Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   24 biedri, 0 Anonīmi, 112 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• StaRkiJs
    • PossPosah
    • basic
    • Fitz
    • versatile
    • Jurkins
    • Corpsegrinder
    • AndrisBB
    • 138
    • Racer
    • M@R$$
    • maize
    • Tufjord
    • raiviic
    • Kazarms
    • Grossmeister
    • artursp
    • Raimonds1
    • zeds
    • Dils
    • ggg97
    • tu16
    • kantoris
    • oxygen
  • Biedru statistika

27236
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    karburators007
    Newest Member
    karburators007
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• 138
      Kaut kā nepārsteidz šāds apgalvojums no cilvēka, kurš ir iemācījies ŪGRJMV  
    • vvv
      Esi mēģinājis? Tādus kalkulatorus? Ja iemācās, tad parastos vairs negribas... 😅 Atvainojos, ka ne par tēmu...
    • janni
      Biju Baltcom lietotājs daudzus gadus. Pašlaik neko nezinu par Bites optiku, dzīvoklī ienāk parastais vītais pāris..  
    • spameris
      Nu tā jau ir, es kautkādus izdrukājamus štruntus taisu ar FreeCAD opensource, par brīvu utt..., itkā jau tur viss ko vajag ir lai uztaisīti uzmodelētu prakstiski jebko, bet nu ja no tā būtu atkarīgs, vai būs man ar ko rēķinus samaksāt laikam izvēlētos kautko uzticamāku (F360). Ir tomēr gļuki, mēdz randomā nokrašot, kautkādas, kautkādi pilnīgi nesaprotami kļūdu messedži pietam vācu valodā. 
    • Racer
      Beidzot pats saprati... 😉
    • 138
      Paldies, tur es arī bez tava padoma tikšu galā.   Pieredzes nav, minimāla ziņkārība par principiem ir, tieši tik, lai rastos šāds jautājums. Nu kas tev atkal sāp, kāpēc tu nevari atbildēt uz jautājumu pēc būtības, nevis tā vietā klāstīt, kaut pieklājīgi, kāds es esmu muļķis? Jā lasīju, pārējais konteksts man neļāva saprast to, par ko ir mans jautājums.
    • 138
      Iedomātā alternatīvā taimlainā kāds varētu teikt, ka tāpat kā Krima ir Ukraina, tā Abrene ir Latvija, līdz ar to specoperācija Abrenē būtu specoperācija Krievijas pagaidu okupētajā Latvijas teritorijā. Ja vien tas robežlīgums nebūtu parakstīts..
    • base7
      Savu darbību Ukrainas teritorijā apturējis pašmāju filmu un seriālu telekanāls "Star Family", jo sankciju sarakstā iekļauts tā producents (šamējo tur ievietoja prezidents Zelenskis). Starp citu, šī programma UA teritorijā strādā(ja) ar Latvijā izsniegtu /pārrobežas/ raidīšanas atļauju.  Pie mums šis kanāls (atšķiras no UA variants un ir krievu valodā ((Ukrainas versija-ukrainiski, jo rus valoda tajā galā aizliegta), turpina savu darbību un ir pieejama daudzu operatoru piedāvājumos.
    • jacobs
      Cilvēks tā uzrakstīja un es tikai pajautāju. Pārējais; tā jau tikai lirika. It sevišķi, ja kāds vēl iedomājās Latvijas specoperāciju Krievijā?😀
    • DM101
      baudi dziivi. pilniigi nopietni saku!
    • AndrisBB
      Kas tad tur būtu dīvains?  Ja nomaina SoC (varbūt ne tādu sīkumu kā MCU) uz kautko jaunu, tad tur ne tikai mēnešiem ņemās, lai vispār kautko saprastu, bet vēl aizbrauc uz Taiwānu (vai kur nu kurš bāzējās) pie SoC ražotāja uz kursiem. Un jā, par klienta vai darba devēja naudu.
    • DM101
      nu, aciimredzot, es esmu dinozaurs + idiots. ja es esmu CA, piemeeram, tad no chomiem, pie kaa veershos, es sagaidu: a. vinji maak opereeties ar konkreeto displeju b. vinji maak opereeties ar konkreetiem datu interfeisiem c. vinji maak opereeties ar komkreetiem skanjas chipsetiem. tb., jaa, ir darbs pie tehniskaam nianseem, bet ne teema - mees tagad apguusim, kaa vadiit sho displeju, kaa apstraadaat datus. Jaa, variet to apguut, bet ne par manu naudu. ok, pieljauju situaaciju, kad/ja developeris saka - esmu straadaajis ar ieprieksheejo modeli, shis jauns/ir nianses. Jaa, tas der. Savulaik bija teema - choms ASM bija straadaajis ar Microchip 16/32 seeriju, bet te paraadiijaas 33.eerija ar citu arhitektuuru. Jaa, logjiski, laicinjsh pagaaja liidz ielauzaas, bet runa bija par dienaam, ne nedeljaam/meeneshiem. Bet atkal - ja tev ljauj maaciities par klientu/darba deveeja naudu, aicinu baudiit ik dienu shaadas dziives/darba. No sirds. Ibo, vismaz man tas nav pashsaprotami. aciimredzot, tev nav pieredzes, nav interese par teemu - palasi manu ar Jurkinu saraksti paas postus zemaak. Un nejāj praatu, paskati lombardu piedaavaajumu
    • 138
      Nesapratu, varbūt man arī sajēgas nav, pieredzes toč nē, bet kas apgalvojumā pēdiņās nepareizi un kā tas norāda uz apgalvojuma izteicēja nekompetenci? Ir tāda meme, reāls gadījums, diemžēl tagad neatradīšu bildi, kaut kāda tilta kopnes savienojoša trapeces formas detaļa kurai bija iezīmēts aplis, kaut kāda palīglīnija, ko čaļi izgrieza kā caurumu Tā palīglīnija it kā bija korekta, bet griezēji d#lbajobi.  
    • AndrisBB
      Nevajag jau pārspīlēt un teikt ka klients atnāk pie santehniķa un prasa viņam uztaisīt AB klases ampu. Bet ja Cambridge Audio atnāk pie manis un prasa uztaisīt viņiem teiksim kautkādu 'kontroles interfeisu' kam sādam EVI 150, tad kapēc ne? 100 punkti ka tur būs kautkas jauns, kas nav pirmstam darīts vai mēģināts utt. Nav jau tā ka viņi ietu pie kāda, kas neko nav darījis un tagad mācīsies programmēt.   Bet nu tas arī nav nekas īpašs, ka reizēm gadās klienti, kuriem ir idejas jauniem projektiem, kuras neviens nav mēģinājis. Un tad arī mācies darbojoties pie projekta. Pēc idejas jebkurš jauns produkts, kurs nav tikai kautkāda variācija jau 100 un 1 pirmstam bijušam ir 'mācīšanās'. Tas saucas R&D.      
    • DM101
      nu, es gan pienjemu, ka tu straadaa uznjeemumaa [cik esi staastiijis], kas noziimee - ne tu to projektu pienjem/izciini, ne par to [kopumaa] atbildi. Ja esi viens no dev komandas, tad - jaa, ja cilveeki, kas kuuree pasaakumu/neceert teemu, bet kuriem vari/maaki piestaastiit ausis, ljaus tev maaciities, kodeet ar chatinja paliidziibu, ko tik veel nee ja esi reaals privaatais dariitaajs, tad biezhi - jeegshana, kaa sho risinaat ir primaarais nosaciijums, lai projektu dabuutu. Tas nenoziimee, ka tev jau sagatavota sheema + kods jau saciniits, bet lielaas shaibaas jaaceert. Nu, nevar buut taa, ka klients, piem., atnaak, sak - man vajag AB klases ampu monjiem, pilsonis saak lasiit, kas ir AB klases amps un skatiit sheemas intenetos nu, vai chatinjam prasiit. Bet, iespeejams, ka esmu idiots/dinozaurs, ibo tagad tieshi visi taa dara  
    • AndrisBB
      Tas neizklausās diezko loģiski. Ja jau klients ir atnācis līdz tevis, tad jau viņš pats nezin/nevar atrisināt to problēmu un meklē kādu, kas izpētīs/atrisinās. Skaidrs ka pa velti jau neviens viņam neko nepētīs un pa to laiku kautko iekasēs. Ja apmaksā manas stundas, tad es varu 'pētīt', jebkuru problēmu 😂, ir tur galā risinājums vai nav. Nēnu ja 'risinājuma' cenā pēctam ieskaita arī 'pētišānai' patērēto laiku, tad jau iespējams var prasīt arī tikai problēmas risinājumu.   Ja jau nodarbotos tikai ar to ko 'zin', tad jau būtu bezgala garlaicīgs darbs. Bet savādāk, visulaiku kautkas jauns.  
    • DM101
      hvz, no manis tipiski ir prasiijushi risinaajumu. kaa/stukot - tas ietilpst pre/izpeetee, kas netiek apmaksaata. Bet jaa, maaciishanaas - man taa ir bijusi par pasha resursiem [laiks/nauda/kasturveel].
    • AndrisBB
      Par ko tad maksā? Bezmazvai katru dienu kautkas jauns. Sēdi, mācies un domā. Atnāk klients ar kautkādu savu problēmu. Ne tāda pirmstam redzēta, neko, domā kā risināt. Pa velti jau neko nedarīsi, priekškam iedziļināties kautkāda softā, ja par to neviens nemaksā?  
    • Jurkins
      Ir softi, kur viss nu labi, liela daļa ir pilnīgi intuitīvi un ir tādi, kur beigās jau viss ir labi, bet sākumā ir dibensss. Tāpat kā reiz tie kalkulatori, kuriem, lai izrēķinātu 2x2 bija jāspiež nevis "2" "x" "2" "=", bet "2" "->" "2" "+".
    • DM101
      nuu, viena lieta - traucee/nesapas. Bet tad naak - visur iereekjinaat kraasoshanas biezumus.  Tad level up - njemt veeraa neprecizitaates - kaa taas ietekmees pasaakumu. Ibo, uz 40..50cm kopusu kljuuda buus arii labam stanokam [nerunaajot par teemu - viena lieta: laazers, bet tad uz cita stanoka loka, piem.]... Tad - slodzes, to ietekmi, kaa taas deformees korpusu. Tad - ja jaametina - kaa metinaashana deformees konstrukciju. Un veel chupinja nianshu. Kaada kniede, cik dzilji, kaa zenkjeet, utjpr. Shajaa zinjaa - man MEGA nodereejajauniibaa guutaa pieredze, kad ar rokas strumiem [jaa, preses, giljotiina, lokaamais bija] korpusus ziimeeju un taisiiju.   Hvz, man neviens par maaciishanos nekad nav maksaajis. Tiesa gan, man pat nav ienaacis praataa par to pikji prasiit  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.7k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...