Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• zeds
      Ja nu kāds apdomā pirkt siltumnīcu Averto. 3 gadi, sniegs un rezultāts ...  
    • ju
      Atkal viņam vārdi izbira.
    • binary
      Lai tas pinotex veidīgais pēc tam sūcas tomātos, dillēs, piparmētrā u.c. labumos? Nu var jau mēģināt, jā. Tik jāsameklē tādu, kam būtu rakstīts, ka paredzēts lietošanai tiešā saskarē ar grunti (šķiet, ir tādi, kam rakstīts tieši pretējais).   Ja jāapstrādā, es drīzāk pamēģinātu to apdedzināšanas variantu. Visādi citādi cenšos tomēr novērst koksnes tiešu saskarsmi ar zemi (bloks -> ruberoīds -> koks), ja vien tas nav kaut kāds pagaidu variants vai eksperiments.   Esi mēģinājis? Man tā nesanāk. Uztaisīju, teiksim, pļāvējam-traktoriņam būdu. Grīda kādus 15-20 cm virs zemes. Ātri vien tā grīda jau bija *uz* zemes (liels paldies kurmjiem). Tas pats arī malkas nojumei. Nu var, protams, norakt virskārtu, klāt ģeotekstilu, šķembu bērumu, lai grunts nestaigā, bet tak ne jau siltumnīcai.   Grunts nav kaut kāda konstanta, nemainīga vide, kur speciāli atstāta 2cm sprauga tāda paliks turpmākos 10 gadus. Taisīt 20cm spraugu - arī stulbi, tā tak ir siltumnīca. Tajā vietā kā reiz prasās kaut kas tāds, kas būtu ciets, stingrs (nebirtu) un viegli appļaujams (un neba nu ar trimmeri).   Cik gadus kalpo? Man tie mieti lūzt nelielā dziļumā - tajā, kur grunts visu laiku mainās "slapja -> sausa -> slapja -> sausa". Ne pirmajā gadā un ne visi vienlaicīgi, bet otrajā-trešajā sezonā jāsāk pa vienam vien labot/mainīt.
    • martinno
      Kā reiz šodien ir:  
    • kaads
      kur ņēmi un pa cik to ko lieto ?
    • kimos1
      Aiztaisija jautajumu... apspriest. Izanalizeju tipiku... Latvija tev ir 4 kas melo masu medijiem saistiba ar C...... 153 kopejais saistiba ar C kas moka, bet neprot. 15230 pasniedzeji kas nezin neko.... Nu vinji nezin, bet nav butiski.... 1524 java,jus nezinat ko rakstija 17 miljardi dokos uh uh uh lada nirga , tie neprot majaslapas salikteprot kludainu kautkas no 27 miljardi kadi kas raksta tur , uz rakstit jebko, seviskji ja nav saistiba ar ko kas butu programet. Pusite nezin ka sastada programmu Jo nezin ka parapzimetas komandas  neizmanto puse, kuri izmanto valodas... 63% neprot salikt neko Jo nav paredzetas, to vinji nezinat, 2-12 tas jus, tas ir majaslapas, vinjas nav programa ka programas- tas ir zurnals, Lai skaidrotu kas ir pamata html salikts prieks kam to vel visu so... Nu un ta turpinot.  Apnicigi izsakas, atgriezties pie sava salikt tipa dzenat loxiem kur vinji saliek ko, nu tas ir kur visu ko njemas. ...visi jokainie programetaji ari. A ienakumu nav jums, a ne 2 jums ir un 15223 vel, kas perkat salikumu no 2 un 4 un 63. Visi parejie vispar neko nezin. Man tas ta zin paranalizet ko jus visu kautkur darat, a je 153 kas melo ka vinjiem ejot datori, tas ari, parliecinati gvelz, nav tikai kam... Jums zinams, bet vienalga jo nav tematika, jo neprot nevieni. 1.5 miljoni doma ka viss ir, jo neizrada interesi. Tapat viss ir pirkts kur. A ko jums ta problems uz statistikas jautajumiem ja melo tikai 4 pa valsti....  
    • hehe
      Pūst ne no mitruma, bet mikroorganismiem, apdedzinot brusa kļūs sterila un jaunas sporas cauri oglei arī vēl ilgi netiks cauri.
    • Daiļais
      Es siltumnīcas stūros iekšpusē esmu iedzinis imprignētos virpotos mietos ~60mm diametrā. Tos vējš nevar izraut. Ja vajag piepaceltos sānus piesegt, tad ar mitrumizturīgā finiera atgriezumiem
    • kaads
      Pie Dzeņa vai tad nav impregnētās brusas dabūjamas? Neliec uz zemes, bet drusku virs, i vsjo Gribi pats ņemties, paņem kādu erlitveidigo zampu un smērē, vai izroc mazu grāvīti, ieklāj plēvi, iegāz zampu plēves grāvīti un mērcē kokus, līdz apnīk  
    • osscar
      nez piesūcināt ar kādu pinotex veidīgo ? 
    • binary
      Man nav melnzemes, grunts mālaina Rejlefs arī nepateicīgs - uz 5 metriem kritums kādi 20-30 centimetri, kaut kā to piebērumu būtu jāierobežo Kā to brusu pasargāt no zemes mitruma? Ja to nedara, tad tak tā brusa varētu būt pirmais, ko būs jāmaina.
    • HIGH-Zen
      Katru nedēļu kaut kādi MI jaunumi. Fotošopa killeris -Google Gemini 2.0 Flash (23 min ENG) - https://youtu.be/DDrjlE_ecSw  
    • AndrisBB
      Skaidrs ka kautko vienmēr var izdomāt. Var jau arī vienkārši izprintēt. Negrīnīšos ka kautkur var atrast modeli. Bet 30e dēļ, ja plāno jaukt vairāk kjā vienreiz, tad droši vien vieglāk nopirkt.
    • Kazarms
      Jā, šo es aļikā pasūtīju. Maksāja dažus eur.   @AndrisBBSkaidrs, glorificēta muciņa. Nē nu mok bez viņas nekā nevar iztikt, bet es gribētu teikt, ka nav var gan. Muciņu var pielasīt un lēnām to blīvslēgu ieklabināt mājiņā. Ar šo, protams, darbs vieglāks, bet tas laikam aktuāli tikai katru dienu tās dakšas jaucot.
    • AndrisBB
      Skat 20to lapu. https://www.sram.com/globalassets/document-hierarchy/service-manuals/rockshox/front-suspension/2022-rudy-xplr-service-manual.pdf   Nav jau tik dārgs (30e) un nav teikts ka obligāti vajag, bet negribas jau arī izjaukt un tad izrādas ka vajag 🤣 
    • Kazarms
      Man līdzīgi. Baigi rudenī saskrūvēju zieminieku, ar domu, ka nu tik rullēšu. Izbraucu 2x. 😅  Iziet skriet vai pāŗgājienā tajā slapjajā un tumšajā laikā saņemties ir daudz vieglāk un vēl visu ziemu novingroju cores treniņos, tā kā nebija nemaz tik daudz laika vizināties. Bet tagad laikam biki jāsāk kkas braukt, lai var kādu gonku pa vasaru cilvēcīgi uzbraukt.
    • osscar
      cik redzēts augšas vāciņiem ir spec tūlis suntour..rockshock laikam kastes atslēga der, bet varbūt kļūdos...
    • Kazarms
      Šitajai Suntour arī it kā ir 50h un 100h apkopes. 50h tikai satīrīt, 100k mainīt arī blīvslēgus. Bet ja @osscar kits maksā padsmit eur, tad suntouram nez kāpēc viņš maksā 30 EUR un tajā kitā nekā nav - blīvslēgi, karote 80W eļļas, naža gals smērītes un 1 skrūve. 🤣 Nopērc 2 kitus un sanāk jauna dakša bez maz jau. Tikko mocim pirku, sanāca apmēram tik pat, bet tas ar visām putekļu gumijām un litru eļļas.   Intereses pēc - kādu?
    • AndrisBB
      Varētu arī sāk uz darbu mīties, vismaz vienreiz nedēļā. Attālums nav itkā liels 25km, bet ceļi tādi kā visdrīzāk agrāk vai vēlāk kāds nobrauks. Pa taisno pa mazākiem ceļiem atkal kautkādi divi 300m kalni priekšā 🤣. eBaiku laikam jāiegādājas.    
    • AndrisBB
      Palasot manuāli nekas sarežģits jau nav. Tik instrumentus un gumiju komplektu vajag. Nu protams pacietību. Kautkad jau būs jāpamēģina, vismaz 50h, lai redz cik liels čakars. Servisā par pilno apkopi prasa ap 150.           Kautkad arī būs jāizvelk pakaļa no mājas un jāizmet līkums, nav braukts kopš kautkāda novembra laikam. Esu pa wīkendiem pasācos 'ruckinga' pārgājienos iet. Ar 10kg svaru, kādu 4 stundu pārgājiens pa kalniem daudz grūtāks nekā varētu domāt iesākumā.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...