Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   23 biedri, 0 Anonīmi, 134 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• uldise
    • kaads
    • strawberry8
    • Insekc
    • maize
    • Igors83
    • osscar
    • zeds
    • dainis61
    • 100debija
    • JFH
    • spameris
    • 138
    • raiviic
    • superKrona
    • binary
    • Kazarms
    • Raimonds1
    • Lin
    • kaut_kaads
    • AndrisBB
    • Aigus
    • xxaxx
  • Biedru statistika

27197
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Kaspersky
    Newest Member
    Kaspersky
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• maize
      Skatoties vietējās filmas redzu, ka viens kadrs filmēts vietā X, kadrs kurš filmā turpat blakus, vietā Y, kura atrodas 200km attālumā Vai mēs datoriķi smejamies, kad "hakeri" filmās panikā spaida pogas, neaiztiekot peli un vienmēr ir "statusa" josla pa visu ekrānu. Mūziķi tai pat laikā smaida par instrumentu spēlēšanu vai dziedāšanu utt. Tas gan netraucē baudīt filmu.
    • AndrisBB
      Man ar liekas ka PD ir viena no retajiem LV kino, kas vispār ir skatāms uz visu citu sūdu fona. Kāda starpība cik tur viņš vēsturiski akurāts? Komēdija, kur padomjlaiki ir tāds sekundārs akspekts. Neesu pētijis cik Velna Kalpi ir vēsturiski precīzi.   Plus ko tad tieši tur kāds pamainītu, kas būtu aktuāls galvenajai sižeta līnijai un nepārvērtstu to seriālu par garlaicīgu drāmu?  Protams varēja to sižetu uztaisīt kautkādu mazliet asāku un interesantāku ar kautkādiem dramatiskākiem negaidītākiem pavērsieniem, ja jau filmēja priekš HBO. Nu tā lai ir tipisā HBO stilā - mazliet vairāk vardarbības, negaidītu pagriezienu, pliku pēcpušu un pa kādam momentam, kur var padomāt - wow, tiešām viņi to ielika filmā. 
    • M@R$$
      Lasu visu šo cirku, ko jūs te sarakstījāt, atcerējos vienu lietu, ko man teica kāds gudrs cilvēks. Latvietis, jo vecāks, jo intensīvāk dzīvo un rokas pa vēsturi, aizmirstot, ka dzīvo šodienā. Es skatījos gan PD, gan RS, gan DP (Dvēseļu puteni) primāri izbaudot kino. Neiespringstot.
    • binary
      "Uz nebēdu" nesanāks - mums gaužām reti sanāk atrast laiku, kad paskatīties TV Tāpēc arī nekādu abonamentu nav. Kad atrodas kāds brīvāks vakars, tad nomā paņemam kādu filmu/multeni.   https://tet.plus/onboarding/select-subscription - tur, cik saprotu, visās pakās tas "TET Filmas un seriāli" ir iekļauts. Ah, ne tā izlasīju… Nu jā, nomu nevajag, vajag abonamentu. Ja ir abonaments - tad "bez papildus maksas" (bet ne jau "pa freiju"). Ja kā mūsu gadījumā, kad nomājam (un ne vienmēr tet'ā), nevis maksājam visu laiku - tad par maksu (vai ar kaut kādu to kodu).
    • Racer
      Jā, jo Tu tai laikā dzīvoji, tas ir tikai loģiski.   Noabonē uz mēnesi, vai ievadi kodu: "Rigasvilni2025" un skaties uz nebēdu. Pieļauju, ka Pa freiju ir domāts tā, ka nav jāizmanto TET filmu nomas pakalpojums.
    • versatile
      Un tā ir praktiski visā kino. Ne viss, kas ir noticis, ir parādāms tā, lai tas būtu interesanti, saprotami, ietu kopā ar sižeta galvenajām un blakus līnijām. Es šorīt brauuc uz darbu un iebraucu ar elektroauto divos DUSos, specifisku vajadzību dēļ - pārbaudīt riepu spiedienu un cerībā, ka Viršos ir alerģijas tabletes. Ja kāds taisīs filmu par manu šodienu, tad varētu šīs ainas arī neiekļaut, jo nekādas tiešas saistītas ar visu pārējo šodien nav un nebūs. Bet piesieties faktam varētu - es tak nebraucu pa taisno uz darbu, tur bija vēl notikumi!!!!111viens
    • binary
      Vai nu es neprotu Tet+, vai arī nav "pa freiju" pieejams. Vajag kaut ko abonēt (maksāt), lai varētu skatīties.
    • maize
      Padomju džinsi tiek pozicionētā, kā komēdijdrāma, kamēr Dumpis - vēsturiska drāma un jebkurā filmā, kas nav dokumentālā būs greizs, pārspīlēts, izskaistināts vai tieši pretēji - sadrumināts attēlojums, lai radītu māksliniecisko efektu. Dumpis no malas skatoties ir baigi kokains un uzspēlēts, kamēr Padomju džinsi, kaut trallā ir "dabīgāki". Cik dzirdēts no cilvēkiem, kas reāli dienējuši tai laikā, vai pat pazinuši uz īstā kuģa dienējušos, Dumpī ir ĻOTI daudz aplamību un nepatiesību visos aspektos.
    • versatile
      Nu, ir mākslas filmas, ir vēsturiskās filmas un ir dokumentālās filmas. PD nepretendē ne uz ko vairāk, kā pirmo - tas, ja kāds tur meklē ko vairāk, ir paša problēma. Tas ir kā pārmest Bowardwalk Empire pārlieku lielu empātiju pret organizēto noziedzību. Rīgas sargi, piemēram, ir pilnīgs sūds, jo pretendē reizē uz vēsturisku un mākslas filmu, bet pa faktu ir mēsls abās kategorijās un kopā - vēsturiski greizi fakti + sūdīga aktierspēle, sekls sižets, skaņa caur pakaļu (cik nu atceros) un prezidenta runa lietuviski ar pa virsu uzmauktu latviešu valodu vispār ir kaut kāds Mazpisānu vidusskolas mediju pulciņa līmenis. Nameiza gredzens precīzi turpat. Kurwa, akmeņi un alas purvā Dvēseļu putenis tieši pretēji - uzfilmēts pa smuko, lai gan, vēsturiski, protams, ir nianses. Drošsirdis, starp citu, arī galīgi nav vēsturiski precīzs. Rada nepareizu priekšstatu.   Vot, ja PD būtu izvilkuši kaut kādu īstu, reālu notikumu, un tad to aptamborējuši un izcakinājuši, varētu piesieties. Domāju, ka galvenie mesidži - varas absolūtisms un izmantošana personiskās interesēs, personīgie kārdinājumi, absolūti absurdā realitāte ar mazgātiem iepirkumu maisiņiem, utt, kur normāls cilvēks jūtas kā psihiski slims - par šo nez, vai daudz ko būtu iebilst. Un es neesmu PD fans, pret to, kā nofilmēts un arī pret pašu sižetu man ir pretenzijas, aktierspēli nepieminot. Bet ne tuvu nav sliktākais lv kino. Galvas tiesu priekšā saturiski neapšaubāmi augstvērtīgākajai Pansijai pilī (kas gan arī, ar grāmatas saturu ir salīdzinoši attāli saistīta).   Nevienā brīdī man nenāca prātā, PD skatoties, ka tā "padomju reālā dzīve" tur būtu jāuztver tieši un burtiski.
    • Racer
      Vari smieties, protams, bet par šo diskutēja arī kinokritiķi un vēsturnieki kaut kādā raidījumā (vairs neatceros kurā), jo messedžs ir it kā par reālistisku tā laika dzīvi, kas rada greizu priekšstatu cilvēkiem, kas tai laikā tur nedzīvoja. Bet nu po, skatāmies multeni un izbaudām.
    • versatile
      Klau, gribu tik pabrīdināt - neskaties Terminatoru, Cietos riekstus un Avataru nekādā gadījumā - bet, ja skaties, tad zini, ka tie ar rada greizu priekšstatu
    • Racer
      Jā, man arī patika, savācu no Teta lai kādreiz vēl paskatītos. Gāja praktiski vienlaicīgi ar Padomju džinsiem Go3. Dumpis ir daudz reālistiskāks, PD ir tāds trallalā gabals, kurš rada greizu priekšstatu par padumjajiem laikiem.
    • rooyar
      Nu,jā tas vismaz iezīmē to,ka apzinās kādus draudus rada Krievija un ka ir jāgatavojas sliktākajām kas var notikt. 🙁  
    • 138
      @strawberry8, vēl par taviem "10 000 tankiem" runājot: https://xcancel.com/Jonpy99/status/1902696335796510847
    • Guncha
      Līdz ar PoE out var arī automatizēt power cycle, ja LTE ir nokāries.
    • 138
      Es tas šoreiz neesmu
    • Gestapo
      Pabeidzu Dumpi tikko skatīties. Ēķa daiļrade nekad nav patikusi, bet šis bija gana labs jau. Sen, sen atpakaļ bija Janga grāmata lasīta https://gramatumaja.lv/produkti/gramata/vesture/1/4331/storozevoj.-gregorijs-d.jangs Grāmatu neiesaku, bet filmu iesaku. Notikums padomijas vēsturē tomēr unikāls un tepat Rīgā. Edit. Tet+ pa freiju pieejams. 7 sērijas.  
    • Stepselis
      Man arī tāds jautājums! Labāk kaut ko tādu vai  niknāku. Šiem ir PoE izeja ar ko var nobarot LHG, lai nevajadzētu papildus barošanas bloku. Un jūtami lētāk.
    • martinno
      Ja pircējs ir šejienietis, vari publiski nokaunināt... Par sliktu nenāks.
    • kaads
      kādu temperatūru turi siltumnīcā? apputeksnē pakratot augus ?  
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...