-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Biedru statistika
27329
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Anatolijs
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
nee, taada metode derees tikai, lai iissavienotos atrastu. Izdemoleetos tranjus taa neatradiisi. Da iesaakumam vienkārši piesleedz to oscili izejaa tam bojaatajam kanaalam! Lai ir skaidrs, kas tur notiek!
-
Shoreiz taads garaaks posts un ne manaa teemaa. Meegjinaashu max konspektiivi. Taatad, keiss: Pilsonis A saka – tur kriit rakjetes. Plisonis B saka – nekriit. Pilsonis A: noveelu tev izbaudiit taas nekriitoshaas rakjetes. Pilsonis B apraudaas, sacelj breeku, sak, vinjam draud ar naavi, pieprasa sodiit pilsoni A. Pilsonis C, kas ir moders/admins, ieskjiebj pilsonim A banu. Es sho siriboru redzeeju no malas/post factum, man atkal kaads no baniem bija, ja pareizi atceros. Bet, shoien pilsonis D, kas vareetu buut arii C, shos naaves draudus piemineeja atkaartoti, taadeelj tapa posts. Pirms laicinja rajona tiesa notiesaaja vienu ziilnieku, kursh esot izspiedis naudu no tjerpilas. Draudeejis, sak – ja nemaksaasi, buus laasts beerniem n shit. Peec shii juristu padome uzrakstiija sashutuma pilnu kljauzu, sak – tiesa tic maanjiem. Tiesa oponeeja – nee, tiesa netic, bet tjerpila ticeeja. Un tas bija arguments ciest un maksaat. Manaa skatiijumaa abi gadiijumi ir sasodiiti liidziigi. Taatad, vai pilsonis A raida rakjetes? Nee. Vai vinjsh kaa ietekmee rakjeshu laishanu? Nee. Attieciigi, normaals/domaajosh pilsonis saprot – tie nav draudi. Tie nav pat teoreetiski draudi. Bet, izraadaas, ka sho nesaprata ne pilsonis B, ne C, ne D. Visi pilsonji [B, C, D] ir latvieshi. Attieciigi, nevareetu buut lingvistiskas dabas probleemu. Atliek jeedzieniskas uztveres probleemas. Tad nu paskaidroshu. Pilsonja A teiktais ir alegorija, ar domu – aicina pilsoni B iejusties vinja ‘’aadaa’’ vai ‘’kurpees’’. Aadaa = LV variants, kurpees = EN runaajosho. Kas noziimee – personiski paarliecinaaties, guut apstiprinajumu/noliegumu. Piedoshanu, bet ja jaaskaidro tik elementaaras lietas, es secinu,ka pilsonji B, C, D ir LJOTI dumji. Tas ir maigaakais, ko varu pateikt. Probleema ir, ka C un D ir nevis ierindas ‘’biedri’’, bet gan muusu komuunas vadiiba/paarvaldiiba. Secinu ka vadiibaa/paarvaldiibaa salasiiti dumaakie/iisaakie. Ir veel viena teema – bet kur visi paareejie? Vai kaads protesteeja? Vai kaads aizstaaveeja ‘’biedru’’ A? Nemaniiju. Attieciigi – vai nu visi ir tik dumi, ka teemu nesaprata. Vai arii – dibenlaizhas. Vai miizali. Vai ar prieku noskatiijaas, jo A pauda no vinju viedoklja atskjiriigu skatu. Jebkuraa gadiijumaa – nozheelojami. Un nobeigumaa. Shis forums ir muusu lielaas pasaules mini fragmentinjsh. Dalja komuunas patvaljigi ieceelusi sevi par vadonjiem. Tieshi taa – neviens vinjus shajos amatos nav apstiprinaajis. Vinji pashi zheelojas, ka nav pat foruma admina parolju – updeitus uzlikt nevar. Tad ir sociuma vairaakums, kursh jautajumus neuzdod. Dalja – miizh, dalja vienkārši dumi, daljai poh. Dalja pielien, dabuu kaadu bonusinju. Reizi gadaa alu iedzert. Dalja vienkārši ierauj galvu plecos, jo braaljoties IRL nav ar ko. Tad ir paaris skabargas dibenaa. Es. Jurkins. Alja opoziicija. Man reizeem ir bisku skumji, ka ar psihologjiju un/vai sociaalantropologjiju [taaadaa peetnieciibas izpratnee] nevar daudz naVdas nopelniit – man tomeer padaargi hobiji. Bet ir sasodiiti interesanti. Un pashaas beigaas – kaads te shodien kaut ko par cienju chiepsteeja. Sak, es necienu, vicinu pirkstus. CIenju nevar pieprasiit. Cienju var ieguut/nopelniit/izciiniit/iemantot. Kaa? Uzvedoties taa, lai buutu par ko cieniit. Tieshi tik vienkaarshi. Sore par garo palagu. Varbuut kaadam buus kaadas paardomas. Buchas visur.
-
Abi kanāli, kas uz vienas plates, vizuāli nav pilnīgi simetriski, bet gandrīz simetriski. Var nojaust kurš tranzistors veselajam kanālam ir tas pats, kas nevesalajam. Nu tad pa vienam izslēgtam aparātam ņemu nomēru ar testeri pretestību veselajam starp bāzi un kolektoru, piemēram, un uzreiz tam pašam tranzistoram nevesalajam ar to pašu testera polaritāti. Tad mainu polaritāti. Tad starp bāzi un emiteru, tad mainu polaritāti. Un tā uz priekšu. Zinu - kolhoza metode, bet shēmas man nav. Mērķis bija atrast izšautu tranzistoru. Tas vai mu īsinātos kaut kur, vai arī, ja pārdedzis - rādītu savādāk, nekā veselajam. Mēģināšu ar oscili ieslēgtam aparātam salīdzināt uz tranzistoru kājām veselajam un neveselajam kanālam. Bet pieķeršos gan laikam tik brīvdienās..
-
Ar laiku sāksi saprast, un ko tad? Tavo grožio formulė plaukams, odai ir nagams. Nesaikingas lošimas gali sukelti priklausomybė!
-
Es tāpēc auto klausos Radio Centras. Tur arī ir reklāmas, bet tā kā citā valodā tad pofig. Gan pārvietojos pamatā Jelgavas, Dobeles un Bauskas novados.
-
Tas ir ar siksnu pa pliku pēcpusi 🤔?!
-
Tramps tak šodien teica, Putins tur neparādijās, tapēc ka viņš tur nebij un bez viņa tur nav ko runāt. Tāpat ar Putins neies tak runāt ar Zelenski, tas automātiski nozīmē ka viņa viedoklim ir kāda nozīme.
-
-
Vajadzēja Liānu Langu uz Eirovīziju sūtīt!
-
https://jauns.lv/raksts/zinas/654540-padomju-tautumeitas-tauta-neizpratne-par-grupas-interviju-krievu-valoda-neplp-ludz-seplp-skaidrojumu Šitā izdarīties. Trūkst vārdu. Nekavējoties atsaukt no Eirovīzijas, publiski nokaunināt un to parādīt abos LTV kanālos, un tad likt atvainoties visiem, kuru tas aizskāris. Un vispār tāds troksnis sacelts, it kā "padomju meitas" sniegtu interviju nevis LTV", bet "Rossia 1".
-
-
-
pag, klaaj valjaa, kaa un ko tu tur meeriiji! Un signaala gjenerators shajaa faazee nav nepiecieshams. Un, ja/kad bus nepiecieshams, taa funkciju var pildiit jebkursh dators vai skanjas karte un bezmaksas aplikaacija.
-
Kārtējais veids kā iekasēt €€€€ parastajiem auto par kondicioniera vai klimata esamību neko papildus neiekasē, bet redz ja tosterim tādu pieliek, tad nu gan bizness var sanākt it sevišķi ja nosaukts par siltumsūkni. Ok šim varbut ir apsildāmā kondensāta vanna, bet princips jau tas pats, kas AC.
-
Es no sākuma domāju tieši tāpat. Bet pilnīgi visus tranzistorus pārmērīju, salīdzinot ar blakus kanālu. Visi mērījumi gandrīz identiski. Oscilis ir, bet nav jēdzīga signālu ģeneratora - tik tas, ko no telefona var dabūt. Paldies, pacīnīšos vēl. Ar to zīmēšanu gan nezinu, vai kas izdosies. Jāmēģina pagrābstīt.
-
Pukins samīza uz Turciju braukt, ka nearestē ....
-
Lielākā daļa jā, bet liela daļa arī visādus Spotifajus utt. caur bluetooth. Pats dabūju vecam pionierim piekabināt mazu bluetooth uztvērēju, jo jaunatne palūdza ka vajagot.
-
es gan teiktu - es neticu, ka bias trimmerim kontakts pazuda bez iemesla. Kontakts pazuda, jo trimmeris vienkārši uzgaaja gaisaa. Kaapeec uzgaaja gaisaa? Jo gaisaa uzgaaja bias tranis. Ja taa, arii pirmsizeja un izeja ir pa gaisu. Sho veel apstiprina tas, ka nomainot bias trimmeri, izejas spanis tik radikaali izmainiijaas. Bet, normaali buutu - oscilis rokaa, neskaidraas vietas - no plates paarziimeet.
-
Visticamāk. Tā pavisam tupa - (uzmanīgi) ar pirkstu vai pinceti pieskaroties kaut kur pie elementiem ir izmaiņas?
-
Skaidrs ka var pierast. Ja pa lēto var nopirkt, tad jau var ņemt un braukt. Pa lielam jau neko viņi braukti vairs nemaksā (pie manis), pa 10k jau var nopirkt čupām.
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.7k
-
Kopā ierakstu1.5m
-