Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   24 biedri, 1 Anonīmi, 81 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• martinno
    • uldise
    • ULTRA
    • Arnis2002
    • AndrisBB
    • Racer
    • imiss
    • Dils
    • JFH
    • maize
    • binary
    • versatile
    • Usins
    • Imbaworld
    • @rmands
    • e = d
    • Raimonds1
    • Jamesacout
    • osscar
    • hero
    • ggg97
    • Kaspars12
    • Long John
    • jema
  • Biedru statistika

27019
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Kaspersky
    Newest Member
    Kaspersky
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• versatile
      Nemaz ne alternatīvie. Kādus nu Jēkaba iela izdod, tādi i.  
    • Dils
      Ā, alternatīvie noteikumi ... es jau domāju ka kaut ko palaidu garām ...
    • versatile
    • Dils
      Es no "laukiem" ... a kur citur ir tie 40km/h?
    • versatile
      Kopš ir sabtransa josla, mīlu Čaka ielu. Teleports no centra līdz Zemitāniem
    • binary
      Nu tur tagad ir pārtaisīts. Precīzāk laikam būtu "pārzīmēts". Ietves joprojām platas, bet vienā ielas pusē ir velo josla, otrā - autobusu josla. Mašīnām palikušas 2 "parastas" joslas, pa kurām braukt vienā rindā. Bet nav jau vienīgā tāda iela Rīgā, tā ka par "atsevišķu gadījumu" nevarētu saukt.
    • Racer
      Ar visu pundura herņu - vācieši lēnām ceļās augšā - arī visādi var izvērsties.
    • AndrisBB
      Nu tā Čaka iela vispār ir atsevišķš gadījums un manubrāt viena no briesmīgākajām ielām Rīgā, pēc dažādiem kritērijiem. Skaļa, netīra, nepatīkama, drūma satiksme utt. Būtu mana teikšana, es tur ieviestu tikai 2 joslas un iestādītu kokus vainu pa vidu vai gar vienu malu. Un vispār tur varēja izrakt tuneli pa taisno uz veco labo "Uzvaras parku", ja nav pārsaukuši.
    • binary
      Gadus 20 atpakaļ braucu pa Čaka ielu, toreiz tur bija "4 rindas 2 joslās" variants. Tātad apbraukt - nereāli. Ja gribi no brauktuves malas pavirzīties pusmetru-metru pa kreisi (prom no ietves), tad jārāda pagrieziena signālu un jāgaida, kad blakus braucošie izveidos spraugu.   Nu tad situācija… Braucam visi draudzīgi 4 rindās, it kā viss OK. Pēkšņi man priekšā no ietves "izlec" velobraucējs. Brauca mierīgi pa ietvi, te pēkšņi sadomāja gājējus apbraukt pa brauktuvi, nepārliecinoties, vai pa to brauktuvi neviens nebrauc. Ja starp mums būtu nevis 10+ metri, bet 2-3 metri, tad no 50 km/h nu nekādi nebūtu paspējis piebremzēt. Paveicās, ka aiz manis braucošais arī paspēja piebremzēt.   Nē, es nepārspīlēju. Gadījums iz dzīves. Savā ziņā - "trauma".
    • AndrisBB
      Vispār jau tas braucēju 'adekvātums' nav tik ļoti atkarīgs no ātruma, cik no paradumiem/kultūras. Bristolē, kur velosipēdistu ir samērā daudz, autobraucēji ir pieraduši un īpaši nestreso, piebremzē un apbrauc. Ja nevar apbraukt, pabrauc kādu laiku lēnāk. Un tas pie 50km/h ierobežojuma. Otrpus upei Velsā, velosipēdistu krietni mazāk, un tas autobraucēju 'kultūras' līmenis arī ir zemāks, ar visu 30mh/h brauc kā jampampi (ne visi protams, bet nu pietiekoši liela daļa) un nevar normāli apbraukt velosipēdistus.   
    • versatile
      Atgādināšu, ka tikai Vecrīgā un citās dzīvojamajās zonās ir spēkā 30km/h ierobežojums. Citur ir 40km/h + radara kļūda.
    • AndrisBB
      Tā arī ir, mazliet jancīga braukšana. Nevajag jau pārspīlēt. 50 nav nekāds ātrums, lai neredzētu velosipēdistu, nevarētu piebremzēt un apbraukt. Tikpat labi var teikt ka tas ievieš 15 hm/h vai zemāk, jo tas ir ātrums ar kuru brauc atlikušie 10% velosipēdistu. Kautkādam kompromisam jau jāpastāv.
    • base7
      Gaumes lieta. HBO nepārspēs. Tā krievu/ukraiņu filma ir uzņemta jau tālajā 2013 gadā. Toreiz tika izrādīta abu valstu TVkanālos. https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/post/101569/annot/ https://ru.wikipedia.org/wiki/Мотыльки_(мини-сериал)
    • binary
      Nu riktīgs arguments. Apmēram tikpat labs kā Andra "jā īpaši daudz tā bruģa, gandrīzvai katra otrā iela"   Esmu *par* drošu pārvietošanos pa ielām. Ja aizliegums velosipēdistiem braukt pa ietvi to veicina - ļoti labi, lai ir tāds aizliegums. Esmu *pret* aizliegumu ieviešanu, ja nav sakārtota infrastruktūra un kultūra, kā rezultātā tāds aizliegums kaitētu drošībai.   Tas, ka "90% gadījumu tas netraucēs", nebūt nenozīmē, ka tos pārējos 10% sabiedrības var tā vienkārši uzmest tikai tāpēc, ka viņiem nav 29" rati un viņi brauc ne tikai pa gludu asfaltu.   IT jomā tas tā gluži nestrādā - softa autors var mierīgi izdomāt, ka 20% lietotāju viņam ienes tikai 2% ienākumu (vai vispār 0%), tāpēc var tos 20% "sabiedrības" (lietotāju) bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem uzmest (piemēram, pārtraukt bezmaksas versijas piedāvāšanu vai likvidēt kādu viņiem nepieciešamu fīču). Likumdošanā tādu praksi neatbalstu, ja var problēmu atrisināt visiem puslīdz pieņemamā veidā.   Pie mums tas nozīmē, ka 30 km/h zonā reālais ātrums var būt tuvu tiem pašiem 50 km/h. Kā ir pie viņiem? Soda "no pirmā kilometra"? Rīgā kaut kādās vietās joprojām ir grūti braukt pat uz atļautajiem 50 km/h - "jāapstājas pie katra staba kā tādam sunim" (t.i., pie katra luksofora). Tad vēl, protams, ir tādas Lāčplēša un Valdemāra ielas (agrāk arī Čaka), kur auto pa 2 joslām brauc 4 rindās.   Otrajam robam tā kā par ātru, trešajam - mazliet par lēnu.   Most importantly, people have a 90% chance of surviving after being hit by a vehicle (e.g., car or truck) going at 30 km/h, but less than 50% at 50 km/h or higher. Es teiktu, ka statistiski tomēr tā starpība ir diezgan paliela - pat tad, ja neņem vērā kaut kādus bremzēšanas ceļus, kur pie 30 km/h tiktu cauri sveikā ar izbīli, kamēr 50 km/h gadījumā būtu jādodas ja ne uz morgu, tad vismaz uz slimnīcu. Bet jā, protams, uz 90% velobraucēju tas neattiecas, tāpēc tie 10% līķu pieskaitāmi pie "lielas starpības jau nav"  
    • base7
      Tas vācu aktieris Tils Švaigers man palicis atmiņā no vienas Comedy Club pārraides, kur viņš tēloja čali, kas grib iegūt Krievijas pilsonību. Tajā miniatūrā viņš to lūdzot pat nometās uz ceļiem Garika Harlamova priekšā. Varat iedomāties kādu sajūsmu tas izraisīja skatītājos, vācietis uz ceļiem krieva priekšā.
    • Aigus
      Kāds var paskaidrot (var privāti) kā no TET+ vai Bites IPTV (ex Baltkom) novilkt no arhīva filmas?
    • Aigus
      Te ir varianti arī: https://www.salidzini.lv/cena?q=mg-2150+retro+magma
    • AndrisBB
      Nez vai tur kāds sakars ar 30 km/h zonām, bez visām tām nebrauc pa trotuāru. 50 km/h ielām un velo nav nekādu problēmu, tas ir relatīvi lēni, standarta ielas. Tur kur brauc ātrāk 60-80+, no tām gan parasti velosipēdisti izvairās, ja nav velojoslas vai vismaz autobusu joslas.   Un 30kh/h (nu teorētiski 32kmh - 20mph) īstenībā braucot ar auto riktīga sāpe dibenā, pārāk lēni. Ievesa te pa defaulto Velsā visās apdzīvotajās vietās. Reti gan kurš ievēro. Mazajās ielās, kur jau pirmstam bij 30, tur OK, bet visā pilsētā - pilnīgs perebors. No velo braucēja skatu punkta droši vien labāk, bet nu lielas starpības jau starp 30 vai 50 nav.  
    • Aigus
      Man virtuvē Momali stāv jau 5 gadus. Kalpo godam. Vannas istabā Magma jau kaus 10 gadus viszmaz iet godam.
    • janiz
      Duškabīnei no Depo arī mainīju jaucējkrāna kaseti uz Rubineta, jo vecā bija salūzusi un jau daļēji izjukusi. Kasetes izmaksas zem 4 eur, tik problēma ka tas jaucējkrāna korpuss pēc 5 gadu lietošanas ir tā oksidējies un saēdies kopā, ka krietni jāpiedomā, lai nesalauztu to visu jaucot un mainot. Pat rokturim beigās nācās nolauzt un izurbt ārā kasetes plastmasu.   Šķiet tagad duškabīnēm Depo var nopirkt arī jaucējkrānus nomaiņai, bet jau ar citu izskatu, ja neizdodas sakombinēt ar veco.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.7k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...