Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   23 biedri, 0 Anonīmi, 69 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• binary
    • jacobs
    • Jurkins
    • 138
    • dainis61
    • Dižjānis
    • AndrisBB
    • Net
    • Igors83
    • Grossmeister
    • Vilx
    • HIGH-Zen
    • e = d
    • bedrens
    • Vasarnieks
    • AlCohol
    • ggg97
    • formens
    • spameris
    • Anreel
    • Stasss
    • dzincha
    • Insekc
  • Biedru statistika

26898
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Kaspersky
    Newest Member
    Kaspersky
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• jacobs
      Latvijas armijā, ja vēlēsies, taču varēsi dienēt?😉
    • Jurkins
    • Vasarnieks
      Tas zāģis bija ~2kw un tā pat tie softstarteri. Viens bija aļikā pirkts. Rakstīts, ka 20 ķīniešu ampēri, tas iegrieza lēnak un otrs bija no lielā flekša izravēts. Abos gadījumos jūtami jauda pazuda. Daudz laika iztērēju un smuki sataisīju, beigās nospļāvos un visu izravēju laukā Intereses dzīts pēc tam  meklēju vai ir kāds video, kur pēc modifikācijas parāda slodzē kā iet, bet to neviens nerāda.
    • Jurkins
      ASV šamo aizliedza uz 1 dienu laikam. Tramps atļāva pagaidām. HVZ, man šamā nav.
    • strawberry8
      visiem lgbt ukrainas pilsonibu un prom ux ukrainu, kamer putins nav pardomajids
    • 138
      Varbūt vajag topiku par Kalifornijas ugunsdzēsējiem un Tramp kaput?
    • 138
      Nu ne gluži visi vienādi, piemēram transpersonas no armijas plāno izmest pasludinot kā dienestam nederīgus, tā runā visos gludekļos. Nepārprotiet, mani tas neapbēdina, bet fakts. Vai šitais arī no tiem gadījumiem, kad antikonstitucionāli un nesaies?
    • Aigars
      Tik toks ķīniešiem pieder? Tā jau ir vārda brīvības ierobežošana.
    • binary
      Tas Mean Well laikam nederēs, domāts priekš "capacitive load", kaut kādiem LED draiveriem un tml.   Ar "jutīgāku elektroniku" pagaidām problēmu it kā nav bijis. Zāģim gan daža laba skrūve ir atgājusi vaļā, pazudusi, izregulējusies un tml. Kaut kādā komentārā bija rakstīts, ka cilvēkam pēc tā softstartera uzlikšanas visādi "zero clearance inserti" un "jigs" sākuši kalpot ilgāk (varbūt tāpēc manējais "zero clearance insert" vairs nav ne tuvu tam, kāds tas bija sākumā). Nu un ja to drošinātāju tomēr izsit, tad tas nozīmē, ka jāpārtrauc darbu, jānopurina drēbes, jāapģērbjas, jābrien lietainā laikā pa dubļiem uz citu māju, tur jānoģērbj apavus, jātiek līdz drošinātājam, … pēc tam tas viss reversā secībā. Nav forši   Nu kā kurš. Manējam laikam nav tāda aizture, vismaz ne tik ilga.   O jā, faktiski apmēram tas tagad arī notiek, ja vien "ļoti garš" nav mērāms kilometros. Starp ēkām daļa kabeļa vēl ir 2.5mm², pašā ēkā gan jau savilkti 1.5mm², tad putekļsūcēja kabelis un tikai tad zāģis.
    • Jurkins
      Vēl var zāģi rozetē spraust ar ļoti garu pagarinātāju. 🤣  Mums darbā šitā gadu gadiem strādāja vecs šķeldotājs ar 75kw motoru, pieslēgts čista pa taisno - bez zvaigzne, trīsstūris . Un tad reiz ievilka jaunu kabeli. Un nākamajā dienā regulāri apstājas pusražotne, jo izsit transformatora aizsardzību. Un tad atklāja, ka tas korelē ar mēģinājumu ieslēgt šķeldotāju.
    • martinno
      Pasērfoju pa ss'u, šitāda modeļa eksistenci biju palaidis garām: https://www.ss.com/msg/lv/transport/moto-transport/motorcycles/honda/ixcnb.html
    • Jurkins
      Kāds te tik-toku lieto? Mēles melš, ka šamais sākot dzēst kā naidu izraisošus komentārus, kuros ir "Free Palestine" 🤣🤣🤣.
    • Jurkins
      Vari iedomāties, ka jā! Problēma tiešām bija akūta. Acīmredzot tie inklūzijas dolbajobi reāli traucēja strādāt valsts iestādēm. Un vari būt drosš, ja kāds ugunsdzēsējs iebilstu, ka zaipaļi tie dolbajobi ar savām prasībām, viņu tūlīt atlaistu par "naida runu".   Un tieši tā! Tu neko nevari iebilst. Bet, ak vai kā Tev nepatīk, citādi te neplēstos   Viss, davai te par Ukrainu.
    • kurtka
      Nu re. Bet tagad tev pulss aiziet pa tīklu. Baigi veselīgi tas nav, it sevišķi ja vēl kāda jutīgāka elektronika būs uz tās līnijas. Labāk būtu pameklēt to palaišanas mīkstināšanu. Ir gadījies, ka šīs induktīvās slodzes pie ieslēgšanas paralizē kompim portus, vai izsit kaut kādu opampus elektronikai - bet man tas notika gadījumā, kad tādas lietas tika saspraustas vienā pagarinātājā.   Apmēram ar 3 sekunžu intervālu
    • Aigars
      Tie nav tikai ugunsdzēsēji, bet visas valsts iestādes, armija, policija, mācību iestādes, korporācijas. Lai taisītu karjeru vajadzēja apliecināt lojalitāti woke un citām dīvainām kustībām, ko es savā vecumā nevaru aptvert. 😁 Tagad nostāja būs tāda, ka visi ir vienādi likuma priekšā, baltie un melnie un visi pārējie. Tas nozīmē, ka arī pie mums tās dīvainības beigsies.
    • Jurkins
      Šim. Rozetē spraužamajam nezinu, bet, šķiet, ka tur ir tiristors. Un nav radiatora.
    • binary
      Nu šodien uzliku C16 (pirms tam bija C32). Pāris reizes pazāģēju, pagaidām drošinātāju neizsita, tikai LED apgaismojums katru reizi nodzisa uz pussekundi. Bet nav jau tā, ka tas zāģis būtu vienīgais patērētājs, tikpat labi vienlaicīgi var strādāt vēl kaudzīte patērētāju.   Es arī. Tātad "vienlaicīgi" slēdzas gan tas 2kW zāģis, gan 1kW(?) putekļsūcējs.   Mean Well? Vai rozetē spraužamajam?
    • Jurkins
      Klasiskajā ir tiristors, kuram pakāpeniski maina atvēršanās leņķi. Un parasti arī relejs, kurš ieslēdzas kad tiristors ir līdz galam vaļā. Ja palaišanas laiks ir ilgāks, tad tas tiristors diezgan stripri karst. Neesmu iedziļinājies, bet laikam tāpēc, ka slodze induktīva. Tajā Tavā linkā ir vienkārši laika relejs, rezistors un relejs (ssr vai parastais). Palaižas caur rezistoru, pēc tam ieslēdzas relejs (tā @jacobs ar TENu savam trafam)
    • AndrisBB
      A ko es saku? Problēma acīmredzot bij akūta, ka prezidentam bij jātērē savs svarīgais laiks un jāiejaucās. Ko tad es tur varu iebilst vai raudāt? Bez prezidenta tur nebūtu kārtības. Ugunsdzēsēši paši visdrīzāk neizdomātu, kādas viņiem kvotas vajag vai nevajag.
    • kurtka
      Pievienojos @jacobs, kamēr neizmēģināsi, nezināsi. Grūti jau saprast, kurš no tiem budžeta sūdiem kurā situācījā nostrādās, kurš nē. Varbūt to drošinātāja sišanos var novērst, vienkārši uzliekot kādu C16 variantu? Man, piemēram, ir FXA galda zāģa izstrādājums 1800W, un B16 nesit ārā. Darbinu kombinācijā ar putekļu sūcēju.   Tas mans variants ar releju, to inrush strāvu palaiž caur termistoriem tikai ieslēgšanas brīdī. Pēc tam elektrība iet caur releju, un nekam tur karst un strāvu ierobežot nevajadzētu.. Nezinu, kāda ir tā releja kvalitāte, bet nu to jau varētu klikināt iekšā ārā diezgan bieži.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...