Jump to content
  • Jaunākie Ieraksti

• jacobs
      Kad agrāk, es apkures akumulatorā temperatūru pacēlu pat līdz 100 grādiem, tad tajā iebūvētajā boilerī, aukstā ūdens padeves truba aizkaļķojās pa vienu sezonu. Tagad uzkurinot līdz ~>70 grādiem situācija ar aizkaļķošanos krietni uzlabojusies.🙂
    • DM101
      uu. interesanti palasiit komentaarus a. jebkuram normaalam/pusnormaalam ruupnieciskam aparaatam izejaas [visaas - RCA, XLR] virknee tiek lodeeti R. Kaapeec? Lai iztureetu iissavienojumu, lai iztureetu statikas maucienus. Sho R nominaali tipiski: 50..1000 Ohm; b. shaadi sasleedzot kopaa, neieguust ''skaljaaku'' izeju; c. ja ir pretfaaze, izejaa buus tuvu 0. Taapeec es savaa blogaa [par austinjaam] esmu mineejis - peedeejos ndesmit gadus, veidojot ierakstus - korekti ir suba joslu veidot 1:1 [jeb mono, ar vienaadu faazi, vienaadu amplituudu]. Tieshi shiii iemesla deelj [jo ir 2;1; 5:1; 7:1 sisteemas - ar vienu subu, subs taapat telpaa lokalizejas ljoti slikti/nelokalizeejas - nav jeegas mudriit ar dazhaadiem signaaliem]; ''korekta'' summeeshana - gan caur R, gan summatoru - neko nemainiis/probleemu nerisinaas. Kopumaa - nekas tur nenosvils [ja vien source nav kaada DIY konstrukcija bez R izejaas, tad gan buus invalīds], bet risinaajums - shodienas ''skanjas'' industrijas liimenim atbilstosh/nozheelojams. Te gan jaaskata - iespeejams, ka vadaa ir kaadi R ielodeeti. Tas buutu tikai logjiski.
    • ju
    • 138
      @jozhix, cik omu rezistoriem tur būtu jābūt, kur (katra kanāla plusa vadā?), un ko un kādā veidā tie novērš?   @kevins, tas nav dārgs kabelis, tas ir kabelis kurš cenšas izskatīties dārgs (tu apliecināji, ka viņam izdodas), viņš maksā dešuku amazonē. Runa nav par dārgumu bet par to, ka man tas subs šķiet pieslēgts j0banā veidā. Bet ja par dārgumu, tad no gataviem RCA kabeļiem no manas pieredzes teicami ir šie: https://stanfordmusic.lv/en/veikals/preces/vadi-un-konektori/citi-audio-vadi/adam-hall-k4tcc0150-vads/ Lētākus par šiem labāk nevajag ņemt, dārgāki ir audiofīlu čūsku eļļa. Jā, tieši šis ir 2-2 nevis Y, Y šim ražotājam laikam nav, bet gan jau var atrast arī līdzvērtīgus Y vadus par padsmit-divdesmit eiro. Varbūt arī šis vads, par slēgumu kura bildēs es te ņemos, pats ir normāls.   @Klusu, tiešām mājas kino rešiem ar divām subu izejām tajās ir stereo signāls? Un, ja tā, tad kāpēc tās šim resim saucas 1 un 2 nevis L un R? Estrādes tehnikā subus lieto mono, ciktāl man zināms.          
    • vvv
      Ja temperatūra zemāka, risks ar zarazām, ja temperatūra augstāka, risks ar apkaļķošanos
    • jozhix
      Ja resim ir neatkariigi subu kanaali, ar Y sasleedzot var sanaakt auzas (piem. katrs pretfaazee). Ja abaas izejaas viens signaals, tad shaadi sasleedzot ieejaa buus nedaudz speeciigaaks signaals, speelees skaljaak  (bet taapeec jau subim ir gain un konkreetajaa bildee vispaar stereo rca ieejas).   Ja vajag no stereo ieguut mono signaalu, korekti buutu Y spliterii  vismaz ielodeet pretestiibas.
    • kevins
      nu ja negribi pirkt tik daargu kabeli, tad nepeerc. ir leetaakas Y paarejas, ja gribas taadas izmantot !
    • Klusu
      Nevis 2 vienādas, bet katra no sava kanāla. Var savienot (lai dabūtu abus kanālus).
    • 138
      Paldies par vērību, izeja saucas subwoofer 1 un 2, tātad tās visticamāk ir divas vienādas mono izejas, lai varētu pieslēgt divus subjus. Nu brīnišķīgi - ja mums ir viens subis, kuram ir viena mono ieeja, tad pieslēdzam viņu ar vadu, kam katrā galā viena tulpe, pie jebkuras no tām izejām. Ideja samest viņas kopā nekļūst mazāk dīvaina. Vai varbūt kādam audio ekspertam ir argumenti, kuri pierāda, ka dalbajobs šoreiz tomēr esmu es, nevis mērkaķologi, kas ir izgatavojuši šo bildi? @RudeWolf @kevins?    Un vēl viņiem ir šāda bilde. Kura man neraisa jautājumu "vai šitā nevar nosvilināt izeju", bet tik un tā raisa izbrīnu, jo es neesmu redzējis atskaņotāju ar 1 RCA mono izeju, vienalga, vai tā būtu phono vai line.  
    • AndrisBB
      Un tā ir stereo izeja?
    • 138
    • 138
      Ar melno kabeli no reša 2xRCA stereo izejas uz suba 1xRCA ieeju.
    • 138
      Dīlam, kurš ir tik salds, ka var easy pārdot ar varku, kāds, kurš gribētu to darīt, aizskrietu pakaļ uzreiz, pirms kāds cits pasteidzas. Bet manuprāt šis nav tāds dīls, galvenokārt tačpada dēļ. Ok, ja lielāko daļu laika tačpads strādā, tad varbūt arī sanāktu iemest lombī, bet nav mana tēma. Mani ieinteresēja tikai tāpēc, ka Vaio. Vai lombis iedotu vairāk nekā 50? Nez, @Exiic pats var pamēģināt!
    • 138
      "parasti", tas ir tā: Ja Siliņa atnāktu uz valdības sēdi bez ļifona vai Briškens ar neaiztaisītu bikšu priekšu, nu varbūt kāds klātesošs Stass pamanītu, bet neko neteiktu. Ja atnāktu šādā skatā vēlreiz un Stass to ievērotu, tad točna visiem pastāstītu, ka tas tur parasti staigā šādi ģērbies. Tas jau nekas, ka simtos pārējo gadījumu ļifons vai bikšu priekša ir kārtībā.   Tad lūk, dārgais lasītāj, kas lasi šito un domā kāds es esmu tirsasgabals un negodavīrs, zini, ka es patiešām esmu dažu reizi neapdomīgi pieteicies kādu mantu pirkt un pēcāk sapratis ka man to tomēr nevajag un atcēlis, vai vienkārši nesataisījies aizbraukt pakaļ uz to Ikšķili, kur tā ir. Jā, nav forši. Bet daudz vairāk man šeit ir bijis sekmīgu darījumu, ar ko abas puses palikušas apmierinātas. Ja par katru darījumu te liktu zvaigznītes no 1 līdz 5, man būtu ne zemāk par četrām.   Bija arī viens komisks gadījums. Biedrs meklēja antīku ramu, 2x8GB. Man bija sets, kuru es nebiju testējis, virsū rakstīts 8GB. Smuks, ar ziliem radiatoriem, very gaming. Nosaucu pircējam kodu, satikāmies, veicām darījumu. Pēc tam biedrs ieliek ramu datorā, un izrādās ka virsū rakstītie 8GB ir nevis katrā modulī bet setā kopā Nu neko, satikāmies, veicām reversu naudas - preces apmaiņu, visi laimīgi.   Divas, nevis 5. Pārējais taisnība. Tieši tā, teicos braukt skatīties. Rezervējis nebiju. Bijām runājuši par dienu kurā gribēju piebraukt, bet tomēr netiku, un pēc tam nākamajā tikpat aptuveni, neko konkrētu neapsolot, pārcēlu vēl uz nākamo, un pēc tam, nudien, nedevu nekādu ziņu. Bet lasītājam gribu uzsvērt, ka nebiju teicis "rezervēju" vai "ņemu" un nebijām sarunājuši tikšanos konkrētā laikā. Tādu atcelt vai pārcelt tiešām nebūtu zolīdi.   @Exiic, lūdzu piedod, ja mana nekonkrētība tev ir izraisījusi lielas emocionālas ciešanas. Man tavā vietā neizraisītu. Pircēji mēdz pazust, un kur nu vēl interesenti, kas neko nesola. Nepārdzīvojam! Lai pircējam labi kalpo!
    • AndrisBB
      Un kur tavā bildē tiek "samesti kopā" stereo kanāli?
    • binary
      Termostatu var atsevišķi pielikt. Kā piemērs - https://vi.aliexpress.com/item/32918770646.html
    • 138
      Pamanīju tepat tirdziņā.  Kabelis saucas 1 RCA to 2 RCA, nosauktajā virzienā tas būtu splitter cable jeb latviski zaglītis, un situācijās kur es varētu tādam iedomāties pielietojumu es nevaru iedomāties kaitējumu tehnikai. Bet ražotāja linkā ir arī šāda bilde. Kas te notiek? Stereo kanālus vienkārši samest kopā, lai to ielaistu mono ieejā, vai tad tā var darīt?  
    • martinno
      Gan jau saprata, ka lombardijā nenodos dārgāk un nekāda kosmiskā peļņa nebūs, tāpēc gan jau arī pazuda...
    • AndrisBB
      Kur tad ir tā robežā starp gudro un sporta? It īpaši ņemot vērā ka arī Suunto varianti ar Wear OS.
    • martinno
      Ir vai nu gudrais vai sporta... Kopā gan īsti nebūs. Bet, ņemot vērā Tevis nosauktos ražotājus, Tu vairāk uz sporta versiju tēmē.
  • Foruma statistika

• Kopā tēmu
      101.6k
    • Kopā ierakstu
      1.5m
  • Izveidot jaunu...