Jump to content
  • Tēmu lasa   0 biedri

• No registered users viewing this page.
  • Kas ir tiešsaistē   28 biedri, 0 Anonīmi, 89 viesi (Skatīt pilnu sarakstu)

• _dunduks_
    • Eraserz
    • ggg97
    • janiz
    • Musimusi
    • Stasss
    • Jurkins
    • Usins
    • kurtka
    • Racer
    • 138
    • Gestapo
    • osscar
    • Elmors-z
    • Aigars
    • Aigus
    • Arnis2002
    • Dils
    • tu16
    • Mieris
    • AndrisBB
    • hero
    • nindzja
    • Lin
    • spameris
    • dkk
    • Rubenis
    • e = d
  • Biedru statistika

26781
    Kopā biedri
    5180
    Bieži tiešsaistē
    droopeks
    Newest Member
    droopeks
    Pievienojies
  • Jaunākie Ieraksti

• Racer
      Viņš nav vate pēc pārliecības, viņš vienkārši ir (ne)izglītības upuris, kuram attiecīgi iztrūkst elementārās vēstures zināšanas un spējas analizēt un izprast cēloņsakarības. Mēs te varam strīdēties par dažādiem skatījumiem uz pasauli, bet tas jau vairāk balstās uz uzskatiem kā būtu labāk un pārliecības. Ar šo personāžu ir plakanās Zemes variants.  
    • 138
      Tiešām, nesaprotu. Paskaidrosi?   Tas nav mīts?   Ir, jā, statistiku redzu. Un ko, krievi pie visa vainīgi? Teiksi, deviņdesmitajos krievi čekisti visu izzaga un tagad turpina zagt, ak mēs nabaga latvieši, kā mēs no viņiem ciešam, bet mēs viens otram tikai un vienīgi labu darām kā brālis brālim? Aha, kā tad.  
    • Aigars
      Problēma tā, ka tu nesaproti cēloņsakarības, kāds sakars tiem kioskiņiem, ko sāki apspriest, ir ar notikumiem krievzemē vairāku gadsimtu laikā. Un tu, nesaproti kāpēc šo triju gadu laikā pavisam netālu jau no abām pusēm upuru skaits, ieskaitot civiliedzīvotājus, tuvojas miljonam. Un mēs vēl nezinām kā būs šeit. Kāpēc Latvija pirms kara bija visveiksmīgākā no Baltijas valstīm, kaut gan visvairāk cieta pirmajā pasaules karā, bet tagad tieši otrādi
    • 138
      Kungs kā argumentu par to, cik briesmīgi ir LPSR guļamrajoni, pamanās aizrunāties par to, kā Krievijā zemniekiem nebija pasu
    • Aigars
      Kad es izgāju okupācijas armijas rezerves virsnieku apmācību pagāja gads kamēr saņēmu virsnieka apliecību. Tad nu veselu gadu bija jādzīvo ar jauniesaucamo uzskaites apliecību. Bija diezgan nepatīkama sajūta, jo bija gadījumi kad kādu parāva armijā. Kad stājos darbā, tad viens priekšnieks ieraudzīja manu jauniesaucamā apliecību un sāka kliegt, kāpēc es neesmu bijis armijā. Arī ar virsnieka apliecību gadījās ka paņēma, bet jau kā virsnieku. Es jau tikai nesen uzzināju, ka kaut kur pasaulē var dzīvot bez pases. 😀  70to gadu vidū, kad mamma mainīja dzīvesvietu un pārdeva māju, tad pie mums atskrēja manas pusmāsīcas, kurām bēniņos bija noslēptas pirmskara Latvijas pases. Izrādās, ka daudzi pēckara gados iegūstot jaunus dokumentus šmaucās ar dzimšanas gadiem. Mans tēvs bija 2 gadus vecāks nekā skaitījās. Viņam sanāca 2 reizes dienēt armijā. Pirmo reizi dienēja Berijas iekšlietu karaspēkā. Kad Beriju nošāva, tad pret armiju arī draudēja represijas. Viņš atbēga mājās. Par kukuli vectēvs dabūja jaunus dokumentu un tad viņu iesauca otreiz.
    • 138
      Kamēr pēdējie Jurkini, Aigari un raiviichi izmirs.
    • AndrisBB
      Kolēģi stāstijā kā tur viņiem Ķīnā pat šodien ir. Tur pa lielam katrā reģionā/pilsētā ir sava pase. Itkā ceļot un pārcelties dzīvot uz citu reģionu var, bet reāli dzīvot ļoti grūti, jo pie ārsta citā pilsētā aiziet nevar, sīkos skolā pierakstīt nevar, dzīvokli nopirkt nevar (ar kautkādām mahinācijām varot) utt. Tad nu tur veseli web portāli ir, kur meklē sievas/vīrus no labākiem reģioniem, lai var pārcelties. Pieraksts labākā reģionā svarīgāks nekā cik kuram naudas vai turība.
    • AndrisBB
      Nu paga, pase pēc definīcijas ir ceļošanas dokuments, kur uz robežas iespiest zīmogu. Tas ka LV kautkādā brīdī izdomājuši to arī izmantot kā ID, tas jau ir cits jautājums. Ne visur tā ir. Tur kur pa lielam pasi tādam mērķim neizmanto, tur arī ja neceļo, tad reāli jēgas no tā dokumenta nav. Priekškam tērēt naudu uz dokumentu, kuram nav pielietojuma? Tāpēc arī daudzkur cilvēki dzīvo bez pasēm un izņem tādu tikai tad ja kautkur ceļo.   Bet nu kāda starpība kas tur Krievijā, it īpaši kas tur bij pirms 75 gadiem 😂 Visai šaubos ka vidējais Latvijas ģerevņas pāķis, bij īpaši labākā pozīcijā par tipisku sāžas krievu. Abi dzīvoša bibenā. Kā tas palīdz kādam 25. gadā, kas tur bij pirms 75 gadiem? Nezinu, laikam kādam labāk paliek no tā.
    • Aigars
      Tāpēc arī rakstīju, ka viss atkarīgs no tā, vai sabiedrība ir brīva. Bijušajā lielvalstī bija viss otrādi. Ja bija papīrs, tad esi cilvēks. Ja nē, tad neesi. Arī tagad tradīcijas turpinās. Izziņa izziņas galā. 
    • HIGH-Zen
      Atcerējos Nim - Nim versija (prototips): import httpclient, strutils, re let url = "http://www.eradio.lv" let pattern_pls = re"http.*pls" let pattern_m3u = re"http.*m3u" let client = newHttpClient() let response = client.getContent(url) let html = response let filename = "eradio-lv.m3u" let myfile = open(filename, fmWrite) for m in html.findAll(pattern_pls): echo m myfile.writeLine(m) for m in html.findAll(pattern_m3u): echo m myfile.writeLine(m) myfile.close()      
    • Racer
      nē, tur sanāk -40, tb pārdevējs 40 piemaksās. 😎
    • 138
      Es atceros vismaz vienu tikšanos Imantā šī rama sakarā, un Āgenskalnā man nekas nav darāms. Viens no mums kaut ko jauc.
    • AndrisBB
      Nu tā arī ir ka uz salas lielai daļai nav pases (bet nu tagad jau tik viegli un lēti lidot, ka jauniešiem jau visiem ir. Kurš kārtīgs brits nav bijis uz Ibizu vai kautkādu Magaluf tagad?), tieši tāpat ar amerikāņiem un lielākajā daļā citas pasaules 😂, ne arī kāda cita ID, tiesības droši vien gandrīz katram ir. Kad gribēja iesviest obligātās ID kartes (nu kad vēl bij ES), tad sacēla milzīgu brēku, ka valts grib kautko pilsoņiem uzspiest un kontrollēt brīvību. Tjip pēctam prasīs viņas uz katra stūra, kur vajag un kur nevajag.   Pirms pāris gadiem pēc diezgan ilgas kasīšanās gan ieviesa to ka vajag vismaz kautkādu ID, lai varētu balsot vēlēšanās.   Bet nu kas tas par kautkādu attīstības rādītāju - bij vai nebij kādam pases? 😂 Ja nebij vajadzīgas, tad arī nebij. Lielākā daļā pasaules arī nemāk ar irbulīšiem ēst.
    • Racer
      Man ar bij domā tādu pašu komplektu nopārdot, bet laikam atstāšu.
    • Aigars
      Nebrīnīšos, ja Andris teiks, ka uz salas arī tagad daudziem nav pases. Ja nebrauc uz ārzemēm, tad īpaši nevajag. Vienā gadījumā brīva pilsoņu sabiedrība. Otrā gadījumā faktiski dzimtbūšana. Ja kolhoza priekšsēdētājs nedeva izziņu, tad nekur tik nevarēja. Mammas kaimiņš pēc kara par strīdēšanos ar kolhoza priekšsēdētāju dabūja termiņu lāģerī.
    • raiviic
      Tev kā "vēsturniekam" speciāli: (Tas gan neattiecās uz Baltijas valstīm, par pārējām neesmu interesējies).  
    • Aigars
      Cerams, ka zina, kas bija Ulmanis vai ģenerālis Balodis. Hi, hi! Droši vien pat nezina, ka katru rudeni skolnieki, studenti un rūpnīcu strādnieki tika sūtīt uz kolhoziem uz gandrīz mēnesi ražu vākt. Studentus pa vasaru sūtīja uz celtnieku vienībām mājas celt. Ja vajag avotus, tad lūdzu es. Esmu cēlies no kolhozniekiem, esmu strādājis rūpnīcā kopā ar biedriem no visas plašās lielzemes. Nebija ienācis prātā katram prasīt, vai no kolhoza. Nezināju, ka nāksies dod atskaiti. To ka pēc kara iebraukušajiem kolhozniekiem nebija pases, man stāstīja mamma. Manos laikos jau visiem bija. Esmu braucis uz kolhoziem no mācību iestādēm, esmu bijis celtnieku vienībā.
    • Racer
      Nav interesanti - tad nevar glupības rakstīt un apšaubīt vispārzināmus faktus, prasot avotus...
    • AndrisBB
      Priekš kam? Varu pilnīgi iztikt bez tās ziemas žļurgas un sāls 😂
    • raivix95
      Tik vārgs, ka nevar aukstumiņu paciest?
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...