Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   17 biedri, 0 Anonīmi, 65 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• jacobs
    • maize
    • StaRkiJs
    • guntis1234
    • Lietotajs93
    • vecvils
    • vekio
    • spameris
    • AndrisBB
    • Gictorbus
    • JFH
    • Iesacejs69
    • 138
    • _dunduks_
    • binary
    • Dils
    • ezis666
  • Biedru statistika

26952
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    Kaspersky
    Newest Member
    Kaspersky
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• guntis1234
      SWH man liekas pirmajiem(90.sākums/vidus) bija tā saucamā ''CD mašīna" kas pa nakti mainīja dziesmas,bez cilvēka klātbūtnes
    • Iesacejs69
      es ceru, ka tu trolljo! nee, ja atmetam trolljoshanu, es teiktu - ok, njemam katra laika tehnikas labaakos piemeerus. 80tajos gados bija gruutaak ar sheemu dabuushanu, bet bija shaadas/taadas sheemas nopludinaatas pat Radio zhurnaalaa. Bet, kaa piemeeru mineet UKU020, kas pat tajaa laikaa bija hlama statusaa  tieshaam? Es shodien shajaa teemaa vairaakas reizes esmu bijis uz pauzes. Paldies viiriem!
    • Jurkins
      Izvelc vēl kaut ko no pirmsrevolūcijas laikiem. UKU bija sava laika produkts, Tu tak tagad nesāksi kompi uz 2-jiem pentiumiem taisīt. Tikai tā pavairāk... spoguļos un simetriski.
    • strawberry8
      radiotehnika uku020 neviena zenere nav shunteta
    • Jurkins
      https://failiem.lv/filebrowser?r#/Kapi;/view/jy32z35a2x
    • _dunduks_
      Paldies par video! Jāsāk meklēt dremelis.
    • 138
    • strawberry8
      ta plate nav pielimeta . viegli izjaukt, tikai vairakas vietas jalauz vala. var atlaust gabalu plastmasas lai tiktu vieglak zem plates un to paceltu. no abam pusem ir aizlieta ta plate tpc pati neizkritis. ~6 vietas plate ir aizkabinata bojato vietu izrubina un aizlej ar bez etika silikonu vai laku kas var isturet spriegumus lidz 600V kas atrodas konkretaja bojajuma vieta  
    • Iesacejs69
      p.s. f variantu, protams, var modificeet, virknes R aizstaajot ar L. Tb., izveidojam LC filtru. Tad nevajag aizmirst par pashas L ekraneeshanu [izmantot ekraneetu L], jaaruupeejas, lai zener troksnji caur paarejas kapacitaateem netiek induceeti blakus esoshajos celinjos/kjeedees. p.p.s. jaa, zinu, teiksiet - ampaa obratka, taa nodzeesiis visus troksnjus. Bet, reku, superlineinjiki paraada, ka atpakaljsiates nemaz tik efektiigas nav. Otra teema - ja taads zener troksnis tiek uz obatkas/ieejas kjeedeem, tas summeejas/reizinaas. Un arii PSRR ampiem nekad nav bezgaliigs [relaais beizhi - viduveejs + strauji kriit, pieaguot F], kas noziimee - visu I source troksnji pamatiigi degradee ampa parametrus. Mees tachu te runaajam par HiFi, kaa minimums, ne?
    • Jurkins
      Viņam vajag 12V. Ap 5:32 ir shēma. Tieši uz tā kondiķa, kur es rādīju,  vajag 12V uzlaist. Paņem kādu barokli no kāda rūtera vai.
    • Iesacejs69
      Kaapeec c un d varianti tika atziimeeti kaa FAIL? Skats atteelaa zemaak. Atteelaa - C tipveida Z liiknes. Paskatam Z liikni filmas 0.1uF. Minimums uz ap 30..50MHz. Nu, diez vai sho frekvenchu spektrs lielus suudus savaariis. Pilniigi noteikti - to amps nepastiprinaas. Detektees? Iespeejams, bet izdaram secinaajumus - uz zemaakaam F [desmiti/simti KHz] shie kondensatori iisti neliidzees. Dinamiskaa Z muusdienu zeneriem ir zema, shunteeshanai nepiecieshams ljoti zema Z shunts. 10uF - jau labaak, bet atkal - minimums uz ap 1MHz. 560uF low ESR = minimums ap 30..50KHz - daudz tuvaak vajadziigajam. Z uz 1KHz teoreetiski ap 0.2 Ohm. Ja ljoti bail no MHz diapazona troksnja, protams, to Low ESR var shunteet ar 0.1uF keramiku. Veelams - SMD izpildiijumaa, ar 0 garuma celinjiem un izvadiem.  Ja jaaizmanto populaaraas U references [125/285/431, u.c.], es lietoju shaadu sheemu [atteels zemaak]. Shaada sheema nodroshina 1..3uV(A) trosknjus un labu precizitaati. Protams, Imax ir ierobezhots, jaaizreekjina. Jebshu, jaapiemargo papildus tranis kopkolektora sleegumaa. Ry/Rx nosaka Uout.  
    • Jurkins
      Nē, nē! Tā gan jau ir galvenā barošana. Reku tā diode D23 ir tā, kas shēmā augstāk. Un visticamāk, ka tas kondieris, kas pa labi uz augšu no šamās, ir tas kondieris -"Output filter capacitor". Vot uz šamā izvadiem vajadzētu padod spriegumu no baroklīša. Plusu pie kondiera plusa, mīnusu pie kondiera mīnusa. Nu novaro to kondiķi nost un pieslēdzies pie izvadiem, vienalga tā plate ir mesta.   Nevar pie krieviem dabūt plates shēmu pēc vešenes modeļa? Varētu uzzināt, cik tas dežūrbaroklis dod spriegumu.    
    • Iesacejs69
      Lai nepiekjeeziitu citas teemas. Ciinja ar zener troksnjiem. Jaa, bija teema, shoreiz - paplashinaata. Uzreiz pieziime - es neizmantoju vecos 1NXXX zenerus. Izmantoju modernus/jaunus. Mazajaam jaudaam BZX79/85, u.c., kas nu tur lietojami atbilstoshaa korpusaa. Mana necilaa pieredze par zener darbu audio spektraa. Pirmais pievienotais atteels. a. shematiski parasti aiimzeejam shaadi, bet - PCB tas nav pareizi; b. pareizs piesleegums PCB. Kaapeec? Izvairamies no PCB celinjiem kaa Z avotiem/virknee sleegtiem; c. tipiska C veertiiba/sleegums. FAIL [kaapeec - turpinaajumaa]; d. retaak redzams variants. Arii FAIL; e. jaa, der ne paaraak kritiskaas situaacijaas. Protams, jaaruupeejas, lai ap zener buutu GND ekraans, jo noise I caur kjeedeem Zener/C pluust lielas. Shaadi var nodziit troksni liidz kaadiem 3..10uV(A); f. risinaajums, kad der lielaaka Zinternal, bet nepiecieshams minimaalais noise. Der nelielu straavu/lielaaku U variantiem. Ja I ir pavisam nelielas, Low ESR C atkriit [deelj lielaam nopluudes I], tad jaakombinee low leakage elektroliiti un filmas [polieteris vai pat polipropilens]. Ar sho risinaajumu troksni var nodziit zem 1..2uV(A).
    • 138
    • _dunduks_
      Uz plates atradu vienu 5V izeju (kas aiziet uz milzīgu radiatoru, tāpēc neznu, ko tā dara), bet pievienojot tur telefona lādētāja 5V nekas nenotika. Man nav ne jausmas, kur citur varētu pieslēgties, jo visi kontakti ir plates neredzamajā pusē  
    • maize
      EHR vēsturiski uztaisīja "haku" un turpina to izmantot. SWH laikam laiž pēc standarta. Vienā auto dziesmas pusnausaukums radījās EHR stacijas nosaukuma vietā un tā arī palika vairākas dienas
    • Jurkins
      Ja mērķis ir utilizēt pēc iespējas vairāk tranzistoru, iesaku izmantot šādus spoguļus. https://failiem.lv/filebrowser?r#/Kapi;/view/2kzyr8nrv7
    • Racer
      RT ir atsevišķs subnesējs, bet EHR tos dziesmu nosaukumus mauc parastajā RDS, kur jābūt tikai stacijas nosaukumam, tāpēc daudzos rādžos rādās dziesmu nosaukumi daļēji, bet nu lab, nav būtiski.
    • Iesacejs69
      aa, ir copy/paste no citaam sheemaam?
    • Jurkins
      Šitie zēneri nāk no senajiem laikiem.   Pirmajā pakāpē vajag izsviest 13 tranzistorus, otro difu vispār izsviest ārā.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...