Pa lielam jau var mēģināt tos lokālos modeļus, bet viņi ir tiktāl 'minimizēti', ka neko īpaši labu jau no viņiem ārā nedabūsi.
Ierastai čatošanai OK, bet neko super advancētu jau nedabūsi.
Maksas/publiskie modeļi? Nu tie jau ar nav paši 'labākie'. Labākie tagad prasa tik daudz 'jaudas' ka neviens vēl nevar atļauties viņus piedāvāt pa velti un pat pa saprātīgu maksu. Neviens nepiedāvās servisu, kur jābūvē vesels datu centrs, lai kāds varētu tikt pie 'ideālās' faktoriāla funkcijas.
Tāka pa lielam jau ne tikai modeļiem vēl jāattīstas, bet arī dzelžiem, kas var vispār to modeli apstrādāt.
Nu plus vēl enerģija. Google (tāpat arī visi pārējie) tagad pat sākuši pirkt elektrostacijas un taisās būvēt reaktorus 😂
https://www.theguardian.com/technology/2024/oct/15/google-buy-nuclear-power-ai-datacentres-kairos-power
Llama 3.1 8B instruct Q4
User
Vai tu runā arī latviski?
Assistant
Visu laiku! Es varu runāt latviski, bet viss atkarībī no konteksta un to, kādu vēlmi tev ir. Vai vēlies runāt par kāda konkrētu tematu vai jautājumu?
=====================================
Vēl bija doma ielādēt Aya 23 8B Q4 modeli, kurš veikli runā 23 valodās, bet skatījos, ka latviešu valoda nav sarakstā.
Qwen2.5 Coder 14B Instruct Q4 8.37GB izrādās boksterē arī latviski:
User
Vai tu runā arī latviski?
Assistant
Jā, es varu runāt arī latviešu valodu. Kā varam tev palīdzēt šodien?
Var jau arī gadīties, ka tev Shimano konusi der, ja tie no ali neder.
Te kaut kas ir uz vietas, var samērīt pirms pirkt
https://feelfree.lv/lv/meklet/Konuss
Vari locīties cik gribi, pēc taviem izteikumiem tāpat visiem skaidrs ka tev nav nemazākās saprašanas no programatūras izstrādes procesa. Kur un kā programmētāji strādā un kādā veidā izmanto AI.
Safočē un parādi tos konusus, kad atnāks. Es būšu patīkami pārsteigts, ja viņi būs slīpēti, kā Formula komplekta bildē. Shimano Tourney ir neslīpēti, ap Deori un uz augšu ir slīpēti.
Tā vien šķiet, ka es to bluetooth štruntu jau sen būšu aizmirsis, kamēr tev tas joprojām 2-3 reizes nedēļā sapņos rādīsies.
Bet vispār tā nav demagoģija.