Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• kaads
      neiet runa par sportistiem, bet gan par boot tuntuļiem un pļēguriem 🤣
    • Aigars
      F35 sakarā ar bezpilota dronu attīstību ir zaudējus aktulitāti. Kaut kur bija informācija, ka krieviem ir idejas kā atpazīt stealth lidmašīnas. Nezinu vai ir arī kas uztaisīts.
    • binary
      Es vairs neko nevaru. Reizēm lēnā garā pavizināmies ar ģimeni, ātrums ap 15-20 pa asfaltu, distances 15-30km, max laikam ap 40km bijis. Bet nu pa vidu arī palielas pauzes - uzēdam saldējumu, apmeklējam kādu kafejnīcu un tml. Tad nu sanāk tāds pasākums uz pusi dienas. Ja atradīšu darbu, varbūt nomainīšu sievai velo, tad varbūt varēsim ātrāk braukt   Pirms gadiem 15 strādāju darbā, kur darbinieku vidū tika veicināta velobraukšana. Bija velo formas, bija apmaksāts transports un dalības maksa Tartu velomaratonā, piedalījāmies arī vietējajā SEB velomaratonā. Toreiz braucu SEBa "tautas klasē", distances laikam bija 40-50 km, nu es no tiem ~2k dalībniekiem ierindojos pēdējajā simtniekā ar saviem vidējajiem 15-17 km, bet pirmajām vietām bija ap 30 km/h. Un tas nav ne asfalts, ne nieka 30 minūtes (viņiem ap 1h30m, man ap 2h40m).   Ja neprot braukt, bet savajagas fiksi nobraukt garāku gabalu pa gludu ceļu, tad var palīdzēt pulsometrs un elpošana - toreiz (pirms tiem ~15 gadiem) pats nobrīnījos, cik viegli ir ātri braukt, ja elpo mierīgi un pulsu uztur kaut kādā optimālajā diapazonā, +/- 1..2 bpm. Profiem gan jau citas metodes…
    • kaads
      o, pat vienu gadu 32,6km/h bija , atradu, bet nenoturētu tādu tempu  uz 40km ar mtb
    • kaads
      skatoties kāda distance     Izbrauc Ķekavas 20km distanci maijā, parādi ko vari   nevaru atrast savus  rezultātus, bet liekas vidējais bija 31, .....  km/h neprofiņam  
    • binary
      Cik atminos, sportisti un pseidosportisti pa granteni un meža takām (tai skaitā dikti dubļainām) pamanās izspiest vidējo ap 25-30 km/h kaut kādās 40-50-70 km distancēs. Tad jau pusstundai ar 32 km/h pa asfaltu nevajadzētu būt nekam pārdabiskam.
    • base7
      Latgales Radio ir izveidota mājaslapa. https://latgalesradio.lv/
    • hehe
      Integrēt tos NATO PGA un iemācīt tam ko tas nevar, atpazīt stealth piem. F35, ar domu nenotriekt savējos? Kurš tur kuru tad pēta?
    • ju
      Ar 40km/h vēl vairāk sadedzinās Ar labu MTB, gludākām riepām, tie 32km/h pat varētu būt OK, pa asfaltu gan. Un sportistam jā, tas būs normāls ātrums.  Pa gludu virsmu 25km/h man ir tāds normāls kruīza ātrums, arī ar MTB. Un es neesmu īpaši trennēts. Kad vairāk pabraukā pa vasaru, tad jau tie 30km/h pa asfaltu pat ar veco smago 26" velo pat ir OK. Nav jau tik traki.
    • kaads
      Tuntuļiem     Speciālists norāda, ka saskaņā ar Hārvardas Medicīnas skolas pētījumu, viens no vingrinājumiem, kas 30 minūšu laikā sadedzina visvairāk kaloriju ir riteņbraukšana ar ātrumu 32 km/h. Pēc pētījuma datiem izriet, ka : 57 kilogramu smags cilvēks 30 minūšu laikā, braucot ar riteni, sadedzina vidēji 495 kalorijas; 70 kilogramu smags cilvēks sadedzina 594 kalorijas; bet 84 kilogramu smags cilvēks sadedzina 693 kalorijas.   https://jauns.lv/raksts/sports/640974-skriesana-vai-ritenbrauksana-petijums-atklaj-efektivakos-vingrinajumus-svara-zaudesanai-30-dienas-lidz-rimi-rigas-maratonam?utm_source=inbox.lv&utm_medium=export&utm_campaign=Links-in-partner-sites   32km/h vai nu jābūt labai formai lai ar mtb mauktu, vai nu jāmauc no kalna lejā, vai nu gravelis vai šosis
    • TOoMoOT
      Es pat pālī tur negribēju ēst.   Gribu atpakaļ to Pelmeņu ēstuvi. Tā bija forša gan pālī, gan nepālī.
    • Aigars
      Es domāju, ka ir ļoti pareizi no varbūtējā pretinieka iepirkt ieroču paraugus, it sevišķi pretgaisa aizsardzības sistēmas, lai tās labāk izpētītu.
    • martinno
      Nekad dzīvē neiedomātos gaišā dienas laikā, skaidrā prātā Lauvas namā ieturē pusdienas... Un es domāju, ka lielākā daļa rīdzinieku tā domā - tā vieta lielai daļai cilvēku ir sevi "nosvētījusi" kā "nakts rīšanas" vietu. Kā saka - tikai vafelē un naktī, kad nespēj racionāli domāt un aptvert notiekošo 
    • superKrona
      Godīgi sakot man nav skaidrs, kāpēc viņi vispār vēl pastāvēja. Kā mana sieva saka, narkotikas droši vien tirgo. Pēdējo reizi biju tur precīzi pirms 22 gadiem (2003.). Kaut kad tai laikā vēl "paplašinājās" pie bomžiem un godīgu sieviešu klientiem Avotu ielā. Toreiz porcijas tik kosmiski nemaksāja, bet vienalga bija laba restorāna cenu līmenī. Nepateikšu kurā brīdī, bet sakaltušu (vairākkārt sildītu, arī apkaltušu girosu slaveno) ēdienu sāka tirgot pēkšņi. It kā būtu nomainīts pavārs vai prasības. Skatos šodienas porcijas, precīzi tas pats. Ja normāls cilvēks tur ieiet, tad tā ir pēdējā reize. 
    • versatile
      jaja, tik nez, kāpēc Mārtiņa beķerejā vienmēr rindas. Apkaltušu bistro paiku par kosmosu? Šī porcija 11 eur.   Un 9.3 par šo?   4os naktī, pālī, kad citu alternatīvu nav - jā, ok. Bet aiziet pa dienu pusdienās - nu sorry, nebūs.   Man tur akurāt uz tā stūra nesen regulāri darīšanas bija, parkings 1 kvartāla ietvaros uz visām pusēm praktiski vienmēr atrodams. Jā, par maksu. Un tas ir ok.   Man liekas, ka viņiem vienkārši neizdevās atrast mērķauditoriju - tie, kas pelna attiecīgi un par parastām darba dienas pusdienām ir ar mieru maksāt 11 eur, diez vai izvēlēsies šo sev pusdienās; bet tie, kas grib pusdienu piedāvājumu līdzīgu šim, vairāk par 5-6 eur par to nemaksās.
    • hehe
      Var jau izvilkt arī šādu piemēru, absurds, bet nē, tas ir pilnīgi reāli, NATO pērk un izmanto krievu S400 Turcijā   Un ko gan varētu gaidīt no Indijas ar 1.5 iedzīvotāju un augošas ekonomikas ka tā turpinās būs atkarīga, pie kam kaut kādā ziņā atrodoties kara stāvoklī ar Pakistānu? Loģiski ka parādoties kādai naudai aizsardzība būs vietējās izcelsmes, vai sliktākajā gadījumā kopuzņēmums ar vietējo ražošanu. ASV pašreizējā politika lieliski parāda, cik tuvredzīgi ir uz kādu paļauties.
    • Racer
      Kvalitāte pēdējos gados kritās, bet pirms tam bij padārgi, bet garšīgi un viena no retajām vietām, kur varēja arī naktī ieskriet paēst. Faktiski jau mēsli viņiem sākās, kad uztaisīja renovāciju pie Dailes teātra ar skaistu un bezjēdzīgi tukšu laukumu, aizliedzot parkoties tur pie ielas.
    • Stasss
      Vispār neredzu, par ko būtu skaļi jārunā par to "Bistro". Standarta ēstuve, ar tādu nosacītas kvalitātes ēdienu un samērīgi augstu cenu, šķiet ka pārdesmit gadu laikā tur īsti nekas nav mainījies. Kā tur bija tas teiciens? Pastāv kas mainās? Ieskrietuvei savulaik 35K peļņa gadā, ar 6 īpašniekiem uz papīra. Skaidrs ka tur nekas nesanāk.   P.S. Ja ieej paēst standarta latvieša pusdienas, un par to jāatstāj 15-20eur, tad....   Būtībā tā nav vieta ne kur iet ikdienas pusdienās, ne arī vest sievieti vakariņās. Pēc kodiena Vecrīgā vienīgi 😀      
    • Eraserz
      Komplekta cena 1000Eiro.
    • 138
      Kungi, mēs šeit vēl neesam pacepušies par cepienu par Lauvas Namu un stāvvietām. Man tur līdz šim tīri labi patika viss, izņemot pēdējo piecu gadu cenu izaugsmi, raksts ar gaušanos par autostāvvietu trūkumu ir patizls bet whatever, bet ja Lauvas Nama jaunā reklāmas seja ir želejotais nacapu vicemērs, fak jū Lauvas Nams, dedziet ellē!
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.7k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...