-
Tēmu lasa 0 biedri
- No registered users viewing this page.
-
Kas ir tiešsaistē 19 biedri, 0 Anonīmi, 123 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)
- raiviic
- latscrap
- maize
- Kazarms
- ezis666
- kaads
- Racer
- Lietotajs93
- Dils
- androidz
- xxaxx
- Gestapo
- ggg97
- CharlesGok
- Anonīms Alkoholiķis
- Zin...
- DeKrumba
- base7
- M@R$$
-
Biedru statistika
27046
Kopā biedri5180
Bieži tiešsaistēNewest Member
Kaspersky
Pievienojies
-
Jaunākie Ieraksti
-
Nevaru, Jums nepiekrist, Ser! IPS, VA.. tas ir tikai bedņiem un pezantiem. Starp citu, kur Jūs ņemat jaunavas asaras , ar ko piepildīt tualetes skalojamo tvertni?
-
-
-
600 eiro verts 🤣🤣🤣 tas ir ips, vecais hlams bez kontrasta normala un neesosu melno krasu, par tadu vairak ka 150 nav verts maksat. 2025. gadaa aktuali tikai oled euronics bija asus qhd 27 oled 240hz pa 499 kurs paspeja tas paspeja
-
Nu te arī piemērs, ko nodara cenzūra un kontrole ilgtermiņā.
-
Tam visam jau kājas aug no https://en.wikipedia.org/wiki/Hays_Code , savādāk nemaz nebij atļauts. Itkā vairs nav spēkā, bet 'tradīcijas' jau nemirst tik ātri. Pēc noteikumiem 'sliktais' nemaz nedrīkstēja uzvarēt. Ja bij iesaistīti amerikāņi un kāda cita valsts, tad amerikāņiem vienmēr bij 'jāuzvar'. No turienes arī tas žanrs, kur 'labais' amerikānis dodas uz kādu citu valsti un 'izglābj' pasauli.
-
40, ja ne vairāk. Pliekani, prasti gabali, ar vienu "labo", vienu "slikto", "labais" uzvar un pasaule pirž smieklu gāzi un kakā varavīksnes foreva eva. Visi "zelta laika" bojeviki, visas romantiskās, lielākā daļa drāmu, visādi elysium, in time, hanger geims, utt - nabaga apspiestie, cīnās pret sliktjaiem, tad uzvar, heppy end. Tas arī ir atvieglojis viedokļu polarizēšanu, jo cilvēki pieraduši domāt 2 kategorijās. Un tāpēc ir kognitīvā disonanse, kā tas ir, ka var būt slikts cilvēks un darīt labas lietas un otrādāk. Ka tiešām var būt tā, ka kaut kādā ukraiņu bataljonā tiešām ir neonacisti, kas godam cīnās pret orkiem, utt. Visu vajag ielikt tieši vienā kastītē, ar vienu birciņu virsū, citādāk neko tak nevar saprast. Nu un tad dienas beigās ir elementāri, gan trampam, gan šlessim deklarēt patiesības un puspatiesības, kam visi piekrīt, attiecīgi, labs cilvēks tak, visu pareizi saka. Un tā arī tiek pie varas. Šlesers varētu no tribīnes 2h stāstīt, cik es esmu labs, skaists, pareizs un vispār nu ideāls cilvēks, man no tā nebūtu ne silts ne auksts, viedoklis par viņu nemainītos ne par gramu. Bet nu jā, es tā nesen sapratu, ka bērnībā - 7-15 gadi - es reāli daudz mājās lasīju avīzes. Nemelošu, primāri anekdotes un kriminālziņas, bet arī citus rakstus un vismaz virsrakstus. Jau toreiz nemaz ne tik daudzi tā darīja, ko tagad gribēt? Tāpēc foruma vecākiem iesaku - runājiet ar bērniem par politiku. Par patiesībām, puspatiesībām. Viņi nelasa avīzes un neskatās ziņas, bet soctīklos salasās un, ja pieauguši izglītoti vīri un sievas iekrīt, tad ko gribēt no 10gadniekiem. Man jau reāli nācās paskaidrot, ka tas, ka Masks ir bagātākais cilvēks pasaulē nenozīmē, ka viņam ir taisnība par visu. Un nebūsim naivi - arī bērniem paredzētā info plūsma ir politizēta. Un cūciņa peppa, kur visi forši draudzējas, ir pieklājīgi, un nevienu nesatrauc, ka kādam ir 2 mammas vai tēti - vot tas čista ir pēdējais, par ko uztraukties. Jau pirms gadiem bija latvieši savervēti džihādam, domājat, ka līdzīgi netiek normāli, sakarīgi bērni apstrādāti, lai X stundā palīdzētu krieviem?
-
As in - nu i labi, ka Latvijai AI čipi nebūs pieejami, mums (pieaugušajiem) tāpat jāiet pagalmā spēlēties, nevis jāpiedalās kaut kādā progresa bīdīšanā. Nu kāpēc tieši feisbuks? Jebkāda veida izklaide jebkurā gadījumā ir slikti. Nav laika ne Holivudai, ne Bolivudai - ja pie 70A uz 1cm² ir nevēlams 0.07V kritums, tad jārisina, kamēr nav par vēlu.
-
Aicinu visus boikotēt Holivudas filmas un skatīties Bolivudas.
-
as in - nu i labi, ka tiktoku atslēgs, bērniem tāpat jāiet pagalmā spēlēties ;D mums diskusija neizbēgam paplašinās filozofiskā dimensijā - kā būtu jābūt pļāpāšana forumos ir baigais laika zaglis man varbūt es varu no savas puses nobeigt atkārtojot domu - feisbuks ir slikti, bet pretinieka kontrolēts feisbuks ir vēl sliktāk. no amerikas mēs vairāk neko labu nedabūsim. laiks šķirties. cerams ka eiropa apvienosies stingrāk, pirms krieveļi atlauzīs vēl kādas valstis no bloka ;/
-
Nu es jau rakstīju - var reizi nedēļā pārbīdīt mēbeles istabā. To tad arī izvēlētos - kaut ko tādu, kas nav tieša alternatīva tam, kas nav pieejams. Tava salīdzinājuma kontekstā - nevis izvēlētos lietot open office & linux, bet ietu rakt grāvjus, rīkotu drifta sacensības ielās un darītu citas lietas, kas nu nekādi nav saistītas ar nelietojama softa lietošanu piespiedu kārtā. Kura tā ir?
-
Zini, lai arī piekrītu ka $ skaitot tas ir stipri no svara, man kā patērētājam dziļi PO kur filma seriāls montēts, nespēju redzēt ka tas būtiski ietekmētu gala produktu... Režija, scenārijs ir svarīgs IMO + ideoloģiskā mērcīte spīd cauri (production?). neesmu piedevis vēl tiem diviem žīdeļiem, ka GoT sapisa ;/, tas gan visticamāk ne dēļ ideoloģijas, bet prasta ž parazītisma; protams vecais resnulis ar slinko un neraksta...
-
Fakts ir tāds ka industrijām patīk koncentrēties kādās noteiktās vietās. Ja tas ir kino, tad vienā vietā, ja tie ir pusvadītāji, tad citā. Kas visai loģiski, izveidojas uzņēmumi, nozares profesionāļi ir uz vietas, universitātes specializējas konkrētajā tēmā, nepieciešamā infrastruktūra utt. Tu tur mini kautkādus aizvēsturiskus artefaktus. Bet ja tu paskatītos visādām filmām 'sīko druku', tad izrādās ka bezmazvai katrai otrajai kautkas ir darīts UK, tā ir liela attīstīta industrija un tā nav tikai filmēšana kā tāda. Tāpat kautvai aktieri pat tipiskās Hollivudas filmās. Var pat vilkt kautkādas paralēles ar iPhonu, itkā amerikāņu, bet reāli Amerikā viņi viņu nemaz paši nevar uzražot, pat ja gribētu (pa jēgpilnu cenu un kvantitātēs).
-
+ liela daļa vēlētāju/atbalsta tautā ar brauc uz šito pašu sentimentu vienu es no oranžā nesaprotu - ja grib rūpnīcas, ražošanu usa - huļi šitā raustīšanās - dam ņedam, dam no ņe vam. es būtu domājis ka NESTABILITĀTE ir viena no ilgtermiņā viskaitējošākajām lietām industriālajām investīcijām... kā es varu uzcelt rūpnīcu, ja man vienā pēcpusdienā visas maržas pamainās tāpēc aizvien nostiprinas jau iepriekšējā pārliecība, ka tramps strādā nevis uz ražotājiem, bet uz žurnālistiem - tb populists bez satura nez, man patīk USSR filmas, šis tas ir sanācis arī pēc gadsimta lielākās ģeopolitiskās katastrofas... mūzika ir izcila gan USSR gan KF laika... likumsakarīgi ka impērijām kulturālā huiņa padodas Kuru valsti tu biji domājis? UK - gan atkinsons, gan tolkīns jau pagalam, top gear izjuka ;/
-
Nav tā, ka Tramps varētu būt ieslīdzis nostaļģijā, tipa viens pamuļķis raud pēc varenā PSRS, otrs grib atpakaļ laikus gadus 60 tālā pagātnē, kad viss likās forši, jo pats tad bija jauns, smuks, mundrs un ne tik oranžs. Realitātē gan nekas nesanāks, abiem.
-
Eiropā jau ir ir tikai viena valsts, kas pa lielam dominē mūzikas, filmu, seriālu utt ražošanā. Ja gribās kautko panākt, tad jādodas uz turieni, 90% Eiropas filmu/mūzikas industrija ir tur.
-
tu zini, es pat tev piekrītu, bet, domāju tu arī piekritīsi tēzei ka pēdējos ~10 gados kulturas & izklaides produkti kas nāk no amerikas stipri krītās kvalitātē un ir piesārņoti ar ideoloģiju, kā arī atspoguļo šķietamo (?) identitātes krīzi pašā amerikā. droši vien no patērētāju viedokļa var salīdzināt ar open office & linux - lietotu ja nebūtu ko lietot, bet lai tauta brīvprātīgi izvēlētos, vajag piepalīdzēt no centralizētas varas puses - tad vienā brīdī sasniegs kritisko masu un jau aizies pašplūsmā normāla godīga tirdznicība, art of the deal jopt. a ko mēs tā nevaram?
-
-
Nu ASV jau veiksmīgi kautkad ieviesa faktisku banu uz ne-Amerikāņu filmām iekš ASV. Kautkādas Eiropiešu filmas bij ļoti grūti tur rādīt, tapēc izveidojās tāda vienvirziena kustība filmu ziņā.
-
Jāpiekrīt apakšvirsrakstam - "ASV kompāniju pakalpojumus būtu grūti aizstāt" Reizēm gadās paskatīties kādu Eiropā radītu filmu / multfilmu - nu tikpat labi var reizi nedēļā pārbīdīt mēbeles istabā, vairumā gadījumu tā būtu baudāmāka izklaide. Bet nu par gaumi, kā saka, nestrīdas…
-
-
Foruma statistika
-
Kopā tēmu101.7k
-
Kopā ierakstu1.5m
-