-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 15 biedri, 0 Anonīmi, 62 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- Hisense
- uldise
- AndrisBB
- oxygen
- VeightTripleDivision
- DM101
- Jurkins
- zeds
- kurtka
- base7
- 138
- erikonkulis
- ULTRA
- Daiļais
- DeKrumba
-
Biedru statistika
27235
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
karburators007
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nevajag jau pārspīlēt un teikt ka klients atnāk pie santehniķa un prasa viņam uztaisīt AB klases ampu. Bet ja Cambridge Audio atnāk pie manis un prasa uztaisīt viņiem teiksim kautkādu 'kontroles interfeisu' kam sādam EVI 150, tad kapēc ne? 100 punkti ka tur būs kautkas jauns, kas nav pirmstam darīts vai mēģināts utt. Nav jau tā ka viņi ietu pie kāda, kas neko nav darījis.
-
nu, es gan pienjemu, ka tu straadaa uznjeemumaa [cik esi staastiijis], kas noziimee - ne tu to projektu pienjem/izciini, ne par to [kopumaa] atbildi. Ja esi viens no dev komandas, tad - jaa, ja cilveeki, kas kuuree pasaakumu/neceert teemu, bet kuriem vari/maaki piestaastiit ausis, ljaus tev maaciities, kodeet ar chatinja paliidziibu, ko tik veel nee ja esi reaals privaatais dariitaajs, tad biezhi - jeegshana, kaa sho risinaat ir primaarais nosaciijums, lai projektu dabuutu. Tas nenoziimee, ka tev jau sagatavota sheema + kods jau saciniits, bet lielaas shaibaas jaaceert. Nu, nevar buut taa, ka klients, piem., atnaak, sak - man vajag AB klases ampu monjiem, pilsonis saak lasiit, kas ir AB klases amps un skatiit sheemas intenetos nu, vai chatinjam prasiit. Bet, iespeejams, ka esmu idiots/dinozaurs, ibo tagad tieshi visi taa dara
-
Tas neizklausās diezko loģiski. Ja jau klients ir atnācis līdz tevis, tad jau viņš pats nezin/nevar atrisināt to problēmu un meklē kādu, kas izpētīs/atrisinās. Skaidrs ka pa velti jau neviens viņam neko nepētīs un pa to laiku kautko iekasēs. Ja apmaksā manas stundas, tad es varu 'pētīt', jebkuru problēmu 😂, ir tur galā risinājums vai nav. Nēnu ja 'risinājuma' cenā pēctam ieskaita arī 'pētišānai' patērēto laiku, tad jau iespējams var prasīt arī tikai problēmas risinājumu. Ja jau nodarbotos tikai ar to ko 'zin', tad jau būtu bezgala garlaicīgs darbs. Bet savādāk, visulaiku kautkas jauns.
-
hvz, no manis tipiski ir prasiijushi risinaajumu. kaa/stukot - tas ietilpst pre/izpeetee, kas netiek apmaksaata. Bet jaa, maaciishanaas - man taa ir bijusi par pasha resursiem [laiks/nauda/kasturveel].
-
Par ko tad maksā? Bezmazvai katru dienu kautkas jauns. Sēdi, mācies un domā. Atnāk klients ar kautkādu savu problēmu. Ne tāda pirmstam redzēta, neko, domā kā risināt. Pa velti jau neko nedarīsi, priekškam iedziļināties kautkāda softā, ja par to neviens nemaksā?
-
Ir softi, kur viss nu labi, liela daļa ir pilnīgi intuitīvi un ir tādi, kur beigās jau viss ir labi, bet sākumā ir dibensss. Tāpat kā reiz tie kalkulatori, kuriem, lai izrēķinātu 2x2 bija jāspiež nevis "2" "x" "2" "=", bet "2" "->" "2" "+".
-
nuu, viena lieta - traucee/nesapas. Bet tad naak - visur iereekjinaat kraasoshanas biezumus. Tad level up - njemt veeraa neprecizitaates - kaa taas ietekmees pasaakumu. Ibo, uz 40..50cm kopusu kljuuda buus arii labam stanokam [nerunaajot par teemu - viena lieta: laazers, bet tad uz cita stanoka loka, piem.]... Tad - slodzes, to ietekmi, kaa taas deformees korpusu. Tad - ja jaametina - kaa metinaashana deformees konstrukciju. Un veel chupinja nianshu. Kaada kniede, cik dzilji, kaa zenkjeet, utjpr. Shajaa zinjaa - man MEGA nodereejajauniibaa guutaa pieredze, kad ar rokas strumiem [jaa, preses, giljotiina, lokaamais bija] korpusus ziimeeju un taisiiju. Hvz, man neviens par maaciishanos nekad nav maksaajis. Tiesa gan, man pat nav ienaacis praataa par to pikji prasiit
-
Nu ja kāds maksā par to naudu, tad jau jebkuru softu var sēdēt un mācities, kaut gadiem 😂
-
bez bazara. Ja maak. Bet, ja es panjemu softu, un to tupa nograuju 5min/3 veidos proveejot pirmo reizi [taatad - NEMAAKU], paldies - man sho nevajag pat par briivu!
-
ja kaads domaa, ka fleiteeju, reku atteels: 100uH pie 10KHz ierosmes.
-
Vaitad mūsdienās kāds piesaka karu? Tur nekādas Satversmes nav vajadzīgas. Ir tikai "militārās operācijas", vai tā Izraēla vai Krievija. Vai ASV, bumbo Irānu, bet tanī pašā laikā nekaro ar Irānu 🤣 Vaitad kāds pieteica karu?
-
Šo var, lūdzu latviski un nepārprotami uzrakstīt un kurš tad Lavijā pēc Satversmes ir tiesīgs karu kaimiņam pieteikt?😉
-
Nēēēē, pļa... te laikam pieGdien jāpaņem alus vakarā un jāpaskatās kādi video, lai vispār saprastu, kur vēži ziemo. Iekārtu būvētājs, ar kuru mēs sadarbojamies, visu dara edgē, tāpēc man būtu derīgi to kaut cik apgūt. Tagad viņš man atsūta step failu un es veru vaļā fusionā. Aha, man arī šitas ir bijis... uzzīmēju Cmuki, sagriežu dzelžus (labi, ka ne lielus un daudz), sametinu un tad saprotu, ka nevaru skrūves iebāzt, jo kaut kas traucē🤣.
-
Kas kiCad vainas? Ja māk lietot (tāpat kā jebkuru citu softu), tad visu var izdarīt. It īpaši ja vajag kautko vienkāršu un bezmaksas.
-
Tas chalis, kas man raseeja F360, visus shortcutus no galvas zina - vinjam vispaar nav jaadomaa, kaa/ko veidot. vienkārši uzlieliiju kadru es savulaik proveeju kiCAD. 5 min laikaa to softu uzkaaru 3 dazhaados veidos, neko pat neuzziimeejis Tad es sapratu - nu, nee, paldies, par testeri piehaltuureet negribu
-
Tadi trolli ari LV ir kuri ja nebutu NATO nedomajot pieteiktu karu Krievijai un tad butu ka butu pashreizejos apstaklos varbut ar to pietiek, nober at atsauksmem un tad kursh ies filtret labi vai slikti komentari. Lidzigi Amazon bija
-
Shodienas teema - kaa es spoles meeriiju Pirms laicinja viens foruma biedrs, kas nopietni nodarbjas ar filtru izstraadi [tie, kas tankaa, zina], uzzvaniija. Sak, izleca interesanta teema. Jantzen spolei, tas, kas uz ferriita toroidaalaas serdes, L meeriitaajs uzraada pazeminaatu L. Nu, ap 30% mazaaku kaa jaabuut. Jantzen lepni atbild - lietojiet profesionaalu meeritaaju! ok, man arii bija portablais meritaajs, bet shis keiss deva gruudienu nopirkt ''profesionaalu'' apparatusu. Mana pirmaa versija bija - taa kaa tas ir pulveris, ir liela nesaistiitaa pulvera dalja/masa, ir suudiigs labums/lieli zudumi spolei. Pie mazas energjijas/augstaakas F ''straadaa'' tikai serdes aarpuse, taapeec L raada samazinaatu. Ok, shodien/beidzot panjeemu spoli, piesleedzu. Jantzen saka, ka jaabuut 2.7mH Iesleedzu apparatusu L rezhiimaa. Uz 100Hz/1K/10K100K frekvenceem 2.3/2.7/2.2/1.0mH Leetais appratuss raada ap 2.2mH 5 dazhaadi meeriiijumi! Ok, veel vairaak meeriijumu sanaak, pamainot ierosmes U. Pie mazaaka U, L pieaug [piem., no 2.7 liidz 2.9mH, samazinot U no 1V liidz 100mV RMS]. Un te pirmais jautaajums - uz kaadiem uzstaadiijiem likt sho ''profesionaalo'' meeriitaaju? Nu, labi, pirmaa probleema skaidra - labums slikts/ljoti slikts, zudumi milziigi, serde uzvedas ne kaa iisti homogeens materiaals. Bet, tad es paspaidiiju podzinjas [lasi - nospiedu Auto, lai atjaunotu defaultos uzstaadiijumus] un apparatuss sajuka praataa! Spoles L nokrita liidz 100uH!!! Ok, paarstarteeju apparatusu, ar peedeejajiem noseivotajiem uzstaadiijumiem spoles L pie 100Hz ierosmes ap 2.7mH, bet uz 1kHz - atkal 100uH! WTF? Ok, piesleedzu citu spoliiti, ar pulvera [balts/dzeltens = materiaals] serdi. Saakumaa: 350uH, kaa jaabuut. Peec Auto pogas paspaidiishanas L nokrita reizes 5 un atkal - neliidz pat restarts! Shajaa briidii tapa skaidrs, ka sabojaajaas nevis apparatuss, bet spoles! Kas notika? Iesleedzot Auto, apparatuss meklee ''pareizo'' komponentu. C un R mekleeshanas rezhiimos izejaa tiek maukta liidzstraava [ne liela, bet 10..20mA]. Shii liidzstraava uzmagnetizeeja serdi. Nav shaubu, serdei ir paliela histereeze, kas noziimee - peec tam pievadot AC, serde iet piesaatinaajumaa [nesimetriski]. Un ''nekriit aaraa'', nepaarmagnetizeejas! Logjisks rezultaats, jo gredzeniem gaisa spraugas ta nav! Ja/kad sanaaks, pastukoshu, kaa pameeriit THD shaadaam spoleem, bet man redzeetais nepatiik. Ok, var jau teikt - energjija jau maza, ar to 1..2V to spoli testeejot, no otras puses - tie ir tieshi tie spriegumi, uz kaadiem taa spole straadaas ''hiend'' rezhiimaa. Un, ja ir tik skarba histereeze/zudumi, tik skarba piesaatinaashanaas - tur THD jaabuut lieliem. Un veel - skanjas signaals NAV simetrisks, DC komponente = norma.
-
Nu... ja ar fusionu es reāli pirmo jūtūbes video skatījos, kad vajadzēja kaut ko specifisku, neatceros vairs ko, tad ar edgi laikam tā nebūs. Loģika pavisam cita.
-
Same. To Solid Edge es jau sen biju uzinstalējis, bet tā arī nekad nesaņēmos tur kaut ko uzzīmēt. Parasti vienkārši atkritu atpakaļ uz Autocad, kuru esmu lietojis pāris dekādes. Vakar tomēr nolēmu pārbaudīt, cik tad slikti tajā SE viss ir. Trīs stundas zīmēju vienkāršu detaļu, kuru Autocadā dabūtu gatavu piecās minūtēs. Bet lielākais laiks pagāja vispār, lai saprastu, kādā zīmēšanas fāzē tu tur atrodies. Šodien ir zināms progress, jo to pašu detaļu es dabūju gatavu nu jau 1 stundas laikā Šaubos, vai ar Fusion sākumā ietu diez cik ātrāk. Potenciāls jau ir tai programmai liels, jautājums cik daudz ir laika un pacietības tam urbināties cauri, it sevišķi ja ir jau zināms, kā to konkrēti un ātri izdarīt citā programmā.
-
jaa, pieradumam liels speeks. Es pat neteikshu, uz kaa plates projekteeju beet, veel lielaako dalju nosaka specs, kas ar to softu darbojas. Jo, piem., korpuss nav tikai paaris prastas detaljas, Tur ir miljons visaadu nianshu un siikumu. Un ja es dzirdu ''lociitaaji izlociis un saurbs, kaa uzraseets'', es saprotu - chalim sajeegas/pieredzes vienkārši NAV.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.7k
-
Kopā ierakstu1.5m
-