-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 15 biedri, 0 Anonīmi, 97 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
-
Biedru statistika
-
Jaunākie Ieraksti
-
Tas chalis, kas man raseeja F360, visus shortcutus no galvas zina - vinjam vispaar nav jaadomaa, kaa/ko veidot. vienkārši uzlieliiju kadru es savulaik proveeju kiCAD. 5 min laikaa to softu uzkaaru 3 dazhaados veidos, neko pat neuzziimeejis Tad es sapratu - nu, nee, paldies, par testeri piehaltuureet negribu
-
Tadi trolli ari LV ir kuri ja nebutu NATO nedomajot pieteiktu karu Krievijai un tad butu ka butu pashreizejos apstaklos varbut ar to pietiek, nober at atsauksmem un tad kursh ies filtret labi vai slikti komentari. Lidzigi Amazon bija
-
Shodienas teema - kaa es spoles meeriiju Pirms laicinja viens foruma biedrs, kas nopietni nodarbjas ar filtru izstraadi [tie, kas tankaa, zina], uzzvaniija. Sak, izleca interesanta teema. Jantzen spolei, tas, kas uz ferriita toroidaalaas serdes, L meeriitaajs uzraada pazeminaatu L. Nu, ap 30% mazaaku kaa jaabuut. Jantzen lepni atbild - lietojiet profesionaalu meeritaaju! ok, man arii bija portablais meritaajs, bet shis keiss deva gruudienu nopirkt ''profesionaalu'' apparatusu. Mana pirmaa versija bija - taa kaa tas ir pulveris, ir liela nesaistiitaa pulvera dalja/masa, ir suudiigs labums/lieli zudumi spolei. Pie mazas energjijas/augstaakas F ''straadaa'' tikai serdes aarpuse, taapeec L raada samazinaatu. Ok, shodien/beidzot panjeemu spoli, piesleedzu. Jantzen saka, ka jaabuut 2.7mH Iesleedzu apparatusu L rezhiimaa. Uz 100Hz/1K/10K100K frekvenceem 2.3/2.7/2.2/1.0mH Leetais appratuss raada ap 2.2mH 5 dazhaadi meeriiijumi! Ok, veel vairaak meeriijumu sanaak, pamainot ierosmes U. Pie mazaaka U, L pieaug [piem., no 2.7 liidz 2.9mH, samazinot U no 1V liidz 100mV RMS]. Un te pirmais jautaajums - uz kaadiem uzstaadiijiem likt sho ''profesionaalo'' meeriitaaju? Nu, labi, pirmaa probleema skaidra - labums slikts/ljoti slikts, zudumi milziigi, serde uzvedas ne kaa iisti homogeens materiaals. Bet, tad es paspaidiiju podzinjas [lasi - nospiedu Auto, lai atjaunotu defaultos uzstaadiijumus] un apparatuss sajuka praataa! Spoles L nokrita liidz 100uH!!! Ok, paarstarteeju apparatusu, ar peedeejajiem noseivotajiem uzstaadiijumiem spoles L pie 100Hz ierosmes ap 2.7mH, bet uz 1kHz - atkal 100uH! WTF? Ok, piesleedzu citu spoliiti, ar pulvera [balts/dzeltens = materiaals] serdi. Saakumaa: 350uH, kaa jaabuut. Peec Auto pogas paspaidiishanas L nokrita reizes 5 un atkal - neliidz pat restarts! Shajaa briidii tapa skaidrs, ka sabojaajaas nevis apparatuss, bet spoles! Kas notika? Iesleedzot Auto, apparatuss meklee ''pareizo'' komponentu. C un R mekleeshanas rezhiimos izejaa tiek maukta liidzstraava [ne liela, bet 10..20mA]. Shii liidzstraava uzmagnetizeeja serdi. Nav shaubu, serdei ir paliela histereeze, kas noziimee - peec tam pievadot AC, serde iet piesaatinaajumaa [nesimetriski]. Un ''nekriit aaraa'', nepaarmagnetizeejas! Logjisks rezultaats, jo gredzeniem gaisa spraugas ta nav! Ja/kad sanaaks, pastukoshu, kaa pameeriit THD shaadaam spoleem, bet man redzeetais nepatiik. Ok, var jau teikt - energjija jau maza, ar to 1..2V to spoli testeejot, no otras puses - tie ir tieshi tie spriegumi, uz kaadiem taa spole straadaas ''hiend'' rezhiimaa. Un, ja ir tik skarba histereeze/zudumi, tik skarba piesaatinaashanaas - tur THD jaabuut lieliem. Un veel - skanjas signaals NAV simetrisks, DC komponente = norma.
-
Nu... ja ar fusionu es reāli pirmo jūtūbes video skatījos, kad vajadzēja kaut ko specifisku, neatceros vairs ko, tad ar edgi laikam tā nebūs. Loģika pavisam cita.
-
Same. To Solid Edge es jau sen biju uzinstalējis, bet tā arī nekad nesaņēmos tur kaut ko uzzīmēt. Parasti vienkārši atkritu atpakaļ uz Autocad, kuru esmu lietojis pāris dekādes. Vakar tomēr nolēmu pārbaudīt, cik tad slikti tajā SE viss ir. Trīs stundas zīmēju vienkāršu detaļu, kuru Autocadā dabūtu gatavu piecās minūtēs. Bet lielākais laiks pagāja vispār, lai saprastu, kādā zīmēšanas fāzē tu tur atrodies. Šodien ir zināms progress, jo to pašu detaļu es dabūju gatavu nu jau 1 stundas laikā Šaubos, vai ar Fusion sākumā ietu diez cik ātrāk. Potenciāls jau ir tai programmai liels, jautājums cik daudz ir laika un pacietības tam urbināties cauri, it sevišķi ja ir jau zināms, kā to konkrēti un ātri izdarīt citā programmā.
-
jaa, pieradumam liels speeks. Es pat neteikshu, uz kaa plates projekteeju beet, veel lielaako dalju nosaka specs, kas ar to softu darbojas. Jo, piem., korpuss nav tikai paaris prastas detaljas, Tur ir miljons visaadu nianshu un siikumu. Un ja es dzirdu ''lociitaaji izlociis un saurbs, kaa uzraseets'', es saprotu - chalim sajeegas/pieredzes vienkārši NAV.
-
Es jau nesaku ka nav lietojams vai ka slikts, bet to ka ja pierasts pie kā cita, tad viss liekas 'nepareizi' un 'nelietojami' 😂 (pirmos 3 mēnešus) Palietotu pāris gadus to Edge un tas būtu 'vienīgais pareizais'
-
Nu jā. Tas atkarīgs no tā, kur kuram ir dibens🤣. Man edgē liekas viss caur dibenu.🤣
-
maniem peedeejiem projektiem korpusus un meh daljas choms gjeneree F360, varu teikt tikai labaako gan par softu, gan konkreeto specu!
-
Vispār jau ja pierasts pie SolidWorks/onShape, tad arī tanī Fusion viss ir caur "dibenu" un nav lietojams. Tāka vairāk vai mazāk pieraduma jautājums. Kautkad mēģināju to F360, bet ātri vien apnika, slinkums bij domāt kā kautko tur var izdarīt.
-
Jā, var gan solidvorkā gan citur, bet baigi ērti. Tikko mēģināju edgē uztaisīt 20x20x2 kvadrātcauruli un ar draft metodi vienu galu caurulei uztaisīt 45 grādu leņķī. Nu līdz riebumam 🤣. Bet gan jau kaut ko visu ne tā daru.
-
Ja, piemēram, šis ir tas, ko tu domā: https://www.mcmaster.com/92327A810/, tad SE var atvērt, šķiet, visus iespējamos 3D formātus. Lejuplādē Solidworks vai STEP formātā, vienkārši atver un izmanto pēc vajadzības. Pamēģināju, strādā. Neizskatās gan, ka SE būtu kāds integrēts interfeiss priekš tā.
-
Nu un ko vēl var piebilst par fusion plusiem - šim ir opcija "insert macmaster components", kas nozīmē milzumu skrūvju, uzgriežņu, zobratu, gultņu un kā tik vēl ne ar dažiem peles klikšķiem. Nezinu, kā ir citiem, konkrēti tam solid edge. Bļin, tajā edgē vajag, lai nekā smaga nebūtu pie rokas, ko iemest monitorā.🤣
-
Reku vesela lapa ar visiem iespējamajiem līdzekļiem. Pat līdzeklis ko uzliet peļķēm/vaļējām ūdens mucām kur vairojās tie odi. Starp citu tiem Thermocel kam tas mazais gāzes baloniņš(katridžš), uzpildu ar gāzi pats. Nu internetā ir ''receptes'' kā izvākt no tā baloniņa pretvārstu, kas neļauj uzpildīt kā parastās gāzes šķiltavas no šķiltavu uzpildāmā baloniņa, kas veikalā ''nemaksā neko''. Pašas plāksnītes ( tās zilās) lieku neoriģinālās (Bross) kas maksā centus. Nu i nafig maksāt baiso naudu par vienreizējiem gazes baloniņiem un oriģinālajām plāksnītēm. Vienīgi nedrīkst pārpildīt tos baloniņus. Atrisināju vienkārši-jaunam ar pernamento flomāsteri atzīmēju līmeni un turpmāk pildu līdz tai svītrai.
-
Šis sludinājums ir no atdot.lv, bet būtību nemaina. Bet, pirmkārt, Latvijā tādā sudzibas.lv nevienam nevajag 10k komentārus, tad būtu acīmredzams ka tie nav īsti, daži indīgi bet ticami ir tas kas saiet. Un otrkārt, indieši latviski vai krieviski neuzrakstīs, es redzu kā latviski mašīntulkoti skameru no ārzemēm sludinājumi izskatās tā ka manuprāt tikai cilvēki ļoti dziļā demencē spētu tam noticēt. ChatGPT nu jau diezgan labi prot rakstīt latviski, bet arī tāds teksts bez cilvēka, kurš prot latviski, pielabošanas var izgāzties. Šī paša sludinājuma autors vai autore bija ielicis arī identisku par youtube komentāru rakstīšanu, lūk tas gan ir kaut kas, par ko es nesaprotu, kam to vajag, ja neskaita "jā jā viss slikti" komentārus pie kremļa troļļu fabriku video "Latvijā viss slikti". Izbrīnīja, ka līdzās nebija Google atsauksmju piedāvājums. Jo tas gan ir kaut kas, ko potenciālie klienti lasa.
-
Ja laba sēņu vieta, nomet thermacell zemē pa vidu, un apstrādā laukumiņu. Ja iet kādu retu sēni lasīdams, tad nestrādās. Man mežu pārgājienos bija parastā cepure ar odu tīklu, garās drēbes. Kad tāds kārtīgs mākonis ar dunduriem, biežutīm un citiem mošķiem apkārt, tad trakākais jau ir psoholoģiskais, ka visu laiku jāgaiņās. Uzvelk to cepuri un dur pofigā cauri.
-
Tā termocelle jau vairāk tādiem tusiņiem, bet, ja gribas sēnēs aiziet, nestiepsi tak līdzi. Pats vēl neesmu bijis, bet paziņa teica, ka pēc minūtēm desmit viņai esot pofig visas gailenes, ka tik ātrāk prom no meža.
-
Cik nu tajā skrīnšotā var redzēt, bet hromētais miķa siets man pēc Shure 565 izskatās.
-
-
Ir kautkādi knišļveidīgie. Bet reti manīti, varbūt kautkādos krūmos/džungļos. Skotijā varbūt biežāk manāmi.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.7k
-
Kopā ierakstu1.5m
-