krāmus: Monitoru ar displayport ieeju, vismaz 24", vismaz 1920x1080. Monitoru ar HDMI ieeju, jo mazāku jo labāk, izšķirtspēja jebkāda. LCD (jebkāda paveida) vai plazmas TV, vismaz 32", vismaz 1920x1080, pārējais nav būtiski. Optimālais budžets katrai pozīcijai no alus līdz 20€, 1. un 3. par kaut ko šausmīgi labu līdz 50€. Visas pozīcijas var būt bez kājas. Rīgā vai Pierīgā. PM
-
Man sāk rasties aizdomas, kur tam var augt kājas. Es te nedēļas nogalē visādus vecus rakstītos diskus muļļāju. Vai tik tur kaut kas nav bijis. MS 2FA ieslēdzu. Skenēju tagad to datoru ar to pašu windows defender visos veidos.
-
Nu tas arī. Bet cilvēkam labāk bija samskat 30e un miers. Tad pēkšņi prasīs atkal iet iekšā un čakarēties. Tas MS konts atsevišķs tikai priekš ESU.
-
Bēniņos un kāpņutelpās ir iekšējie inženiertīkli, ko būvvalde nekontrolē. Parasti iekšējie vadi ir iekļauti ārējo inženiertīklu projektos (shematisks risinājums, kā tiek stiprināti vadi, piemēram, kāpņu telpās). Spēkā esošie Elektronisko sakaru inženierbūvju būvnoteikumi paredz, ka iekšējo vadu ievilkšanai atsevišķā ēkā vispār nevajag būvniecības dokumentāciju.
-
-
Nu pilnīgas šausmas, tad bez MS pilnīgi nekā. Tik kautkā iztiekot gadus 20 bez Win, kautkā ne pārāk pārliecina visas tās uzskaitītās problēmas.
-
njā... laikam būtu aiz prieka jālec ar galvu griestos, atverot MS Offisā radītu docx failu ar Libre Offisu un ieraugot attēlus, kas aizpeldējuši daļēji ārpus lapas robežām un tabulas izstiepušās vairākas lapas uz priekšu... da kaut vai fontu neesamība sajāj visu dokumenta struktūru... nu tas, ka uz MACa ir portēts Ofiss ir cits stāsts un, iespējams, Pages/Numbers ir labāka saderība ar MS dokumentu formātiem... bet stāsts jau bija par: vēlreiz: kāds te mērķtiecīgs MS burbulis?... nu re, re kur arī Tavs personīgais burbulis, kurā vari lietot to ko Tev vajag tieši tik daudz cik Tev vajag... nav problēmas... lieto windu... problēmas sākas, ja izdomā nelietot... es ceru, ka zini, kas ir hardware acceleration... daži softi, principā, nepalaižas bez tādas opcijas... citi vienkārši lago...
-
-
-
Cik bieži provaideru vadiem bēniņos un kāpņutelpās vispār ir projekti?
-
Ja nav projekta, nav vada, vienalga kāds provaideris. Ja palasa administratīvo pārkāpumu lietas, kas saistītas ar patvaļīgu vadu demontāžu, ir divi galvenie motīvi - vai nu lietas tiek izbeigtas, jo nav pierādīts, ka konkrētā persona (Pēteris vai Anniņa) ir nogriezuši to vadu, vai nu arī lietu izbeidz, jo elektronisko sakaru komersants nav iesniedzis projektu, kas apstiprinātu vada ierīkošanu un īpašuma tiesības. Ja vads nav reģistrēts un iezīmēts topogrāfijā, prezumējams, ka tas ir zemes/mājas īpašnieka īpašums.
-
Divi televīzijas kanāli, pēc kuriem joprojām dažreiz ir nostaļģija. Bet tas jau bij tik sen...
-
Starp citu - vai šis nav attiecināms vispārīgi uz visu provaideru vadiem?
-
It kā Vācijas MTV esot atlaidis lielu daļu savu darbinieku un kopš augusta aizvācis vairākus tematiskos blokus. Eh, es tak ntos gadus veidojot savu sat mūzikas kanālu sarakstu,viņu biju ielicis pašu pirmo. Tiesa, vēl senāk top 3niekā man bija 1) VIVA, 2) VIVA Zwei (tā interaktīvā) 3) MTV Germany+vāciešu mūzikas gaume patika labāk, nekā piemēram britu (tas pats sakāms saistībā ar Top of The pops).
-
Vēl par W11 uz jauno NVME. Izrādās, M$ izdomājuši, ka elementāra diska nomaiņa jau skaitās jauni dzelži (agrāk taču tikai ar MB un CPU šķiet tā bija). Nu viss elementāri, kad prasīja, ieķesēju ka jauns dzelzis, tālāk jautājums vai tas pats PC > jā> pāris sekundes un aktivizēts . Nebiju saskāries, jo agrāk pārinstalējot uz esošā, vai līdzīga jaunā, aktivizējās automātiski, iespējams tas Gen4 x4 šķita aizdomīgs, jo agrāk bija tikai Gen3 x4 un pāris parasti SSD.
-
Nu tas ka dokumenti izskatās savādāk, tas tak pašsaprotami un īsti nav saprotams kapēc tas būtu slikti un kapēc viņiem jāiskatās tieši tāpat kā MS Offisā? Arī Pages/Number vai Google Doks izskatās savādāk. Kur tur problēma? Paskatoties apkārt, pa lielam viss ofiisa planktons (ne programmētāji) lieto Macbookus. Kāds lieto Offisu uz tiem, kāds dzīvo ar Pages/Numbers. Cits vienkārši Offisu mākonī. Neizskatās ka kautkā īpaši ciestu ar nesaderību. Nēnu ja mērķtiecīgi izveido burbuli, kur nekas cits ārpus MS ekosistēmas nav lietojams, nu tad tā visdrīzāk arī ir. CAD? Nu cik man to vajag (kautkādiem 3D printiem), tik arī onShape darbojas bez problēmām, viņš ir spējīgāks nekā lielākā daļa domā. Nevajag nekādus FreeCAD. Nezvai kādam kas nopietni ņemās ar CAD ir problēmas ar OS vai dzelžiem. Bet nu iraut vienu nišas pielietojumu, nu tas ar tāds interesants piegājiens. Tik pat labi var teikt ka Win nekam nav lietojams, jo pa lielam nevar trennēt AI modeļus, vai Dokers normāli nedarbojas. Dual boot vispār tāds bezjēdzīgs pasākums, palaid iekš VM to Windows un miers. Priekškam tur Dual būtoties? Nepatīk Linux, ir tak MacOS (nepalīdz gan tiem ar tiem vecajiem dzelžiem vai x86 CPU, ja gribāk kautko plus/mīnus nesenu). Kas tur trūkst? Kreatīvie tipāži tak pa lielam tikai to lieto. Nu ja nevar izdzīvot bez tā Win, nu tad ko darīt, jādzīvo tālāk 😂
-
Tak pats tik jūlijā uzzināju par tādu - viens boot biedrs nopirka un alternatīvās pasaules sarakstē sakoļīja mani un vēl vienu biedru. It kā visiem strādā. Bij tur brīnumi kad uz tām 15 min pārgāja, bet tagad korekti rēķina vidējo pa stundām. Negribēju te ieteikt kamēr neesmu padzenājis.
-
ir kas ņemās un ir kas neņemās... pat ja vajag ieslēgt to Solidworku (aizstāt ar sev ērtāku zoftu: Inventor, SolidEdge...), vai pat vienkāršo 2D AutoCad, reizi nedēļā, vai pat mēnesī, tad bez Windas neiztikt... ok, ar MAC saderība ir labāka, bet tas, kā saka, ir kā īlenu pret ziepēm mainīt... man domāt, ka šeit cepiens ir ne starp 95% ūzeru vulgaris, bet starp vismaz nedaudz techniski/IT domājošu lietotāju... 95%, es pat teiktu 99+% jūzeru nezin, kas ir boot.lv fōrums, attiecīgi nemaz nevar te pasūdzēties par win11... visbiežāk uzer vulgaris arī uzliek to win11, kaut vai tāpēc, ka nesaprot, ko nozīmē tā podziņa next... es arī esmu spēris šo svarīgo soli... nu vismaz daļēji... procesā... pamazām atsakoties no MS pakalpojumiem... sākot ar OS... zini... nav viegli... ikdienas sūda devai internetos, pietiek ar Linuksi... pat pāri paliek... iecienīto web browzeri arī linukšu paveidiem piedāvā... kaut kādi produktivitātes rīki arī ir pieejami, kaut vai klasiskais Zanderbirds... mākslinieciski noskaņotiem īpatņiem arī ir virkne progu, gan G.I.M.P, gan Inkscape, kas uz linukša pat veiklāk strādā par win versijām... un šos pat varētu nosaukt lietojamām alternatīvām, lai gan hardcore fotošopisti un corelisti noteikti varētu veselas esejas sarakstīt, kāpēc viss ir slikti.com... bet tālāk jau sākas jautrība... FreeCAD, lai arī jaudīga manta, pagaidām var tikai pienest ūdeni tam pašam Solidworkam... lietojamu 2D rasēšanas programmu, var teikt, ka nav vispār... MS ofiss, protams, nav portēts uz linuksi... sfēriskam zirgam vakuumā, protams, tas nav būtski, rezultātu noteikti var iegūt arī ar pieejamajiem tūļiem... bet, tiklīdz sākas sadarbība ārpus burbuļa, kur cilvēki, by default, lieto widows industrijas standartu softus, tevi pasūtīs ne tikai trīs mājas tālāk... tieši šī iemesla dēļ man ir nepieciešams dualboot, lai, vajadzības gadījumā, varētu normāli izdarīt to ko vajag/gribās... līdz ar to pat teorētiski nevaru pilnībā atmest windu... un nē... winda paliks 10-tā... punkts un āmen... bet pat elementāras izklaides iespējas, kā paklausīties mūziku no Tidal... neitīvā appa nav... tikai webwrapperi, kas, protams, ļauj lietot servisu, tomēr tā nav pilnvērtīga pieredze... Spotify it kā ir naitīvā aplikācija, kas it kā ir no pašiem izstrādātājiem, bet tomēr nav oficiāli supportēta... turklāt to, bez dejām ar bubenu, var uzlikt tikai uz Fedora, Debian... pārējiem atkal webwrapperis... ā, nu jā... arī whatsapps ir tikai web wersija... respektīvi... diezgan viss caur irsu... par IT menedžmenta/serveru/developer u.tml. lietām neņemos spriest... tur it kā viss esot kārtībā... nav aktuāli... bet tā vienkārši ne user vulgaris sākt lietot linuksi, īsi nesanāk...
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.8k
-
Kopā ierakstu1.5m
-