Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   26 biedri, 0 Anonīmi, 98 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• basic
    • Stepselis
    • AndrisBB
    • Aigars
    • martinno
    • Jurkins
    • binary
    • @rmands
    • Eraserz
    • dainis61
    • 138
    • jacobs
    • mafijs
    • StaRkiJs
    • Stasss
    • kurtka
    • Arnis2002
    • jsk
    • kukkuru
    • vecvils
    • spameris
    • ggg97
    • krabis
    • kaut_kaads
    • Grossmeister
    • Gestapo
  • Biedru statistika

26900
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Kaspersky
    Newest Member
    Kaspersky
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• kurtka
      Nu re. Bet tagad tev pulss aiziet pa tīklu. Baigi veselīgi tas nav, it sevišķi ja vēl kāda jutīgāka elektronika būs uz tās līnijas. Labāk būtu pameklēt to palaišanas mīkstināšanu. Ir gadījies, ka šīs induktīvās slodzes pie ieslēgšanas paralizē kompim portus, vai izsit kaut kādu opampus elektronikai - bet man tas notika gadījumā, kad tādas lietas tika saspraustas vienā pagarinātājā.   Apmēram ar 3 sekunžu intervālu
    • Aigars
      Tie nav tikai ugunsdzēsēji, bet visas valsts iestādes, armija, policija, mācību iestādes, korporācijas. Lai taisītu karjeru vajadzēja apliecināt lojalitāti woke un citām dīvainām kustībām, ko es savā vecumā nevaru aptvert. 😁 Tagad nostāja būs tāda, ka visi ir vienādi likuma priekšā, baltie un melnie un visi pārējie. Tas nozīmē, ka arī pie mums tās dīvainības beigsies.
    • Jurkins
      Šim. Rozetē spraužamajam nezinu, bet, šķiet, ka tur ir tiristors. Un nav radiatora.
    • binary
      Nu šodien uzliku C16 (pirms tam bija C32). Pāris reizes pazāģēju, pagaidām drošinātāju neizsita, tikai LED apgaismojums katru reizi nodzisa uz pussekundi. Bet nav jau tā, ka tas zāģis būtu vienīgais patērētājs, tikpat labi vienlaicīgi var strādāt vēl kaudzīte patērētāju.   Es arī. Tātad "vienlaicīgi" slēdzas gan tas 2kW zāģis, gan 1kW(?) putekļsūcējs.   Mean Well? Vai rozetē spraužamajam?
    • Jurkins
      Klasiskajā ir tiristors, kuram pakāpeniski maina atvēršanās leņķi. Un parasti arī relejs, kurš ieslēdzas kad tiristors ir līdz galam vaļā. Ja palaišanas laiks ir ilgāks, tad tas tiristors diezgan stripri karst. Neesmu iedziļinājies, bet laikam tāpēc, ka slodze induktīva. Tajā Tavā linkā ir vienkārši laika relejs, rezistors un relejs (ssr vai parastais). Palaižas caur rezistoru, pēc tam ieslēdzas relejs (tā @jacobs ar TENu savam trafam)
    • AndrisBB
      A ko es saku? Problēma acīmredzot bij akūta, ka prezidentam bij jātērē savs svarīgais laiks un jāiejaucās. Ko tad es tur varu iebilst vai raudāt? Bez prezidenta tur nebūtu kārtības. Ugunsdzēsēši paši visdrīzāk neizdomātu, kādas viņiem kvotas vajag vai nevajag.
    • kurtka
      Pievienojos @jacobs, kamēr neizmēģināsi, nezināsi. Grūti jau saprast, kurš no tiem budžeta sūdiem kurā situācījā nostrādās, kurš nē. Varbūt to drošinātāja sišanos var novērst, vienkārši uzliekot kādu C16 variantu? Man, piemēram, ir FXA galda zāģa izstrādājums 1800W, un B16 nesit ārā. Darbinu kombinācijā ar putekļu sūcēju.   Tas mans variants ar releju, to inrush strāvu palaiž caur termistoriem tikai ieslēgšanas brīdī. Pēc tam elektrība iet caur releju, un nekam tur karst un strāvu ierobežot nevajadzētu.. Nezinu, kāda ir tā releja kvalitāte, bet nu to jau varētu klikināt iekšā ārā diezgan bieži.
    • Jurkins
      Andri, Tu vēl nesaprati, ka visiem pofig, vai Tu sadzīvosi vai nē! Bet redzi, pasaules prezidents 🤣 iejaucās, un ļoti daudziem tas patīk. Tev nē. Tāpēc Tu cepies un nevari nomierināties.
    • binary
      Jo dziļāk mežā, jo vairāk koku…   Nevarētu būt, ka softstarteris bija paredzēts neatbilstošām jaudām? Kaut kā nekur citur tādus komentārus neredzu.   Nezinu, vai tiem aliexpress variantiem vispār ir atrodams ticams datasheet. Bet nu 10x stundā nekam neder, aktīvāka darba laikā zāģi sanāk slēgt iekšā vairāk kā 10x stundā. No otras puses - "nekur citur tādus komentārus neredzu"…   Ja pareizi sapratu, tam softstarterim jābūt karstam, lai tas neierobežotu strāvu. Auksts - ierobežo, karsts - neierobežo (vai ierobežo mazāk). Ja zāģis darbojas 5min, tad visas tās 5min viņš tiek karsēts. Pēc izslēgšanas jāpaiet kaut kādam laikam, lai tas tadzistu un atkal sāktu ierobežot to starta strāvu… Tizls risinājums.   Var jau būt, ka viņos var būt iestrādāti kaut kādi "bypass releji" (mosfet?) - ieslēgšanas brīdī uzkarst, pēc tam nostrādā relejs, palaiž strāvu "pa taisno" un ierobežotājs var jau sākt atdzist, kamēr zāģis darbojas. Tad varbūt nav tik traģiski.   Man der arī neklasisks, varbūt tāds pat ir labāks. Vienīgi atkal bēda - par klasiskajiem ir pilna youtube ar "veiksmes stāstiem" (Vasarniekam gan, redz, nepaveicās), kamēr par tādu "neklasisko" neko īsti nevar atrast. Ka tik nesanāk, ka ar tādu zāģi nemaz nevarēs ieslēgt, jo NVR slēgsies ārā (NVR - no voltage release, zāģa "ieslēgšanas poga").   Pieļauju, ka neesi vienīgais, kam sanāk ar kaut ko eksperimentēt. Tāpēc arī te painteresējos, vai kādam ir pieredze (vienalga, pozitīva vai negatīva) konkrētās lietas risināšanā. Man pašam arī bagāžā ir gan veiksmīgi, gan neveiksmīgi pirkumi/eksperimenti.
    • 138
      Atradu šo 20. gada rakstu, kur sašutumiņš, ka par maz, mērķi nesasniegti!   https://www.latimes.com/california/story/2020-01-27/fire-department-los-angeles-gender-gap-women-firefighter-garcetti  
    • AndrisBB
      Nu es pilnīgi nespēju iedomāties kā es vai kāds cits ar to spēs sadzīvot. Pati aktuālākā pasaules problēma. Pat pasaules prezidentam jāiejaucas.
    • Jurkins
      Nu redzi, cik forši! 🤣 Vēl Tev kādas problēmas attiecīgā uz to, ka visi nedomā tik inkluzīvi, cik Tu? Nāksies ar to sadzīvot.
    • AndrisBB
      Nu es tak saku, ļoti svarīgs notikums. Labi ka atcēla. Savādāk tur visi ugunsdzēsēju depo bij pārņemti ar bārdainām sievietēm. Nebij kas ugunsgrēkus dzēš.
    • Jurkins
      Un Tev ai kā sāp, ja?🤣
    • AndrisBB
      Pasaules svarīgākais notikums 😂
    • Jurkins
      Da kuram interesē, kas Tevi interesē vai neinteresē. Mani nevis tās kvotas interesē, bet ļoti patīk, ka tie stulbumi tiek izbeigti. Tā kā vari droši iet ... turp.😉
    • AndrisBB
      Kuram, kuram kautkas nodeg interesē tavas stulbās kvotas? Tev vienīgajam laikam.
    • Jurkins
      Da pofig tieši tie ugunsgrēki. Vēl nesaprati, ka runa ir par to, ka ir pilnīgi garām noteikt kaut kādas iekļaujošās kvotas visiem tiem nedataisītajiem genderiem.   Domā Tramps to krasta apsardzes ... hmm... kundzi? palaida ne tāpēc, ka "tas" dabūja savu amatu apiedams profesionālākus kandidātus kā iekļaujamais?   NASA arī esot aizvērusi savas inkluzivitātes programmas. Neredziet ar kādu entuziasmu visi metas pildīt Trampa "pavēli". Neienāk prātā, ka visiem sakarīgajiem cilvēkiem tā huiņa vienkārši bija apnikusi līdz mielēm. Cackāties ar tiem nedataisītajiem idiotiem, kuri reāli traucēja strādāt ar savu inkluvizošanu.
    • jacobs
      Kamēr pats vienu otru variantu nenopirksi, neizmēģināsi un vēl ar mums rezultātiem nepadalīsies😉, tikmēr viss paliks tikai minēšanas līmenī. Man nākās iepirkt daudz nezināmu lietu un es jau iepriekš esmu sevi sagatavojis uz palielu procentu neveiksmes. Tāpēc nekad to nepārdzīvoju, jo esmu pārliecināts, ka ziņkārība maksā arī naudu. Bet garā darba dzīve ir pārliecinājusi, ka kapeikas pišana beigās maksā vēl lielāku naudu.🙂
    • Jurkins
      Nezinu par šiem mazajiem. Jāskatās deitšītā. Lielajiem industriālajiem ~10 reizes stundā. Un viņus arī reāli nokauj, ja to neievēro.   Šis jau nav klasiskais softstarteris. Bet varbūt nav nemaz tik slikts variants.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...